>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Meksyk 2010

Status
Zamknięty.
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Witam Zapraszam do pisania analiza oraz cennych informacji o lidze Meksykańskiej.
Dziś odbywa się 1 mecz 2 Ligi Meksyku
Academicos - Alacranes De Durango 1- 1,85 X - 3,20 2 - 2,60 BAH

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Spotkanie: San Luis – Pumas UNAM
Typ: X
Kurs: 3.41
Bukmacher: PinnacleSports

Analiza:

Spotkanie I ligi Meksykańskiej w którym zmierzą się zajmujący aktualnie 3 pozycję w tabeli gruby 3 zespół San Luis z 4 zespołem grupy 2 Pumas UNAM. Gospodarze tego spotkania rozegrali do tej pory 8 spotkań w swojej grupie w których zdołali 3x wygrać 3x zremisować a 2x ponieśli porażkę zdobywając przy tym 10 bramek a stracili 2. Goście natomiast w swojej grupie zdołali rozegrać do tej pory również 8 spotkań w których udało im się 3x wygrać 1x zremisowali a 4x ponieśli porażkę strzelając przy tym 8 bramek a stracili 10. Mecz ten nie ma specjalnego znaczenia dla obydwu zespołów a raczej goście są zmęczenie po ostatniej porażce w pucharze Concacaf Cup a gospodarze grają w nocy z wtorku na środę bardzo ważne spotkanie pucharowe w ramach Copa Libertadores dlatego też remis w tym spotkaniu jest w moim przekonaniu wysoce prawdopodobny.

0:2 ⛔

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Spotkanie: Tecos - Jaguares
Typ: 1
Kurs: 2.32
Bukmacher: PinnacleSports

Analiza:

Spotkanie Meksykańskiej ligi Clausura w którym zmierzą się będący aktualnie na 4 pozycji w tabeli grupy 2 z 2 Jaguares z grupy 3. Gospodarze tego spotkania rozegrali do tej pory w swojej grupie 9 spotkań w których to 3x wygrali 2x zremisowali a 4x ponieśli porażkę strzelając przy tym 11 bramek a stracili również 11. Goście natomiast rozegrali do chwili obecnej również 9 spotkań w swojej grupie 3 w których to zdołali 4x wygrać 3x zremisować a 2x ponieśli porażkę zdobywając przy tym 14 bramek a stracili 9. Mecz ten ma olbrzymie znaczenie z racji tego, że faza grupowa Meksykańskiej Clausury wkracza w decydującą fazę a co z tym idzie trzeba umacniać swoje pozycje w tabeli a żeby nie nadrabiać zaległość na finiszu tabeli. Bardzo duże znaczenie będzie w tym spotkaniu atut własnego obiektu co na pewno będzie 12 zawodnikiem w polu gospodarzy. Reasumując myślę, że gospodarze są bardziej zmotywowani do tego aby zdobyć w tym meczu 3 punkty niż goście. Kus 2.32 na wygraną Tecos jaki możemy znaleźć w PinnacleSports jest warty zaryzykowania.

0:0 ⛔

Z 96

znafca

Użytkownik
Santos - Toluca
Typ: Toluca\Toluca (połowa czasu\koniec)
Kurs: 5.70
Bukmacher: expekt
Spotkanie 10 kolejki w meksykańskiej Primera Division. W roli faworyta bukmachery upatrują gospodarzy, jednak według mnie powinno być zupełnie inaczej. Kurs zdecydowanie przesadzony na gości, grają w tym sezonie na prawdę dobry futbol, czego nie można powiedzieć o gospodarzach. Santos Laguna to drużyna, która w poprzednim sezonie spisywała się świetnie, 2 miejsce w lidze i 3 miejsce po fazie play-off to znakomity rezultat. Teraz jest to zupełnie inna ekipa, jak do tej pory fatalnie grają na wyjazdach, nadrabiają nieco lepszą grą na własnym boisku, ale to jest wciąż za mało. Toluca zajmuje obecnie 2 miejsce i może się pochwalić bardzo solidną formą, która pozwala im pokonywać głównych pretendentów do tytułu. Piłkarze Santos są dodatkowo zmęczeni, ponieważ uczestniczą w Lidze Mistrzów; może się to odbić na formie zawodników. Toluca w swoim składzie ma m.in wicelidera króla strzelców, tj. Mancilla, który bez wątpienia będzie największym zagrożeniem dla defensywy gospodarzy. Toluca ostatnio wygrała na Estadio Corona 5 lat temu, czas najwyższy powtórzyć wyczyn z tamtego sezonu, a dzisiaj jest ku temu dobra okazja.

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Spotkanie: Pachuca - Necaxa
Typ: X
Kurs: 4,27
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
11 kolejka meksykańskiej Primera Division... Pachuca lideruje w grupie I z dwupunktową przewagą nad Monterrey.... Necaxa zaś okupuje miejsce ostatnie w grupie 3... Mogłoby się wydawać, że szaleństwem jest stawianie na jakiekolwiek inne rozwiązanie niźli zwycięstwo gospodarzy, ale no właśnie... Już od 4 spotkań rozegranych między obiema ekipami dochodzi do podziału punktu... Czy to przypadek czy coś innego to nie mam pojęcia, ale wydaje się, że po takim kursie warto spróbować na podtrzymanie tejże serii... Tym bardziej, że Pachuca już od 4 meczy nie zanotowała w lidze remisu... Obie ekipy dzieli różnica klas jednak myślę, że zawodnicy Necaxy mają coś do udowodnienia i pokażą w dzisiejszym meczu, że póki co nie wolno ich jeszcze skreślać...

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Toluca - Tigres Toluca -1 2.60 ✅
Expekt

Pierwsza drużyna grupy 3 kontra ostatnia, faworyt jest jeden i wg mnie co do wygranej Toluci nie ma wątpliwości, jedyne pytanie to rozmiar zwycięstwa. Wg mnie co najmniej 2 bramkami. Na ostatnie 4 mecze Toluci z Tigres gdy Toluca była gospodarzem, co prawda raz zremisowali, ale poza tym wygrywali co najmniej 2 bramkami. Jeżeli dodamy do tego fantastyczną serię Toluci u siebie (2 remisy i 7 wygranych na ostatnie 9 meczów) i fatalną passę Tigres na wyjazdach (nie wygrali od 9 spotkań) to moim zdaniem typ mega prawdopodobny.

no Toluca elegancko pojechała 4:1

magiki 42

magiki

Użytkownik
heh, widzę że Olo się wkręcił ???? i to dobrze bo trzeba poszerzać swoje horyzonty bukmacherskie. Ja także spróbuję swoich sił Ameryce Łacińskiej ????

...Swoją droga też myślałem nad tym spotkaniem i Toluca jest tutaj niekwestionowanym faworytem. Jednak jest to zespół taki bardziej, strzel i broń, jednakże Tigres to zespół z drugiego półkola i wydaje się, że Toluca może im trochę na pukać dzisiaj. Moje typy:
Toluca/ Toluca 2,25
Toluca -1,5 2,54

olo 2,4K

olo

Użytkownik
O meczu Toluci w gazecie meksykańskiej w sumie niewiele ciekawego jest. Przed meczem sytuacja wyglądała tak, że Toluca była 2 za Pachucą, ale w przypadku wygranej (co było dość oczywiste) zrównałaby się z nią punktami i przegrywała ewentualnie różnicą bramek. By wyprzedzić Pachucę musieliby wygrać różnicą 7 bramek. W przypadku Tigres porażka bardzo mocno ograniczała, jeżeli nie odbierała całkowicie szans na utrzymanie. Generalnie spotkanie przebiegało tak, że Toluca od początku przycisnęła, Tigres jakoś tam w miarę się broniło, ale w 24 minucie stracili gola, no i jakoś dotrwali tak do przerwy. Tigres wyszło po przerwie zupełnie nieskoncentrowane i dopiero bramka w 49 minucie ich obudziła. Zaczęli próbować ataków i w 53 minucie im się to opłaciło bo strzelili kontaktową bramkę. Próbowali atakować dalej, aż do momentu gdy w 69 minucie zostali za to skarceni. W 73 minucie dostali kolejny cios i już się nie podnieśli, chociaż w 86 minucie po błędzie obrońców mogli jeszcze zdobyć 2 bramkę.
Relacja z meksykańskiej gazety

magiki 42

magiki

Użytkownik
ale ogólnie Meksyk wszedł ładnie, a reszta lipa. Jednak to nie jest maślanka, trzeba nieźle główkować nad typami ???? Lima, Huracan itp... Jako, że Meksyk na razie ładnie wchodzi to można skupić się na tej lidze.
Pozdro Olo

olo 2,4K

olo

Użytkownik
no wiesz ja dawałem wczoraj typy z Kolumbii 1 mecz na 2 wszedł, a że po kursie 2 to stratny nie byłem. Z Meksyku dałem do kupony Santos/remis to też weszło ale właśnie Kolumbia zepsuła. No i Ekwador ładnie wszedł wczoraj, właściwie to dzisiaj. A mówiłem że Huracan i Lima to raczej nie :pP
Magiki a nad Allianzem siedziałem i dla mnie nie bardzo raczej tak szczerze mówiąc, remisu się boję

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Torneo Clausura 2009 wkracza w następną fazę, po rozgrywkach grupowych czas na mecze systemem pucharowym. Oto pary ćwierć finałowe:
Chiapas-Pachuca
Puebla-Monterrey
Tecos UAG-Pumas UNAM
Indios-Toluca

Tytyłu bronią Czerwone Diabły z Toluci.
Pierwsze mecze w środę i czwartek, rewanże w sobotę i niedzielę.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Spróbuję coś na dziś:
Jaguares - Pachuca​

Tu moja analiza dość krótka, bo uważam że Pachuca spokojnie sobie dziś poradzi. Jaguary ostatnio są w fatalnej formie, ostatnie 6 meczów to 4 porażki i 2 remisy, a ostatni remis ze słabym Cruz Azul to naprawdę nie jest wynik, który powala na kolana. Do tego wyrównali na 5 minut przed końcem po karnym. No, ale nie o tamtym meczu chcę mówić (właściwie pisać). No jeśli chodzi o mecze u siebie to Jaguary ciut lepiej ostatnie 3 mecze to 2 remisy i porażka, ale wcześniej potrafili wygrać 2 razy, z nawet niezłymi drużynami. Pachuca ostatnio też w niezłej formie, 7 ostatnich meczów to 5 wygranych, remis i porażka. Gorzej jest za to na wyjazdach, dużo gorzej, ostatnie7 spotkań to 2 wygrane, 2 remisy i 3 porażki i nie były to porażki z mocnym ekipami. Jednak myślę, że ostatnia wysoka wygrana z Atlasem to zwiastun lepszej formy Pachuci. Myślę, że dziś kolejny krok w kierunku odbudowy wyjazdowej formy, zwłaszcza, że trafili na znajdujące się w fatalnej dyspozycji Jaguary. Jak nie teraz to kiedy??
Moje typy na mecz:
Pachuca 2.40 Expekt ✅
over 2.5 1.75 Expekt ✅
remis/Pachuca 1.40 Expekt - tak do kuponu ✅
i może ktoś mnie uzna za szaleńca, ale:
połowa czasu/koniec Jaguares/Pachuca 30.00 Expekt ⛔

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Indios - Toluca​

Tak miałem olać ten mecz na początku, ale jednak nie. Więc tak, no wiadomo kto tu jest faworytem, obrońcy tytułu Diablos Rojos z Toluci. Jeżeli chodzi o formę to obie drużyny ostatnio nieźle się spisują. Gospodarze 3 wygrane z rzędu wcześniej 3 remisy więc nie jest źle. Jeżeli chodzi o mecze u siebie to tu ciut gorzej bo w ostatnich 9 spotkaniach wygrali tylko 3 razy, reszta to remisy. Jeśli chodzi o Toluce to w ostatnich 7 meczach wygrali 5 razy, raz zremisowali i raz przegrali na wyjeździe z Pachucą. Na obcych boiskach na ostatnie 8 meczów 3 zwycięstwa, 4 remisy i właśnie wyżej wspomniana porażka. Może goście nie są w jakiejś super formie, ale myślę, że mimo to rozbiją dzisiaj gospodarzy.
Moje typy na mecz:
Toluca 2.25 Expekt ⛔
Toluca -1 4.15 Expekt ⛔
over 2.5 1.85 Expekt ⛔
to jakieś nieporozumienie chyba

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Indios - Pachuca
połowa/koniec Pachuca/Pachuca 3.55 Expekt
Oba zespoły ostatnio w naprawdę dobrej formie, zwłaszcza Pachuca, która odnotowała 5 wygranych w ostatnich 5 meczach, wszystkie co najmniej 2 bramkami. Widać więc, że mają formę i to bardzo dobrą. Trochę inaczej jest jeżeli chodzi o ich same wyjazdowe mecze, bo nie szło im dobrze, dopiero w ostatnich 2 meczach 2 zwycięstwa, wcześniej dość długo bez wygranej. Jeżeli chodzi o Indios to też dobra forma, ostatnie 5 meczów to 4 zwycięstwa i remis, ale za to bardzo cenny, bo na wyjeździe z Tolucą co dało im awans. Jednak jak dla mnie dziś Pachuca spokojnie powinna wygrać, bo jest to jednak lepszy zespół od Toluci, gdyby tylko ciut lepiej grali na wyjazdach to byliby niekwestionowanym liderem ligi. Inna sprawa, że to już faza pucharowa i gra wygląda nieco inaczej, liczy się strategia. Podejrzewam, że Indios nie będzie chciało przede wszystkim stracić gola, tak jak w meczu z Tolucą i spróbują coś skontrować. Ale uważam, że Pachuca jest jednak lepszym zespołem od Toluci i w tym meczu gospodarzom się to nie uda. Wg mnie Pachuca od początku siądzie na rywalu i już w pierwszej połowie zaaplikują im jakąś brameczkę, jak to często robią. Końcowy wynik oczywiście też Pachuca stąd mój typ.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Pachuca - Indios​

Pachuca -1.5 2.26 bet365
Ciężko będzie nie powtarzać analizy Magiki ale się postaram. Więc mecz ten ma oczywiście jednego i tylko jednego faworyta, czyli Pachucę. Świadczy o tym wszystko. Po pierwsze to że ostatnie 2 spotkania między tymi ekipami zakończyły się pewnymi, 2 i 3-bramkowymi wygranymi dzisiejszych gospodarzy. Po drugie, Pachuca ostatnio w bardzo dobrej formie, a Indios w kratkę. Pachuca wygrała ostatnie 6 meczów, wszystkie co najmniej 2 golami, strzeliła w nich 20 goli, a straciła tylko 2. Jeżeli chodzi o same mecze u siebie to wygrali 9 ostatnich meczów. Indios zaś ostatnio straciło formę, bo mieli serię 4 wygranych meczów, potem remis i porażka, więc ewidentnie jest kryzys. Jeśli chodzi o mecze wyjazdowe też nie najlepiej, w ostatnich 8 meczach 4 przegrane, 2 remisy i 2 zwycięstwa. A wygrywali z nie najmocniejszymi ekipami w lidze. Nie są więc w jakiejś mega formie i myślę, że dziś spokojniutko Pachuca powinna to wykorzystać i pojechać co najmniej 2 bramami.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Pumas UNAM - Pachuca​

Więc tak, finał play-offów ligi, pierwszy mecz. 2 naprawdę mocne ekipy. O Pachuce to nie trzeba wiele pisać, to wiadomo, że są mocni. A Pumas też słabeuszami nie są. Byli 3 w sezonie zasadniczym, za Tolucą i Pachucą, czyli żaden to wstyd. Co do formy obu ekip, to obie przegrały swoje ostatnie mecze. Obie ekipy trochę za bardzo rozluźniły się po pierwszych meczach półfinałowych i awans do finału wywalczyły w ostatnich, dosłownie, minutach meczów. Pachuca gola na 2-3 zdobyła w 90 minucie, a Pumas na 1-2 w 89. Gdyby nie te bramki to w finale oglądalibyśmy spotkanie Puebla - Indios. Jednak tak się nie stało. Myślę, że obie ekipy z tych porażek, co prawda dość szczęśliwych, wyciągnęły odpowiednie wnioski. Wierzę w to zwłaszcza w przypadku Pachuci, która jest moim faworytem w tym spotkaniu. Coś trochę o formie obu ekip. Gospodarze, w kratkę grają, ostatnie 6 spotkań to kolejno: porażka, wygrana, porażka, 2 wygrane i porażka. No wyraźnie coś z nimi nie tak, często się rozluźniają, jak dla mnie za często. Jeśli chodzi o ich mecze u siebie to ciut lepiej, bo ostatnie 6 meczów to 4 wygrane, remis i porażka. Co do formy Pachuci, to w ostatnich 7 spotkaniach, poza tą porażką, 6-krotnie wygrywali. I zawsze były to wygrane różnicą co najmniej 2 bramek. Jeżeli chodzi o ich wyjazdowe mecze, to wygrali ostatnie 3 spotkania, wcześniej różnie bywało, ale widać, że pod koniec sezonu wszystko wraca na właściwe tory. Dlatego właśnie wierzę, że Pachuca jest w stanie dziś wygrać i to zrobi, ale mając na uwadze niezłą formę Pumas w meczach przed własną publicznością, myślę, że wygrają tylko 1 bramką.

typy na mecz:
Pachuca -1 remis 4.33
Pachuca 2.50

Jeszcze na ten mecz polecam over 2.5 po kursie 1.90

kursy z bet365

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Pachuca - UNAM Pumas

Pachuca -2
5.80
bet365
No chłopaki się pospieszyli z analizami i ja muszę kombinować. Ale co tam, miesiąc z grubej rury trzeba zacząć i wobec tego ja w swoich przemyśleniach co do tego meczu pójdę jeszcze dalej i powiem, że Pachuca dziś rozgromi rywali co najmniej 3 bramkami. Wg mnie są podstawy ku temu żeby tak twierdzić. Otóż Pachuca już niejednokrotnie w tym sezonie pokazała, że u siebie potrafi rozgromić rywala w dosłownym tego słowa znaczeniu. I nie było to wcale rzadkie zdarzenie w obecnych rozgrywkach. W play-offach Pachuca już nie wygrywała co prawda tak efektownie, ale myślę, że dziś jest odpowiedni moment, żeby wykorzystać niewątpliwy atut jakim jest własny stadion i własna publiczność. A Pumas na wyjeździe wg mnie nie spisują się wcale tak dobrze i uważam, że nie wytrzymają naporu ze strony gospodarzy, którzy z pewnością będą mega zdeterminowani żeby wygrać ten mecz.

No i oczywiście inne typy, które bardziej polecam, to wyżej to tak na szybko wrzucana analiza do typów dnia, ale i tak mnie ktoś uprzedził. Tak więc:
Pachuca 1.75
Pachuca -1.5 3.10

kursy z bet365

magiki 42

magiki

Użytkownik
Pachuca vs. UNAM Pumas
Pachuca -1,5
3,10
bet365

Zaczynamy nowy miesiąc pełną parą i jak mój poprzednik dzisiaj postawię na Pachucę. Analizę piszę na FB więc w trakcie może ktoś mnie wyprzedzić, więc trzeba się spieszyć. Więc tak, mamy tutaj finał w którym w pierwszym meczu w Pumas, UNAM niespodziewanie, bądź spodziewanie wygrali skromnie 1:0. Dzisiaj więc Pachuca nie ma nic do stracenia i po jakby nie było rewelacyjnym okresie gry nawet na 5:0 przyszła lekka statyczna gra. Nie ma co się dziwić, ponieważ grają już finał w którym obecnie są najlepsi. Wynik 1:0 nic by nie dał w tym przypadku bo mielibyśmy dogrywkę, ale czy gospodarzą zależy na ostrożnej grze? Dla mnie dzisiaj będą chcieli pokazać prawdziwy kunszt piłki ameryki łacińskiej i powinni spokojnie wygrać dwu bramkową różnicą bramek bo to tylko zapewni im zwycięstwo w regulaminowych 90 minutach. Tak więc, mobilizacja jest, forma powinna być bo lekki dołek już za sobą, własne boisko, rzesza fanów po ich stronie i jak dla mnie z ich potencjałem powinniśmy zobaczyć rewelacyjną grę z której Pachuca wyjdzie obronną ręką i wygra Puchar w regulaminowych 90&#39; .
plagiat! hehehehe ???? ???? ???? ????

Pachuca dzisiaj gromi Pumas! mam nadzieję... ;)

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Nie widzę sensu zakładania nowego tematu więc mam nadzieję że po prostu Dobi zmieni nazwę i wszystko będzie ok.
Tak dla wszystkich zainteresowanych, dziś w nocy zaczynają się rozgrywki w Meksyku, pierwszy mecz to spotkanie pomiędzy Estudiantes Tecos i Pachucą, nie mam zamiaru pisać analizy bo nie mam żadnych informacji o tym spotkaniu, powiem tylko że wg mnie można zagrać lekko na Pachucę, bo to w końcu Pachuca :p
A tak wgl to mam nadzieję, że w tym sezonie trochę więcej osób się zaangażuje w pisanie o Meksyku xD

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Tigres UANL vs. Cruz Azul
Mecz między 2 ekipami grupy 3 ligi Meksykańskiej. Cruz Azul jest aktualnie wiceliderem tej grupy, a Tigres plasuje się na 4 miejscu. W całej lidze Cruz Azul z 18 punktami po 10 kolejkach zajmuje 6 miejsce, a Tigres z 10 oczkami są miejscu 11-12. Generalnie 10 punktów po 10 meczach to nienajlepszy wynik. W dodatku Tigres nie wygrali od 6 spotkań, a na ostatnie 3 przegrali 2, więc widać, że forma im nie dopisuje. A goście, w ostatnich 4 spotkaniach 3 wygrane, forma jest. Jeżeli chodzi o wyjazdy to ostanie 4 mecze to 3 wygrane i remis, więc widać, że nie tylko u siebie są mocni. Ten mecz wg mnie powinien zakończyć się wygraną Cruz Azul.

Mój typ:
Cruz Azul 2.80 bet365

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom