>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Marco Huck (31-1, 23 KO) vs Ran Nakash (25-0, 18 KO) (WBO) / Helenius-Peter 2.04.2011

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
VS

Przed nami kolejna niemiecka gala pod egidą Sauerlanda. Kolejna która bardzo ciekawie się zapowiada. W walce wieczoru Marco Huck (31-1, 23 KO) będzie bronił swojego pasa WBO w kategorii junior ciężkiej , rywalem Kapitana Hucka będzie raczej mało znany Ran Nakash (25-0, 18 KO). Początkowo rywalem Hucka miał być Giacobbe Fragomeni , dobrze znany Polskim kibicom z walk z Włodarczykiem ale Włoch nabawił się kontuzji i z przymusu to Nakash dostanie szansę. Szkoda , bo walka z Fragomenim cieszyła by się zapewne większym zainteresowanie. Kursy na tą walkę jeszcze nie są wystawione. Część bukmacherów ma jeszcze pary Huck-Fragomeni. Pewnie nie długo się pojawią na Sportingbecie to wkleję.

W innej ciekawej , a nawet bardzo ciekawej walce starcie w wadze ciężkiej. Wracający po nokaucie z rąk Kliczki , Samuel Peter (34-4, 27 KO) zmierzy się z Robertem Heleniusem (14-0, 9 KO). Stawką pasy WBA i WBO Inter-Continenal. Bardzo ciekawie się to zapowiada. Peter duże doświadczenie ringowe , walczył z najlepszymi , walka z Heleniusem ma załatwić mu bilet powrotny do czołówki HW. Helenius natomiast walczy u siebie , walczy w grupie Sauerlanda więc wiadomo , że &quot;ściany&quot; będą mu pomagać. Peter będzie chyba jego największym wyzwaniem.

Póki co kursy wyglądają tak:

by: Sportingbet

Jak widać Fin jest faworytem , czy potwierdzi to między linami ? Zobaczymy. Mam tu swojego faworyta ale w odpowiednim czasie coś napisze ????

Póki co zachęcam do dyskusji ;)

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Robert Helenius - Samuel Peter 1 1.61 --To może być pierwsza walka Samuela Petera jako ekskluzywnego journeymana.Peter jest juz wolny, rozbity i stary. Dowiedział się o niej bodajże na miesiąc przed,wzięty na 4 tygodnie przed walką, bez odpowiedniego okresu przygotowawczego, leci do Niemiec na galę Sauerlanda. Jest to pierwsza walka po bolesnej i wyraźnej porażce, może być rozbity, może mieć ponad 40 lat(niewiadomo ile ma lat naprawdę,na 100 pro jest starszy niż wskazuje jego oficjalna metryka ), może już nie mieć ambicji, może być gruby, bez ostatniej formy z powodu krótkiego terminu i wyjść tylko po pieniądze(walka w Niemczech u wujka Sauerlanda). Robert Helenius to dobry HW,potrafiący wykorzystać swoje warunki fizyczne, wygląda dla wielu niewyjściowo i podobnie estetycznie walczy, ale jest niesamowicie efektywny i wg mnie jest groźny dla wszystkich w HW z wyjątkiem braci, ale on wie po co do ringu wchodzi, różnica wzrostu jest bardzo duża, pewnie pierwsze rundy będzie ostrożny by się dać Peterowi zasapać a potem będzie systematyczne boksowanie i obijanie, a możne nawet i powtórka z Lamona Brewstera (TKO 8 runda). Sauerland rzuca na niego Petera, ale widocznie Samuel po ostatniej ciężkiej porażce z Wladziem dorabia już do emerytury. Patrząc bardziej realistycznie, jest to chcący zarobić Peter bez formy, rzucony na pożarcie Heleniusowi, by otworzyć mu drzwi do większych walk w przyszłości.Ciekawe jaka wagę wtoczy Sam na oficjalne ważenie?(stawiam ze będzie gruby) Bookmacherzy za zwycięstwo Roberta Heleniusa dają 1.61. Kto wie, być może to najłatwiejsze do zarobienia w waszym życiu pieniądze ???? .Po Heleniusie będzie to już rasowy Journeyman, którym promotorzy będą testowali swoich prospektów. Ja stawiam zdecydowanie na Heleniusa .Polecam.---Za dobre i pomocne typy proszę klikać w moją reputacje!! Wystarczy kliknąć &quot;dzięki&quot;.

