>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Moneybookers - czy warto zakładać konto tylko w celu zamaskowania przelewów ?

B 0

bazyl3

Użytkownik
Tak się naczytałem dzisiaj tematów związanych z tą cała ustawą hazardową i zastanawiam się czy jest sens zakładać konto na Moneybookers tylko i wyłącznie po to aby nieco zamaskować przychodzące na konto bankowe pieniądze z wygranych na zakładach ? Do tej pory korzystałem tylko z normalnych przelewów bankowych i były to kwoty rzędu 100 czy 200 zł ale prawdę mówiąc nie zastanawiałem się czy tego rodzaju przychody są legalne czy nielegalne. No ale teraz po przeczytaniu tej masy postów nabrałem wątpliwości, czy gdybym wygrał u buka powiedzmy 2 czy 3 tysiące to taki normalny przelew bezpośrednio na konto w banku nie wzbudziłby czyiś podejrzeń. Czy warto zakładać zatem konto na Moneybookers aby spać nieco spokojniej, czy w przypadku kwot rzędu kilku tysięcy nie ma sensu się bawić w Moneybookers, tym bardziej że jakoś nie zależy mi na szybkim przerzucaniu kasy między bukami w przypadku którego konto na Moneybookers bardzo się przydaje, bo póki co mam konto tylko u jednego buka.

K 65

konji

Użytkownik
Ja wyszedłem z założenia, że nie warto ryzykować i jednak założyłem konto na MB. Trochę (ekstremalnie!) niefajne jest to, jak długo pieniądze płyną na MB, ale przynajmniej śpię spokojniej. Jeśli cenisz sobie szybkość tego typu transakcji to szukałbym raczej jakichś innych sposobów, jeżeli natomiast masz pewność, że będziesz z MB korzystał tylko raz na jakiś czas i czekanie kilka dni nie zrobi Ci specjalnego problemu, to sądzę, że warto to konto założyć.
Pozdro.

sylwek2012 1,1K

sylwek2012

Użytkownik
Warto ! Jeśli wygrasz mniejszą sumę to spokojnie możesz wypłacać na konto nikt sie nie doczepi. Ale jak już wygrywasz poważną kasę to lepiej nie ryzykuj. Bo jak US cie dopadnie to sie nie wywiniesz. Gdzies czytałem ze banki maja obowiązek powiadamiać odpowiednie organy o przelewach przychodzących powyżej 5000 euro miesięcznie. Tak wiec lepiej nie ryzykować.

Do góry Bottom