Maloun - z Kliczko Peter nie wytrzymał kondycyjnie ostatniej walki do której przygotowywał się zapewne około 3 miesięcy. Teraz jak sam wiesz miał miesiąc czasu , wątpię aby w miesiąc zdołał się przygotować kondycyjnie. A gdzie taktyka ? rozpracowanie rywala ? również bardzo chciałbym zobaczyć jeszcze groźnego Petera ale każdy kiedyś odchodził , zobacz jak odszedł Tyson ... tak samo może skończyć Peter. :|
Nie przekładałbym kondycji Petera z walki z Kliczkiem na inne walki, gdyż Kliczko jest mistrzem w wymęczaniu przeciwników, nawet jak nie zdaje ciosów ????
Wiem brzmi to śmiesznie, ale on wywiera ciągłą presję, przeciwnik jego cały czas musi być przygotowany na cios to wykańcza każdego.
Ja powiem tak, że Petera z taką wagą bym nie widział naprzeciwko Chambersa, Adamka czy Czagajewa, ale Helenius niczym absolutnie wg mnie nie może zaskoczyć Petera. Też watpię, żeby Helenius wywierał presję na Peterze, raczej to Peter będzie się starał iść do przodu i przyklejać się do Heleniusa, a ten będzie uciekał po ringu. Pewnie Peter się zmęczy tym ganianiem, tylko pytanie czy zanim to nastąpi nie trafi czymś Heleniusa?
Jak pisałem wczęsniej, ja nie obstawiam tej walki, nastomiast mogę się podzielić tym co wyczytałem.
Na jednym z zagranicznym forów natknąłem się na post osoby, która była na ważeniu, opisuje ona, że w teamie petera zero emocji, zachowują się biernie, jakby ta walka ich nie interesowała.
Też nie wiadomo kto stanie w narożniku petera, bo mial zmianę trenera jak odszedł od Top Rank i trenował go krótko Jeff Mayweather, z tego co ta osoba pisała, Jeffa nie było na konferencji, ani ważeniu. Wydaje się, więc, że Peter jest bez trenera lub ten trener się jeszcze nie ujawnił ????
Zobaczymy czy helenius ma mocny cios i będzie potrafił trzymać na dystans Petera, jeżeli nie to peter przyjmie na twarz pare ciosów wchodząc w pół dystans i wystrzeli sierpem. Sądzę, że cios Heleniusa jest trochę przereklamowany i nie ma takiego pałera żeby położyć Samuela ???? Ale czym dłużej walka będzie trwać, Peter ze zmęczenia może zacząć padać po ciosach Heleniusa.
Powiem, że by było dla mnie zaskoczeniem jeśli Helenius wygra przed czasem, Peter ma twardy łeb i zwrócić trzeba uwagę, że wygrywali z nim przed czasem tylko Kliczkowie, ale to inna liga. Peter z innymi pięściarzami był liczony, ale nigdy nie był tak zamroczony żeby nie kontyunować walki.
Z chambersem ważył więcej, a potrafił dotrwać do końca walki, nie wiem jak ta się walka toczyła, bo może Eddie bawił się potem z Peterem i go punktował tak jak to robił z Dimitrenką, dlatego walka nie skonczyła sie przed czasem.
Ale znając niemieckie ringi to pewnie jak Peter padnie dwa razy w rundzie to sedzia przerwie i bedzie TKO, w stanach peter tak padał z Mclinem pozbieral się i wygrał ????
Wszystko wskazuje no to, że Peter to przegra i typ na Heleniusa to pewniak. Ja jednak za bardfzo lubie Petera i licze, że będzie miał trochę szczęścia w tej walce i uda mu się wygrać. Dlatego nie obstawiam tej walki tylko będę spokojnie kibicował peterowi.