>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Marcos Maidana vs Erik Morales / Robert Guerrero vs Michael Katsidis 9.04.2011

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
9 Kwietnia to nie tylko walka Adamka z McBridem ???? ciekawie również będzie w Las Vegas gdzie będziemy świadkami bardzo ciekawej gali.

Uwagę przykuwają dwie walki. Pierwsza z nich to potyczka starego mistrza Erika Moralesa (51-6; 35KO) z nieobliczalnym puncherem Marcosem Maidaną (29-2; 27KO). Może sama stawka walki nie jest jakaś oszałamiająca , ponieważ &quot;na stole&quot; leży pas WBA Interim ale walka sama w sobie ma sporo smaczków. Dla Moralesa to prawdopodobnie ostatnia szansa na powrót do ścisłej czołówki i być może jeszcze jedna walka o pas. Porażka również mocno skomplikuje życie Maidanie , który ostatnio dał dobrą walkę z mistrzem WBA - Amirem Kahnem. Ewentualna wygrana z Moralesem znowu przywróciła by go do czołówki.
Kursy prezentują się tak:

by: Sportingbet
W innej ciekawej walce tejże gali zobaczymy Roberta Guererro (28-1; 18KO) , którego rywalem będzie Michael Katsidis (27-3 ; 22KO). Walka dwóch bokserów wysoko notowanych w każdych rankingach. Stawką pasy WBA i WBO Interim i raczej pierwszeństwo do walk o poważne pasy - z Marquezem , Soto czy Vazquezem. Jest o co się bić ???? Kursy:

by: Sportingbet
Znowu zapowiada się ciekawy weekend ????
Zachęcam wszystkich do dyskusji ;)

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Robert Guerrero (1.50) - Michael Katsidis (2.50) 1 1.50 kurs z Paddy Power walka 9 kwietnia (czekam aż dadzą do innych buków)co do walki-Guerrero zawodnik Golden Boy Promotion i gala tak samo przez nią organizowana(main eventem będzie Maidana-Morales)a wiec walczy u siebie.Oboje walczyli z Casamayorem.Guerrero wygrał zdecydowanie a Katsidis przegrał przez TKO w 10 rundzie.Katsidis to raczej przereklamowany młotek, do tego facet jest po przejściach. Będzie to jego pierwsza walka po porażce z Marguezem.Nie tak dawno na sparingach(około 3 tyg temu) doznał kontuzji brwi i utworzyło się rozcięcie, do którego zamknięcia użyto pięciu szwów.Konfrontacja jednak się odbędzie w związku z tym Katsidis zapewne musiał albo całkowicie odpuścić sparingi albo toczyć je z mniejszym bądź większym przymrożeniem oka. Rana może się też rozkleić w czasie pojedynku i skutkować przegrana przez TKO, lub chociaż utrudniać widzenie przez krew w oku.Guerrero jest wyższy i ma dużo większy zasięg rąk bo aż o 10 cm,w walce z Cosamayorem pokazał bardzo dobry boks. Boksowanie, dużo ciosów, kombinacje, dobra praca nóg (w tym od razu po celnym ciosie zmiana pozycji).Według mnie Guerrero posiada lepsze umiejętności ,większą wszechstronności i talent.Możliwe TKO w końcowych rundach walki.Stawiam zdecydowanie na Guerrero.----Za dobre i pomocne typy proszę klikać w moją reputację wystarczy kliknąć dzięki

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Maidana - Morales -tu nie powinno być niespodzianki i Maidana powinien zastopować Moralesa przed czasem. Morales stary mistrz, ta walka to ostatnia szansa na cokolwiek ale Maidana to nie jest dobry rywal na takie powroty. Marcos dał świetna walkę z Amirem Kahnem , kilka razy tak wstrząsał Brytyjczykiem , że był bliski wygrania przed czasem. Maidana ma konkretny cios , jak potrafił kilka razy zamroczyć wirtuoza techniki - Kahna to tym bardziej nie powinien mieć problemów z trafieniem podstarzałego i wystukanego Moralesa. 1.40 nisko , ale dość pewny typ.

foxict-hepat 19

foxict-hepat

Użytkownik
Kolega bardzo obiektywny jest , widzę :razz: , w ostatniej walce z Amirem Kahnem Maidana dostał taki cios na wątrobę że aż padł bodajże 4 rundzie na deski , Morales to weteran ringowy , jeśli jego obóz przygotowawczy wzniesie się na wyżyny i on sam również , panowie zaoferują nam walkę na poziomie Hopkins vs Pascal ;)
Oczywiście nie zaprzeczam że faworytem jest Maidana ale tez nie wiadomo jak on sam podejdzie na walki. Dla niego ew wygrana otwiera dziwi do walki z Juanem Manuelem Marquezem lub Timothy Bradleyem , więc mentalnie jego kariera jeszcze się na kończy.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Oj czuje ze Morales zostanie bardzo brzydko zbity w tej walce, Maidana jest większy, silniejszy, szybszy... wystarczy żeby zbić i znokautować obecnego Moralesa.Morales jest za wolny, bije zbyt lekko i wszystko powyżej 135 funtów mu nie służy. .Morales to legenda! Niestety, często legendy nie wiedzą kiedy powiedzieć dość i zawiesić rękawice na kołku.Możemy być świadkami brzydkiego zakończenia kariery prawdziwej legendy.Jedna z bardziej przewidywalnych walk w ostatnim czasie. Maidana górą i to może przed czasem.Stawiam zdecydowanie ma Maidana.✅---- Za dobre i pomocne typy proszę klikać w moją reputację wystarczy kliknąć dzięki.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Katsidis zniszczy Guerrero tak jak zmaskarowal Mitchella.
no ja też tak czuje. jeżeli zaprezentuje taką dyspozycję jak z Marquezem, gdzie na tle tego czołowego zawodnika p4p naprawdę dobrze wypadł, mimo porażki, to myślę, że powinien sobie poradzić z Guerrero. Argument o walkach obu panów z Casamayorem nie trafia do mnie zupełnie, bo Katsidis to walczył z nim przeszło już 3 lata temu.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
:idea: Maidana przez nokaut, nokaut techniczny lub dyskwalifikację 1.32 Sportingbet

Kurs maly ale raczej pewny. Co nie co o tej walce pisałem wyżej i nic się w tej kwestii nie zmieniło ????
Co do drugiej walki. Odpuszczam całkowicie. Za dużo nie wiadomych stoi za tą walką. Dla mnie ta walka jest bardziej wyrównana niż to się wydaje bukmacherom. Do Guerero po takim kursie nie jestem przekonany , na Katsidisa znowu za mały żeby ryzykować ???? wole odpuścić i zobaczyć normalnie na luzie który jest lepszy :]

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
walk jeszcze nie widziałem ale zdążyłem co nie co poczytać.
Guerrero planowo , nie ma co opisywać , rozbił Katsidisa i już się domaga Maywethera. Na pewno walka by była ciekawa.
Co do Moralesa z Maiadaną. Zwracam honor Moralesowi i osobom które w niego wierzyły. Z tego co zdążyłem się dowiedzieć panowie dali świetną walkę, i już ponoć ustalony jest rewanż. Obejrzę to napiszę co i jak ale jak 99% osób pisze , że walka dobra to musi tak być.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Moralesowi należy się olbrzymi szacunek. Całą walkę przewalczył z jednym okiem! Jakkolwiek to brzmi. Walczył świetnie i trochę szkoda, że tak się skończyło, ale Maidana był aktywniejszy, szczególnie pod koniec i wygrał chyba ostatnie 4 rundy. Oczywiście większość z jego efektownych serii sierpów, podbródkowych nie lądowało na twarzy Erika, jednak robiło to wrażenie i spychało Moralesa do obrony. Lederman wypunktował remis, tak jak jeden sędzia, ale dwóch pozostałych dało 4 rundy więcej dla Maidany i to jest jednak przegięcie zdecydowane. Max 2 wg mnie. Szkoda tej końcówki..
Ja mam satysfakcję, że wierzyłem w Moralesa, mimo iż wszyscy na około twierdzili, że zmasakruje go młodszy, szybszy i silniejszy Argentyńczyk (ale za to drewniany)

Otrzymane punkty reputacji: +7
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Robert Guerrero (1.50) - Michael Katsidis (2.50) 1 1.50 kurs z Paddy Power walka 9 kwietnia (czekam aż dadzą do innych buków)co do walki-Guerrero zawodnik Golden Boy Promotion i gala tak samo przez nią organizowana(main eventem będzie Maidana-Morales)a wiec walczy u siebie.Oboje walczyli z Casamayorem.Guerrero wygrał zdecydowanie a Katsidis przegrał przez TKO w 10 rundzie.Katsidis to raczej przereklamowany młotek, do tego facet jest po przejściach. Będzie to jego pierwsza walka po porażce z Marguezem.Nie tak dawno na sparingach(około 3 tyg temu) doznał kontuzji brwi i utworzyło się rozcięcie, do którego zamknięcia użyto pięciu szwów.Konfrontacja jednak się odbędzie w związku z tym Katsidis zapewne musiał albo całkowicie odpuścić sparingi albo toczyć je z mniejszym bądź większym przymrożeniem oka. Rana może się też rozkleić w czasie pojedynku i skutkować przegrana przez TKO, lub chociaż utrudniać widzenie przez krew w oku.Guerrero jest wyższy i ma dużo większy zasięg rąk bo aż o 10 cm,w walce z Cosamayorem pokazał bardzo dobry boks. Boksowanie, dużo ciosów, kombinacje, dobra praca nóg (w tym od razu po celnym ciosie zmiana pozycji).Według mnie Guerrero posiada lepsze umiejętności ,większą wszechstronności i talent.Możliwe TKO w końcowych rundach walki.Stawiam zdecydowanie na Guerrero.----Za dobre i pomocne typy proszę klikać w moją reputację wystarczy kliknąć dzięki
✅✅Bardzo pewne zwycięstwo Guerrero, wykorzystał swoje warunki fizyczne, rzadko dopuszczał Katsidisa do półdystansu, bardzo precyzyjnymi ciosami rozbił mu prawe oko. Jedyną szansą Australijczyka było KO, nie można mu odmówić tego, że rzezcywiście próbował. Tylko, że dzisiaj to było za mało na świetnie dysponowanego Guerrero, dla którego to jedno z najważniejszych zwycięstw w karierze, które otwiera mu drogę do jeszcze większych wyzwań.

Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom