>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami Mistrzostwa Świata Mężczyzn - Chorwacja, Dania, Norwegia [14.01 - 02.02.2025]

chamberlain 623,8K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi

29. Edycja Mistrzostw Świata tym razem zostanie rozegrana w trzech państwach, Chorwacji, Danii i Norwegii,
co ciekawe jest to pierwszy przypadek w historii, który powtórzy się dopiero w 2031 roku,
wtedy wśród gospodarzy również obejrzymy Danię i Norwegię, lecz trzecim gospodarzem będzie Islandia.
Tytułu sprzed 2 lat bronić będzie Dania, która dwa lata temu w finale wygrała z Francją 34:29,
zapisując się w historii jako jedyna drużyna, która wygrała Mistrzostwa Świata trzy edycje z rzędu.
Co za tym idzie tym turniejem mogą wyśrubować rekord do czterech zwycięstw,
a wśród bukmacherów są zdecydowanymi faworytami do końcowego triumfu.
Na Mistrzostwach oglądać będziemy reprezentację Polski, która trafiła do grupy A,
z Niemcami, Czechami i Szwajcarią. Bukmacherzy widzą nasze pewne miejsce w najlepszej dwójce grupy,
do czego nie podchodził bym aż tak entuzjastycznie, lecz z grupy awansują po trzy drużyny,
więc szanse na awans są spore.

Pozostały podział na grupy wygląda następująco:

ihf_wch2025_groups.jpg

Terminarz wraz z późniejszą drabinką prezentuje się następująco:

Faworytem do wygrania Mistrzostw Świata wśród bukmacherów, jak już wspominałem jest Dania, poza nią największe szanse na zamieszanie daje się Francji, Szwecji, Norwegii i Hiszpanii.

Poniżej kursy w
Fortunie na najlepszą dwudziestkę według nich.

1735161491412.png

Link do powyższej oferty: https://www.efortuna.pl/zaklady-bukmacherskie/pilka-reczna/ms-m-klas-koncowa

Oficjalna strona turnieju: https://inspiredbyhandball.com/

Oficjalna strona IHF, która będzie prowadzić wszelkie statystyki turniejowe: https://www.ihf.info/competitions/men/308/29th-ihf-mens-world-championship-2025/177649

Zapraszam wszystkich do udzielania się w temacie, oraz podawaniu swoich typów!

Załączniki

chamberlain 623,8K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Klasyfikacja turniejowa:
Francja TOP 2 @ 2.10 STS
Francja V @ 4.50 Superbet

Ciekawe dysproporcje kursowe na Francję i nie mówię tu o kursach na zwycięstwo w całym turnieju, a na bycie w top 2, ponieważ Fortuna uważa to za pewniak i daje nam kurs 1.20, zaś STS już tak pewny nie jest i możemy zagrać tu kurs aż 2.10 i według mnie warto. Francja ma dość łatwą drogę do finału, trafili do grupy C z takimi drużynami jak Katar, Austria i Kuwejt, a więc wszystkie ekipy powinni łatwo ograć, bo Katar to już nie ta sama drużyna, Austria mimo, że bywa niewygodna nie powinna sprawić problemów, tym bardziej Kuwejt. W następnym etapie grupa C połączy się z grupą D, w której mamy Holandię, Węgry, Macedonię Północną i Gwineę, Francja za pewne zmierzy się z tymi trzema pierwszymi drużynami i ponownie nie wygląda to aż tak tragicznie, bo ani Holandia, ani Węgry nie są jakimiś mocno wybitnymi drużynami, z którymi Francja nie powinna sobie poradzić, tym bardziej z Macedonią Północną. Liczę więc na 1 miejsce Francji w grupie II, co da mecz w ćwierćfinale z drużyną z 2 miejsca grupy IV, a więc drużyn z grup G i H, w których mamy Islandię, Słowenię, Kubę, Wyspy Zielonego Przylądka, Egipt, Chorwację, Argentynę i Bahrajn, spośród tych wszystkich drużyn największe szanse, aby namieszać ma Islandia, Egipt i Chorwacja, z którąś z tych drużyn Francja zmierzy się w ćwierćfinale i nie ma co się oszukiwać, że w każdym meczu będzie faworytem, tym bardziej, że będą mieć za sobą łatwiejszy terminarz, a te trzy drużyny będą bić się ze sobą o wszystko, półfinał to już mecz również z jedną z wyżej wymienionych drużyn. Także Francja w swojej drabince omija takie drużyny jak Dania, Szwecja, Hiszpania, Niemcy i Norwegia, a więc drużyny, które mogą tu namieszać najwięcej, w szczególności Dania ze Szwecją, druga część tabelki jest o wiele gorsza, dlatego próbuję pograć Francję w top 2, ale i ich wygraną w całym turnieju, Igrzyska w ich wykonaniu były bardzo słabe, więc liczę na odbicie się w Mistrzostwach Świata, choć w finale najprawdopodobniej będą musieli ograć Danię, co takie łatwe już nie będzie.

Otrzymane punkty reputacji: +398
chamberlain 623,8K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Klasyfikacja Grupy A:
Szwajcaria TOP @ 2.00 Fortuna

Czekałem na szerszą ofertę i lepsze kursy, a tu pogorszenie, bo na top 2 Szwajcarii w grupie A mieliśmy na początku kurs 4.00, teraz jest to już połowa mniej, ale i tak spróbuję. W grupie tej mamy drużyny Niemiec, Polski, Szwajcarii i Czech, a więc bardzo europejska grupa, zdecydowanym faworytem do wygrania są Niemcy i nie widzę tu za bardzo innych możliwości, bo w tej chwili ta drużyna odstaje od reszty stawki, jednak buki jako zdecydowanego faworyta do 2 miejsca stawiają Polskę, na którą mamy kurs 1.10, choć mieliśmy nawet 1.05, a to przecież lekkie szaleństwo. Gramy słabo, męczymy się z teoretycznie słabszymi drużynami, na turniej jedziemy osłabieni, nie gra już Daszek, z kadry zrezygnował też Tomasz Gębala, kontuzjowany Sićko, nie wygląda to dobrze, Moryto to już nie ten sam gracz, co jeszcze parę sezonów temu, żeby pociągnął reprezentację, małą nadzieją jest Syprzak, który trzyma formę, tylko, że jest to obrotowy i bez dobrych podań za dużo nie zdziała, pozostali piłkarze to w większości zawodnicy naszej rodzimej ligi, z kilkoma wyjątkami, więc nie wygląda to najlepiej. Z drugiej strony mamy co prawda takie drużyny jak Czechy i Szwajcaria, reprezentacje, które gwiazdami też nie stoją, ale w tej chwili nawet one mogą nam postawić opór, w szczególności Szwajcaria, która ma na nas jakiś patent, choć od ostatniego meczu minęło 5 lat, uważam, że z takim składem jaki teraz mają, niestety Szwajcarzy mogą sobie poradzić, co będzie oznaczać najprawdopodobniej ich top 2 w grupie, bo z Czechami również powinni sobie poradzić. Żal, że nie mamy na to kursu 4.00 pozostał, ale myślę, że i 2.00 warto spróbować, bo mam przeczucie, że będzie to bolesny turniej naszej reprezentacji.

prezes96 27,8K

prezes96

Użytkownik
W Szwajcarii przed turniejem wypadł ich najważniejszy zawodnik, Manuel Zehnder, należy o tym pamiętać. Magdeburg potwierdził, że wypada on na co najmniej kilka miesięcy.

Otrzymane punkty reputacji: +96
chamberlain 623,8K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Klasyfikacja końcowa kto lepszy: Brazylia - Macedonia Północna?
Macedonia Północna @ 3.75 STS

Pojawiły się pierwsze kursy na h2h, które raczej nie ulegną jakimś większym zmianom, w tej chwili tą ofertę można znaleźć w Fortunie i STS, ale u obu bukmacherów mamy te samy pary. Każdy powinien znaleźć coś dla siebie, choć już po raz kolejny mamy bardzo dużo par, które są w tej samej grupie, co mi osobiście się nie podoba, w każdym razie znalazłem kilka typów dla siebie i zacznę od tego z najwyższym kursem, gdzie w parze Brazylia - Macedonia Północna, stawiam na tych drugich, a kurs aż 3.75. Co do kwestii sportowych to wiadomo, że Brazylia jest tu na wyższym poziomie, w końcu to najlepsza drużyna Ameryki Południowej, zaś Macedonia to europejski średniak, tyle, że to Ci drudzy mieli szczęście co do losowania. Macedonia trafiły do grupy D, z Węgrami, Holandią i Gwineą, dwie pierwsze drużyny raczej poza zasięgiem, choć i tak nie są to światowe czołówki, zaś z Gwineą powinni sobie spokojnie poradzić, bo jest to jedna ze słabszych drużyn na turnieju, także awans powinni wywalczyć, w kolejnej fazie zapewne zmierzą się z Francją, Austrią i Katarem, więc Francja poza zasięgiem, ale dalej to już tylko Austria i Katar, mówię tylko, bo mogło być o wiele gorzej, nie mówię, że Macedonia wygra te spotkania, ale wcale nie musi się tu kończyć pogromem. Zdecydowanie gorsza sytuacja jest u Brazylii, która trafiły do grupy z Norwegią (gospodarzami), Portugalią i USA, będzie im ciężko ugrać cokolwiek z dwoma pierwszymi drużynami, zaś z USA już powinno pójść, także awans będzie, tyle, że tam czekać będzie zapewne Hiszpania, Szwecja i Japonia, dwie piekielnie silne drużyny i bardzo niewygodna Japonia, tu myślę, że może skończyć się nawet kompletem porażek. Ta słaba Macedonia będzie miała większe szanse na punktowanie, niż Brazylia, jednak, gdyby obie drużyny zakończyły zmagania z taką samą ilością punktów, decydowałby bilans bramkowy, gdzie również Macedonia ma szanse na bardziej wyrównane spotkania. Według mnie kurs na Brazylię lekko przesadzony, 1.25 w parze z Macedonią wystawiony jakby Brazylia była murowanym faworytem tego pojedynku, jednak jeśli przyjrzeć się bliżej już tak pięknie nie jest.

Otrzymane punkty reputacji: +237
chamberlain 623,8K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Klasyfikacja końcowa kto lepszy: Hiszpania - Niemcy?
Niemcy @ 1.85 Fortuna

Tu już bardziej wyrównany pojedynek, gdzie nawet w bezpośrednim spotkaniu nie łatwo byłoby wskazać faworyta, jednak ponownie w jednym przypadku można mówić o pechu w kwestii losowania, a w drugim przypadku o szcześciu, tym razem z lepszego losu mogą cieszyć się Niemcy i stąd mój typ w ich stronę. Drogę Hiszpanii już poniekąd pokazałem, gdy opisywałem sytuację Brazylii, w każdym razie trafili do grupy F, którą z całą pewnością można nazwać grupą śmierci, bo w żadnej nie ma dwóch tak silnych drużyn, bo znalazła się w niej również Szwecja, a oprócz tego niewygodna Japonia i Chile, awans Hiszpanie powinni osiągnąć, ale czy z kompletem zwycięstw? Ze Szwecją może być bardzo ciężko, a kolejny etap to znowu mecze z Norwegią, Portugalią i Brazylią, więc kolejna walka o punkty. Hiszpania potrafi zagrać coś z niczego, ale tu może być bardzo ciężko o fazę pucharową, jednak jeśli udałoby im się wygrać grupę III, to zagrają najpewniej właśnie z Niemcami, jednak jeśli zajmą drugie miejsce to czeka ich starcie z Danią, także ciężka droga i w grupie, i w następnym etapie, a także w ewentualnej fazie pucharowej. Inne odczucia mają oczywiście Niemcy, którym jak już wspominałem los dopisał, nie dość, że trafili do łatwej grupy A z Polską, Szwajcarią i Czechami, gdzie powinien być komplet punktów, to w następnym etapie trafiają zapewne na Danię, Włochy i Tunezję, z Danią oczywiście będzie ciężko, ale Włochy i Tunezja to ponownie powinna być dla nich formalność. Niemcy zapewne zajmą drugie miejsce w grupie I, na kogo więc trafią w ćwierćfinale? Ciężko rzec, bo kandydatów do zajęcia 1 miejsca w grupie III jest wielu, jednak z kim by nie grali i tak mają dużą szansę na awans. W tym przypadku idę w stronę Niemiec, którzy fazę play off mają raczej zapewnioną, zaś Hiszpanie będą musieli się sporo namęczyć, żeby ją osiągnąć.

chamberlain 623,8K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Klasyfikacja końcowa kto lepszy: Szwajcaria - Włochy?
Szwajcaria @ 1.75 Fortuna

Ostatnia para, którą typuję, to pojedynek Szwajcarów z Włochami, gdzie stawiam na tych pierwszych. Jak dla mnie Szwajcaria nawet z osłabieniem jest dalej w stanie ograć w grupie Polskę i Czechy, co dałoby awans z drugiego miejsca, bo Niemcy raczej poza zasięgiem, ta drużyna potrafi wyczarować coś z niczego i staram się wierzyć, że tym razem będzie podobnie. W następnym etapie czekałaby Dania, Tunezja i właśnie Włochy, o ile oni sami przejdą Algierię, bo faworytem na pewno będą, jednak czy na tyle dużym? Włochom brakuje doświadczenia, na Mistrzostwach Świata grali raz i to w 1997 roku, na Mistrzostwach Europy też tylko raz, również w odległym 1998 roku, a i tak zagrali tam tylko ze względu na fakt, że byli gospodarzami. Szczerze jestem ciekawy ich występu, bo widać, że potrafią się zaprezentować przyzwoicie, na tym turnieju zagrają dzięki między innymi wygranej w dwumeczu z Czarnogórą, tylko czy tak duży turniej ich nie zweryfikuje. W każdym razie jak wspominałem w grupie Algierię powinni ograć, jednak z Danią i Tunezją faworytami nie są, w kolejnej fazie zmierzą się pewnie z Niemcami, Szwajcarią i mam nadzieję Polską, a tu również może być ciężko o punkty, nawet z nami. Nie oczekiwałbym tu wiele po Włochach, przyjeżdżają się tu ogrywać, zaś Szwajcaria na pewno ma w głowie trochę wyższe cele. Patrząc na kursy jest to moja najniższa propozycja spośród wszystkich zaprezentowanych, czy najpewniejsza? Przekonamy się już niedługo.

chamberlain 623,8K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Polska zdobędzie minimum 25 bramek w każdym meczu fazy grupowej wstępnej? - Nie @ 1.60
Polska zdobędzie minimum 20 bramek w każdym meczu fazy grupowej wstępnej? - Nie @ 5.85

Betfan

Podobne zakłady grałem na Polki na ostatnich Mistrzostwach Europy i tu niestety gram podobnie, Polacy przyjeżdżają mocno osłabieni, z małymi opcjami w ataku, tu będzie nam chyba dane granie bardzo defensywnie, tylko na ile pozwolą nam rywale? 25 bramek w każdym spotkaniu ciężko będzie nam trafić, już na otwarcie dostajemy Niemców z silną obroną i dutetem Wolff - Spath na bramce, który wyczyniał cuda na Igrzyskach, w przeszłości z Niemcami bywało, że nie potrafiliśmy przekroczyć linii nawet 20 bramek, dlatego nawet taki typ odważę się zaprezentować, choć tu największe szanse upatruje właśnie w meczu z Niemcami. Z pozostałymi rywalami też nie będzie lekko, bo nie dość, że czekają nas zapewne wyrównane spotkania, to Czesi na bramce mają Mrkve występującego w THW Kiel, zaś Szwajcarzy Portnera grającego w SC Magdeburgu, w obu przypadkach są to drudzy bramkarze w swoich drużynach, ale też nie bez powodu są w tych drużynach już od kilku lat. Jak już wspominałem według mnie nasz występ na tych Mistrzostwach może być bolesny, jak i również zdobywanie bramek może iść ciężko.

Bramkarz reprezentacji Polski zdobędzie bramkę podczas fazy grupowej wstępnej? - Nie @ 2.70
Betfan

Rozumiem, że bardzo często jest nam teraz dane oglądanie gry bez bramkarza, bo tylko w takiej sytuacji jest szansa na trafienie bramki przez bramkarza drużyny przeciwnej, ale, żeby od razu brać za pewniak, że nasza bramkarz trafi bramkę w fazie grupowej i wystawiać na to kurs tylko 1.40? No według mnie lekka przesada. Nasza bramka też nie wygląda jakoś znakomicie, dobrze, że grać będzie Morawski, bo to raczej pewniak, że na tych Mistrzostwach zagra, trener waha się jeszcze nad drugim bramkarzem, a wybierać będzie pomiędzy Jastrzębskim i Ligarzewskim, obaj to bardzo młodzi bramkarze, gdzie Jastrzębski w Wiśle nie gra pierwszych skrzypiec, zaś Ligarzewski gra równo z Wyszomirskim w Górniku, ale jak radzi sobie Górnik nie trzeba nikomu mówić. Zresztą jak już mówiłem czekają nas wyrównane spotkania i nie za często nasi bramkarze powinni się decydować na rzuty w stronę bramki rywali, na ostatnich dwóch dużych imprezach nie mieliśmy przypadku bramki w wykonaniu naszego bramkarza w fazach grupowych, a mierzyliśmy się chociażby z Wyspami Owczymi czy Arabią Saudyjską, ja tu zaryzykuje brak bramki naszego bramkarza.

Polak zdobędzie więcej niż 8 bramek w jednym meczu? - Tak @ 3.00
Betfan

Mamy dość ograniczone opcje w ataku, więc ciężar gry pewnie spadnie na Syprzaka, który powinien wykonywać również rzuty karne, bo robi to nawet w PSG, a u nas ciężko o wykonawców, kiedyś robił to bezbłędnie Moryto, jednak te czasy na razie minęły. 9 bramek w wykonaniu jednego zawodnika to sporo, jednak nie spodziewałbym się, że nasz wynik bramkowy będzie rozłożony na sporą ilość zawodników, jeśli któremuś z zawodników będą wchodzić rzuty od pierwszych minut, to można się spodziewać, że odda w meczu nawet dwucyfrową ilość rzutów. Największe szanse widzę tu w Syprzaku, choć trzeba też liczyć na jakieś przebudzenie się Moryty. Co ciekawe na ostatnich dwóch dużych imprezach nasi zawodnicy osiągali ten wynik, w ubiegłym roku na Mistrzostwach Europy 10 bramek przeciwko Wyspom Owczym zdobył Szymon Sićko, zaś dwa lata temu na Mistrzostwach Świata 9 bramek przeciwko Arabii Saudyjskiej zdobył Arkadiusz Moryto. Można pomyśleć, że moje dwa typy odnośnie małej liczby bramek zdobytych przez Polaków i tak dużego wyczynu strzeleckiego jednego zawodnika się wykluczają, jednak w przeszłości Polak potrafił rzucić chociażby 8 bramek w meczu gdzie zdobyliśmy 23 bramki, kolejna sprawa to fakt, że undery grane są w meczach fazy grupowej wstępnej, zaś over zawodnika może być zdobyty na każdym etapie, a jakby udało się awansować, czekają nas jeszcze okazje na dobry wynik bramkowy najpewniej z Danią, Tunezją i Włochami. Ba nawet zastanawiałem się, czy nie zagrać, że w którymś meczu Polski nie padnie minimum 65 bramek, bo liczę na awans, a tam mogą się z nami mocno zabawić Duńczycy, a i Włosi grają bardzo ofensywną piłkę, jednak co za dużo to nie zdrowo i to już odpuszczam.

