gargamel13
Użytkownik
Witam wszystkich !!!
Planuję rozpocząć granie progresją na remisy lecz w nieco inny, zmodyfikowany i bardzo asekuracyjny sposób. Przeczytałem mnóstwo postów na różnych forach i jak zwykle pełno wypowiedzi pozytywnych i negatywnych. Przeanalizowałem najciekawsze dla progresji ligi i postanowiłem działać! Głównym celem mojego grania jest przede wszystkim zebranie doświadczenia i sprawdzeniu jak to wyjdzie w praktyce ( wiadomo, że analizując granie progresją np. dla testów bez prawdziwego obstawiania zawsze wychodzi na plus, zdecydowanie gorzej jeśli gramy za własną kasę). Nie nastawiam się na duże zyski, lecz na asekuracyjne obstawianie i sprawdzeniu wybranych drużyn oraz całego systemu progresji aby np. w przyszłym sezonie ruszyć z większym kapitałem.
CEL GRY: Doświadczenie oraz ewentualne zyski z kolejnych poziomów progresji. Gdy pierwsze dwa cele zostaną osiągnięte zamierzam dodawać więcej nowych drużyn do progresji.
STAWKI: Planuję zaczynać od niskich stawek, tak aby każda kolejka dawała mi w przybliżeniu 2,5zł z drużyny (zakładam kurs 3,1 więc często zyski mogą byś wyższe np. gdy kurs na danym etapie będzie wynosił 3,70)
Plan na obstawianie remisów - zysk 2,5 zł na kolejce
etap.. stawka….. kurs... przewidywana wygrana….. zysk na czysto
1...... 1,25..........3,1...........3,88.................. .....2,62
2...... 3,15..........3,1...........9,77.................. .....5,36
3...... 5,8............3,1..........17,98................. .....7,78
4...... 9,5............3,1..........29,45................. .....9,75
5...... 15,5..........3,1..........48,05.................. ....12,85
6...... 24.............3,1..........74,40................. .....15,2
7...... 37.............3,1.........114,70................. ....18,5
8...... 56.............3,1.........173,60................. ....21,4
9...... 85.............3,1.........263,50................. ....26,3
10.... 128........... 3,1.........396,80.....................31,6
Model taj progresji jest zdecydowanie inny niż przy progresji na stały zysk lub klasycznej x2 (w tym przypadku przy kapitale 1000 zł nie jesteśmy w stanie przetrzymać jednej drużyny do 9 poziomu, ponieważ gdy zaczniemy od 2 zł to na 9 poziomie jest już stawka 512, a suma wszystkich stawek to 1022 zł.) Wiele osób zaczynało progresje klasyczną bez konkretnej analizy i później pisali, że to droga prowadząca do bankructwa- moim zdaniem tylko zbyt duża pazerność oraz malutki kapitał w porównaniu do chęci zysku. Istotną rzeczą w opisanym doborze stawek jest to, że generalnie nie ma znaczenia to czy wybrana przez nas drużyna zremisuje 5 razy po kolei czy dopiero w 5 kolejce (zysk z drużyny przy 5 remisach z rzędu będzie praktycznie identyczny jak w przypadku gdy drużyna 4 razy przegra i dopiero w 5 kolejce zremisuje ) oczywiście wiadomo, że lepiej jeśli będą częściej padały remisy, ponieważ nie musimy zamrażać naszego kapitału
KAPITAŁ: posiadam aktualnie 400zł (200zł wpłaty plus 200zł bonus za założenie konta na buku)
KOŁO RATUNKOWE: w razie ewentualnej draki jestem w stanie założyć nowe konto na innym buku i posiadać dodatkowe 400zł
Wybrane drużyny
Francuska 2: Vallencienes, Niort, Laval
Polska Ekstraklasa: Korona Kielce
Polska 1 liga: Bytovia Bytów, Wisła Puławy
Zastanawiam się jeszcze nad drużynami angielskiej Premier League: West Ham , Everton ale jeszcze daje sobie na wstrzymanie i ruszę z nimi w dalszej części sezonu.
W następnych postach będę podawał:
- na jakich poziomach progresji znajdują się wszystkie drużyny
- informacje dotyczące kolejnych spotkań ( termin, przeciwnik )
- podsumowania zakończonych progresji ( drużyna, etap , zysk na czysto)
- wszystkie spostrzeżenia i zmiany, które będę miał zamiar wprowadzać
- miesięczny bilans +/- w odniesieniu to początkowego kapitału
Zapraszam do rozsądnej dyskusji, wymiany poglądów i oczywiście śledzenia moich drużyn na kolejnych etapach progresji :grin::grin::grin:
Planuję rozpocząć granie progresją na remisy lecz w nieco inny, zmodyfikowany i bardzo asekuracyjny sposób. Przeczytałem mnóstwo postów na różnych forach i jak zwykle pełno wypowiedzi pozytywnych i negatywnych. Przeanalizowałem najciekawsze dla progresji ligi i postanowiłem działać! Głównym celem mojego grania jest przede wszystkim zebranie doświadczenia i sprawdzeniu jak to wyjdzie w praktyce ( wiadomo, że analizując granie progresją np. dla testów bez prawdziwego obstawiania zawsze wychodzi na plus, zdecydowanie gorzej jeśli gramy za własną kasę). Nie nastawiam się na duże zyski, lecz na asekuracyjne obstawianie i sprawdzeniu wybranych drużyn oraz całego systemu progresji aby np. w przyszłym sezonie ruszyć z większym kapitałem.
CEL GRY: Doświadczenie oraz ewentualne zyski z kolejnych poziomów progresji. Gdy pierwsze dwa cele zostaną osiągnięte zamierzam dodawać więcej nowych drużyn do progresji.
STAWKI: Planuję zaczynać od niskich stawek, tak aby każda kolejka dawała mi w przybliżeniu 2,5zł z drużyny (zakładam kurs 3,1 więc często zyski mogą byś wyższe np. gdy kurs na danym etapie będzie wynosił 3,70)
Plan na obstawianie remisów - zysk 2,5 zł na kolejce
etap.. stawka….. kurs... przewidywana wygrana….. zysk na czysto
1...... 1,25..........3,1...........3,88.................. .....2,62
2...... 3,15..........3,1...........9,77.................. .....5,36
3...... 5,8............3,1..........17,98................. .....7,78
4...... 9,5............3,1..........29,45................. .....9,75
5...... 15,5..........3,1..........48,05.................. ....12,85
6...... 24.............3,1..........74,40................. .....15,2
7...... 37.............3,1.........114,70................. ....18,5
8...... 56.............3,1.........173,60................. ....21,4
9...... 85.............3,1.........263,50................. ....26,3
10.... 128........... 3,1.........396,80.....................31,6
Model taj progresji jest zdecydowanie inny niż przy progresji na stały zysk lub klasycznej x2 (w tym przypadku przy kapitale 1000 zł nie jesteśmy w stanie przetrzymać jednej drużyny do 9 poziomu, ponieważ gdy zaczniemy od 2 zł to na 9 poziomie jest już stawka 512, a suma wszystkich stawek to 1022 zł.) Wiele osób zaczynało progresje klasyczną bez konkretnej analizy i później pisali, że to droga prowadząca do bankructwa- moim zdaniem tylko zbyt duża pazerność oraz malutki kapitał w porównaniu do chęci zysku. Istotną rzeczą w opisanym doborze stawek jest to, że generalnie nie ma znaczenia to czy wybrana przez nas drużyna zremisuje 5 razy po kolei czy dopiero w 5 kolejce (zysk z drużyny przy 5 remisach z rzędu będzie praktycznie identyczny jak w przypadku gdy drużyna 4 razy przegra i dopiero w 5 kolejce zremisuje ) oczywiście wiadomo, że lepiej jeśli będą częściej padały remisy, ponieważ nie musimy zamrażać naszego kapitału
KAPITAŁ: posiadam aktualnie 400zł (200zł wpłaty plus 200zł bonus za założenie konta na buku)
KOŁO RATUNKOWE: w razie ewentualnej draki jestem w stanie założyć nowe konto na innym buku i posiadać dodatkowe 400zł
Wybrane drużyny
Francuska 2: Vallencienes, Niort, Laval
Polska Ekstraklasa: Korona Kielce
Polska 1 liga: Bytovia Bytów, Wisła Puławy
Zastanawiam się jeszcze nad drużynami angielskiej Premier League: West Ham , Everton ale jeszcze daje sobie na wstrzymanie i ruszę z nimi w dalszej części sezonu.
W następnych postach będę podawał:
- na jakich poziomach progresji znajdują się wszystkie drużyny
- informacje dotyczące kolejnych spotkań ( termin, przeciwnik )
- podsumowania zakończonych progresji ( drużyna, etap , zysk na czysto)
- wszystkie spostrzeżenia i zmiany, które będę miał zamiar wprowadzać
- miesięczny bilans +/- w odniesieniu to początkowego kapitału
Zapraszam do rozsądnej dyskusji, wymiany poglądów i oczywiście śledzenia moich drużyn na kolejnych etapach progresji :grin::grin::grin: