Indios - Pachuca
połowa/koniec Pachuca/Pachuca 3.55 Expekt
Oba zespoły ostatnio w naprawdę dobrej formie, zwłaszcza Pachuca, która odnotowała 5 wygranych w ostatnich 5 meczach, wszystkie co najmniej 2 bramkami. Widać więc, że mają formę i to bardzo dobrą. Trochę inaczej jest jeżeli chodzi o ich same wyjazdowe mecze, bo nie szło im dobrze, dopiero w ostatnich 2 meczach 2 zwycięstwa, wcześniej dość długo bez wygranej. Jeżeli chodzi o Indios to też dobra forma, ostatnie 5 meczów to 4 zwycięstwa i remis, ale za to bardzo cenny, bo na wyjeździe z Tolucą co dało im awans. Jednak jak dla mnie dziś Pachuca spokojnie powinna wygrać, bo jest to jednak lepszy zespół od Toluci, gdyby tylko ciut lepiej grali na wyjazdach to byliby niekwestionowanym liderem ligi. Inna sprawa, że to już faza pucharowa i gra wygląda nieco inaczej, liczy się strategia. Podejrzewam, że Indios nie będzie chciało przede wszystkim stracić gola, tak jak w meczu z Tolucą i spróbują coś skontrować. Ale uważam, że Pachuca jest jednak lepszym zespołem od Toluci i w tym meczu gospodarzom się to nie uda. Wg mnie Pachuca od początku siądzie na rywalu i już w pierwszej połowie zaaplikują im jakąś brameczkę, jak to często robią. Końcowy wynik oczywiście też Pachuca stąd mój typ.