Otrzymane punkty reputacji: +1
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Ciekawe jaka wagę wtoczy Sam na oficjalne ważenie?
i właśnie na to trzeba czekać. jak wyjdzie zalany jak świnia to raczej nie ma czego szukać. W tej walce przynajmniej jakoś kursy wyglądają , a nie jak większość ostatnio 1.15-6.50 itp itd. Będzie można śmiało coś pogrzebać ????
Co do Petera. Faktycznie jakby mu zależało na powrocie do czołówki to by nie marudził tylko brał walkę z Adamkiem i to za free , zaczął coś marudzić , że kasa mu nie pasuje , że miejsce , tym dawał powoli do zrozumienia , że jego czas mija już.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Kursy na walkę wieczoru , Huck - Nakash prezentują się następująco.

by: Sportingbet
Jak widać Marco jest zdecydowanym faworytem i ciężko będzie zarobić na tej walce , ale przecież nie trzeba stawiać 1x2 ;)

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Moje propozycje na sobotni wieczór z boksu -Helenius 1 1.45✅ + Włodarczyk 1 1.20✅ AKO= 1,74✅✅ BUK Expekt gram to w dublu na jednym kuponie.Obaj zawodnicy walczą u siebie w domu,tak wiece duży plus już na starcie,a jak by coś nie szło w walce to wiadomo Wasilewski i Sauerland już o to zadbają aby oboje wygrali.Palacios nigdy nie walczył całego dystansu tak wiec niewiadomo jak z będzie z kondycją i nie walczył o taka stawkę ,według mnie dalsze rundy i doświadczenie zadecyduje o wygranej Włodarczyka,o Heleniusa jestem spokojny większy zasięg ,wzrost ,pełen obóz przygotowywaczy,Peter bierze walkę na 4 tygodnie przed walką ,będzie wolny jak ketchup ,Helenius będzie go punktował z każda rundą Peter będzie coraz wolniejszy,według mnie przyjechał tylko po kasę już więcej szans o mistrzostwo i tak nie dostanie,może i tak być jak w walce z Brewsterem ,KO w późniejszych rundach✅, Saureland wystawia Heleniusa przeciwko Peterowi pozwala domniemywać, że mają cynk o nie najlepszej formie psychicznej bądź fizycznej Petera.Nie bawię się w żadne overy albo undery albo Ko lub TKo maja wygrać oboje nieważne jak ???? Według mnie oboje wygrają swoje walki.Tydzień temu boks wszedł lajtowi to może i teraz tak będzie---Za dobre i pomocne typy proszę klikać w moją reputacje!! Wystarczy kliknąć &quot;dzięki&quot;.

Otrzymane punkty reputacji: +5
maloun 20

maloun

Użytkownik
Saureland wystawia Heleniusa przeciwko Peterowi pozwala domniemywać, że mają cynk o nie najlepszej formie psychicznej bądź fizycznej Petera
identyczne zdanie napisałem na jednym z portali bokserskich ????
Walka Heleniusa z Brewsterem nie ma co analizować, bo Brewster był już na dnie bokserskim.
Helenius niczym mi nie imponuje, bym postawil kasę na Peter nawet gdyby wyszedł do walki z taką nadwagą jak z Chambersem, jednak to, że Saureland wystawia Heleniusa naprzeciw jednego z mocniej bijacych bokserów w dywizji świadczą o tym, że mają jakiś cynk na temat Petera. I ta informacja jest tak poważna, że nie boją wystawić prospekta z rekoderm 14-0, coś musi być na rzeczy.
Z tego co czytałem to Jeff Mayweather trenował Petera kilka miesiecy temu i nie wypowiadał się o jego pracy na treningach najlepiej. Nie zdziwiłbym się gdyby w jakiś sposób saureland właśnie zdobył informację od Jeffa o problemach Petera. Jeff mogł to nawet nie świadomie zrobić.
Walka nie ważne czy jest w niemczech czy nie, ale jest organizowana przez Saurelanda, a już nauczyłem się na własnych błędach, że nie stawia się przeciwniko zawodnikom Saurelanda na jego galach. Tak straciłem kasę na labiedevie, holym i jeszcze paru walkach.
Dlatego wydaje się, że dobrym typem będzie wygrana Heleniusa i jak bym musiał stawiać, to bym tak postawił. Natomiast zaznaczam, że nie obstawiam tej walki, bo uważam, że Peter powinien wygrać, jednak od walki lebiedieva postanowiłem nie obstawiać walk ograzniwanych przez saurelanda w których oceniam szanse na wyrównane
Ja kibicuje Peterowi ????

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Ja kibicuje Peterowi
Też kibicuje Peterowi ale chyba nie ma szans. Tak jak pisałeś , Sauerland bez dobrej informacji nie puścił by prospekta na takiego rywala. Peter swoją szanse w HW miał , nawet nie jedną. Czas na Heleniusa.
Ta walka ciekawiej się zapowiada niż walka wieczoru Hucka z Nakashem. ????

