>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Miguel Angel Cotto- Ricardo Mayorga (WBA) / Paweł Wolak - Yuri Foreman 12.03.2011

Status
Zamknięty.
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Yuri Foreman v Paweł Wolak 1 ,kurs 1.45-1.60 zależy jaki buk,walka już za tydzień,stawiam zdecydowanie na Foremana nie widzę kompletnie Pawła w tej walce,myślę że Paweł to przegra przez KO albo TKO. W najgorszym wypadku Yuri wygra na pkt.Yuri to bardzo doby bokser, o wiele większy zasięg 10 cm, znakomita praca nóg jest bardzo ruchliwy w ringu zadaje 2-3 ciosy i odskakuje, Foreman to trochę za wysoki, szybki, sprytny, dobrze chodzący na nogach, silny pięściarz dla Pawła. Niestety Paweł poza dobra kondycja i stylem na wyniszczenie niewiele posiada atutów. Paweł ma bardzo dziurawa obronę, jeżeli taki bokser jak Pinzon w ostatniej walce posadził Wolaka to tym bardziej zrobi to były mistrz świata Foreman,To będzie walka podobna do Katsidis - Marquez, z zachowaniem odpowiednich proporcji,Wolak będzie nacierał a Foreman będzie go niszczył z defensywy, walka może się skończyć do 10rundy. Paweł jak sam mówi pracuje na budowie a na walki bierze parę dni wolnego i niekiedy na treningach jest już zmęczony. W ostatniej walce z Cotto gdyby nie kontuzja prawdopodobnie by ja wygrał Yuri.Uważam ze Yuri jest o wiele lepszym bokserem i zdominuje go w każdym calu walki,może być KO albo Foreman go wypunktuje jak małego chłopca o ile wcześniej nie podda go narożnik ,stawiam zdecydowanie na Foremana i polecam ją innym.----Pomogłem ? Podobała się analiza lub typ na plus ? Kliknij: &quot;Dzięki&quot;
przeniosłem w odpowiednie już miejsce ;) //Konrad

Otrzymane punkty reputacji: +6
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

Już za tydzień będziemy mieć kolejną bardzo ciekawą galę bokserską. 3 bardzo ciekawe walki , również z Polskim akcentem ale po kolei.

W walce wieczoru , o pas WBA w wadze junior średniej spotkają się Miguel Angel Cotto (35-2; 28KO) z Ricardo Mayorgą (29-7; 23KO)
Jak widać po bilansach spotykają się bokserzy którzy bardzo lubią nokautować , warto dodać również , że atmosfera pomiędzy tymi panami jest mocno napięta. Spokojny na ogół Cotto dał się sprowokować na konferencji. Między innymi w stronę prowokującego Mayorgi poleciały słowa &quot;Pies który dużo szczeka nie gryzie&quot; reakcja Ricardo była natychmiastowa i niezły dym się zrobił. Tak więc walka zapowiada się kapitalnie. No i jeszcze kursy.

by: Sportingbet

Druga mistrzowska walka na tej gali to starcie o pas IBF w wadze lekkiej o który zawalczą Miguel Vazquez (27-3; 12KO) i Leonardo Zappavigna (25-0; 17KO) Jak widać po kursach , walka w której faworyta ciężko szukać , a jak dodać że to nieprzewidywalna lekka waga to już całkowicie może być ciężko. Ale wstępnie mam już pomysł ;)

Nie zabraknie również jak pisałem wyżej Polskiego akcentu w tej gali. Otóż Paweł Wolak (28-1; 18KO) skrzyżuje rękawice z byłym posiadaczem pasa WBA - Yuri Foremanem (28-1; 8KO). Życiowa walka dla Wściekłego Byka. Wygrana otwiera mu drzwi do dużej kasy i wielkiej sławy. Stawka jest duża. Paweł ponoć przestał pracować na budowie aby dobrze przygotować się do tej walki ;) Reasumując - będzie świetna walka (chyba ???? )

Zachęcam wszystkich do dyskusji ;) ????

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Miguel Angel Cotto- Ricardo Mayorga 1 1.10 . Co do samej walki to naprawdę nie ma się nad czym rozwodzić, Mayrorga formy nie będzie miał żadnej, on szuka tylko zarobku, przecież jeszcze parę miesięcy temu chciał podbijać ringi MMA... nie róbmy sobie jaj.Ja tam nie widzę większych szans dla Mayorgi. Rysiek to już stary zapuszczony worek.Cotto jest zawodnikiem zbyt dobrym technicznie, świetnym na nogach i zdyscyplinowanym aby mieć problemy z post-prime Ryskiem bez względu na to jak dobrze ten ostatni się przygotuje. Trudno mi przewidziec inny scenariusz niż regularne obijanie wolnego i bezradnego Mayorgi, z TKO w drugiej połowie walki. Każdy inny przebieg byłby dla mnie wielkim zaskoczeniem.Cotto go zdemoluje, Rysiek będzie tłuczony regularnie sam nie mogąc odpowiedzieć.Ja obstawiam wyraźna przewaga Cotto z TKO w drugiej połowie walki ,zrobił to Mosley zrobił to Oscar parę lat temu tym bardziej zrobi to Cotto teraz.----Pomogłem ? Podobała się analiza lub typ na plus ? Kliknij: &quot;Dzięki&quot;

maloun 20

maloun

Użytkownik
Ja bym odpuścił stawianie na Cotto po takim kursie, bo ioim zdaniem może być niespodzianka. Czym dłużnej będzie walka trwała tym zwycięstwo Cotto będzie sie oddalało.
Dlaczego tak uważam, bo Cotto od drugiej połowy ostatnie walki walczy jakby chciał tylko przetrwać, nie wiem czy to zmęczenie, ale tka jest. I w tych ostatnich rundach traci z rundy na rundę swoją przewagę, tak było z Mosleyem kiedy pod koniec już obrywał. Z pacmanem od 8 rundy wsteczny bieg, walki z Foremanem nie widziałem. Jezeli Mayorga dotrwa do drugiej połówki to może narobić kłopotu Cottowi
Cotto po walce z Margarito już nie jest tym samym pięściarzem i to może spowodować, że przegra tą walkę z tym już niby to rozbitym Mayrogą. Mayorga w swoim prime pokonał świetnego Vernona Forresta, po rocznej przerwie od pojedynku z Oscarem wrócił i pokonał Vargasa, więc ta przerwę roczną bym nie brał pod uwagę. Takiego gościa nie można lekceważyć, jest nie obliczalny.
Ricardo ma motywację na ten pojedynek, Cotto pojechał przed walką do jego rodzinnego miasta i zaczał mówić o Mayrodze niezbyt ładnie Mayorga jest wściekły i myślę, że dobrze się przygotuje do tego pojedynku, a nie wyjdzie tylko po wypłatę, zresztą po wygranej nad Cotto czekają na niego lepsze pieniądze.
Druga sprawa, że Mayorga będzie znacznie większy od Cotto, Miguel by sobie poradził z tym gdyby był bardzo szybki, a wg mnie nie jest i to może być dla niego sporą przeszkodą.
Ricardo Mayorga nie walczył w 2009 roku, a w 2010 raz z jakimś leszczem, teraz dostaje szansę dzięki której może - jak nie zdobyć większa kase, to chociaż zostać yourneymanem, jak to przegra to nawet nim nie zostanie, nikt nie będzie chętny do walki z nim tak jak w 2009 r., to jest dla niego być albo nie być. Myślę, że nie zlekceważy Cotto i nie wyjdzie tylko po wypłatę. Choć nie jestem pewien czy zrobi wagę, ale walka i tak się odbędzie. Dla mnie no bet tak samo jak Martinez-Dzindziruk.
Ja zagram za jakieś drobne na Mayorge ????
Co do walki Foreman - Wolak, zgadzam się Foreman powinien to wygrać, warunki fizyczne i styl przemawiają za nim.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Dzisiaj, 15:41 #4 Maloun

Ja bym odpuścił stawianie na Cotto po takim kursie, bo moim zdaniem może być niespodzianka. Czym dłużnej będzie walka trwała tym zwycięstwo Cotto będzie się oddalało
---------rozbawiłeś mnie z tym kompletnie twierdzisz ze Mayroga będzie miał lepszą kondycje od Cotto ciekawe ciekawe bardzo ciekawe życzę powodzenia

maloun 20

maloun

Użytkownik
Nie twierdzę tego, zobacz ostatnie walki Cotto, on od 7-8 runda wsteczny bieg i nie atakuej tak jak w początkowych rundach. Mayorga to bokser który potrafi wywierać presje przez 12 rund i jak Cotto zacznie odpuszczać pod koniec jak to zrobił z Mosleyem i Pacmanem to Mayordze to będzie odpowiadało. Ricardo nawet jak nie ma zbytnio siły idzie do przodu i atakuje, co czasami się źle dla niego kończy (walka z Mosleyem). Ale Mosley parł do przodu, a Cotto właśnie zaczyna pod koniec walki właczać wsteczny bieg i kica do tyłu ????
Nie pisałem, że to z powodu kondycji, nie wiem czemu on tak robi ???? W walce z Pacmanem świetnie to widać, jak od chyba 8 rundy zaczyna kompletnie walczyć inaczej niż na początku chodzi na nogach do tyłu - uciekając od rywala.
Też myślę, że Cotto to i tak wygra przez TKO do 8rundy, ale jednocześnie nie jestem skłonny postawić na jego zwyciestwo po tak niskim kursie, po prostu dla mnie jest stanowczo zaniżony i jednoczesnie na Mayorge zawyżony, dlatego w jakimś kuponie za 5zł dodam mayorge po kursie 7zł.

D 8

danon22

Użytkownik
Kursy są jakie są, bo rzeczywiście Mayorga jest na straconej pozycji. Jeśli mowa o pokonaniu Foresta to było to 8 lat temu i to był de facto jego ostatni wielki sukces. Jedyną jego szansą jest szybki nokaut a nie zajechanie kondycyjne Cotto. Cotto doskonale o tym wie i nie da się zaskoczyć. Cotto by K.O

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Widzieliście konferencje i co robi na niej Mayorga . Trzeba być pajacem zęby się zachowywać jak pajac. Oglądam boks od wielu lat, widziałem dużo konferencji prasowych i mało kto zachowuje się tak jak Mayorga i wygaduje takie rzeczy jak Mayorga. Z kolei jest wielu bokserów, którzy potrafią zachowywać się normalnie przed walka, chociażby Cotto z którym Mayorga będzie walczył i z którym to sromotnie przegra

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Mi właśnie Cotto imponuje swoim opanowaniem. Moim zdaniem Mayorga podkręca tylko atmosferę dlatego ta walka się tak kapitalnie zapowiada , ludzie to kupili. Cotto natomiast spokojnie realizuje swój plan i dopiero w ringu pokaże na co go stać. Jak dla mnie Cotto zakończy tą walkę przed czasem i w tym kierunku będę szukał kursów na tą walkę.

maloun 20

maloun

Użytkownik
Cotto nie jest opanowany, tylko się boi odpowiedzieć Mayordze, żeby nie dostać z plaskacza jak Vargas ????
-Pudzianxx- Cotto i Arum powinni być wdzięczni Mayrodze, bo on tą walkę sprzedał, a co do zachowywania się jak pajac, to widziałem gorsze cyrki. A ostatnio pajaca to robił z siebie Roy Jones jr. chodząc na konferencje w stroju &amp;quot;kapitana hooka&amp;quot; z piotrusia pana ????
Jeśli Mayorga ma motywacje i nie wychodzi tylko po kasę, to cotto będzie musiał się postarać, żeby wygrać przed czasem. Mosley wydaje mi się, że mocniej bije, a dopadł Mayorgę dopiero w ostatniej rundzie.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Mi właśnie Cotto imponuje swoim opanowaniem. Moim zdaniem Mayorga podkręca tylko atmosferę dlatego ta walka się tak kapitalnie zapowiada , ludzie to kupili. Cotto natomiast spokojnie realizuje swój plan i dopiero w ringu pokaże na co go stać. Jak dla mnie Cotto zakończy tą walkę przed czasem i w tym kierunku będę szukał kursów na tą walkę.
Tak jak dla mnie nie ma innej opcji jak Cotto przez TKO albo KO Mayorga nie wytrzyma całego dystansu Cotto go obije niemiłosiernie
Chyba nie ma na świecie drugiego boksera, który potrafiłby wzbudzać u innych taką niechęć jak Ricardo Mayorga (29-7-1, 23 KO). W jego brudne zagrywki dał się wciągnąć wcześniej Oscar De La Hoya, Felix Trinidad, ostatnio Miguel Cotto (35-2, 28 KO), a teraz nawet sławny trener tego ostatniego, Emanuel Steward.Nie obchodzi mnie jak ciężko trenowałeś. Zostaniesz ukarany i szybko znokautowany. Możesz ściągać koszulkę, rozbierać się i bić po piersiach, ale i tak nie zbliżasz się nawet trochę poziomem do Miguela. Po wszystkim zostaniesz odwieziony do szpitala, a jedyną flagę jaką będzie trzymał Don King będzie biała flaga. Lewy hak na wątrobę to będzie cios, po którym zostaniesz znokautowany - powiedział poddenerwowany wyraźnie Steward.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Moim zdaniem Mayorga chce przed odejściem dobrze zarobić i to &quot;szoł&quot; pasuje do tej walki. Cotto wybuchnie na ringu i się odpłaci za te sceny na konferencjach. Miguel ma jasny cel i wierze , że go zrealizuje. Otóż rewanż z Margarito. Przystanek Mayorga nie powinien stanowić problemu. Mayorga pierwsze dwie rundy pewnie będzie szalał , ale później zacznie się koncert jednego boksera.
Mayorga nie lubi sobie odmawiać fajek , wódy czy tam innych dopalaczy , długa przerwa , sparing ze średnim rywalem , i od razu mocno bijący Cotto. Ta walka nie może trwać całego dystansu.
edit // co do walki Byka. Foreman nie jest tajemnicą , że ciosu nie posiada , Paweł znowu wielki wojownik z wielkim sercem i twardą banią. Na pierwszy rzut oka długa walka się zapowiada ale szczegóły za kilkanaście godzin ;)

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Ważenie -Cotto olał Mayorge i nie stanął z nim naprzeciwko hee i bardzo dobrze nie zasługuje na to .http://www.youtube.com/watch?v=EjHF-BmLct0&amp;amp;feature=player_embedded

Wypowiedz Wolaka przed walka z Foremanem-- Ta walka jest moją szansą na pokazanie swoich umiejętności. Moja wola walki poprowadzi mnie do zwycięstwa, wierzę że bardziej chcę tej wygranej od niego. Po tej walce wszyscy będą znali moje nazwisko. Dam z siebie wszystko i wierzę w wygraną - powiedział zaraz po wczorajszej ceremonii ważenia Wolak.----Identycznie wypowiadał się Montiel przed walka z Nonito Donaire tez mówił po tej walce cały świat będzie znał moje nazwisko a wiadomo jak się skończyło KO 2 runda

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Dobra , coś można napisać ;) Walka Foreman - Wolak. Pierwsze co miałem na myśli to overy rundowe , potem , że walka potrwa w całym dystansie , ale przeglądając kursy bardzo zwątpiłem w sens grania tak niskich kursów i dlatego zdecydowałem się zagrać mocniej i odważniej ????
▶ Wolak - Foreman 1 2.75 Bet365
Wściekły Byk od lat żyje za oceanem. Tam stawiał pierwsze bokserskie kroki , tam ma wielu kibiców ponieważ występuje pod Amerykańską flagą. Nie będę się tu rozpisywał zbytnio. Tylko konkrety. Wolak to typ boksera który nie kalkuluje tylko ciśnie do przodu , ksywa wściekły byk się sama nie wzięła ;) W ringu nie przewidywalny , bardzo ambitny i twardziel. Co ciekawe jako zawodowy bokser nigdy nie porzucił pracy na budowie w USA. Dopiero przed walką z Foremanem , Wolak dostał od szefa przymusowe wolne w pracy aby przygotować się do walki na 120%. Z charakterem Pawła zapewne tak będzie. Foreman natomiast wraca po groźnej kontuzji kolana której nabawił się po pojedynku z Cotto gdzie stracił swój pas WBA. Fakt , że trochę czasu już minęło , ale zawsze pierwsze walki dla bokserów wracających po kontuzji , są takim walkami nie pewnymi gdzie towarzyszy dyskomfort i niepewność. Foreman w tej nieszczęśliwej dla niego walce z Cotto zaprezentował się całkiem dobrze , Cotto , przynajmniej do czasu złapania kontuzji przez Foremana musiał się trochę napracować. Potem już było tylko niemiłosierne obijanie , i poddanie walki. Foreman to typ boksera dystansowego. Kompletnie bez ciosu , twardemu Wolakowi raczej zagrozić nie powinien , że pośle go na deski. Foreman to bokser bardzo ruchliwy i ciężki do trafienia , tu jednak liczę , że ta obawa o kolano zostanie co ułatwi nieco sprawę Wolakowi. Reasumując. Jutro czeka nas bardzo ciekawa walka , zwinność vs waleczność. Mam nadzieję , że Wolak znajdzie w ringu Foremana i wykorzysta tą życiową szansę. Dla odważnych można próbować , że Paweł zakończy to przed czasem , predyspozycje ku temu ma więc wszystko możliwe. Ja jednak liczę , że po 12 wyrównanych , świetnych i ciężkich rundach to jednak Wolak zostanie wytypowany jako wygrany tej walki.
▶ Cotto - Mayorga - Cotto przez KO , TKO or DSQ 1.44 Unibet
O tej walce już wyżej pisałem trochę. Mayorga co najlepsza miał do zaprezentowania , zaprezentował na konferencjach , Miguel natomiast trzyma wszystko do ostatniej chwili i w ringu pokaże na co go stać.

Otrzymane punkty reputacji: +18
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
. Ja jednak liczę , że po 12 wyrównanych , świetnych i ciężkich rundach to jednak Wolak zostanie wytypowany jako wygrany tej walki.
walka będzie trwała 10 a nie 12 rund
szczegół, zapomniałem i z rozpędu walnąłem 12 , PS. używaj cytowania selektywnego bo robi się trochę nieczytelnie przy Twoich postach ???? / Konrad

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
ksywa wściekły byk się sama nie wzięła
Komentarz chyba zbędny. Wolak pokazał jakim jest wściekłym bykiem i zdominował byłego mistrza. Bardzo dobra walka Pawła , ładny kurs trafiony , czekamy na rozwój dalszych sytuacji związanych z Pawłem bo nie ma co ukrywać , że wygrana z Foremanem mocno podniosła jego notowania. I to jeszcze wygrana w takim dobrym stylu. Praktycznie cała walka w ostrej defensywie , zdetronizował Foremana który nie wyszedł do ósmej czy tam siódmej rundy.
O walce Cotto kilka słów trochę później zapewne. Trochę szczęśliwie bo typ siadł dopiero w 12 rundzie ale boks to boks ;)

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Nie ma co się zbytnio rozwodzić nad walką wieczoru , czyli Cotto - Mayorga. Przyznam szczerze jednak , że Mayorga bardzo mnie zaskoczył , ale trzeba przyznać , że Cotto z walki z Foremanem , a Cotto z Mayorgą to dwie całkiem inne postacie. Cała walka praktycznie pod dyktandem mistrza, nie dał się wciągnąć w gierki Ricardo , w trzeba przyznać , że konkretnie prowokował ???? Gdy już spisywałem typ na straty , Cotto zastopował Mayorgę, zdaje się , że jakiejś kontuzji ręki się Mayorga nabawił przez co Cotto go wykończył ale mniejsza z tym. Typ na ✅ ;)
Po walce okazało sie to czego się spodziewałem. Mayorga zwinął pół miliona z których zostało mu z 15tys , a Cotto dąży do jednego celu , czyli do rewanżu z Margarito.
Gala jak najbardziej na plus , oby więcej takich ????

