>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mandat, urząd skarbowy a zakłady bukmacherskie.

O 0

onlyy

Użytkownik
Krótko i na temat:
Czy jeżeli sprawa mandatu, za który dostałem już przypomnienie w opcji &quot;2 tygodnie do zapłaty lub droga sądowa&quot; trafi do urzędu skarbowego, to będą mieli dostęp do mojego wyciągu z konta? Mam tam różne przelewy, niekonieczne zgodne z prawem polskim i zastanawiam się czy skarbówka może się dowalić tylko w wypadku zawiadomienia przez bank czy wpaść można dużo łatwiej, np. przez taki mandat?

C 445

cristovao

Użytkownik
Zajęcia wierzytelności z rachunku bankowego urząd dokonuje przez przesłanie do banku, a jeżeli bank posiada oddziały - do właściwego oddziału, zawiadomienia o zajęciu wierzytelności pieniężnej. Wynika to z art. 80 § 1 ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji. W zawiadomieniu urząd wskazuje, czyj rachunek bankowy ma zostać zajęty, jaka kwota ma być w ten sposób ściągnięta i na jakiej podstawie. Zawiadomienie zawiera m.in. oznaczenie zobowiązanego, numer tytułu wykonawczego (numery tytułów wykonawczych) stanowiącego podstawę do zajęcia, kwotę należności, rodzaj i stopę odsetek z tytułu niezapłacenia należności w terminie, kwotę należnych kosztów egzekucyjnych. Urząd skarbowy wzywa jednocześnie bank, aby bez jego zgody nie dokonywał wypłat z rachunku bankowego do wysokości zajętej wierzytelności, lecz bezzwłocznie przekazał mu zajętą kwotę albo zawiadomił go o przeszkodzie w dokonaniu wpłaty.
http://www.podatki.egospodarka.pl/82559,Zajecie-rachunku-bankowego-przez-urzad-skarbowy,1,65,1.html

O 0

onlyy

Użytkownik
Z tego co wywnioskowałem z tekstu wklejonego wyżej to w kontekście zakładów bukmacherskich nie mam się co obawiać.

imanust 4

imanust

Użytkownik
sam otrzymałem mandat za &#39;usiłowanie&#39; i nieco sobie o nim zapomniałem, więc kasę jakoś po miesiącu wzięli z konta (komornik), ale problemów z przelewami bukmacherskimi nie było.

Do góry Bottom