>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Mistrzostwa Świata F1 2014 – dyskusja

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik

Już 16 marca rozpocznie się 65 sezon Formuły 1, w którym będzie brało udział 11 zespołów. Głównym faworytem według bukmacherów jest Sebastian Vettel i jego zespół. Ja uważam podobnie choć daleki jestem od takich zakładów szczególnie na początku sezonu i z tyloma zmianami, które od tego sezonu zagoszczą w F1. Jakie są Wasze przewidywania na nadchodzący sezon:?: Zapraszam do dyskusji i głosowania w sondzie:!:

Mistrzostwa Świata Kierowców F1 2014​
▶

Mistrzostwa Świata Konstruktorów F1 2014 ▶

Kursy z Bet365

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Vettel faworytem? Na pewno, ale pod względem bukmacherskim granie na niego to dla mnie totalna głupota. Wiadomo że gość który wygrywa z taką łatwością cztery razy mistrzostwo ale po zmianach które mają wejść w sezonie 2014 bardzo dużo się zmieni. Osobiście nie uważam żeby te zmiany były jakieś kolosalne ale aerodynamika na której głównie budował swoją przewagę RBR teraz już nie będzie miała takie znaczenia, sam bolid już nie ma mieć takiego znaczenia ale czy tak będzie? Tego też nikt nie wie i co jedyne można gdybać. Ja osobiście przed testami (później mogą się znacznie zmienić kursy) myślę nad grą po większych kursach na dwójkę, Button (30,0) i Grosjean (67,0). Ten pierwszy wiadomo, mistrz świata jeden z najlepszych zawodników w stawce. Poprzedni sezon kompletnie nie udany ale nie przez jego formę tylko przez koszmarny bolid. Teraz będzie miał kompletnie nowy bolid a kto jak kto, ale McLaren już pewnie od dłuższego czasu skupia się na tym sezonie, poprzedni był przecież już od początku stracony. Dużym plusem Buttona jest też to że będzie niepodważalnym numer jeden w McLarenie, patrząc na to co mamy Ferrari... Jest to spory przewaga Buttona bo nie będzie na pewno czegoś takiego jak było chociażby w RBR (najlepszy przykład to GP Turcji bodaj w 2010 roku). Jeśli chodzi o Francuza to na pewno jest mega utalentowany i chociaż ma różne &quot;jazdy&quot; to jednak ja w nim widzę przyszłego mistrza świata, może nie w tym sezonie ale chociaż za symboliczne kilka złotych moim zdaniem warto na niego spróbować coś postawić. Co do samego zespołu, mają bardzo duży potencjał jeszcze od momentu kiedy jeździł tam jeszcze Kubica (wtedy jeszcze było to Renault), co sezon rozwijają swój bolid i myślę że w tym mogą wystrzelić, zwłaszcza że już w poprzednim sezonie mogli spokojnie walczyć o mistrzostwo ale się nie udało chociaż początek była bardzo obiecujący.
Nie patrząc na żadne kursy, na to w jakich bolidach dany kierowca jeździ to stawiałbym na trójkę którą uważam za najlepszą w obecnej stawce czyli Alonso, Raikkonen i Hamilton.

waclaw-65884 360

waclaw-65884

Użytkownik
Ciężko cokolwiek na tą chwilę powiedzieć. Osobiście jestem przeciwny stwierdzeniu, że to głównie bolid wygrywa mistrzostwo i głównie to się liczy ale ... Odnosząc do do całej F1 to jestem stanowczo na nie, bo 3/4 kierowców nawet w bolidzie RBR nie zdobyłoby mistrza. Druga strona medalu ... analizując już samą czołówkę , a dla mnie to Alonso,Raikonen ,Hamilton i Vettel to tutaj różnice w bolidzie stanowią tą różnicę która przeważa szalę .
Do tej pory nie ma co się oszukiwać, taki bonus miał Vettel. Ciężko się zakładać, czy pisać , że jest się pewnym, ale jest duże prawdopodobieństwo, że gdyby w jego bolidzie te 4 lata jeździł Alonso czy Raikonen to oni byliby teraz bohaterami F1. Jedynie Hamilton ze swoją często gorącą głową mógłby być zagadką.
Co do nowego sezonu, mam ogromną nadzieję, że ktoś nie wystrzeli zdecydowanie z bolidem . Liczę na równą walkę między 2-3 zespołami. Dużo słyszy się o tym , że w nowym sezonie dużo bardziej mają liczyć się umiejętności kierowców.
Bardzo jestem ciekaw postawy Romka. Zrobił ogromne postępy w zeszłym sezonie, a w momencie gdy Kimi już jechał rekreacyjnie i Lotus bardziej skupił się na Romku, to pokazał , że może być już liderem zespołu. Jeżeli dostanie dobrą maszynę, to może liczyć się w walce o podium MŚ.
Ricciardo może nie raz sprawić ogromną niespodziankę , a Ferrari może mieć nową wojnę domową. Analizując tylko umiejętności kierowców, uważam, że mają obecnie w swojej stajni dwóch najlepszych. Czy będą oni wstanie sobie pomagać , albo odpuścić w pewnych sytuacjach na korzyść kolegi z zespołu ?

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Button (30,0) i Grosjean (67,0)
To były dwa wstępne typy, jeden z nich zdecydowanie mogę już wykluczyć. Grosjean obecnie nie ma szans na jakąkolwiek walkę o mistrzostwo. Odejście Boullier, problemy z silnikami Renault, w sumie ciągłe problemy finansowe i tak naprawdę Francuz ma nikłe szanse chociażby na podjęcie walki o podium MŚ. Co do Buttona, Boullier przeszedł właśnie do McLarena więc dodając do tego kasę od Hondy to Brytyjczyk jest obecnie jednym z głównych faworytów co też pokazują kursy które są obecnie trzy razy mniejsze niż miesiąc temu.

Do góry Bottom