AS Monaco - Paris Saint-Germain F.C.
Typ: Remis
Kurs: 3.10
Bukmacher:
Bet365
Mecz w którym jedni i drudzy zagrają zapewne o komplet punktów. PSG to aktualnie wicelider rozgrywek
Ligue 1 ale ma szansę wyjść na prowadzenie bowiem wczoraj lider rozgrywek Lyon przegrał z Lille. Monaco natomiast zajmuje miejsce dające prawo gry w Lidze Europy ale wciąż liczą, że uda się zająć 3.miejsce - tym bardziej, że OM, który aktualnie jest na 3 pozycji gra ostatnio słabo, a w piątek przegrał u siebie Caen. Jedni i drudzy liczą na zwycięstwo i dla jednym i drugich remis byłby najprawdopodobniej porażką ale myślę, że w takim meczu podział punktów jest jak najbardziej realny.
Pierwsza rzecz jak rzuca się w oczy to bezpośrednie mecze obu ekip w ostatnim czasie:
05.10.14 LIG PSG Monaco 1 : 1
09.02.14 LIG Monaco PSG 1 : 1
22.09.13 LIG PSG Monaco 1 : 1
07.05.11 LIG Monaco PSG 1 : 1
18.12.10 LIG PSG Monaco 2 : 2
01.05.10 PUC Monaco PSG 0 : 1(0 : 0)
Jak widzimy w 6 ostatnich spotkaniach po regulaminowym czasie gry był remis. Inna sprawa, że Monaco to drużyna, która w tym sezonie stawia przede wszystkim na defensywę - stracili najmniej goli w lidze 19 ale też mało goli strzelają - 26 goli na zespół z czołówki to jednak trochę mało. PSG więc będzie dziś ciężko o bramki tym bardziej, że dziś zagrają bez Zlatana Ibrahimovica ale również bez Yohana Cabaye'a, Serge'a Auriera i Lucasa Moury. Monaco natomiast dziś zagra bez Ricardo Carvalho, Tiemoue Bakayoko, Andreę Raggiego i Lacine Traore.
Kolejna rzecz to PSG w tym sezonie wcale na wyjazdach nie prezentuje się tak dobrze jak w meczach domowych. Wygrali tylko 5 z 13 meczów i co ciekawe aż 6 razy remisowali na wyjeździe (ogólnie PSG ma w tym sezonie 10 remisów). Monaco natomiast ma na koncie 7 remisów z czego 5 miały miejsce na Stade Louis II .
Podsumowując wydaje mi się, że najbardziej prawdopodobne rozstrzygnięcie w tym meczu to remis. W ostatnim czasie obie ekipy ze sobą dzielą się punktami, dodatkowo Monaco gra bardzo dobrze w defensywie a PSG dziś bez swojego asa Ibrahimovicia. Statystycznie oraz patrząc na ostatnie mecze obu ekip wydaje mi się, że padnie dziś remis, a jak będzie naprawdę okażę się dziś wieczorem.