Otrzymane punkty reputacji: +917
M 9,3K

makalele007

Użytkownik
Klasyfikacja turniejowa:
Francja TOP 2 @ 2.10 STS

Ciekawe dysproporcje kursowe na Francję i nie mówię tu o kursach na zwycięstwo w całym turnieju, a na bycie w top 2, ponieważ Fortuna uważa to za pewniak i daje nam kurs 1.20, zaś STS już tak pewny nie jest i możemy zagrać tu kurs aż 2.10 i według mnie warto. Francja ma dość łatwą drogę do finału, trafili do grupy C z takimi drużynami jak Katar, Austria i Kuwejt, a więc wszystkie ekipy powinni łatwo ograć, bo Katar to już nie ta sama drużyna, Austria mimo, że bywa niewygodna nie powinna sprawić problemów, tym bardziej Kuwejt. W następnym etapie grupa C połączy się z grupą D, w której mamy Holandię, Węgry, Macedonię Północną i Gwineę, Francja za pewne zmierzy się z tymi trzema pierwszymi drużynami i ponownie nie wygląda to aż tak tragicznie, bo ani Holandia, ani Węgry nie są jakimiś mocno wybitnymi drużynami, z którymi Francja nie powinna sobie poradzić, tym bardziej z Macedonią Północną. Liczę więc na 1 miejsce Francji w grupie II, co da mecz w ćwierćfinale z drużyną z 2 miejsca grupy IV, a więc drużyn z grup G i H, w których mamy Islandię, Słowenię, Kubę, Wyspy Zielonego Przylądka, Egipt, Chorwację, Argentynę i Bahrajn, spośród tych wszystkich drużyn największe szanse, aby namieszać ma Islandia, Egipt i Chorwacja, z którąś z tych drużyn Francja zmierzy się w ćwierćfinale i nie ma co się oszukiwać, że w każdym meczu będzie faworytem, tym bardziej, że będą mieć za sobą łatwiejszy terminarz, a te trzy drużyny będą bić się ze sobą o wszystko, półfinał to już mecz również z jedną z wyżej wymienionych drużyn. Także Francja w swojej drabince omija takie drużyny jak Dania, Szwecja, Hiszpania, Niemcy i Norwegia, a więc drużyny, które mogą tu namieszać najwięcej, w szczególności Dania ze Szwecją, druga część tabelki jest o wiele gorsza, dlatego próbuję pograć Francję w top 2, ale i ich wygraną w całym turnieju, Igrzyska w ich wykonaniu były bardzo słabe, więc liczę na odbicie się w Mistrzostwach Świata, choć w finale najprawdopodobniej będą musieli ograć Danię, co takie łatwe już nie będzie.
Odnośnie top 2 to tylko fortuna taki kurs dała wszędzie w granicach 2 betfan etoto
Post automatycznie złączony:

Klasyfikacja turniejowa:
Francja TOP 2 @ 2.10 STS

Co do igrzysk to jeśli dobrze pamiętam to Dicka mem przegrał im ten mecz jak ostatni amator. Gdyby nie to może i byli by w finale fakt że mecze ich nie zachwycały ale to jest sport

Do góry Bottom