>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

MMa

B 42

bumbumbum

Użytkownik
Witam, bede podawal moje spostrzezenia glownie na temat mma, moje poniewaz nigdy nie czytam/lem, ani nie zagladam/lem do tematow w sieci zwiazanych z typowaniem tej dyscypliny. Sportem tym interesuje sie wiele lat i uwazam, ze mam spore doswiadczenie, takze typy opieram tylko na mojej wiedzy. Natomiast do obstawiania wracam po przerwie, spowodowana glownie brakiem czasu na zarywanie nocek prawie kazdego weekendy. Jezeli jakos bedzie to wygladalo to typy beda pojawiac sie czesciej.
UFC 196
Nate Diaz - Connor McGregor
Pod lupe z nadchodzacej gali wzialem main event. Choc mma od paru lat? jest juz coraz mniej dochodowe do obstawiania, na co zlozylo sie kilka czynnikow, przede wszystkim: wyrownanie sie poziomu zawodnikow, od paru miesiecy wzmozone kontrole antydopingowe i co chyba najwazniesze buki sie go torche nauczyly przez co trudnij wylapac zadowalajace kursy. Czy wystawione kursy na powyzsza walke sa wlasciwe?? Zaczne od tego, ze nie naleze do gosci szukajacych na sile underdogow, wrecz uwazam, ze taka gra w dluzszym okresie czasu nie bedzie dochodowa jednak analizujac powyzsze starcie zdecyduje sie postawic na mlodszgo Diaza.
Patrzac na stojke Conora ciezko doszukac sie jakichkolwiek mankamentow. Uderza z roznych plaszczyzn, jest szybki, dynamiczny, silny, swietnie kopie, do tej pory majacy spora przewage warunkow fizycznych. No wlasnie do tej pory, bo powszechnie wiadomo o przeskoku na jaki irlandczyk sie zdecydowal. W sobote to bedzie pierwsza walka Irola w, ktorej nie bedzie mial atutu przewagi zasiegu, oczywiscie przewaga sily bez zmian. Nate to takze pierwszy przeciwik (nie licze Aldo, za krotko, za glupio Aldo zawalczyl, zeby porownywac), z doskonalym o czym chyba sporo osob zapomina boksie, troche innym bazujacym na kumulacji ciosow i rozbijanu przeciwnika nie na 1. Oczywiscie nie jest to powod aby stawiac go tutaj w roli faworyta, ale jak dodamy do tego tytanowa szczeke, gdzie jedynym przypadkiem, kiedy Nate padal po 1 ciosie jest wysokie kopniecie od Tomsona, w punkt w tempo, a mimo to i tak nie odlaczyl Diaza, daje mi nadzieje, ze walka nie musi sie zakonczyc szybkim nokautem na amerykaninie, zwlaszcze, ze nawet po kd Nate ma plecy i zawsze cos moze wyczarowac.
Nate nie jest idealnym stylistycznie typem zawodnika jakiego trzeba, zeby pokonac Conora. Brakuje mu niestety zapasow, to nie jest tur jak Mendes, choc o ile mnie pamiec nie myli Irola przewracal tez Siver (moge sie mylic). Natomiast ma niezla baze judo, co nie jednokrotnie pokazywal przeciwko, bardzo dobrym zapasnikom jakimi bez watpienie sa zarowno Maynard jak i Miller. Potrafil przewrocic ich czemu ma nie zrobic tego z Conorem?? Jest to bez watpienie szansa dla mlodego Diaza, szukac klinczu i z niego podcinka starac sie sprowadzic walke do parteru, skontrolowac pozycje i szukac poddania. W tej plaszczyznie akurat jest przepasc, jestem przekonany, ze jezeli Nate bedzie mial taka okazje nawet jedna, wykorzysta ja i podda rywala. Choc typ mam juz w glowie od czasu ogloszenia walki, troche z przymruzeniem oka, wczoraj na media trenigu w zasadzie tylko i wylacznie Diaz skupil sie na sprowadzeniach.
Wiemy jakie sa okolicznosci walki, z jakim wyprzedzeniem Nate wzial walke. Bez watpienia pelny oboz przygotowawczy przydallby mu sie, o czym zreszta sam wspominal, ja jednak nie podzielam zdania, ze wzial te walke z kanapy i lolem w lapach. Ok hajs jaki wezmie za walke, jest jak dla niego kosmos, jednak przygotowywal sie w tym czasie do maratonu. Kondycyjnie zreszta obaj bracia sa w topie calego ufc. Wiadomo jest miedzy innymi szybkosc, sila, przygotowywanie sie pod rywala, uwazam, ze nawet nie w sztosie Diaz jest w stanie napsuc krwi Irlandczykowi.
Podsumuwujac. Nate musi uwazac na kopniecia irola, jezeli nie bedzie przyjmowal bez blokowania kazdego lowa przez co bedzie tracic na mobilnosci i nie wylapie jakiegos wysokiego moze byc niezle. Nate przegrywal uwaga TYLKO z zawodnikami, ktorych glownym stylem bazowym sa zapasy (nie wliczam Dosa,bo bazowy styl inny, ale on ma mimo wszystko bdb zapasy). Conor do nich nie nalezy. Conor to stojka, tylko stojka wybitna ale stojka. Jest jeszcze jedna wazna kwestia. Do tej pory powiedzmy od walki z Porierem, gdzie hype na Conora urosl juz do tego rozmiaru, ze on sam troche zaczal bladzic w rzeczywistosci i przez ta pewnosc siebie, prorokowanie itp. palil swoich rywali zanim wyszli do oktagonu. Najlepszym przykladem jest Aldo, ktory cala kariere walczy z kontry, wychodzi mu to doskonale, pali sie psychicznie i probuje goscie ubic w 10 sek. To niestety z Diazem nie przejdzie on ma porostu na wszystko wyjebane. Choc oczywiscie faworytem pozostaje Irol i nie zamierzam na sile tego negowac, to Hype Conora robi kurs (na Dosa bylo juz w granicach 2,3 to byl kosmos w mojej opini),a ja zamierzam to wykorzystac.
Nate @4,8 bet365 powienien wzrosnac, stawki nie podaje ja robie strzala bo poprostu sie oplaca +
Nate by sub @9 unibet +
Over 1,5 rundy @1.9 5j bet365 +
Over 2,5 rundy @2,62 3j bet365 -
Jako dlugo terminowy Dos Santos - Big Ben 1 @2,0 7j skrobne cos blizej gali, rok temu kurs bylby pewnie na poziomie 1,1

