>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Music music music

nazimek 0

nazimek

Forum VIP
.......no ale czego tam ludzie słuchacie ?U mnie to głównie muzyka ulicy: Oi,streetpunk,troche RAC itp. Kapel ukochanych cała masa W ogóle tutaj jest lista tego co mi na kompie leci : http://www.lastfm.pl/user/nazimek/ .Z tym ,ze niektóre wynalazki jak np. teraz jakis Srob Marley czy Hurt to są rzeczy ,których słuchają inni domownicy.Po prostu czasami zapominam wyłaczyć plugina .Tak poza tym to oprócz całej masy mp3 mam wielką półke z oryginałami,bo co jak co ale dźwięk wtedy jest o niebo lepszy

The Gits- „BRZYDKIE SŁOWA – BRUDNY DZWIĘK”

Tu niema nic o złotych piaskach
O miłości na wakacjach
Nic dla chłopców co jeszcze nie spali
Ze swymi dziewczynami
Za dużo krwi i przemocy
Prosto z mostu, prosto w oczy
No i „kurwa” co drugie słowo
To nie jest disco polo

Oi! Oi! Oi! – Bierz jak chcesz
Oi! Oi! Oi! – Albo nie
Oi! Oi! Oi! – Brzydkie słowa, brudny dźwięk

Niema pozytywnych w tym wibracji
Niema poezji i tolerancji
Tu niema boga, tu niema ciepła
Artystycznego piękna
Za dużo prawdziwego życia
Dziwek, złodziei, w bramach picia
Za dużo dumy i uprzedzeń
A za mało reggae

Oi! Oi! Oi!...

Raz – z brudnych miast!
Dwa – ulic kwiat!
Trzy – zawsze git!
Cztery – sól tej ziemi!

Za robotniczo, za wulgarnie
Za dużo o kraju i o fladze
A to się nie zgadza z polityczną poprawnością
Poza tym za głośno
Chuligani na koncerty złażą się
Mają gdzieś, że dziś patriotyzm to grzech
Rozstrojonych gitar słuchają tam
I piją za kraj

horoskop 0

horoskop

Użytkownik
to coś z klasyki :mrgreen:

Mój dom to moja twierdza

słowa: Kazik Staszewski
muzyka: KNŻ
album: Las Maquinas de la Muerte

Dom mój nie tam gdzie kładę swój kapelusz
Korzenie zapuszczone mam głęboko
Dobrze mi tam gdzie rozumiem co do mnie mówią
Nie wąsko rozumiane, ale szeroko
W tym jednym miejscu całe życie moje mija
A takich drzew się, nie przesadza
Nie chciej odebrać mi tej całej duszy mojej
Nie sięga tam już twoja władza

To właśnie czuję wyraźnie
To właśnie czuję tak
Co rano widzę to jaśniej
To miejsce to mój znak

Mój dom to moja twierdza
Mój dom to moja twierdza
Mój dom to moja twierdza
Mój dom to moja twierdza

Chleb mój jest z pieca mojego własnego
A moja woda ze stawu mojego
Najlepiej jest mi tam gdzie zadaje swojsko
Inaczej latem, a inaczej wiosną
Im jestem dalej tym się, czuję bardziej obco
Jestem zwierzęciem arcyarcydomowym
Boję się, tylko świata, który coraz bardziej grozi
Ale moje fobie nie są niczym nowym

To właśnie czuję tak
Co rano widzę to jaśniej
To miejsce to mój znak

Mój dom to moja twierdza
Mój dom to moja twierdza
Mój dom to moja twierdza
W twierdzy tej jem i pierdzę

Moje obawy nie są niczym nowym
To moja część, której nie lubię lubić
Nie wiedzie mnie na pokuszenie błysk z oddali
Ja już się chyba nie potrafię zmienić
Dom mój nie tam gdzie kładę swój kapelusz
Korzenie zapuszczone mam głęboko
Za każdym razem coraz głośniej to potwierdzam
Mój dom to moja twierdza!

To właśnie czuję tak
Co rano widzę to jaśniej
To miejsce to mój znak

K 0

karoleks85

Forum VIP
Nazimek jak dla mnie z Oi kroluje Analogs ! i moja ulubiona piosenka &quot;dzieciaki atakujace policje&quot; - &quot;Hej dzieciaki niech zaplona serca, kazdy policjant to je*** morderca!&quot;

A tak wogole to moze troche dziwne sie wyda, ale slucham wszystkiego NAPRAWDE ! ????
Wymienie z kazdego stylu muzycznego to co mi najbardziej odopowiada

CIEZKIE BRZMIENIE:

Street punk:

- analogs

- zbeer

- konkwista 88

- odwet

Metal

- Honor

Hardcore:

- Linkin Park

Californian Punk rock

- Blink 182 (!!)

- Offspring

LEKKIE

lata 60-te, 70-te itd

- The Beatles

- Roxette

- Queen

Pop

- wszystko co w radiu

BARDZO LEKKIE

Disco Polo ! ????

- Toples !

MUZYKA POWAZNA

- Vivaldi

HIP - HOP

Polski

- Kaliber 44

Zagraniczny

- Looptroop

- Eminem

RAP

zagraniczny (bo polskiego nie znam - kiedys byl Liroy i alboom)

- MOP

- DMX

- DR. DRE

- Ludacris

PS

House i Techno tez ???? Ale tu juz cala masa wykonawcow takich jak Kitikonti, Van Buren, Gilen, Marco V, De jong (!) i jeszcze kilku dobrych Dj

nazimek 0

nazimek

Forum VIP
Nazimek jak dla mnie z Oi kroluje Analogs ! i moja ulubiona piosenka &quot;dzieciaki atakujace policje&quot; - &quot;Hej dzieciaki niech zaplona serca, kazdy policjant to je*** morderca!&quot;

A tak wogole to moze troche dziwne sie wyda, ale slucham wszystkiego NAPRAWDE ! ????
Wymienie z kazdego stylu muzycznego to co mi najbardziej odopowiada

CIEZKIE BRZMIENIE:

Street punk:

- analogs

- zbeer

- konkwista 88

- odwet

Metal

- Honor
RANY BOSKIE zlituj sie nad nami ???? Analogsi to juz nie jest kapela Oiowa a tylko street-punkowa.Dalej zbeer to OI a nie streetpunk.I największe gafy: Konkwista to Oi ? :wowsdf: :wowsdf: :wowsdf: Chłopie to kult polskie muzyki RAC ,a nie Oi .Odwet to też RAC i najlepsze Honor do metalu przypasowany :jezora: Honor jest podobnie jak konkwista,Klasyka polskiej sceny RAC

doczytaj sobie troche 8)

K 0

karoleks85

Forum VIP
- &quot;Analogsi to juz nie jest kapela Oiowa a tylko street-punkowa: - hehe przeciez napisalem ja w Street punk.

- Co do Honoru to chyba nie slyszales ich plyty z Gravelandem ! To jest typowy metal..

- &quot;Konkwista to Oi ?&quot; - GDZIE JA COS TAKIEGO NAPISALEM ? hehe

- Co do RAC i Oi to jest to styl muzyki punk rock wiec nie zrobilem dodatkowego podzialu...

Chyba jak pisales tego posta to juz przysypiales, albo byles bardzo zmeczony bo to co napisales kupy sie nei trzyma i dotyczy chyba czegos innego bo napewno nie mojego postu hehe

emademce 0

emademce

Użytkownik
Rap,R&amp;B,House,D&#39;n&#39;b,2step,raga,soul,grime i wiele wiele innych
ps.oczywiscie ojczysty hh ale tylko w starym dobrym wykonaniu :mrgreen:

nazimek 0

nazimek

Forum VIP
- &quot;Analogsi to juz nie jest kapela Oiowa a tylko street-punkowa: - hehe przeciez napisalem ja w Street punk.
a co napisałeś w na początku posta ? 8)

- Co do Honoru to chyba nie slyszales ich plyty z Gravelandem ! To jest typowy metal..
to jest jeden projekt,po uwage bierze sie całość i tematyke a to jest RAC : http://www.lastfm.pl/music/Honor
- &quot;Konkwista to Oi ?&quot; - GDZIE JA COS TAKIEGO NAPISALEM ? hehe
fakt napisałeś streetpunk,ale to też źle
- Co do RAC i Oi to jest to styl muzyki punk rock wiec nie zrobilem dodatkowego podzialu...
ale to jest w ogóle różnica....w tematyce,duzo w brzmieniu i w podejściu do pewnych spraw
Chyba jak pisales tego posta to juz przysypiales, albo byles bardzo zmeczony bo to co napisales kupy sie nei trzyma i dotyczy chyba czegos innego bo napewno nie mojego postu hehe
a nawet nie 8)

K 0

karoleks85

Forum VIP

a co napisałeś w na początku posta ?
a co napisalem pod kategoria street punk?

Co do Honoru to chyba nie slyszales ich plyty z Gravelandem ! To jest typowy metal..

to jest jeden projekt,po uwage bierze sie całość i tematyke a to jest RAC : http://www.lastfm.pl/music/Honor
Rac to moze byc i rock i metal ..

Co do RAC i Oi to jest to styl muzyki punk rock wiec nie zrobilem dodatkowego podzialu...

ale to jest w ogóle różnica....w tematyce,duzo w brzmieniu i w podejściu do pewnych spraw
wiem, ale nie bede robil dodatkowych 10 podzialow zeby w kazdym z nich podac po 1 przykladzie..

Po co wogole ta gadka ?!

nazimek 0

nazimek

Forum VIP

a co napisałeś w na początku posta ?
a co napisalem pod kategoria street punk?
to sie zdecyduj,bo Oi to nie Street-Punk ????

Co do Honoru to chyba nie slyszales ich plyty z Gravelandem ! To jest typowy metal..

Rac to moze byc i rock i metal ..
aha,no rock moze być metalem,no nie mam pytań :roll: a hip-hop może być reggae :twisted:

K 0

karoleks85

Forum VIP
a o co ci chodzi? nie bede rozstrzasac czy oi to punk rock czy tylko odlam punk rocku tak jak bym sie zastanawial czy faszyzm to nazizm czy tylko odlam, oczywiste ze jedno posiada duza czesc drugiego a jednak nie jest tym samym ale mimo to ogol wklada to do jednego worka..........................

Nie rozumiem wogole po co ta glupia dyskusja.. upierdliwy jestes jak stara baba..

K 0

karoleks85

Forum VIP
o ja pier**** kurw*** mnie strzela geniuszu!!
odpier*** sie ode mnie jak jestes taki madry to bardzo sie ciesze z tego powodu, ale mam to w dupie i nie interesuja mnie twoje pierd*** moraly na temat tego czy rac to rock czy metal hh techno czy h** wie co jeszcze.
NARAZIE!

ps Boze mniej takich !!

miki1910 0

miki1910

Użytkownik
Ja słucham głównie Techno, a szczególnie muzyki z klubu Energy 2000. Ostatnio słucham też Pakito. Znalazłem też ciekawe kawałki: Mika - Relax oraz Wet Fingers - Hi Fi Superstar. Podoba mi się też piosenka z reklamy Okocimia :jezora: (Zdenek Blaha - Jede posta z Vidne). Z Hip-Hopu lubię tylko nie istniejącą już Paktofonikę (Magik byłeś wielki).

emademce 0

emademce

Użytkownik
dla mnie to jest troche dziwne jak ktos slucha techno i hh to sa tak odbiegajace gatunki ze trudno by mi bylo to ogarnac ale kazdy slucha tego czego chce :mrgreen:

Do góry Bottom