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Odbyło się oficjalne ważenie- Samuel Peter 117.9 kg vs. Robert Helenius 108.4 kg ,w ostatniej walce z Kliczko ,Peter ważył 109,5 kg a wiec 8,5 kg więcej .Tragedia z taką waga Peter nie ma czego szukać,widać ze miał ciężkie treningi do tej walki ???? .Helenius to wygra jak nic,kursy w okolicach 1.45 i będą spadać po ważeniu .Polecam grać Heleniusa✅.

Odbyło się oficjalne ważenie- Samuel Peter 117.9 kg vs. Robert Helenius 108.4 kg ,w ostatniej walce z Kliczko ,Peter ważył 109,5 kg a wiec 8,5 kg więcej .Tragedia z taką waga Peter nie ma czego szukać,widać ze miał ciężkie treningi do tej walki ???? .Helenius to wygra jak nic,kursy w okolicach 1.45 i będą spadać po ważeniu .Polecam grać Heleniusa.
Pięknie Helenius wygrywa przez ciężkie KO w 9 rundzie ✅✅✅ Kariera Petera właśnie się zakończyła ---Za dobre i pomocne typy proszę klikać w moją reputacje!! Wystarczy kliknąć &quot;dzięki&quot;.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Odbyło się oficjalne ważenie- Samuel Peter 117.9 kg vs. Robert Helenius 108.4 kg ,w ostatniej walce z Kliczko ,Peter ważył 109,5 kg a wiec 8,5 kg więcej .Tragedia z taką waga Peter nie ma czego szukać,widać ze miał ciężkie treningi do tej walki ???? .Helenius to wygra jak nic,kursy w okolicach 1.45 i będą spadać po ważeniu .Polecam grać Heleniusa.
jak zakładałem temat to kursy na Heleniusa jeszcze po 1.61 były. Można było grać wtedy. Waga Petera wskazuje tylko na to , że poddaje się już przed walką i przyjeżdża tylko po kasę. Jestem niemal pewien że ta walka nie potrwa całego dystansu.
:idea: Helenius by KO, TKO or DQ 2.75 w Sportingbet nieźle wygląda. Choć jeszcze tydzień temu było 4 :|

maloun 20

maloun

Użytkownik
Peter przyjął oferte walki miesiac przed dzisiejszą datą, było pewne, że nie będzie w takiej formie jak na kliczkę.
Mimo to wierzę, że Peter wygra, jakoś nie wyobrażam sobie żeby przegrał z Heleniusem przed czasem, gość który uległ przed czasem jedynie kliczkom. Z chambersem ważył więcej przegrał, ale chyba nie był liczony ani razu. Natomiast z Mclinem leżał ale wstawał.
Kibicuje Peterowi jeżeli to Helenius wygra to waga HW już całkowicie zejdzie na psy.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Maloun - z Kliczko Peter nie wytrzymał kondycyjnie ostatniej walki do której przygotowywał się zapewne około 3 miesięcy. Teraz jak sam wiesz miał miesiąc czasu , wątpię aby w miesiąc zdołał się przygotować kondycyjnie. A gdzie taktyka ? rozpracowanie rywala ? również bardzo chciałbym zobaczyć jeszcze groźnego Petera ale każdy kiedyś odchodził , zobacz jak odszedł Tyson ... tak samo może skończyć Peter. :|

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Huck - Nakash. Nie ma w tej walce nic co mogło by zaciekawić , nawet kursy są fatalne. Huck przymusowy mistrz , który powinien już dawno stracić swój pas. Nakash podobnie jak Peter sciągnięty w ostatniej chwili na gale , mało czasu na przygotowanie , mało czasu na wszystko. Przyznam szczerze , że to bardzo anonimowy bokser dla mnie i ciężko go rozgryźć. Jedyne co mnie zaciekawiło w tej walce to
:idea: Huck - Nakash over 8.5 rundy 2.40 Sportingbet
Huck to drętwy bokser , jak pisałem dawno powinien ten pas stracić. Nakash to będzie rywal dla niego , aby zademonstrować &quot;swoją wyższość&quot; i pokazać jaki to jest genialny , ale nie sądzę , aby za szybko się z nim uwinął. W walkach gdzie mistrz sam sobie dobiera rywala zazwyczaj jest tak , że walki się za szybko nie kończy. 10 rund śmiało mogą walczyć , kurs ciekawy.

