Boston Red Sox at Seattle Mariners, 4:35 pm ET
Dziś późnym wieczorem Marynarze na własnym boisku podejmą drużynę Bostonu. Czerwone skarpety to mój ulubiony team w
baseball`u i główny faworyt do zdobycia world series. W tym sezonie są najlepszą drużynę w
MLB dorównują im tylko Anioły które mają 49 zwycięstw a Boston ma 48 ale o jedno spotkanie rozegrane mniej. Boston na wyjazdach to najlepsza ekipa (25-16) -oprócz Detroit które ich mineło po porażkach z Seattle.
Marynarze mają znakomity bilans u siebie(23-15) i to czyni ją drużyną dobrą ale nic poza tym.
W poprzednich grach wygrywało Seattle- w pierwszym meczu 4-9 a w drugim Boston powalczył i był o włos od wygranej przegrał minimalnie 7-8. W obu spotkaniach był over co warto zauważyć!-mamy na przeciw siebie dwie bardzo ofensywne drużyny! -Średnia punktów Bostonu na mecz to .632 a Marynarzy .554.
Dalej:
Dziś miotaczem Czerwonych skarpet będzie(nie ukrywając
) mój ulubiony pitcher: Daisuke Matsuzaka za ogromną kwotę kupiony z Japonii. Doświadczenie w
MLB ma niewielkie ale jest to znakomity pitcher! 27 letni Matsuzaka legitymuje się bilansem: (9-5;4.01). 3 maja tego roku wystąpił już przeciwko Marynarzom na Fenway Park się nie popisał ale to był całkowicie inny mecz. Boston ten mecz wygrał. Ostatnie 2 mecze to dwa zwycięstwa w których Boston zaliczył under i wygrywał 1 punktem. W ostatniej grze Matsuzaka zaliczył Ere: 1.50 a w ostatnich 3 -1.42 widać że japończyk ogrywa się w
MLB i z meczu na mecz idzie mu coraz lepiej.
Jego przeciwnikiem będzie: Ryan Feierabend młody pitcher 22 lata w tamtym sezonie rozegrał 17 iningów zaliczył Ere: 3.71 a w tym 18 i Ere: 8.20 cała jego kariera w
MLB to raptem:35 iningów <hahaha> .Co ciekawe ostatnio grał z Cincinnati Reds i pozwolił przez 2 iningi na zdobycie : 6 Hit`ów 9 punktów i 2 home run(przez 2 iningi!!!!) ale do tego meczu grał nieźle jak na jego wiek to wręcz wybitnie- Era: 4.50. Na dzień dzisiejszy legitymuje się bilansem : (1-2;8.20).
Podsumowanie:
Dziś nic innego jak wysoka wygrana Bostonu na czele z Matsuzaką nie może mieć miejsca. Gram ten mecz z handicapem i myślę że nie zawiodę. Poprzednie mecze Bostonu z Marynarzami to słabsi miotacze wystawiani przez Boston z powodu kontuzji. 3 przegrane z rzędu?Raczej Bostonowi to się nie zdarzy bo bądź co bądź ale 22 letni młokos na baittingów Bostonu to owiele za mało...choć takie rzeczy się w tym
MLB dzieją ????