>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Macedonia - Polska 14.12.2012, Antalya

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Macedonia - Polska

Jak mawia Mateusz Borek &quot;fakty są takie&quot;, że w piątek gramy, w sensie nasza reprezentacja gra jakiś mecz. Rywalem są Macedończycy, kraj o pięknej historii za panowania Aleksandra Wielkiego Macedonia stała się najpotężniejszym państwem na świecie, dziś znaczenie tego kraju na arenie międzynarodowej drastycznie się odmieniło, co wpłynęło na wszystkie sfery życia. Na pewno na sport, drużyny piłkarskie Macedonii na dobrą sprawę nie istnieją na mapie Europy, zresztą podobnie nasze kluby, jak to mówią &quot;trafił swój na swego&quot;. Aczkolwiek gdybyśmy zagrali najmocniejszym składem, prawdopodobnie nie byłoby co zbierać z rywala. Oczywiście my Polacy nie bylibyśmy sobą gdyby było wszytko normalnie, więc gramy składem ligowym, daleko od Polski, aż w Turcji, jakby nie można było bliżej, z kimś normalnym, kto potraktuje ten mecz poważnie. Oferty na razie nie ma, pewnie będzie tuż przed meczem, jak buki ograną co to za mecz, wtedy wkleję kursy już do tematu.
Zapraszam jednak do dyskusji.

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Caly czas zachodze w glowe - po co wogole my gramy jakikolwiek mecz towarzyski ? Nie moge znalezc ani jednego argumentu za tym, zeby teraz zbierac chlopakow razem do wspolnego grania, jeszcze wogole tydzien po zakonczeniu rundy jesiennej. Co innego gdyby ten mecz rozegrac tydzien badz dwa tygodnie PRZED rozpoczeciem rundy wiosennej - jeszcze moznaby to agrumentowac przygotowaniem chlopakow z powrotem do gry. Ale po co grac, skoro kazdy mysli o przerwie w graniu ? Na mysl przychodzi mi tylko 1 rzecz - nasi ligowcy dostaja (badz wczesniej sami wyszli z propozycja i dostali) typowe krotkie WAKACJE doslownie pare dni po zakonczeniu rundy. Ot, taki bonus od zwiazku. Co ciekawe, oczywiscie bonus obciazajacy nasze kieszenie, bo przeciez banda ligowcow uda sie do Turcji za nasze pieniadze - podatnikow ;)
Wydaje mi sie, ze chyba mozna bylo znalezc jakies miejsce do grania w Polsce, wkoncu tyle stadionow od ostatniego weekendu bedzie teraz swiecilo pustkami... Ale wiadomo, Turcja to Turcja choc pogoda nie zachwyca (w piatek ma byc ok. +13 w dzien).

Nigdzie nie mozna znalezc jeszcze kursow, ale pewien serwis juz takowy opublikowal :

http://tylkopilka.pl

Nie znalazlem potwierdzenia tej informacji u tego buka ale jesli rzeczywiscie na Polske bedzie cos w granicy 1.70-1.80 to napewno gram przeciwko. Zbierajac wszystko razem mysle, ze nasi ligowcy traktuja ten wyjazd bardziej jako zasluzony odpoczynek i nagrode za 1 runde ligowa (jesli wogole za ten kiepski poziom naszej ligi mozna przyznac jakakolwiek nagrode) wiec nie spodziewalbym sie fajerwerkow.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Zbierajac wszystko razem mysle, ze nasi ligowcy traktuja ten wyjazd bardziej jako zasluzony odpoczynek i nagrode za 1 runde ligowa (jesli wogole za ten kiepski poziom naszej ligi mozna przyznac jakakolwiek nagrode) wiec nie spodziewalbym sie fajerwerkow.
Nie zgodzę się. Czy takie wyjazdy przypadkiem nie są okazją do pokazania się trenerowi? Do pokazania się, że &quot;ja ciężko pracuję&quot;? Jeśli wszyscy przejdą obok tego meczu to Fornalik stwierdzi, że nikt się nie nadaje i tyle. Wakacje to nie są. To jest po prostu zgrupowanie dla piłkarzy ligowych i myślę, że większa część z nich chce pokazać się z jak najlepszej strony.

popijava 87

popijava

Użytkownik
Wydaje mi sie, ze chyba mozna bylo znalezc jakies miejsce do grania w Polsce, wkoncu tyle stadionow od ostatniego weekendu bedzie teraz swiecilo pustkami
Lepiej niech chłopaki grają w Turcji. Zawsze cieplej i przyjemniej, a poza tym wyjdzie taniej, albowiem każda impreza organizowane we Wrocławiu kończy się katastrofalną stratą. Ale wiadomo, jak &quot;elyty peło&quot; potrafią zadbać o swoje. Podatnik dołoży i gitara.
Co do samego meczu, to wydaje mi się, że warto postawić na naszych. Możnaby powiedzieć, że za nimi wyczerpująca jesień, nóg już nie czują tak są zajechani...
Tymczasem krajowa liga mistrzów to harcerstwo w stosunku do angielskiej Premier czy innych liczący się lig, gdzie chłopaki dopiero się rozkręcają.
Szanse dostaną dublerzy, a oni raczej nie będą się oszczędzać, tylko zasuwać, by pokazać się z najlepszej strony. Trener Waldek jest o tyle lepszy od trenera Franka, że daje szanse wyróżniającym się zawodnikom. Trener Franek znał już kadrę na Euro w momencie, gdy ją obejmował. No może poza farbowanymi lisami. Jeśli kurs będzie 1,7-1,8 to warto zagrać

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Nie zgodzę się. Czy takie wyjazdy przypadkiem nie są okazją do pokazania się trenerowi? Do pokazania się, że &quot;ja ciężko pracuję&quot;? Jeśli wszyscy przejdą obok tego meczu to Fornalik stwierdzi, że nikt się nie nadaje i tyle. Wakacje to nie są. To jest po prostu zgrupowanie dla piłkarzy ligowych i myślę, że większa część z nich chce pokazać się z jak najlepszej strony.
Ale przed czym maja sie pokazac ? Przed przerwa zimowa ? Nastepny towarzyski mecz jest 06.02.2013 z Irlandia i to jest prawdziwa okazja zeby sie pokazac managerowi. Wznowienie rozgrywek Ekstraklasy planowane jest na 23.02.2013 a kolejny mecz eliminacyjny Polski dopiero 07.06.2013. Takze nie widze zadnego sportowego powodu zeby grac jakis blachy sparing z Macedonia w polowie grudnia tuz po zakonczeniu rundy jesiennej - jedyny powod jaki przychodzi mi do glowy to jak na warunki europejskie dobra pogoda w Turcji na najblizszy weekend ;)

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Kylu napisz jeszcze, że wyczuwasz fixa bo sponsorem reprezentacji Polski jest biedronka, która nawiązała umowę z STS na mocy której robiąc zakupy przy okazji będzie można obstawiać zakłady i widząc liczbę zakładów na Polske biedronka uwali kupony bo będzie nalegała aby wygrała Macedonia. Wtedy analiza z Twojej strony będzie kompletna.
Widziałem wywiad bodajże z Wszołkiem po ostatnim meczu ligowym z Pogonią. Jarał się tym wyjazdem na zgrupowanie jak dziecko. Wszyscy dobrze wiedzą, że budowanie kadry rozpoczęło się na nowo i dla każdego drzwi są otwarte. Fornalik pokazał, że potraf postawić na nowe twarze czy wcześniej notorycznie pomijane. Patrz właśnie Wszołek,Glik czy Krychowiak. Argument, że pojadą na wakacje bo to grudzień i ostatni sparing można sobie .... W tym sezonie w lidze sypnęło talentami i sam jestem bardzo ciekawy takich piłkarzy jak Skorupski, Furman, Kosecki , Pawłowski, Wszołek, Milik czy Piech który u Smudy był bo był.
Dodam jeszcze całą listę powołanych.
Bramkarze: Łukasz Skorupski (Górnik Zabrze), Jakub Słowik (Jagiellonia Białystok)
Obrońcy: Łukasz Broź (Widzew Łódź), Adam Danch (Górnik Zabrze), Artur Jędrzejczyk (Legia Warszawa), Tomasz Jodłowiec (Śląsk Wrocław), Bartosz Rymaniak (Zagłębie Lubin), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa)
Pomconicy: Dominik Furman (Legiw Warszawa), Przemysław Kaźmierczak (Śląsk Wrocław), Jakub Kosecki (Legia Warszawa), Daniel Łukasik (Legia Warszawa), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin), Waldemar Sobota (Śląsk Wrocław), Paweł Wszołek (Polonia Warszawa) , Tomasz Kupisz (Jagiellonia)
Napastnicy: Arkadiusz Milik (Górnik Zabrze), Arkadiusz Piech (Ruch Chorzów)

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Kylu napisz jeszcze, że wyczuwasz fixa bo sponsorem reprezentacji Polski jest biedronka, która nawiązała umowę z STS na mocy której robiąc zakupy przy okazji będzie można obstawiać zakłady i widząc liczbę zakładów na Polske biedronka uwali kupony bo będzie nalegała aby wygrała Macedonia. Wtedy analiza z Twojej strony będzie kompletna.
Niestety ale musze Cie zmartwic drogi Konradzie - nie wyczuwam fixa ;) Wyczuwam natomiast, ze nasi ligowcy po wyczerpujacej rundzie jesiennej nie beda sie zarzynac na boisku bo myslami beda juz przy przerwie zimowej. Wyczuwam po prostu lenistwo ????