vader 2,8K

vader

Forum VIP
„Wściekły Byk” na ringu i na budowie
http://www.rp.pl/artykul/626846_-Wsciekly-Byk--na-ringu-i-na-budowie.html
Oprócz Tomasza Adamka w Ameryce walczą też z powodzeniem inni Polacy. Najdalej zaszedł Paweł Wolak.
Mówią o nim Wściekły Byk. To przydomek Jake&#39;a LaMotty, zawodowego mistrza świata. Bokser z Bronksu zyskał światową sławę po sześciu walkach z legendarnym Sugarem Rayem Robinsonem, a utrwalił ją film Martina Scorsese&#39;ea z Robertem de Niro w roli głównej.
Paweł Wolak mówi, że tak go nazwali starzy amerykańscy trenerzy z Nowego Jorku, gdzie wiele lat uczył się boksu. – Nie jestem specjalnie szybki, nie mam nokautującego ciosu i brylantowej techniki, ale mam serce do walki – tłumaczy „Rz&quot;. Z 30 zawodowych walk wygrał 29, z tego 19 przed czasem.
Ostatnie zwycięstwo jest szczególnie cenne. Jego rywalem w MGM Grand w Las Vegas był Yuri Foreman, były mistrz świata organizacji WBA w wadze junior średniej, pierwszy ortodoksyjny Żyd z pasem mistrzowskim. Foreman wrócił na ring po ciężkiej kontuzji i zdaniem wielu fachowców bez większych kłopotów miał sobie poradzić z Wolakiem.
Ale w walce o mistrzostwo Ameryki Północnej pochodzący z Białorusi Izraelczyk nie miał nic do powiedzenia. Przegrał wszystkie z pierwszych sześciu rund i nie wyszedł do siódmej.
Przed 30-letnim Wolakiem otwierają się teraz drzwi do jeszcze większych i lepiej płatnych walk. Pytany, z kim chciałby się zmierzyć, odpowiada „Rz&quot;, że ma kilka opcji w wagach półśredniej i junior średniej. Jeśli będzie trzeba, może też walczyć z Juliem Cesarem Chavezem Jr w średniej, choć to nie jest jego kategoria.
Na pytanie o Miguela Angela Cotto, mistrza WBA w junior średniej, mówi, że potrzebuje jeszcze trochę czasu. – Jedną, dwie walki, a później możemy się bić.
Wolak wrócił już z Las Vegas do Mount Arlington w New Jersey, gdzie mieszka. Czasu na odpoczynek nie będzie miał dużo, bo wraca do pracy na nocnych zmianach u polskiego przedsiębiorcy Andrzeja Skarżyńskiego. Jak twierdzi, lubi nosić cegły i ciężkie wiadra z cementem podczas budowy i remontu szkół. Na sen ma niewiele czasu, bo rano jedzie na trening do North Bergen. Global Boxing Gym należy do Mariusza Kołodzieja, innego polskiego biznesmena, który z uznaniem mówi o Wolaku.
– Skończył studia, chce zostać detektywem, mógł pracować w biurze, miał takie propozycje od Skarżyńskiego, ale woli nosić cegły, bo to wyrabia siłę. Nic dziwnego, że w ringu stać go na atak od pierwszej do ostatniej minuty – opowiada Kołodziej, który jest promotorem innego polskiego zawodowca – Przemka Majewskiego.
Chłopak z Radomia przyjechał przed laty do Nowego Jorku jako student i został. Też pracował na budowach, próbował boksować, ale niewiele brakowało, by rzucił rękawice w kąt, bo nie mógł sobie z tym wszystkim poradzić.
Od czasu, kiedy związał się z Kołodziejem, jest już na jego utrzymaniu. – W narożniku Przemka dalej stoi Bill Johnson. Tak ciężko trenujących pięściarzy jak Wolak i Majewski trudno znaleźć – opowiada „Rz&quot; Kołodziej.
W jego Global Boxing Gym trenuje też 2-metrowyMariusz Wach, były reprezentant Polski, rezerwowy na igrzyska w Atenach, później zawodowiec w grupie Andrzeja Gmitruka. Jest również młody Kamil Łaszczyk, jeden z najlepszych polskich amatorów młodego pokolenia.
Niedługo wróci do treningów u Kołodzieja Adam Kownacki, były zdobywca Złotych Rękawic Nowego Jorku w wadze ciężkiej. Kownacki jako młody chłopak wyjechał z rodzicami z Polski i teraz marzy mu się zawodowa kariera. Tak samo jak Andrzejowi Fąfarze z Chicago, który w wadze półciężkiej wygrał już 16 pojedynków.
Fąfara boksu uczył się już za oceanem, podobnie jak Kownacki, Majewski i Wolak.
Ten ostatni wyjechał ze Stalowej Woli, gdy miał dziesięć lat. Mama wygrała dla całej rodziny zieloną kartę. Ojciec Piotr Wolak był bokserem Stali Mielec, teraz jest najwierniejszym kibicem syna. Być może już niedługo będzie go oglądał w walce o mistrzostwo świata.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom