>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mocno zmodyfikowana progresja !!!

gargamel13 0

gargamel13

Użytkownik
Witam wszystkich !!!
Planuję rozpocząć granie progresją na remisy lecz w nieco inny, zmodyfikowany i bardzo asekuracyjny sposób. Przeczytałem mnóstwo postów na różnych forach i jak zwykle pełno wypowiedzi pozytywnych i negatywnych. Przeanalizowałem najciekawsze dla progresji ligi i postanowiłem działać! Głównym celem mojego grania jest przede wszystkim zebranie doświadczenia i sprawdzeniu jak to wyjdzie w praktyce ( wiadomo, że analizując granie progresją np. dla testów bez prawdziwego obstawiania zawsze wychodzi na plus, zdecydowanie gorzej jeśli gramy za własną kasę). Nie nastawiam się na duże zyski, lecz na asekuracyjne obstawianie i sprawdzeniu wybranych drużyn oraz całego systemu progresji aby np. w przyszłym sezonie ruszyć z większym kapitałem.

CEL GRY: Doświadczenie oraz ewentualne zyski z kolejnych poziomów progresji. Gdy pierwsze dwa cele zostaną osiągnięte zamierzam dodawać więcej nowych drużyn do progresji.
STAWKI: Planuję zaczynać od niskich stawek, tak aby każda kolejka dawała mi w przybliżeniu 2,5zł z drużyny (zakładam kurs 3,1 więc często zyski mogą byś wyższe np. gdy kurs na danym etapie będzie wynosił 3,70)

Plan na obstawianie remisów - zysk 2,5 zł na kolejce
etap.. stawka….. kurs... przewidywana wygrana….. zysk na czysto
1...... 1,25..........3,1...........3,88.................. .....2,62
2...... 3,15..........3,1...........9,77.................. .....5,36
3...... 5,8............3,1..........17,98................. .....7,78
4...... 9,5............3,1..........29,45................. .....9,75
5...... 15,5..........3,1..........48,05.................. ....12,85
6...... 24.............3,1..........74,40................. .....15,2
7...... 37.............3,1.........114,70................. ....18,5
8...... 56.............3,1.........173,60................. ....21,4
9...... 85.............3,1.........263,50................. ....26,3
10.... 128........... 3,1.........396,80.....................31,6

Model taj progresji jest zdecydowanie inny niż przy progresji na stały zysk lub klasycznej x2 (w tym przypadku przy kapitale 1000 zł nie jesteśmy w stanie przetrzymać jednej drużyny do 9 poziomu, ponieważ gdy zaczniemy od 2 zł to na 9 poziomie jest już stawka 512, a suma wszystkich stawek to 1022 zł.) Wiele osób zaczynało progresje klasyczną bez konkretnej analizy i później pisali, że to droga prowadząca do bankructwa- moim zdaniem tylko zbyt duża pazerność oraz malutki kapitał w porównaniu do chęci zysku. Istotną rzeczą w opisanym doborze stawek jest to, że generalnie nie ma znaczenia to czy wybrana przez nas drużyna zremisuje 5 razy po kolei czy dopiero w 5 kolejce (zysk z drużyny przy 5 remisach z rzędu będzie praktycznie identyczny jak w przypadku gdy drużyna 4 razy przegra i dopiero w 5 kolejce zremisuje ) oczywiście wiadomo, że lepiej jeśli będą częściej padały remisy, ponieważ nie musimy zamrażać naszego kapitału

KAPITAŁ: posiadam aktualnie 400zł (200zł wpłaty plus 200zł bonus za założenie konta na buku)
KOŁO RATUNKOWE: w razie ewentualnej draki jestem w stanie założyć nowe konto na innym buku i posiadać dodatkowe 400zł
Wybrane drużyny
Francuska 2: Vallencienes, Niort, Laval
Polska Ekstraklasa: Korona Kielce
Polska 1 liga: Bytovia Bytów, Wisła Puławy
Zastanawiam się jeszcze nad drużynami angielskiej Premier League: West Ham , Everton ale jeszcze daje sobie na wstrzymanie i ruszę z nimi w dalszej części sezonu.

W następnych postach będę podawał:
- na jakich poziomach progresji znajdują się wszystkie drużyny
- informacje dotyczące kolejnych spotkań ( termin, przeciwnik )
- podsumowania zakończonych progresji ( drużyna, etap , zysk na czysto)
- wszystkie spostrzeżenia i zmiany, które będę miał zamiar wprowadzać
- miesięczny bilans +/- w odniesieniu to początkowego kapitału

Zapraszam do rozsądnej dyskusji, wymiany poglądów i oczywiście śledzenia moich drużyn na kolejnych etapach progresji :grin::grin::grin:

gargamel13 0

gargamel13

Użytkownik
Zgodnie z obietnicą podaje konkrety :grin:
Czyli która drużyna na jakim etapie i terminy następnych meczy:

Korona Kielce - 4 etap
Następny mecz 10.09 przeciwnik Arka Gdynia

Valenciennes - 3 etap
Następny mecz 10.09 przeciwnik LeHavre

Laval - 3 etap
Następny mecz 09.09 przeciwnik Orleans

Niort - 1 etap
Następny mecz 09.09 przeciwnik Nimes

Wisła Puławy - 1 etap
Następny mecz 03.09 przeciwnik Stomil Olsztyn

Bytovia Bytów - 1 etap
Następny mecz 06.09 przeciwnik Pogoń Siedlce

Dodatkowo pokuszę się o JEDNORAZOWĄ progresję dla drużyny z 2 ligi japońskiej (od 13 kolejek bez remisu, a na początku sezonu drużyna regularnie dzieliła się punktami)
Tokyo Verdy 1969 - 2 etap
Następny mecz 11.09 przeciwnik Mito Hollyhock

Oczywiście wszystkie stawki dla każdego etapu zostały już podane i zamierzam raczej ich nie zmieniać w zależności od zmiennego kursu (wyjątkiem są stawki dla Korony, ponieważ jest to moja pierwsza progresja i zawyżyłem 1 etap stawki, więc teraz przeliczam ją indywidualnie dla każdego etapu) Jeśli Korona zremisuje - wraca do normalnych stawek jak wszystkie pozostałe drużyny.

Dodam również, że nie wszystkie drużyny włączyłem w tym samym czasie i dlatego różne etapy :;/:

Do tej pory zakończyłem pomyślne 2 progresje:
Bytovia 23.08 na 2 poziomie, Niort 26.08 na 1 poziomie

Liczę na dużo ✅✅✅ i czekam z niecierpliwością na kolejne remisy ????

gargamel13 0

gargamel13

Użytkownik
Wisła Puławy - 1 etap
Następny mecz 03.09 przeciwnik Stomil Olsztyn
✅

Bytovia Bytów - 1 etap
Następny mecz 06.09 przeciwnik Pogoń Siedlce
⛔

Już 3 progresje zakończone ;)
W ten weekend wracamy do podanych wcześniej spotkań, oraz jedziemy dalej z polską I ligą:
Wisła Puławy - 1 etap
Następny mecz 10.09 przeciwnik GKS Katowice

Bytovia Bytów - 2 etap
Następny mecz 10.09 przeciwnik Sandecja Nowy Sącz

przemu321 783

przemu321

Użytkownik
Czesc,

z tego co zauwazylem twoja progresja to stawka+(stawka*0,5)+1. Piszesz ze posiadasz kapital 400zl, gdzie w 10 etapie musisz wlozyc lacznie 365,2 zl. Grajac 6 druzynami musisz miec minimum 2191,2 zl na 10 etapie. Wybierz 2 lub 3 druzyny bo inaczej budzet ci sie skonczy szybciej niz myslisz.

gargamel13 0

gargamel13

Użytkownik
W pierwszym poście pisałem:
KAPITAŁ: posiadam aktualnie 400zł (200zł wpłaty plus 200zł bonus za założenie konta na buku)
KOŁO RATUNKOWE: w razie ewentualnej draki jestem w stanie założyć nowe konto na innym buku i posiadać dodatkowe 400zł
Dokładnie zdaję sobie sprawę ile wynoszą stawki na 10 etapie, lecz po co mam teraz wpłacać kasę skoro 10 etap będzie dopiero za 2.5 miesiąca (może również zdarzyć się tak, że nie będzie to w ogóle konieczne)
Natomiast jeśli konto na nowym buku nie wystarczy będę zasilał budżet w zależności od aktualnego zapotrzebowania tak aby nie przerywać progresji do co najmniej 15 poziomu. (w polskiej ekstraklasie jest to połowa sezonu).

Zobaczymy jak to wszystko się potoczy i nie ma co martwić się na zapas, jeśli jest możliwość zwiększenia budżetu, na którą jestem przygotowany :cool:

gargamel13 0

gargamel13

Użytkownik
Korona Kielce - 4 etap
Następny mecz 10.09 przeciwnik Arka Gdynia
⛔
Valenciennes - 3 etap
Następny mecz 10.09 przeciwnik LeHavre
✅
Niort - 1 etap
Następny mecz 09.09 przeciwnik Nimes
⛔
Laval - 3 etap
Następny mecz 09.09 przeciwnik Orleans
⛔
Tokyo Verdy 1969 - 2 etap
Następny mecz 11.09 przeciwnik Mito Hollyhock
✅
Wisła Puławy - 1 etap
Następny mecz 10.09 przeciwnik GKS Katowice
⛔
Bytovia Bytów - 2 etap
Następny mecz 10.09 przeciwnik Sandecja Nowy Sącz
⛔

W ten weekend 2 z 7 progresji zostały zakończone pomyślnie. Tak jak pisałem wcześniej- progresja drużyną Tokyo Verdy była jednorazowa i zakończyła się zgodnie z przewidywaniami (na jednym z pierwszych etapów, dając szybki zysk);)

gargamel13 0

gargamel13

Użytkownik
Kolejne zestawienie terminów, rywali oraz etapów progresji na nadchodzący weekend :grin: (stawki na każdym z etapów bez zmian)

Korona Kielce -5 etap
Następny mecz 17.09 przeciwnik Górnik Łęczna ⛔

Valenciennes - 1 etap
Następny mecz 16.09 przeciwnik Ajaccio ✅

Laval - 4 etap
Następny mecz 16.09 przeciwnik Red Star ⛔

Niort - 2 etap
Następny mecz 16.09 przeciwnik Troyes ✅

Bytovia Bytów - 3 etap
Następny mecz 17.09 przeciwnik Górnik Zabrze ✅

Wisła Puławy – 2 etap
Następny mecz 17.09 przeciwnik Znicz Pruszków ⛔

gargamel13 0

gargamel13

Użytkownik
Wszystko idzie zgodnie z planem - 3/6 spotkań zakończyło się remisem.
(Szczególnie cieszy remis Bytovii z Górnikiem przy kursie 3,60):grin:

gargamel13 0

gargamel13

Użytkownik
W tym tygodniu 2 liga francuska gra 2 razy, więc podaję pierwsze spotkania, które odbędą się już jutro:

Niort - 1 etap
Następny mecz 20.09 przeciwnik GFCO Ajaccio

Valenciennes - 1 etap
Następny mecz 20.09 przeciwnik Amiens

Laval - 5 etap
Następny mecz 20.09 przeciwnik Sochaux (kurs tego spotkania spadł aż do 2,80 więc jestem zmuszony zwiększyć stawkę przewidzianą na 5 etapie z 15,5 do 18,00 aby osiągnąć planowany zysk i odrobić postawioną już kasę)

gargamel13 0

gargamel13

Użytkownik
W tym tygodniu 2 liga francuska gra 2 razy, więc podaję pierwsze spotkania, które odbędą się już jutro:

Niort - 1 etap
Następny mecz 20.09 przeciwnik GFCO Ajaccio

Valenciennes - 1 etap
Następny mecz 20.09 przeciwnik Amiens

Laval - 5 etap
Następny mecz 20.09 przeciwnik Sochaux (kurs tego spotkania spadł aż do 2,80 więc jestem zmuszony zwiększyć stawkę przewidzianą na 5 etapie z 15,5 do 18,00 aby osiągnąć planowany zysk i odrobić postawioną już kasę)
Wszystkie 3 mecze zakończyły się remisem ✅✅✅

gargamel13 0

gargamel13

Użytkownik
Kolejne typy ????

Korona Kielce -6 etap
Następny mecz 25.09 przeciwnik Jagiellonia Białystok ⛔

Valenciennes - 1 etap
Następny mecz 24.09 przeciwnik Lens ⛔

Laval - 1 etap
Następny mecz 23.09 przeciwnik Bourg-Peronnas ✅

Niort - 1 etap
Następny mecz 23.09 przeciwnik Red Star ⛔

Bytovia Bytów - 1 etap
Następny mecz 25.09 przeciwnik MKS Kluczbork ⛔

Wisła Puławy – 3 etap
Następny mecz 24.09 przeciwnik Podbeskidzie ✅

Najbardziej liczę na Koronę, ponieważ jako jedyna ze wszystkich drużyn nie zanotowała jeszcze remisu (a to już 6 etap)

gargamel13 0

gargamel13

Użytkownik
Mecze na zbliżający się weekend ;) po tych spotkaniach zrobię dokładniejsze zestawienie statystyk mojej gry, oraz bilans ✅ / ⛔

Korona Kielce - 7 etap
Następny mecz 02.10 przeciwnik Cracovia Kraków ⛔

Valenciennes - 2 etap
Następny mecz 01.10 przeciwnik Strasbourg ⛔

Laval - 1 etap
Następny mecz 30.09 przeciwnik Clermont Foot ✅

Niort - 2 etap
Następny mecz 30.09 przeciwnik Orleans ⛔

Bytovia Bytów - 2 etap
Następny mecz 01.10 przeciwnik Olimpia Grudziądz ⛔

Wisła Puławy – 1 etap
Następny mecz 01.10 przeciwnik Zagłębie Sosnowiec ✅

gargamel13 0

gargamel13

Użytkownik
Miesiąc gry już za mną więc czas na małe rozliczenie, statystyki i przewidywania na przyszłość ;) Ze względu na to, że w sierpniu grałem tylko przez ostatni tydzień nie będę robił osobnego posta, lecz dorzucę sierpniowe granie do rozliczenia za miesiąc wrzesień :cool:

1. Zakończone progresje: sierpień 2; wrzesień 12
2. Zyski z progresji: sierpień ✅ 8,18 ; wrzesień ✅ 70,85
3. Etapy na których padały remisy: Etap 1 - 7 (50%) Etap 2 - 3 (21,5%) Etap 3 -3 (21,5%) Etap 5- 1 (7%)
4. Obecny budżet: 350

Jak do tej pory wszystko idzie zgodnie z planem, zwłaszcza zaskakuje mnie 2 liga francuska, ponieważ wszystkie drużyny mają bardzo wysoki % remisów. Ciekawe jest również to, że na 14 zakończonych pozytywnie progresji, aż 50% zakończyła się na 1 etapie Jedynym zmartwieniem jest Korona Kielce, która uparcie nie remisuje już od 7 etapów (w Ekstraklasie bez remisu od 8 kolejek z rzędu co obecnie jest najdłuższą serią ze wszystkich drużyn)

gargamel13 0

gargamel13

Użytkownik
Ze względu na pauzę w Ekstraklasie oraz 2 lidze francuskiej podaję tylko 2 typy na 1 ligę polską;)

Bytovia Bytów - 3 etap
Następny mecz 08.10 przeciwnik Zagłębie Sosnowiec ✅

Wisła Puławy – 1 etap
Następny mecz 08.10 przeciwnik Miedź Legnica ⛔

gargamel13 0

gargamel13

Użytkownik
Kolejne typy...:grin:

Bytovia Bytów - 1 etap
Następny mecz 15.10 przeciwnik Wigry Suwałki ✅

Wisła Puławy – 2 etap
Następny mecz 15.10 przeciwnik Stal Mielec ⛔

Korona Kielce - 8 etap
Następny mecz 17.10 przeciwnik Śląsk Wrocław ⛔

Valenciennes - 3 etap ; Niort – 3 etap ⛔ ⛔
Drużyny grają mecz przeciwko sobie 14.10 (w tym przypadku sumujemy dwie stawki)

Laval - 1 etap
Następny mecz 14.10 przeciwnik Auxerre ⛔

gargamel13 0

gargamel13

Użytkownik
Tydzień można uznać za niezbyt udany (tylko jeden remis)
:;/::;/::;/: Oprócz tego Korona następny mecz będzie grała na 9 poziomie i jak na obecną chwilę pochłania wszystkie zyski :-(

S 0

simay

Użytkownik
Trochę dziwnie grasz typując drużyny z lig gdzie prawdopodobieństwo remisu jest mniejsze niż w ligach np takich jak : 2 francuska i 2 włoska.

Ja na Twoim miejscu skupiłbym się tylko na tych dwóch ligach, DODATKOWO - podwajałbym stawki jak drużyna nie remisuje od 4 meczu wzwyż.

Jak chcesz pisz PW to przekażę Ci troche info z własnego doświadczenia.

gargamel13 0

gargamel13

Użytkownik
Jedziemy dalej :grin:

Korona Kielce - 9 etap
Następny mecz 24.10 przeciwnik Ruch Chorzów ⛔

Valenciennes - 4 etap
Następny mecz 21.10 przeciwnik Tours ⛔

Laval - 2 etap
Następny mecz 21.10 przeciwnik Brest ⛔

Niort - 4 etap
Następny mecz 21.10 przeciwnik Clermont Foot ⛔