Otrzymane punkty reputacji: +31
B 42

bumbumbum

Użytkownik
Nie chce tam zamieszczac poniewaz nie zagladam do dzialow specjazlizujacych sie w obstawianiu mma, by nie poddawac sie sugestiom innych typerow, zawsze sam.

Otrzymane punkty reputacji: +10
B 42

bumbumbum

Użytkownik
Hector Lombard - Neil Magny bedzie decyzja @1,72 5j bet365
Mark Hunt - Frank Mir o1,5 @2,1 2j bet365
sory, ze bez opisow nie mialem i nie mam aktualnie glowy do tego powo

B 42

bumbumbum

Użytkownik
UFC FIGHT NIGHT 86
Ben Rothwell - Dos Santos
Do gali jeszcze prawie 2 tygodnie, ale wykorzystujac wolny dzien opisze juz dzisiaj. Wspomnialem w pierwszym poscie, ze rok temu, gdyby taka walka miala sie odbyc nie sadze, zeby kurs byl wyzszy niz 1,2 na Juniora. Na dzien dzisiajszy @1,9. Czemu proporcje sie tak zminily? Junior od ostatniego przegranego boju z Cainem stoczyl tylko 2 walki, wygrana po rownej walce z numerem 2 rankingu HW Miocicem i ostatnio przegral z 3 Alim. Rothwell w &quot;ostrym&quot; gazie, 4 wygrane pod rzad, nie liczac Very, kolejno nokaut na Alim, i dwie gilotyny na Mitrione (poza UFC wiec wypadl z rankingu) i Barnecie (nr 9). Do takiego przewrotu w szczegolnosci dotyczy to wagi ciezkiej, przyczynila sie nowa polityka antydopingowa o czym takze wspominalem powyzej. Patrzac na ostatnie nazwiska Big Bena mozna pomyslec, ze robia wrazenie. Wygrana z Barnetem (dwukrotnie w przeslosci lapany na towarze), Mitrione, ktory zrobil najglupsza rzecz jaka mogl wymyslic, zaabwil sie w zapasnilka czego nie robil wczesniej i wpadl w gilotyne. Najwieksze wrazenie robi wygrana z Alim. No tak tylko jedynym sposobem w jaki mogl wygrac Ben byl luj i to mu sie udalo. Nie sadze, zeby sie to teraz powtorzylo od kiedy Ali przeszedl do Jacksona walczy znacznie madrzej, jak ognia unika wymian i narazie poza jedna sytuacja z Nelsonem nie zbiera w szkalny leb. Mozna powiedziec no tak Rothwell wygram z Alim, Junior przegral, tylko, ze pozycja z jaka Ben wychodzi do tej walki bedzie podobna do tej z jaka wychodzil z Overeemem. Nadzieja na wygrana jest tylko luj. Dlaczego tak uwazam, skoro patrzac na wszyskich fighterow UFC mozna odniesc wrazenie, ze wraz z wprowadzeniem nowej polityki towarowej, najberdziej stracil na tym Dos Santos. Widzialem gdzies porownanie zdjec &quot;przed&quot; i &quot;po&quot; brazylijczyka i &quot;na wyglad&quot; widac zdecydowana roznice. Wiec dlaczego uwazem, ze tylko luj daje zwyciestwo Big Benowi? Otoz dlatego, ze Dos Santos jest lepszym zawodnikiem w KAZDYM aspekcie rzemiosla MMA. Dla przykladu Santos chyba najlepsze porozszanie sie na nogach w HW, Ben chyba najslabsze. Dla mnie jest to drewniak stojacy na srodku oktagonu i liczacy na jednego strzala. Ostatnio nauczyl sie takze gilotyny;). Sytuacje z Mitrione opisalem, natomiast z Barnettem (bdb grapler) mogla wydac sie szokujaca, ale proponuje obejrzec jak wygladal Josh w tamtej walce (znow problem braku towaru). Dos Santos nigdy! oprocz jednej sytuacji w ostatniej sekundzie walki z Carwinem, gdzie chyba chcial podkreslic miazdzaca przewage, nie idzie w nogi, nie klinczuje pod siatka opuszczajac glowe (patrz Barnet), tak ze chyba w akcie jakiejs Connorowej desperacji moze probowac obalac i przyklejac sie do rywala ryzykujac poddanie. Nie bede sie odnosil do aspektow sportowych bo tymi brazylijczyk bije na glowe rywala i to we wszystkim, natomias wspomne o szczece brazylijczyka. Szczeka byla jego jednym z najwiekszych atutow oprocz kontorli oktagonu i poruszanai sie, jednak boje z CV i Miocicem , najwidoczniej wyraznie sie odbily na nim. Utracil tez napewno troche zlosci sportowej i agresji ktora emanowala z niego w kazdej sekundzie walki. Jezeli zdarzylo by sie, ze ta walke przegra moim zdaniem powinien zakonczyc kariere sportowaca bo nie widze go w roli goscia do bicia. Gam mocno Dosa z prostego powodu. Lubie maksymalizowac zyski ze zle wystawionych kursow i potraktuje to jako pierwszy etap grania przeciwko Benowi. W przypadku jego wygranej bedzie walczyl z Arlowskim lub Overeemem, Werdumem lub Miocicem, Huntem i byc moze CV ale nie wiem jak aktualnie wyglada jego sytuacja zdrowotna. W kazdej z tych walk nie bedzie fawortytem na papierze, natomiast seria wygranych na dobrych nazwiskach zawsze spowoduje dobre kursy na jego przeciwnikow co przez odpowiednie wystawkowanie w duzszym terminie bedzie dla mnie dochodowe, inaczej zawsze na tym bedzie +. Aha tak w ogole licze na zwyciestwo Junior przez obrotowke;)
Dos Santos @2,0 unibet
Dos Santos Ko, tko, dq @2,75 unibet

Otrzymane punkty reputacji: +1
B 42

bumbumbum

Użytkownik
UFC FIGHT NIGHT 87

Tumenov by dec @3,25 3/10 bet365
Overeem over 1,5 @2 2/10 bet365
Silva @2,8 2/10 bet365

Gale troche przespalem wiec krotko. Tumenov duzo lepsza stojka, w parterze jezeli by sie tam znalazl nie jest bezbronny, natomiast twierdze, ze walczyc beda tylko w stojce takze spokojnie powinien sobie poradzic a skaczyc Nelsona, ktory nie wiem z czego ma glowe bedzie ciezko.
Ali generalnie lepszy w kazdym aspekcie wiec dla mnie kazdy inny wynik jak jego zwyciestwo i to przed czasem, bedzie zaskoczeniem, obaj szkalni wiec walka nie powinna potrwac calego dystansu. Dlaczego over? kurs na ko dla aliego juz za maly. Jezeli Andrzej nie bedzie probowac w poczatkowej fazie pojedynku ostrych wymian, walczacy ostatnio na wsteczym Overeem tez nie powinien wdacwac sie w wymiany, w ktorych tak naprawde jest to jedyna szansa praktycznie dla kazdego przeciwnika na zwyciestwo, a ostatnio wlasnie tak walczy. Obaj sie dobrze znaja bo ze soba trenowali, walka w roterdamie wiec Holender u siebie tym bardziej nie powinien ryzykowac nokautu. Mozna ewentualnie wystawkowac na kazda runde przez nokaut dla Aliego.
Walka Struve i Silvy to niewiadoma, obaj jak powyzej takze szklani, ale ten drugi ma mocniejszy cios, a Struve mimo swoich warunkow przyjmuje az milo. Sprobuje na bardziej walecznego.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Nie chce tam zamieszczac poniewaz nie zagladam do dzialow specjazlizujacych sie w obstawianiu mma, by nie poddawac sie sugestiom innych typerow, zawsze sam.
Nie musisz poddawać się sugestiom, wchodzisz do tematu klikasz ctr+v i szybciutko zamykasz stronę.

Do góry Bottom