Witam serdecznie, oto mój pierwszy post na forum.
Do zaprezentowania mam pomysł wysoce kontrowersyjny, ale potencjalnie przynoszący zysk. Były już podobne tematy jednak w tym chciałbym w przyszłości informować o porażkach bądź sukcesach mojego systemu.
Poniżej opiszę czystą teorię, nie obstawiałem jeszcze ani złotówki w ten sposób. Liczę się z krytyką, ale być może ktoś podzieli się zemną wartościowymi spostrzeżeniami, które umilą mi zabawę z zakładami bukmacherskimi.
Na Bet at Home w NBA kurs na wynik parzysty a także nieparzysty wynosi 1,80.
Istnieją tylko dwie możliwości czyli 50% szans na 50%.
1. C Bobcats - D Nuggets
2. B Nets - T Raptors
3. NY Knicks - P 76ers
4. M Heat - W Wizards
5. M Bucks - O Magic
6. U Jazz - P Suns
Zaczynam od 1zł.
W meczach nr 1, 2, 3 - po 1zł na wynik parzysty
W meczach nr 4, 5, 6 - po 1zł na wynik nieparzysty
Możliwy przebieg:
6 trafień 6x1,8 = 10,80 (+4,80zł)
5 trafień 5x1,8 = 9zł-1zł = 8zł (+2zł)
4 trafienia 4x1,8 = 7,20-2zł= 5,20zł (-0,80gr)
3 trafienia 3x1,8 = 5,40zł-3zł = 2,40zł (-3,60zł)
2 trafienia 2x1,8 = 3,60zł-4zł = -0,40gr (-6zł)
1 trafienie 1x1,8 = 1,8zł-5zł = - 3,20 (-6zł)
Jak widać teoretycznie trzeba mieć co najmniej 5/ 6 trafień żeby nie stracić. I właśnie tu chciałbym zastosować progresję. Załóżmy że trafiłem 3/6 spotkań (np 2 wyniki parzyste i jeden nieparzysty). W związku z tym kolejnego dnia znów obstawiam 6 spotkań koszykarskich (nie musi być to NBA skoro i tak wyniki nie mają znaczenia).
Tym razem na miejsce zakładów które trafiłem znów obstawiam 1zł, natomiast w miejsce zakładów nietrafionych stawiam 2zł. I tak:
1. xxx - xxx wynik parzysty 1zł
2. xxx -xxx wynik parzysty 1zł
3. xxx -xxx wynik parzysty 2zł
4. xxx -xxx wynik nieparzysty 1zł
5. xxx -xxx wynik nieparzysty 2zł
6. xxx -xxx wynik nieparzysty 2zł
Zasady są proste:
- w miejsce zakładów trafionych przy następnym obstawianiu stawiamy 1zł, natomiast w miejsce nietrafionych podwajamy stawkę.
- limit to 4 stopnie czyli 17zł wkładu (w przypadku braku trafienia za 4 razem nie gram dalej i przy następnym obstawianiu znów zaczynam od 1zł) *
-przy każdym obstawianiu typujemy identyczną liczbę spotkań
-liczba spotkań musi być parzysta.
Obstawianie w ten sposób można powtarzać w dowolnych odstępach czasowych. Ważne jest tylko żeby przestrzegać zasad zaznaczonych na czerwono. Dobór spotkań jest całkowicie dowolny. I tak zawsze szansa na wygrana wynosi 50-50. System ten można zastosować we wszystkich dyscyplinach, w których występuje typowanie na wynik parzysty oraz nieparzysty.
Co o tym sądzicie? Na razie mam zamiar sprawdzić to "na sucho", codziennie będę zapisywać na kartce 6 drużyn i typować zgodnie z moimi zasadami.
Już po 2 dniach będę mógł wyciągnąć jakieś wnioski. Proszę sugestie i opinie.
EDIT Niestety moje początkowe obliczenia były błędne. W związku z tym poszczególne etapy progresji powinny przebiegać w ten sposób:
(1zł *1,8zł)-1zł = +0,8zł
(2zł*1,8zł)-1zł-2zł = +0,6zł
(4zł*1,8zł)-4zł-2zł-1zł = +0,2zł
(10zł*1,8zł)-10zł-4zł-2zł-1zł= +1zł
(22zł*1,8zł)-22zł-10zł-4zł-2zł-1zł = +0,6zł
(50zł*1,8zł)-50zł-22zł-10zł-4zł-2zł-1zł = +1zł
Jak widać umiarkowanie bezpieczne jest obstawianie do 4 szczebla, gdzie ewentualna strata wynosi 17zł. Limit wciąż wynosi 4 stopnie.
Do zaprezentowania mam pomysł wysoce kontrowersyjny, ale potencjalnie przynoszący zysk. Były już podobne tematy jednak w tym chciałbym w przyszłości informować o porażkach bądź sukcesach mojego systemu.
Poniżej opiszę czystą teorię, nie obstawiałem jeszcze ani złotówki w ten sposób. Liczę się z krytyką, ale być może ktoś podzieli się zemną wartościowymi spostrzeżeniami, które umilą mi zabawę z zakładami bukmacherskimi.
Na Bet at Home w NBA kurs na wynik parzysty a także nieparzysty wynosi 1,80.
Istnieją tylko dwie możliwości czyli 50% szans na 50%.
1. C Bobcats - D Nuggets
2. B Nets - T Raptors
3. NY Knicks - P 76ers
4. M Heat - W Wizards
5. M Bucks - O Magic
6. U Jazz - P Suns
Zaczynam od 1zł.
W meczach nr 1, 2, 3 - po 1zł na wynik parzysty
W meczach nr 4, 5, 6 - po 1zł na wynik nieparzysty
Możliwy przebieg:
6 trafień 6x1,8 = 10,80 (+4,80zł)
5 trafień 5x1,8 = 9zł-1zł = 8zł (+2zł)
4 trafienia 4x1,8 = 7,20-2zł= 5,20zł (-0,80gr)
3 trafienia 3x1,8 = 5,40zł-3zł = 2,40zł (-3,60zł)
2 trafienia 2x1,8 = 3,60zł-4zł = -0,40gr (-6zł)
1 trafienie 1x1,8 = 1,8zł-5zł = - 3,20 (-6zł)
Jak widać teoretycznie trzeba mieć co najmniej 5/ 6 trafień żeby nie stracić. I właśnie tu chciałbym zastosować progresję. Załóżmy że trafiłem 3/6 spotkań (np 2 wyniki parzyste i jeden nieparzysty). W związku z tym kolejnego dnia znów obstawiam 6 spotkań koszykarskich (nie musi być to NBA skoro i tak wyniki nie mają znaczenia).
Tym razem na miejsce zakładów które trafiłem znów obstawiam 1zł, natomiast w miejsce zakładów nietrafionych stawiam 2zł. I tak:
1. xxx - xxx wynik parzysty 1zł
2. xxx -xxx wynik parzysty 1zł
3. xxx -xxx wynik parzysty 2zł
4. xxx -xxx wynik nieparzysty 1zł
5. xxx -xxx wynik nieparzysty 2zł
6. xxx -xxx wynik nieparzysty 2zł
Zasady są proste:
- w miejsce zakładów trafionych przy następnym obstawianiu stawiamy 1zł, natomiast w miejsce nietrafionych podwajamy stawkę.
- limit to 4 stopnie czyli 17zł wkładu (w przypadku braku trafienia za 4 razem nie gram dalej i przy następnym obstawianiu znów zaczynam od 1zł) *
-przy każdym obstawianiu typujemy identyczną liczbę spotkań
-liczba spotkań musi być parzysta.
Obstawianie w ten sposób można powtarzać w dowolnych odstępach czasowych. Ważne jest tylko żeby przestrzegać zasad zaznaczonych na czerwono. Dobór spotkań jest całkowicie dowolny. I tak zawsze szansa na wygrana wynosi 50-50. System ten można zastosować we wszystkich dyscyplinach, w których występuje typowanie na wynik parzysty oraz nieparzysty.
Co o tym sądzicie? Na razie mam zamiar sprawdzić to "na sucho", codziennie będę zapisywać na kartce 6 drużyn i typować zgodnie z moimi zasadami.
Już po 2 dniach będę mógł wyciągnąć jakieś wnioski. Proszę sugestie i opinie.
EDIT Niestety moje początkowe obliczenia były błędne. W związku z tym poszczególne etapy progresji powinny przebiegać w ten sposób:
(1zł *1,8zł)-1zł = +0,8zł
(2zł*1,8zł)-1zł-2zł = +0,6zł
(4zł*1,8zł)-4zł-2zł-1zł = +0,2zł
(10zł*1,8zł)-10zł-4zł-2zł-1zł= +1zł
(22zł*1,8zł)-22zł-10zł-4zł-2zł-1zł = +0,6zł
(50zł*1,8zł)-50zł-22zł-10zł-4zł-2zł-1zł = +1zł
Jak widać umiarkowanie bezpieczne jest obstawianie do 4 szczebla, gdzie ewentualna strata wynosi 17zł. Limit wciąż wynosi 4 stopnie.