D 8

danon22

Użytkownik
Helenius-Peter wygra Helenius✅
Waga Petera potwierdza zdanie moich poprzedników.Czasy sukcesów Petera bezpowrotnie mineły.Helenius być może pokusi się nawet o nokaut w drugiej części walki.Kurs spadł znacznie, ale 1.40 to nie aż tak mało

Huck-Nakash Huck by Ko/Tko⛔
Nakash pieściarz, o którym nikt wcześniej z pewnościa nie słyszał a bilans rewelacyjny. Pozycje w rankingach też słabo wyglądają jak na taki bilans. Świadczy to o tym po prostu, że jest słaby i nabił swój rekord na kelnerach.Huck jaki jest każdy widzi;)niemniej power w łapie ma więc bez problemu powinien wygrać przez nokaut z takim powiedzmy sobie szczerze średnim średniakiem.

Otrzymane punkty reputacji: +7
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Bardzo ciekawe słowa Nakasha
Jestem w dobrej formie, bo przygotowywałem się wcześniej do pojedynku z Bobby Gunnem, do którego miało dojść pod koniec kwietnia. We wtorek dostałem telefon z propozycją walki o mistrzostwo świata i przyjąłem ją. Trochę się martwię, że o swoim występie dowiedziałem się w tak krótkim czasie przed nim, ale nadarzyła się szansa zdobycia mistrzostwa świata, więc nie mogłem po prostu odmówić. Huck jest typem twardziela. Jest też mistrzem świata, lecz już na ringu to nie będzie miało żadnego znaczenia. Zamierzam ruszyć na niego, bić jak tylko mocno potrafię, a wszystko skończy się dla mnie dobrze. Jestem co prawda innym pięściarzem niż Denis Lebiediew, ale będę chciał w ringu powalczyć tak jak on z Huckiem w ostatnim występie. W mojej ocenie Lebiediew powinien wtedy wygrać. Ja lubię ciągle atakować, wywierać presję, używać lewego prostego dla skrócenia dystansu, a w półdystansie bić najpierw na korpus, a potem już na górę. Żeby wygrać w Niemczech muszę znokautować Hucka bądź dominować w każdej rundzie i zamierzam tego dokonać - powiedział Nakash, który jako pierwszy w historii pięściarz z Izraela doczekał się pojedynku o mistrzostwo świata. Przy okazji wyznał, że jego zdaniem to nie Huck, a Steve Cunningham jest zdecydowanym liderem dywizji junior ciężkiej. Trzeba więc wspomnieć, iż Ran całkiem niedawno sparował właśnie z &quot;Cunnem&quot;, a także Eddie Chambersem.
jeżeli przygotowywał się do walki z Bobby Gunnem i sparował przy okazji z Cunninghamem i Chamebrsem naturalnym ciężkim to może być wieczorem ciekawie. Fajnie by było jakby postraszył trochę tego &quot;mistrza&quot;

maloun 20

maloun

Użytkownik
Maloun - z Kliczko Peter nie wytrzymał kondycyjnie ostatniej walki do której przygotowywał się zapewne około 3 miesięcy. Teraz jak sam wiesz miał miesiąc czasu , wątpię aby w miesiąc zdołał się przygotować kondycyjnie. A gdzie taktyka ? rozpracowanie rywala ? również bardzo chciałbym zobaczyć jeszcze groźnego Petera ale każdy kiedyś odchodził , zobacz jak odszedł Tyson ... tak samo może skończyć Peter. :|
Nie przekładałbym kondycji Petera z walki z Kliczkiem na inne walki, gdyż Kliczko jest mistrzem w wymęczaniu przeciwników, nawet jak nie zdaje ciosów ????
Wiem brzmi to śmiesznie, ale on wywiera ciągłą presję, przeciwnik jego cały czas musi być przygotowany na cios to wykańcza każdego.
Ja powiem tak, że Petera z taką wagą bym nie widział naprzeciwko Chambersa, Adamka czy Czagajewa, ale Helenius niczym absolutnie wg mnie nie może zaskoczyć Petera. Też watpię, żeby Helenius wywierał presję na Peterze, raczej to Peter będzie się starał iść do przodu i przyklejać się do Heleniusa, a ten będzie uciekał po ringu. Pewnie Peter się zmęczy tym ganianiem, tylko pytanie czy zanim to nastąpi nie trafi czymś Heleniusa?
Jak pisałem wczęsniej, ja nie obstawiam tej walki, nastomiast mogę się podzielić tym co wyczytałem.
Na jednym z zagranicznym forów natknąłem się na post osoby, która była na ważeniu, opisuje ona, że w teamie petera zero emocji, zachowują się biernie, jakby ta walka ich nie interesowała.
Też nie wiadomo kto stanie w narożniku petera, bo mial zmianę trenera jak odszedł od Top Rank i trenował go krótko Jeff Mayweather, z tego co ta osoba pisała, Jeffa nie było na konferencji, ani ważeniu. Wydaje się, więc, że Peter jest bez trenera lub ten trener się jeszcze nie ujawnił ????
Zobaczymy czy helenius ma mocny cios i będzie potrafił trzymać na dystans Petera, jeżeli nie to peter przyjmie na twarz pare ciosów wchodząc w pół dystans i wystrzeli sierpem. Sądzę, że cios Heleniusa jest trochę przereklamowany i nie ma takiego pałera żeby położyć Samuela ???? Ale czym dłużej walka będzie trwać, Peter ze zmęczenia może zacząć padać po ciosach Heleniusa.
Powiem, że by było dla mnie zaskoczeniem jeśli Helenius wygra przed czasem, Peter ma twardy łeb i zwrócić trzeba uwagę, że wygrywali z nim przed czasem tylko Kliczkowie, ale to inna liga. Peter z innymi pięściarzami był liczony, ale nigdy nie był tak zamroczony żeby nie kontyunować walki.
Z chambersem ważył więcej, a potrafił dotrwać do końca walki, nie wiem jak ta się walka toczyła, bo może Eddie bawił się potem z Peterem i go punktował tak jak to robił z Dimitrenką, dlatego walka nie skonczyła sie przed czasem.
Ale znając niemieckie ringi to pewnie jak Peter padnie dwa razy w rundzie to sedzia przerwie i bedzie TKO, w stanach peter tak padał z Mclinem pozbieral się i wygrał ????
Wszystko wskazuje no to, że Peter to przegra i typ na Heleniusa to pewniak. Ja jednak za bardfzo lubie Petera i licze, że będzie miał trochę szczęścia w tej walce i uda mu się wygrać. Dlatego nie obstawiam tej walki tylko będę spokojnie kibicował peterowi.

Otrzymane punkty reputacji: +7
jancio09 35

jancio09

Użytkownik
Robert Helenius (15-0, 10 KO) robi ogromne postępy w ostatnim okresie, czego najlepszym dowodem zakończony przed chwilą pojedynek z Samuelem Peterem (34-5, 27 KO). Dwumetrowy Fin ciężko znokautował byłego mistrza świata federacji WBC w dziewiątej rundzie. Od początku przewagę zyskał Helenius, który ciosami prostymi stopował chodzącego za nim trochę bez pomysłu rywala. &quot;Nigeryjski koszmar&quot; w końcówce drugiego starcia trafił mocno i czysto lewym sierpowym, ale cios ten nie zrobił na Robercie większego wrażenia. Dawny champion był cały czas punktowany, ale pozostawał groźny i w piątej odsłonie wyszedł ze zwracia krótkim prawym hakiem, po którym przeprowadził szturm na swojego przeciwnika, jednak Fin wyszedł z opresji onronną ręką. Z czasem zyskiwał coraz większą przewagę, aż wszystko zakończył w rundzie dziewiątej.
Po lewym prostym przestrzelił prawym podbródkiem, ale natychmiast poprawił krótkim lewym sierpowym i posłał Petera na deski. Ten wstałna osiem, lecz kilka sekund później Helenius po zwodzie uderzył tym razem lewym sierpowym z całego ciała, rękawica doszłą brody Samuela, a ten ciężko znokautowany padł na matę i pozostał na niej dobre trzy minuty.
bokser.org
to wrzucę od razu to K.O// Konrad
http://www.youtube.com/watch?v=-hF1-RsxElk&amp;amp;feature=player_embedded

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Peter w kiepskim stylu żegna się z boksem... ? może z boksem całkowicie nie ale z wielkim boksem nie wątpliwie tak. Dla Heleniusa był to dobry rywal z nazwiskiem , kolejny z nazwiskiem w &quot;rozpisce&quot; Fina. Kartę przetargową na kolejne walki ma ???? walka raczej ebz historii , Peter czekał na cepy , z rudny na rundę siadał , coraz bardziej się otwierał i wyłapał najpierw nokdaun a później ciężkie KO. KOniec Petera ;)
Co do walki Hucka. Ja się utwierdziłem , że to jest Mistrz nie mistrz ( cokolwiek by to znaczyło ) trochę ten skazywany na porażkę Nakash problemów przysporzył mistrzowi. Coś mi się wydaje , że walka Huck - Włodarczyk była by walką roku. Tylko w jakiej dziedzinie ?
Punktacja z walki (118:110, 118:110 i 116:112) - wszystko dla Kapitana Hucka

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom