>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mam realne dane potrzebuje sposobu obstawiania

X 0

xx80xx

Użytkownik
Witam,
początkujący jestem na forum lecz nie w bukmacherce. Od jakiś 2 lat staram się znaleść &quot;złoty środek&quot; na obstawianie. Próbowałem systemów, szukałem zależności, jakiś serii wygranych WSZYSTKIEGO taki trochę Edi8 ????
ale jakiś czas temu znalazłem watek o Lay the Draw i tam gość podsunął stronę betdevil.com . Zwykła strona ze statystykami jakby kto pytał i z własnym system wyliczania under/over + baza kursów na mecze itd.
Jest to również wyszukiwarka meczów pod kątem pewnych naszych wytycznych.
I tak ja wpisałem sobie takie wytyczne:
Home Win kursy od 1 do 1.6
Draw kurs nie mniejszy niż 6
Prawdopodobieństwo Over 2.5 powyżej 65% według algorytmu Betdevil
iii w zasadzie to tyle.
Ligi jakie wybrałem:
Austriacka Bundes
Belgijska 1
Czeska 1
Duńska Super
Angielska Premier, Champion i Ligue 1
Francuska 1
Niemiecka po Regionalną
Grecka 1
Włoska 1
Holenderska 1
Norweska 1
Portugalska 1
Szkocka 1
Hiszpańska 1
Szwecka Allsven
Szwajcarska Super
Turecka Super
Tyle.
Teraz jak to wygląda w statystykach.

Na 109 meczów w roku 2014 było:
73% WINów drużyny gospodarzy
18% Remisów
8 % WINów drużyny gości
fajne statystyki na LAY THE DRAW ????
Teraz screen z meczami:

Teraz pytanie czy jesteśmy w stanie coś razem stworzyć?
Jakiś system progresji, gry, model stawkowania żeby nie wbic sie w kosmiczne kwoty, a sensownie wygrywać?
Jestem nieco śpiący, jutro do pracy więc na pewno na wszelkie niejasności postaram się powiedzieć jutro rano.
Pozdrawiam i czekam na sugestie ????

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Czego to się człowiek o sobie tu się dowiaduje... że za klasyka od statystyk niby już robię? ????

X 0

xx80xx

Użytkownik
Nieciekawe dane, że nikt się nie interesuje czy może zły dział, a może nikt nie ma pomysłu jakby można było to stawkować?

S 440

straszaksam

Użytkownik
Moim zdaniem, to po prostu na początku płaska stawka, żeby zobaczyć jaka będzie skuteczność po np. 100 typach. Przy okazji jak lubisz statystyki to tym lepiej, bo powinieneś prowadzić i stwierdzić jaka jest skuteczność takich typów, przy podanych przez Ciebie założeniach oraz czy ogólnie jesteś na plus czy na minus (to akurat ma mniejsze znaczenie w tym momencie).
Jeśli Twój yield jest zadowalający, a przede wszystkim dodatni, to może warto zdecydować się na płaskie stawkowanie, bez kombinowania.
Jeśli yield ujemny, to można sprawdzić, jaka była najdłuższa seria niepowodzeń i zastosować jakąś progresję, aczkolwiek jak to progresja - wiąże się z dużym ryzykiem na dłuższą metę, jeśli nie jest w jakiś mądry sposób zmodyfikowana.
Dodam, że próba 100 spotkań to absolutne minimum, zdaje się, do progresji, jeśli zamierzasz tak grać przez dłuższy czas, bo w końcu zdarzy się pasmo niepowodzeń ina to trzeba być gotowym.

Podałeś jakieś statystyk z wybranych meczów na rok 2014. Załóżmy, że średni, kurs na brak remisu to było 7.0. Przy podanych przez Ciebie statystykach padło 20 remisów.
W tym momencie nie biorę pod uwagi prowizji BF (bo zakładam, że na tamtej giełdzie chcesz grać).
Zakładając stałą stawkę 60j na mecz, przy 89 trafieniach, wygramy 890j bez prowizji, natomiast na 20 spotkaniach stracimy 1200j.
Jak widać przy podanych założeniach i statystykach, granie płaską stawką mija się z celem. Musiałbyś albo podane statystyki rozmieścić w czasie i sprawdzić najdłuższe serie remisów z rzędu i ustalić do tego jakąś progresję (chociaż moim zdaniem progresja na wysokie kursy LAY nie ma sensu bo stawki rosną niesamowicie szybko), albo wpaść na coś innego, bo mi do głowy nie przychodzi za bardzo nic więcej poza jakimiś oscylatorami, itp. co wiąże się tak czy inaczej z ogromnym wzrostem kosztów takiej zabawy przy relatywnie niewielkim zysku.
A teraz, po co napisałem takiego długiego posta? Ano po to, żeby Ci pokazać, że jak już chcesz grać LTD, to lepiej mieć nad tym kontrolę i w razie czego w trakcie meczu wystawić jakąś kontrę, jeśli jesteś niezadowolony, bądź też starać się handlować kursami live, albo prelive.
Moim zdaniem to szkoda zachodu, bo jest bardzo duże ryzyko w stosunku do potencjalnego zysku.

X 0

xx80xx

Użytkownik
Faktycznie teraz gdy analizuje tak rynek BetFair i ogólnie pomyślę sobie jakie tam trzeba robic zobowiązania to jednak system nawet przy takiej skuteczności 82%!! wydaje się być niewystarczający... tzn jest całkiem przyjemna, ale jednak zyski będa niewystarczające... to tak jakbym grał kurs 1.25 około na rynku 1x2 na wygra 1 lub 2...
Ok muszę zobaczyć jak bardzo jest to powiązane z seriami przegranymi może jednak przy większych stawkach ma to sens...
Dzięki za opinię tak czy inaczej!
Jakby ktoś jeszcze był chętny na jakiś pomysł (mogę udostępnić statystyki) to bardzo proszę o pomoc ????

Do góry Bottom