Dyscyplina:
Baseball MLB
Godzina: 20:20
Spotkanie:Arizona Diamondbacks vs. Chicago Cubs
(Edwin Escobar vs. Jason Hammel)
Typ: Chicago Cubs najwięcej uderzeń
Kurs: 1.68
Bukmacher:
Bet.365
Analiza:
edit: typ wszedł. po tym meczu jestem jednak pewien, że Cubsi nic w tym sezonie nie osiągną. mają grupę fantastycznych miotaczy (genialny mecz Hammela) jednak ofensywnie są strasznie nijacy (eufemizm).
Dziś pierwszym meczem będzie starcie Arizony ze słabym bilansem 3-7 w ostatnich 10. Te 3 zwycięstwa vs. bardzo słabym Padres i Astros (pisząc słabym mam na myśli ujemne bilanse ekip).
Cubs z kolei nie mogą się zatrzymać i na ostatnie 10 mają bilans 9-1.
Jeśli chodzi o różnicę poziomów między tymi drużynami to najlepiej oddaje to powiedzenie: niebo a ziemia. D-backs są 11 games behind od pierwszego, Cubs są drużyną z najlepszym bilansem w całym baseballu. Wczoraj komentatorzy nie mogli przestać chwalić ich miotaczy. Wszyscy mają ERA poniżej 3.0. Kosmos!!
Dziś Cubsi wysyłają do boju Hammela, który jest jednym z tych czarodziejów. 10 gier, bilans 6-1 z ERA 2.09. Na 56 zmian oddał 43 hits i tylko 13 ER. Zezwolił na 3 HR. Fantastyczne staty.
Podczas jego startów Cubs wygrywali 8/10. Pierwsza porażka w 1szej grze, gdzie i tak narzucał fantastycznie oddając tylko 4 hits, głównie z racji małego run supportu. 2ga z zawsze groźnymi Brewers, gdzie i tak oddał tylko 5 hits ( w tym 2 HR).
Hammel powinien spokojnie utrzymać i tak słabą ofensywę D-backs w ryzach.
Nawet jednak, gdyby zdarzył mu się słabszy dzień, typ i tak winien wejść. Do takich wniosków skłania mnie miotacz D-backs: Edwin Escobar.
Na chwilę obecną nie jest to gracz formatu
MLB.
W tym sezonie zaliczył tylko jeden występ. 30 maja w meczu z nie najsilniejszą ekipą Astros wytrwał 3 i 1/3 zmiany oddając aż 10 hits i 7 ER przy okazji uderzając dwóch pałkarzy Astros. W 2015 w ogóle nie znalazł uznania w oczach trenerów i nie posmakował boisk
MLB.
Ponadto w tym sezonie w swoich występach w triple A wykręcił mało chwalebne ERA 4.68. Na 5 rozpoczętych gier i 25 mian oddał 25 hits i 13 ER z 6 BB. Mówimy tu o triple A. To są beznadziejne staty. A teraz ten facet, któego ostatni występ vs. dużo słabszej drużynie, skończył się tragicznie, przyjeżdża do drużyny z najlepszym bilansem w calutkim baseballu, która jest na fali i okłada u siebie każdego kto się nawinie, w 6 z tych meczów zdobywając minimum 6 runs itp. Ponadto jego rywalem będzie niezwykle doświadczony miotacz, który aktualnie wykręca najlepsze staty w karierze.
To starcie nie może się dobrze dla Escobara zakończyć. On ma tego świadomość i sądzę, iż Cubs szybko dobiorą mu się do skóry notując przy tym znacznie większą ilość wybić.
Powodzenia.
P.s. Biorę typ "kto więcej hits" z powodu kursu i wg mnie pewności wejścia. Na czysty win jest mało kuszące 1,34 a handi w baseballu to coś czego wolę unikać.
Jeśli ktoś się zdecyduje na ten typ proszę pamiętać, iż bet 365 nie pozwala na zamykanie tego typu zakładów.
P.s. 2. Mecze Cubsów warto też oglądać (oprócz aktualnych walorów sportowych) dla chociażby legendarnej 7th inning stretch ????
Pozdrawiam