>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Manchester United - Manchester City, HIT 32 kolejki Premier League [13.04 godz 17:00]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

VS

MANCHESTER UNITED - MANCHESTER CITY

niedziela 17:00
kursy
2,53-3,37 - 2,81

Mecz kolejki, derby Manchesteru ! City ostatnio mocno spuściło z tonu, w poniedziałkowy wieczór przegrali na Selhurst Park z Crystal Palace 1:2. Kapitalną bramkę zdobył z rzutu wolnego Puncheon i tym samym Man.Utd wyprzedził w tabeli swojego rywala z miasta.
Czerwone Diabły ostatnimi czasy poza wpadką z Arsenalem w FA Cup grają aż miło i wygrywają kolejne mecze. Bez wątpienia są faworytem tego meczu, ponadto spotkanie na Old Trafford. Wielu zawodników w formie jak Fellaini, Mata, Ander Herrera, Rooney, De Gea itp. Dobrej dyspozycji brakuje Citizens. Czy są nadzieje, że się przełamią w tym meczu ?
Jak uważacie ?
Zapraszam do dyskusji ;)

deserteagle 3,8K

deserteagle

Użytkownik
W takim meczu trudno jest mi jednoznacznie wytypować faworyta. Wiadomo, że w piłce kiedyś i dobra i zła passa potrafią się skończyć bądź zacząć często w najmniej spodziewanym momencie. Wydaje mi się, że tzw. morale będzie odgrywało w tym meczu istotną rolę bo ani jednej ani drugiej drużynie nie można odmówić klasy i doświadczenia. W tym spotkaniu pierwszorzędną rolę odegra podejście mentalne zawodników - kto będzie miał mocniejszy charakter, wytrzyma presję = wygra to spotkanie. Myślę, że już po 1 połowie będzie widać czy MU utrzyma dobrą passę i rozjedzie MC czy skolei MC powstanie niczym feniks z popiołów, odbije się od dna i zaskoczy czymś swoich odwiecznych rywali. Tak czy inaczej liczę, że i jedna i druga drużyna obdarują swoich kibiców bramkami, które na szczęście ma kto strzelać.

Mój typ na to spotkanie:

Manch. Utd - Manch. City - obie drużyny strzelą gola

Typ: TAK (kurs: 1.65)(STS)

superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
▶ Manchester United @2,50 bet365

To Manchester United jest na fali wznoszącej. To United zatrzymali świetny &quot;run&quot; Liverpoolu, pokonując ich na Anfield, co nie jest takie proste, o czym przekonało się chociażby... City. Ostatnie 5 kolejek to same zwycięstwa z bardzo niewygodnymi przeciwnikami. Po prostu świetna forma, wydaje mi się, że czas na koniec żartów z United, bo nawet najbardziej wyśmiewani w ubiegłym sezonie zawodnicy, jak Fellaini wnoszą swoje do tej drużyny. Wydaje się, że jedyną postacią, która nie czuje się obecnie na Old Trafford dobrze to Angel di Maria, to tylko moje wrażenie, ale zdaje się potwierdzać to jego dyspozycja. O Falcao nie wspominam, bo to nie jest ważny zawodnik.

W City wszystko idzie nie tak. Posypało się to wszystko w styczniu, w meczu z Arsenalem. To wtedy po raz pierwszy zobaczyliśmy oblicze The Citizens, które mamy &quot;przyjemność&quot; oglądać teraz. Totalnie bezradnych, niekreatywnych, grających bez pomysłu. Dziadek Wenger moim zdaniem za tamten mecz zasłużył na nieistniejącą nagrodę za najlepszą taktykę na pojedynczy mecz w Premier League, bo City grali u siebie, a naprawdę nie wyglądali jak mistrz Anglii i kandydat do obrony tytułu, tylko jak zwykły szary średniak. Wtedy myślałem, że to dlatego, że nie było Yayi Toure, który jest najważniejszym elementem tej układanki, ale myliłem się. To znaczy, może nie do końca się myliłem, bo jak widać wyjazd Toure na Puchar Narodów Afryki mógł rozregulować City na tyle, że nawet po powrocie czarnoskórego pomocnika nie są w stanie powrócić na właściwe tory. Po tym tragicznym meczu wcale nie było lepiej. Oglądałem starcie City u siebie z Middlesbrough w FA Cup. Znowu trzeba docenić taktykę gości, którzy byli bezbłędni w defensywie i wyprowadzali groźne kontry. W pierwszej połowie City nie potrafiło zrobić nic, w drugiej spróbowali i zostali brutalnie skarceni kontrami. 0-2, a mogło być więcej dla Middlesbrough (słupek i zmarnowane stuprocentowe sytuacje). Niektórzy mogli machnąć ręką mówiąc &quot;to tylko puchar&quot;. Potem zryw na mecz z Chelsea, gdzie ugrali remis, tylko po to, by w następnej kolejce zanotować kolejny remis... z Hull na własnym stadionie. To wynik ciężki do wytłumaczenia. Ale potem przyszły wygrane 4:1 ze Stoke i 5:0 z Newcastle i już wszyscy zaczęli wieszczyć pościg za Chelsea. Brutalnie podopiecznych Pellegriniego na ziemię sprowadziła Barcelona, która mimo dość niskiego wyniku w dwumeczu (3:1) totalnie skompromitowała, zmiażdżyła i obnażyła wszystkie braki City. Mam na myśli głównie pierwszy mecz, gdzie City widać było, że starali się grać otwartą piłkę, ale nie byli w stanie, bo Barcelona po prostu zamknęła ich na własnej połowie i nie dawała choćby powąchać piłki. W międzyczasie porażki z Liverpoolem i Burnley przedzielone zwycięstwem z Leicester. Po odpadnięciu z Ligi Mistrzów pewna wygrana z ciężkim przeciwnikiem, jakim pod okiem Tony&#39;ego Pulisa jest West Brom (3:0), a potem kolejna porażka, tym razem z Crystal Palace. Jak widać forma City jest nieustabilizowana, za jednym zwycięstwem nie idą kolejne (nawet ze sporo słabszymi przeciwnikami), City gra słabo, co splata się ze słabą formą Toure, który jest dla tego zespołu wszystkim.

City musi zapomnieć o walce o tytuł, ale z psychologicznego punktu widzenia takiego przewartościowanie priorytetów w środku sezonu nie jest niczym dobrym. Teraz muszą zająć się obroną miejsca w TOP4. Grają z przeciwnikiem, dla którego cel od początku sezonu był jasny, a było nim właśnie miejsce w najlepszej czwórce.

United u siebie, United wyżej w tabeli, United w lepszej formie, United z wcale nie gorszymi zawodnikami, United na pewno z lepszym trenerem, który umie reagować w trudnych sytuacjach. Moim zdaniem faworytem są Czerwone Diabły i gram na ich zwycięstwo.

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Jak to się mówi, w derbach wszystko może się zdarzyć, ale ja widzę w tym meczu faworyta w United. Ostatnie tygodnie przemawiają właśnie za gospodarzami, którzy odnieśli trzy pewne zwycięstwa nad Tottenhamem, Liverpoolem i Aston Villą. Piłkarze w wywiadach podkreślają, że czują dużą pewność siebie i w końcu udało im się zrozumieć filozofię Luisa van Gaala, co widzimy na boisku. W końcówce sezonu formę złapało kilku zawodników, którzy ciągną grę United. Mam tutaj na myśli Rooney&#39;a, Matę, Fellainiego, Carricka, Herrerę czy Younga. W tym sezonie Old Trafford jest najbardziej niegościnnym stadionem, co również przemawia za United w tym meczu. Tylko 2 porażki, remis i 13 wygranych - jest to najlepszy bilans w lidze.

City z kolei przeżywa dużą obniżkę formy. W pewnym momencie sezonu wydawało się, że zajmowana przez nich pozycja jest niezagrożona i mówiło się nawet, że może dogonią Chelsea. Stało się inaczej i The Citizens spadli na 4. pozycję za United i Arsenal. Mimo, że City ma drugi najlepszy bilans wyjazdowy w lidze (8-4-4), to widać że sporą liczbę meczów nie potrafi wygrać, w tym wypadku połowę meczów remisowali bądź przegrywali. Szczególnie słabo wyglądają ich ostatnie mecze wyjazdowe. Aktualnie City ma serię trzech porażek na wyjeździe. Przegrywali kolejno z Liverpoolem, Burnley i z Crystal Palace. Jeszcze porażkę z Liverpoolem można by jakoś wybaczyć, ale przegranej z beniaminkiem z Burnley i średniakiem Palace już nie. Obywatele prezentowali się słabo szczególnie w tych dwóch meczach. Brakuje skuteczności w ataku, Dzeko marnuje prawie wszystko co ma, a Aguero wciąż nie może się odnaleźć po kontuzji. O obrońcach także niczego dobrego nie można powiedzieć. Jednym z takich największych przegranych tego sezonu w City jest chyba Kompany, który w ogóle nie przypomina tego obrońcy z lat poprzednich. Robi dużo błędów i często jest spóźniony. Toure w ostatnim meczu popisał się kilkoma strzałami w stylu Ramosa lub fatalnego Kucharczyka. Jest to kolejny piłkarz City, który zalicza najsłabszy sezon od lat, a na którym opierała się gra tej drużyny.

United ma szansę przełamać się i zwyciężyć w derbach po ostatnich 4 triumfach City. Ostatnie 3 derbowe mecze na Old Trafford również padły łupem City. Moim zdaniem United tego spotkania nie przegra. Podsumowując, za United przemawia forma, własny stadion i większa pewność siebie.

Drugim typem na to spotkanie jest over 2,5. Obie drużyny dysponują dużą mocą w ataku. Powinno to być szybkie i otwarte spotkanie. W meczach obu tych drużyn pada sporo bramek. City strzeliło najwięcej bramek w lidze (63, tyle samo co Chelsea), a United jest trzeci w tej klasyfikacji. Na Old Trafford padło w tym sezonie 12 overów i tylko 4 undery. Ostatnie derbowe pojedynki na Old Trafford to 8 overów i 5 underów. W ostatnich 5 latach padał over w każdym meczu. H2H: http://www.betexplorer.com/soccer/england/premier-league/mutual-matches/?home=ppjDR086&amp;amp;away=Wtn9Stg0&amp;amp;where=1.

Man United - Man City 1 DNB @ 1,93 Pinnacle ✅ 4:2
Man United - Man City over 2,5 @ 1,97 Marathonbet

Otrzymane punkty reputacji: +1
rymbaba 344

rymbaba

Użytkownik
Milczenie na temat pojedynku United - City więc czas się uaktywnić. Krótko i zwięźle. Pierwsza myśl jaka przyszła mi do głowy to over bramkowy, jednak po wtopie podczas ostatniego spotkania tych drużyn dam sobie spokój. Wynik może paść na prawdę każdy, ale na pewno nie obędzie się bez walki i sporej aktywności zarówno jednej jak i drugiej drużyny w ofensywie. United ostatnio idzie jak burza i ma piękną serią zwycięstw w lidze, natomiast obywatele sinusoidalnie przeplatają zwycięstwa porażkami. Czy dziś czerwone diabły przejadą się po swoim przeciwniku? byłbym bardzo rad ale wątpię. Stawiam na twardą grę, wymianę ciosów i sporo rożnych.
Ostatnie pojedynki:
02.11.2014 - 11 rożnych
25.03.2014 - 13 rożnych
22.09.2013 - 12 rożnych
sięganie dalej już nie ma sensu. W ostatnich pojedynkach samo City nabija sporą liczbę kornerów sięgających linii wystawionej na ten mecz. United w pojedynku z Aston Villą aż 10 rożnych. We wcześniejszych pojedynkach mniej, jednak jestem przekonania, że pójście w kornery w tym meczu to dobry wybór.
Moje propozycje:
bet365
Over 10 rożnych - 2.00⛔
Manchester City over 4,5 rożnych - 1,66✅
Polecam i pozdrawiam.

shakeyobody 2,1K

shakeyobody

Forum VIP
United - City​

Hit kolejki. Derby, które na pewno będą arcyciekawe.

Ekipa czerwonych diabłów wróciła na dobre tory. To już nie są wygrane rzutem na taśmę a konsekwencja taktyczna połączona z powrotem do formy niektórych zawodników. Kluczowe wydają się być wstawienie Rooneya na szpicę oraz wrzucenie do składu Fellainiego oraz Carricka. Ten drugi zapewnia spokój w środku pola oraz ciągnie grę do przodu w sposób kreatywny co do tej pory było największym problemem United. W dobrej dyspozycji są również Herrera oraz Mata a więc ekipa Van Gaala ma kim postraszyć. Dzisiejsze derby odbywają się na Old Trafford a więc po czerwonej stronie jest kolejny atut. To przecież tutaj całkiem niedawno rozgromili Totenham aż 3:0 by później pokonać Liverpool na Anfield. MU jest w formie i ciężko się z tym nie zgodzić. Można powiedzieć, że top 4 jest już dla nich pewne, z innych rozgrywek poodpadali ale nie można zakładać, że do spotkania podejdą na pół gwizdka. Po pierwsze to derby z rywalem, który ostatnimi czasy przerastał ich we wszystkich względach. Po drugie jak najwyższa lokata to na pewno ważny cel z racji beznadziejnego poprzedniego sezonu oraz względnie słabego przebiegu tego. Tu wchodzi aspekt zadowolenia zarówno kibiców jak i włodarzy klubu, którzy muszą sypnąć groszem na letnie transfery.

City natomiast przeżywa dołek. I to ogromny. Szanse na mistrzostwo są już zerowe a jedyny szum jaki kręci się wokół tej drużyny to czy Pellegrini zostanie zwolniony czy nie. W ciągu ostatnich 5u meczów ligowych Citizens zaliczyli aż 3 porażki. Ich gra nie porywa i da się odczuć spadek morale. Świetnie na ten temat wypowiedział się SuperFrank.

Ruchy kursów sugerują remis jednak ja idę w

# United win @2.70 bet365 # ✅✅
# United/United @4.33 bet365 # ✅✅✅✅

// $_$

Mój drugi bet na dzisiejsze spotkanie to oczywiście żółta kartka, które uwielbiam grać w spotkaniach derbowych a gdy do tego dochodzi City to już w ogóle. Jak wspomniałem wyżej to czerwoni będa tymi stanowiącymi zagrożenie. Oczywiście w meczach derbowych wszystko się może zdarzyć jednak kartek na pewno nie zabraknie. W związku z tym wziąłem pod lupę moje ulubieńca jakim jest Fernandinhio. To taki nowy Zabaleta. Podczas gdy Argentyńczyk trochę się uspokoił tak Brazylijczyk przejął jego pałeczkę. Pomijając pozycję na boisku, trzeba podkreślić charakter Fernandinhio. Temu panu głowa gotuje się praktycznie w każdym meczu. W związku z tym we względnie niskim kursie widzę value.

Kartek można poszukać również u Yaya Toure oraz Fellainiego. Sędziuje Clattenburg.

# Fernandinhio dostanie kartkę @2.30 Ónibet # ⛔⛔

Otrzymane punkty reputacji: +1
sportingbet_pl 216

sportingbet_pl

Użytkownik
Manchester United - Manchester City
- Wielki mecz przed nami na Old Trafford. Bardzo efektywnie grające Czerwone Diabły zagrają z nieco przygaszonymi Obywateli z błękitnej strony Manchesteru.
- United są w wybornej dyspozycji i po wielu miesiącach przerwy są na podium Premier League. Odkąd Wayne Rooney powrócił na pozycję napastnika wszystko zmieniło się w szeregach Manchesteru United. Są skuteczni i zdobywają sporą liczbę oczek.
- Manuel Pllegrini ma natomiast nie lada kłopot. Ostatnio jego podopieczni ulegli w meczu z Crystal Palace 1:2 i coraz więcej szumu robi się wokół Chilijczyka. Dzisiejsze starcie również będzie należeć do tych istotnych.
- Kadry obu zespołów nieco osłabione. W zespole gospodarzy zabraknie Evansa i Van Persiego, który ostatecznie nie jest gotowy na grę. Natomiast u gości wielką niewiadomą jest gra Kompanyego, jak i Bonyego.
- Pierwsze derby wygrała drużyna City (1:0).
Dzisiejszy mecz zapowiada się arcyciekawie. Ostatnie lata to dominacja Manchesteru City. Dzisiaj jednak wiele aspektów przemawia za Czerwonymi Diabłami i stąd nasze sugestie:
United wygrają, 2.60 Sportingbet ✅ 4:2
Gospodarze powyżej 1.5 bramki, 2.25 Sporitngbet ✅ 4

Promocja w Sportingbet: Darmowy Zakład do 200PLN

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom