Mam taki problem.Mam konto walutowe w GBP w WBK Bank Zachodni.Na tym koncie mam 300 funtow i teraz mam załozone konto w MB tez w GBP ale jak chce tas kase wpłacic to mi pisze ''Ponieważ nasz dostawca płatności online nie obsługuje GBP, kwota zostanie przetworzona na 512.30 PLN (opłata uwzględniona).'' to przy wpłacie 100GBP ja wiem ze dodaja ten 1,75% ale mam kilka pytan:
1 po co oni zmieniaja z moich funtów na złotówki po niekorzystnej operacji dla mnie a nastepnie zamieniaja znów na GBP(choc nie wiem tego na pewno czy zmieniaja)
2 i czy jesli np.bede wypłacał pieniadze z jakiego buka w GBP na MB a pózniej z MB na konto walutowe w GBP to oni znowu zaczna zmieniac te walute po drodze aby cos zarobic dla siebie?Dzieki z góry za pomoc
1 po co oni zmieniaja z moich funtów na złotówki po niekorzystnej operacji dla mnie a nastepnie zamieniaja znów na GBP(choc nie wiem tego na pewno czy zmieniaja)
2 i czy jesli np.bede wypłacał pieniadze z jakiego buka w GBP na MB a pózniej z MB na konto walutowe w GBP to oni znowu zaczna zmieniac te walute po drodze aby cos zarobic dla siebie?Dzieki z góry za pomoc