Ok lecimy z tematem.
Na poczatek krotkie analizy do powyzszych zdarzen.
Detroit - Indians
Drugie spotkanie serii, wczoraj Indiansi wygrali 5:4. Dzis w nocy na starterze w ekipie Tigers Verlander, w Indians Trevor Brauer z rozegranymi do tej pory jedynie 6 IP. Szczerze, zwazywszy na forme batterow Detroit (chociaz z nimi to roznie, bo bywaly w tym sezonie mecze, ze nie pokrywali linii tylko dlatego, ze po zrobieniu wyniku, napinali sie na HRy). Nie mniej jednak, jak batterom z Detroit bedzie sie chcialo, a wierze, ze zwazywszy na wczorajsza przegrana i dzisiejszego nowincjusza w postaci Brauera w Indians bedzie sie chcialo, pokryja linie 8.5 hits.
Dodgers - Mets
Pierwsze spotkanie serii. Dodgers w meczu wyjazdowym. Na starterze w ekipie z Nowego Jorku nowincjusz Rafael Montero, ktory w tym sezonie miotal jedynie przeciwko NYY z 6 IP, oddajac 5H i 3ER. Dodgersi natomiast ostatnio odbijaja ze swietnym .292 AVG, tak wiec linie 8.0 hits pobieram jak najbardziej.
Boston - Toronto
Tutaj nieco ryzykownie, bo leworeczny Happ (Toronto) w 17 IP, oddal 19H w tym sezonie, zas Red Sox srednio radzi sobie przeciwko left pitchers. W dodatku w ostatnim tygodniu odbijaja ze slabym .230 AVG. Jest to taki typ na przelamanie na Boston na swoich smieciach. Toronto wydaje mi sie tu odpowiednim rywalem. Aczkolwiek nie stawiam bezposrednio na gospodarzy (Doubrount jakos mnie nie przekonuje). Wole zaryzykowac linie 9.0 over hits.
Dorzucam jeszcze trzy zdarzenia, mianowicie:
Miami over
7.5 hits @1.76 6 hits
Stawka: 100 zl
Miami w pierwszym meczu serii u siebie z Philles. W koncu w domu i licze na zwyciestwo gospodarzy, a linia 7.5 wydaje sie naprawde niska.
A.J. Burnett (PHI) z ERA 3.62 away, 32 IP, 32H. Miami natomiast w ostatnim czasie naprawde niezle odbija, z wynikiem .275 AVG. W tym sezonie Burnett juz mial okazje grac przeciwko Miami, w 4 IP oddajac 5H i licze, ze dzis bedzie podobnie.
Arizona - Cardinals
over 16 hits @1.83 11 hits
Stawka: 50 zl
Tutaj dla mnie sprawa jest prosta. Wainwright nie jest czlowiekiem ktory ma patent na Arizone. Co prawda w domu radzi sobie bardzo dobrze z ERA 2.57 i 21 IP, 17H, nie mniej jednak Arizona ostatnio odbija wrecz fantastycznie z wynikiem .308 AVG, zas pitcher Cardinals coraz bardziej obniza loty. Arrayo (Arizona) ERA 2.92 away, 24 IP, 22H tez cos na pewno odda. STL .268 AVG w ostatnim tygodniu i jako takich problemow miec nie powinni.
Tampa - Oakland
Oakland @1.81 0:3
Stawka: 100 zl W: 181 zl
Ekipa z Oakland w formie. Lubie na nich grac regularnie i rzadko mnie zawodza (28-16). Pomeranz 1.14 ERA, 23 IP, 16H, 3R, 3ER. Away troche gorzej, bo wlasnei wszystkie 3 ER oddal na wyjezdzie w 9 IP. Odorizzi (Tampa) mimo, ze w domu radzi sobie bardzo dobrze, z ERA 2.51 i jedynie 4ER oddanymi w 14 IP, to jednak z dwojga pitcherow wybieram dzis Pomeranza. Obydwoje prezentuja sie bardzo dobrze, ale to batterzy Oakland sa na fali. .289 AVG w ostatnim tygodniu robi wrazenie, zas jesli chodzi o ekipe Tampy, to coz... .197 AVG i tyle w temacie.