>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Moja progresja eksperymentalna - deadspace

D 0

deadspace

Użytkownik
Witam serdecznie, oto mój pierwszy post na forum.
Do zaprezentowania mam pomysł wysoce kontrowersyjny, ale potencjalnie przynoszący zysk. Były już podobne tematy jednak w tym chciałbym w przyszłości informować o porażkach bądź sukcesach mojego systemu.
Poniżej opiszę czystą teorię, nie obstawiałem jeszcze ani złotówki w ten sposób. Liczę się z krytyką, ale być może ktoś podzieli się zemną wartościowymi spostrzeżeniami, które umilą mi zabawę z zakładami bukmacherskimi.
Na Bet at Home w NBA kurs na wynik parzysty a także nieparzysty wynosi 1,80.
Istnieją tylko dwie możliwości czyli 50% szans na 50%.
1. C Bobcats - D Nuggets
2. B Nets - T Raptors
3. NY Knicks - P 76ers
4. M Heat - W Wizards
5. M Bucks - O Magic
6. U Jazz - P Suns
Zaczynam od 1zł.
W meczach nr 1, 2, 3 - po 1zł na wynik parzysty
W meczach nr 4, 5, 6 - po 1zł na wynik nieparzysty
Możliwy przebieg:
6 trafień 6x1,8 = 10,80 (+4,80zł)
5 trafień 5x1,8 = 9zł-1zł = 8zł (+2zł)
4 trafienia 4x1,8 = 7,20-2zł= 5,20zł (-0,80gr)
3 trafienia 3x1,8 = 5,40zł-3zł = 2,40zł (-3,60zł)
2 trafienia 2x1,8 = 3,60zł-4zł = -0,40gr (-6zł)
1 trafienie 1x1,8 = 1,8zł-5zł = - 3,20 (-6zł)
Jak widać teoretycznie trzeba mieć co najmniej 5/ 6 trafień żeby nie stracić. I właśnie tu chciałbym zastosować progresję. Załóżmy że trafiłem 3/6 spotkań (np 2 wyniki parzyste i jeden nieparzysty). W związku z tym kolejnego dnia znów obstawiam 6 spotkań koszykarskich (nie musi być to NBA skoro i tak wyniki nie mają znaczenia).
Tym razem na miejsce zakładów które trafiłem znów obstawiam 1zł, natomiast w miejsce zakładów nietrafionych stawiam 2zł. I tak:
1. xxx - xxx wynik parzysty 1zł
2. xxx -xxx wynik parzysty 1zł
3. xxx -xxx wynik parzysty 2zł
4. xxx -xxx wynik nieparzysty 1zł
5. xxx -xxx wynik nieparzysty 2zł
6. xxx -xxx wynik nieparzysty 2zł
Zasady są proste:
- w miejsce zakładów trafionych przy następnym obstawianiu stawiamy 1zł, natomiast w miejsce nietrafionych podwajamy stawkę.
- limit to 4 stopnie czyli 17zł wkładu (w przypadku braku trafienia za 4 razem nie gram dalej i przy następnym obstawianiu znów zaczynam od 1zł) *
-przy każdym obstawianiu typujemy identyczną liczbę spotkań
-liczba spotkań musi być parzysta.

Obstawianie w ten sposób można powtarzać w dowolnych odstępach czasowych. Ważne jest tylko żeby przestrzegać zasad zaznaczonych na czerwono. Dobór spotkań jest całkowicie dowolny. I tak zawsze szansa na wygrana wynosi 50-50. System ten można zastosować we wszystkich dyscyplinach, w których występuje typowanie na wynik parzysty oraz nieparzysty.
Co o tym sądzicie? Na razie mam zamiar sprawdzić to &quot;na sucho&quot;, codziennie będę zapisywać na kartce 6 drużyn i typować zgodnie z moimi zasadami.
Już po 2 dniach będę mógł wyciągnąć jakieś wnioski. Proszę sugestie i opinie.
EDIT Niestety moje początkowe obliczenia były błędne. W związku z tym poszczególne etapy progresji powinny przebiegać w ten sposób:
(1zł *1,8zł)-1zł = +0,8zł
(2zł*1,8zł)-1zł-2zł = +0,6zł
(4zł*1,8zł)-4zł-2zł-1zł = +0,2zł
(10zł*1,8zł)-10zł-4zł-2zł-1zł= +1zł
(22zł*1,8zł)-22zł-10zł-4zł-2zł-1zł = +0,6zł
(50zł*1,8zł)-50zł-22zł-10zł-4zł-2zł-1zł = +1zł
Jak widać umiarkowanie bezpieczne jest obstawianie do 4 szczebla, gdzie ewentualna strata wynosi 17zł. Limit wciąż wynosi 4 stopnie.

D 0

deadspace

Użytkownik
Tak więc zaczynamy zabawę. Oto mój pierwszy typ:
NBA, 11.03.2014, start godz. między 00:00 a 3:30.
1. Charlotte Bobcats - Denver Nuggets ⛔
2. Brooklyn Nets - Toronto Raptors ⛔
3. New York Knicks - Philadelphia 76ers ⛔
4. Miami Heat - Washington Wizards ✅
5. Milwaukee Bucks - Orlando Magic ✅
6. Utah Jazz - Atlanta Hawks ⛔
1-3 typuje jako wyniki parzyste
4-6 typuje jako wyniki nieparzyste
Budżet początkowy ustalmy na 20zł.
Edit: Prawidłowo wytypowałem 2 z 6 spotkań. Aktualny stan 20zł - 6zł + (2*1,8) = 17,60zł.
bilans dnia: -2,40zł
Zakładałem taki obrót spraw, kwota powinna zacząć się zwracać już jutro.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
W Bet365 masz na N/P w NBA kursy po 1.90 - a to istotna różnica , szczególnie przy progresji.
Natomiast w piłce nożnej kursy na wyniki N/P to 1.95/1.90

.

D 0

deadspace

Użytkownik
W Bet365 masz na P/N w NBA kursy po 1.90 - a to istotna różnica , szczególnie przy progresji.
Dzięki, na pewno skorzystam jeśli system się sprawdzi. A co sądzisz o moim pomyśle?
Ktoś z takim stażem i reputacją jak Ty na pewno ma ogromną wiedzę nt. zakładów.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Nie rozumiem tego:
limit wynosi na 8zł, czyli 4 stopnie
bo jeśli będziesz miał serię 3 &quot;pudeł&quot; , to do 4. podejścia wymaga to w sumie 15zł: 1+2+4+8

D 0

deadspace

Użytkownik
Nie rozumiem tego:
limit wynosi na 8zł, czyli 4 stopnie
bo jeśli będziesz miał serię 3 &quot;pudeł&quot; , to do 4. podejścia wymaga to w sumie 15zł: 1+2+4+8
Nieprecyzyjnie się wyraziłem, zaraz to zmienię.
Chodzi mi o to że w przypadku braku trafienia za 4 razem (czyli po postawieniu w sumie 15zł) znów zaczynam od 1zł, oczywiście tracąc wkład.
W praktyce limit powinien być większy, np poziom 8, zysk (128x1,8) - 127zł = 103,40zł.

D 0

deadspace

Użytkownik
Żeby przyspieszyć analizę systemu wyjątkowo podaje dodatkowe typy na dziś. Są to zakłady alternatywne, nie zaliczające się do statystyk tego tematu.
Meksyk, LNBP
1.Halcones Rojos - Halcones UV Xalapa ⛔
3.Pioneros de Cancún - Fuerza Regia de Monterey ✅
Brazylia, NBB
2. Flamengo - Limeira Basquete ✅
4. Uberlandia - Vila Velha ES ✅
1,2 - obstawiam parzyste
3,4 - obstawiam nieparzyste
Budżet typów alternatywnych niech roboczo wyniesie także 20zł. Zasady identyczne jak w &quot;oficjalnych&quot; zakładach.
Edit: 20zł-4zł + (3*1,8)= 21,40zł
Bilans: +1,40zł

tomashov 0

tomashov

Użytkownik
hmmm odnośnie parzystych/nieparzystych. Jeżeli prawdobodobieństwo zdarzenia=50% a kurs na nie &lt;2,0 to (niestety) w długim okresie MUSISZ być na minus. nie ma innej rady, tak mówi matematyka i progresja może to jedynie odwlec w czasie ???? Zwyczanie w końcu zapłacisz bukowi jego marżę. Szukaj raczej zdarzeń w których to Ty będziesz miał przewagę (prawdopodobieństo&gt;kurs mówiąc bardzo w skrócie). Wtedy niezależnie czy będziesz grał progresją, czy też nie, w długim okresie MUSISZ być na +.
Można przegrać zakład i dobrze zrobić stawiając go, można też wygrać zakład i źle zrobić że się go postawiło. Wszystko zależy od relacji kurs/prawdopodobieństwo. Kto tego nie zrozumie nigdy buka nie ogra ????
pozdrawiam
P.S. jak chesz możemy zagrać w grę rzut monetą. Ja ci daję kurs 1,9 na orła i 1,9 na reszkę. Możemy grać za ile chcesz, jakim chcesz systemem i jak długo chcesz (dla mnie im dłużej, tym lepiej) ????
to taki żart, ale to doskonały model tej sytuacji.

D 0

deadspace

Użytkownik
hmmm odnośnie parzystych/nieparzystych. Jeżeli prawdobodobieństwo zdarzenia=50% a kurs na nie &lt;2,0 to (niestety) w długim okresie MUSISZ być na minus. nie ma innej rady, tak mówi matematyka i progresja może to jedynie odwlec w czasie ???? Zwyczanie w końcu zapłacisz bukowi jego marżę. Szukaj raczej zdarzeń w których to Ty będziesz miał przewagę (prawdopodobieństo&gt;kurs mówiąc bardzo w skrócie). Wtedy niezależnie czy będziesz grał progresją, czy też nie, w długim okresie MUSISZ być na +.
Można przegrać zakład i dobrze zrobić stawiając go, można też wygrać zakład i źle zrobić że się go postawiło. Wszystko zależy od relacji kurs/prawdopodobieństwo. Kto tego nie zrozumie nigdy buka nie ogra ????
pozdrawiam
P.S. jak chesz możemy zagrać w grę rzut monetą. Ja ci daję kurs 1,9 na orła i 1,9 na reszkę. Możemy grać za ile chcesz, jakim chcesz systemem i jak długo chcesz (dla mnie im dłużej, tym lepiej) ????
Z góry założyłem że coś będzie nie tak;) właśnie dlatego gram na razie bez obstawiania pieniędzy po to by sie przekonać jak to naprawdę wygląda w praktyce.

D 0

deadspace

Użytkownik
Typ nr 2:
NBA 11.03.2014, start godz. 00:05 - 01:05
1. B Celtics - I Pacers ⛔
2. S Kings - D Pistons ✅
3. H Rockets - O Thunder ✅
4. M Bucks - M Timberwolves ✅
5. P Trail Blazers - M Grizlies ⛔
6. M Spurs - C Bulls ⛔
1. typuje wynik parzysty, stawka 2zł
2. typuje wynik parzysty, stawka 2zł
3. typuje wynik parzysty, stawka 2zł
4. typuje wynik nieparzysty, stawka 1zł
5. typuje wynik nieparzysty, stawka 1zł
6. typuje wynik nieparzysty, stawka 2zł
Aktualny budżet: 17,60zł-10zł =7,6zł
Edit: 7,60zł+(2x1,8zł)+(2x1,8zł)+(1x1,8)=16,60zł
Typy trafione: 3 (50%)
Typy nietrafione: 3 (50%)
bilans dnia: +9zł

D 0

deadspace

Użytkownik
Zakład alternatywny nr 2:
NCAAB, 11.03.2014
1.Grambling - Jackson St ⛔
2. North Carolina A&amp;T - Howard ✅
3. Rice - North Texas ✅
4. Bethune Cookman - Coppin St ✅
1 - obstawiam wynik parzysty, stawka 2zł
2 - obstawiam wynik parzysty, stawka 1zł
3 - obstawiam wynik nieparzysty, stawka 1zł
4 - obstawiam wynik nieparzysty, stawka 1zł
Aktualny budżet: 21,4zł-5zł=16,4zł
Edit: 16,4zł+(1x1,8zł)+(1x1,8zł)+(1x1x8)=21,8
Typy trafione: 3 (75%)
Typy nietrafione: 1 (25%)
Bilans: +5,40zł

D 0

deadspace

Użytkownik
Typ nr 3:
NBA, 12.03.2014, start godz. 00.00-03.30
1. Orlando Magic - Denver Nuggets ✅
2. Washington Wizards - Charlotte Bobcats ⛔
3. Philadelphia 76ers - Sacramento Kings ⛔
4. Toronto Raptors - Detroit Pistons ⛔
5. Miami Heat - Brooklyn Nets ✅
6. Boston Celtics - New York Knicks ⛔
1. typ parzysty, stawka 4zł
2. typ parzysty, stawka 1zł
3. typ parzysty, stawka 1zł
4. typ nieparzysty, stawka 1zł
5. typ nieparzysty, stawka 2zł
6. typ nieparzysty, stawka 4zł
Aktualny budżet: 16,6zł-13zł=3,6zł
Edit: 3,6zł+(4x1,8zł)+(2x1,8zł) = 14,4zł
Typy trafione: 2
Typy nietrafione: 4
Bilans: +10,8zł

D 0

deadspace

Użytkownik
Zakład alternatywny nr 3:
NBA, 12.03.2014
1.New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies ⛔
2.Utah Jazz - Dallas Mavericks ⛔
3.San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers ✅
4.Phoenix Suns - Cleveland Cavaliers ✅
1. typ parzysty, stawka 4zł
2. typ parzysty, stawka 1zł
3. typ nieparzysty, stawka 1zł
Budżet: 21,8zł-7zł=14,8zł
Edit: 14,8zł +(2x1,8zł)= 18,4zł
Typy trafione: 2
Typy nietrafione: 2
Bilans: +3,6zł

D 0

deadspace

Użytkownik
Typ nr 4:
NBA, NBB
1.Chicago Bulls - Houston Rockets
2.Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks
3.Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers
4.Bauru SP - Mogi Das Cruzes
5.Liga Sorocabana - Pinheiros Sao Paulo
6.Limeira Basquete - Basquete Cearense
1. typ parzysty, stawka 1zł
2. typ parzysty, stawka 2zł
3. typ parzysty, stawka 2zł
4. typ nieparzysty, stawka 2zł
5. typ nieparzysty, stawka 1zł
6. typ nieparzysty, stawka 10zł
Aktualny budżet: 14,4zł-18zł= -3,6zł

D 0

deadspace

Użytkownik
Zakład alternatywny nr 4:
1. Minas MG - Universo Goiania
2. Paulistano SP - Palmeiras SP
3.Sao Jose Dos Campos - Uberlandia
4.Vila Velha ES - Uniceub BRB
1. typ parzysty, stawka 10zł
2. typ parzysty, stawka 2zł
3. typ nieparzysty, stawka 1zł
Budżet: 14,8zł-14zł= +0,8zł

L 14

lsz

Użytkownik
pozdrawiam

Chyba wszystko wyczerpałeś, ja tylko mogę zgodzić się, że na dłuższą metę nie ma szans na zysk w takim modelu gry. Poza tym dużo się to nie różni od gry w kasynie, progresja, szczególnie taka na parzyste/nieparzyste może wydawać się kusząca, zwłaszcza że nie wymaga dużo nakładów pracy, ale niestety nie da się osiągnąć długoterminowego sukcesu bez dużej ilości poświęconego czasu.

scyth 98

scyth

Użytkownik
pozdrawiam
Ja uważam, że nigdy nie ogra buka ten, kto pisze że w bukmacherce cokolwiek można określić słowami, że MUSI się zdarzyć. Ani nie MUSI przegrać grając progresją ani nie MUSI wygrać grając inaczej.
Dla przykładu z Twoją propozycją:
Przyjmijmy abstrakcyjnie, że kolega ma budżet na powiedzmy 100 progów.
Stawia ciągle to samo. Rzut monetą ma szanse 50/50 więc logicznym jest, że seria 100 orłów/reszek z rzędu jest niesamowicie mało prawdopodobna. Posłużę się Twoimi słowami: w końcu &quot;MUSI&quot; wypaść to drugie. Więc masz bardzo, bardzo małe szanse że to Ty wyjdziesz z tego starcia zwycięsko. Kolega pogra ile będzie chciał, zarobi ile będzie chciał i się zawinie. A Ty zostaniesz, licząc, że kiedyś &quot;MUSI&quot; nastąpić czarna seria, w tym wypadku 100 orłów/reszek pod rząd ;)
Progresja może być dobra, nawet jak się gra kursy 1,85 na zdarzenia dwudrogowe. Wiadomo, im niższa marża tym lepiej. Ale żeby progresja miała sens, musi być solidnie zabezpieczona odpowiednim budżetem, który pozwoli na odpowiednio wiele poziomów, które minimalizują ryzyko wtopy.
PS. Nie można przegrać zakładu i zrobić dobrze stawiając go - po prostu jesteś wtedy w plecy. To już się dokonało, Twoja przedmeczowa ocena nie ma znaczenia - przegrałeś. Np: gra Real z Barcą, kurs na Real to 10 (obie grają podstawowymi składami, wszyscy zdrowi itd) - wiadomo, jest value. Ale jeśli Real przegra to nie można powiedzieć, że zrobiło się dobrze. Po prostu warto było zaryzykować ale z perspektywy czasu zakład był zły, przegrałeś pieniądze. Dla dalszej perspektywy nie ma znaczenia, że grałeś kurs 10 - jeśli w następnych meczach dalej byłyby takie kursy to jasne, nadal jest value itd. Ale jeśli Ty postawiłeś na ten pierwszy a ktoś inny zacząłby od kolejnego to on wyszedł na tym lepiej. Podobnie stawiając na Barcę - po 1,10 granie byłoby nierozsądnym ale jeśli ktoś postawił i mu weszło to on zrobił dobrze - zarobił. I nie musi stawiać kolejny raz w takich sytuacjach na opcję z zaniżonym kursem. Powiedzmy, że postawił raz, zarobił, skończył grę. Wygrał zakład - powiesz mu, że źle zrobił?

_hank_ 1,1K

_hank_

Użytkownik
Ja uważam, że nigdy nie ogra buka ten, kto pisze że w bukmacherce cokolwiek można określić słowami, że MUSI się zdarzyć. Ani nie MUSI przegrać grając progresją ani nie MUSI wygrać grając inaczej.

Dla przykładu z Twoją propozycją:
Przyjmijmy abstrakcyjnie, że kolega ma budżet na powiedzmy 100 progów.
Stawia ciągle to samo. Rzut monetą ma szanse 50/50 więc logicznym jest, że seria 100 orłów/reszek z rzędu jest niesamowicie mało prawdopodobna. Posłużę się Twoimi słowami: w końcu &quot;MUSI&quot; wypaść to drugie. Więc masz bardzo, bardzo małe szanse że to Ty wyjdziesz z tego starcia zwycięsko. Kolega pogra ile będzie chciał, zarobi ile będzie chciał i się zawinie. A Ty zostaniesz, licząc, że kiedyś &quot;MUSI&quot; nastąpić czarna seria, w tym wypadku 100 orłów/reszek pod rząd ;)

Progresja może być dobra, nawet jak się gra kursy 1,85 na zdarzenia dwudrogowe. Wiadomo, im niższa marża tym lepiej. Ale żeby progresja miała sens, musi być solidnie zabezpieczona odpowiednim budżetem, który pozwoli na odpowiednio wiele poziomów, które minimalizują ryzyko wtopy.

PS. Nie można przegrać zakładu i zrobić dobrze stawiając go - po prostu jesteś wtedy w plecy. To już się dokonało, Twoja przedmeczowa ocena nie ma znaczenia - przegrałeś. Np: gra Real z Barcą, kurs na Real to 10 (obie grają podstawowymi składami, wszyscy zdrowi itd) - wiadomo, jest value. Ale jeśli Real przegra to nie można powiedzieć, że zrobiło się dobrze. Po prostu warto było zaryzykować ale z perspektywy czasu zakład był zły, przegrałeś pieniądze. Dla dalszej perspektywy nie ma znaczenia, że grałeś kurs 10 - jeśli w następnych meczach dalej byłyby takie kursy to jasne, nadal jest value itd. Ale jeśli Ty postawiłeś na ten pierwszy a ktoś inny zacząłby od kolejnego to on wyszedł na tym lepiej. Podobnie stawiając na Barcę - po 1,10 granie byłoby nierozsądnym ale jeśli ktoś postawił i mu weszło to on zrobił dobrze - zarobił. I nie musi stawiać kolejny raz w takich sytuacjach na opcję z zaniżonym kursem. Powiedzmy, że postawił raz, zarobił, skończył grę. Wygrał zakład - powiesz mu, że źle zrobił?
hmmm 100 progów to nawet budżetu Polski by nie starczyło ;) a wygrana rzędu 1 zl. Brzmi jak złoty interes ????

Tomashov oczywiście ma racje i taka progresja, użyje twojego ulubionego słowa, MUSI zakończyć się porażką. Cała magia bukmacherki polega na tym że daje Ci szanse (najczęściej złudną) na to by swoją wiedzą, wyczuciem, czytaniem rynków nadrobić marże i wyjść na +. Przy parzyste/nieparzyste nie mamy takiej szansy.
Oczywiście możemy sobie założyć że mamy 100j i przy 120j kończymy. Wtedy prawdopodobieństwo że wygramy jest spore, ale i tak mniejsze niż 83% które sprawiałoby że jest sens grania. Systemy mają na celu znalezienie jakiś atutów po naszej stronie które zwiększą nasze szanse. W tym systemie zwyczajnie zdajemy się na matematykę która nie pozostawia nam złudzeń co do końcowego rezultatu. Wypadałoby jeszcze rozróżnić czyjąś opinie o systemie od faktów, które w tym przypadku są niepodważalne.

Moja rada, skorzystasz bądź nie, skończ system bo najgorsze co Ci się może w tym momencie przydarzyć to wyjść na + nie grając na pieniądze .
Pomyślisz że jest ok, zaczniesz inwestować a matematyka jak urząd skarbowy w końcu Cię dopadnie ;)

Do góry Bottom