drago
Użytkownik
Chce zakupić monitor LCD. Oczywiście panoramiczny...nie lubie kwadratów... ta matematyka...
Szukam jakiegoś dobrego monitora minimum 19 cali do 22. Ciekawe są takie modele:
20,1" HP Pavilion w2007v
20" iiyama ProLite E2001WSV black
20" iiyama ProLite E2003WS black
20" iiyama ProLite E2003WSV black
Choć HP to cienka firma jeśli chodzi o monitory. Iiyame polecał mi znajomy.
Moje wymagania monitora są takie:
- wbudowane głośniki
- dobrą rozdzielczość
- kontrast 1000:1 lub większy
- jest panoramiczny
- ma mniejszą wysokość niż 480mm
- ładny wygląd
- możl. podłączenia słuchawek (choć to nie jest najważniejsze)
- czas reakcji lepszy niż 5ms lub równy
- i da się go podłączyć do Radeona 9550
Przy okazji chciałbym się zapytać, dlaczego głośniki wbudowane są złe? 4/5 osób pytanych odpowiedziało mi, że głośniki w monitorze są kiepskiej jakości. Wg mnie zaletą głośników w moniorze jest więcej miejsca, wygoda nie potrzebny jest dodatkowy zakup osobnych. A przecież jeśli się kupi z głośnikami monitor to i tak można dokupić.
Chciałem się jeszcze dowiedzieć, czy każdy monitor można podłączyć do Radeona 9550 i innych, jeśli nie to w jakiej cenie są przełączki(?)?
Czekam na wasze opinie, bardzo mi zależy na czasie.
----------------------------------------------------------
Zapomniałem dodać, że max cena to 900zł.
Polecano mi również Asusa vw198s, ale to 19-stka i nie wiem czy lepiej kupić ten model, czy jakąś 20-stke z powyżej wymienionych.
Szukam jakiegoś dobrego monitora minimum 19 cali do 22. Ciekawe są takie modele:
20,1" HP Pavilion w2007v
20" iiyama ProLite E2001WSV black
20" iiyama ProLite E2003WS black
20" iiyama ProLite E2003WSV black
Choć HP to cienka firma jeśli chodzi o monitory. Iiyame polecał mi znajomy.
Moje wymagania monitora są takie:
- wbudowane głośniki
- dobrą rozdzielczość
- kontrast 1000:1 lub większy
- jest panoramiczny
- ma mniejszą wysokość niż 480mm
- ładny wygląd
- możl. podłączenia słuchawek (choć to nie jest najważniejsze)
- czas reakcji lepszy niż 5ms lub równy
- i da się go podłączyć do Radeona 9550
Przy okazji chciałbym się zapytać, dlaczego głośniki wbudowane są złe? 4/5 osób pytanych odpowiedziało mi, że głośniki w monitorze są kiepskiej jakości. Wg mnie zaletą głośników w moniorze jest więcej miejsca, wygoda nie potrzebny jest dodatkowy zakup osobnych. A przecież jeśli się kupi z głośnikami monitor to i tak można dokupić.
Chciałem się jeszcze dowiedzieć, czy każdy monitor można podłączyć do Radeona 9550 i innych, jeśli nie to w jakiej cenie są przełączki(?)?
Czekam na wasze opinie, bardzo mi zależy na czasie.
----------------------------------------------------------
Zapomniałem dodać, że max cena to 900zł.
Polecano mi również Asusa vw198s, ale to 19-stka i nie wiem czy lepiej kupić ten model, czy jakąś 20-stke z powyżej wymienionych.