Jak juz pisalem, dla mnie ten mecz jest bez sensu a napewno termin tego meczu. Co innego jakby zwiazek zalatwil ten sam mecz i tego samego rywala np. pod koniec stycznia. Akurat mozna wtedy sprawdzic jak chlopaki wygladaja po 1,5 miesiaca przerwy, ale teraz ? Jakie wnioski wyciagnie teraz Fornalik, skoro za chwile jest przerwa prawie 3-miesieczna w Ekstraklasie ktora moze zachwiac forma niejednego gracza ?

Nawet jesli teraz dajmy Kosecki czy Milik zablysna i nastrzelaja to co to da Fornalikowi ? Przeciez oni zaraz zapadaja w sen zimowy na 2,5 miesiaca. Dzis moga sie okazac kluczowymi mlodymi graczami w ukladance selekcjonera, by za pare tygodni pogubic forme - tego nie przewidzisz. Dla mnie termin wziety z dupy i niepotrzebny. Czekam tylko na kursy.

Swoja droga - czy to jest termin oficjalny towarzyskich spotkan UEFA czy FIFA ? Mam watpliwosci.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Niestety ale musze Cie zmartwic drogi Kondradzie
krew mnie zalewa jak ktoś nie potrafi odmienić mojego imienia, no ale ok ????
Są po sezonie no ale nie oszukujmy się, że sezon w Polsce nie jest wcale jakiś wyniszczający. Są jeszcze w rytmie więc tu raczej nie będzie mowy o braku przygotowania czy coś.
Lenistwo ? już wyżej pisałem na ten temat. Jakby byli u Smudy to mogli by się obijać bo wiadomo by było, że i tak zagra po kontuzji Perqis, Matuszczyk bez formy, i 90 min Lewandowski. Tu sytuacja jest całkiem inna.
Swoja droga - czy to jest termin oficjalny towarzyskich spotkan UEFA czy FIFA ? Mam watpliwosci.
toś dolał teraz do pieca :|

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
sponsorem reprezentacji Polski jest biedronka, która nawiązała umowę z STS na mocy której robiąc zakupy przy okazji będzie można obstawiać zakłady
Poważnie, czy jaja sobie robisz :grin:

Ja też jestem przeciwny temu wyjazdowi, po jaką cholerę oni jadą do Turcji. Uważam, że powinni zagrać w Warszawie, tam jest przecież dach, ustaliliby przyzwoitą cenę biletów, stadion pełny i nie ma jak na tym nie zarobić.
Zresztą dyskusja o tym, czy słusznie czy nie, nie ma żadnego sensu, bo nie mamy na to wpływu. Aczkolwiek ja mówię bee. Co nie znaczy, że jestem przeciwny organizowaniu takich spotkań, jak Fornalik chce próbować ligowców, niech próbuje, jednak niech zajmie się tym przedsięwzięciem ktoś rozsądny.

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
krew mnie zalewa jak ktoś nie potrafi odmienić mojego imienia, no ale ok ????

toś dolał teraz do pieca :|
Juz poprawilem, mam nadzieje, ze tym razem dobrze ;)

Ale czemu dolal do pieca ? Nie wiem, nie widze zeby inne repry w tym czasie garnely sie do grania towarzyskich... Najnormalniej w swiecie wymyslili sobie w zwiazku, ze po co grac u nas, skoro mozna w Turcji ???? Nasze nowe stadiony niech stoja w pizdu puste, wazne zeby sie przeleciec samolotem...

genfranco 25

genfranco

Użytkownik
Zgodze sie z kazdym z was po trochu. Moze i jest to jakas nagroda dla nich za runde wiosenna, ale ogladajac wywiad ze Wszoliem na pytanie jak szykuje sie na Turcjenon odpalil, ze &quot;sie opali troche&quot;. Dlatego tez bylbym sklonny grac przeciwko naszym, ktorzy beda raczej myslami przy basenie i pokoju hotelowym, w ktorym jeden z nich podmintowal swojego xboxa. Z drugiej strony Waldek the King musi... MUSI przyzwyczaic sie do tego, ze jest trenerem reprezentacji i ze co jakis czas trzeba postac w strefie technicznej i pokrzyczec na chlopakow. Musi tez jednak zobaczyc ich starania na kadrze, w klubie treningu nie obejrzy i nie wie czy taki X lub Y bedzie marudzic, ze juz po sezonie to on nie bedzie tylem biegac. Ale jaka maja alternatywe zamiast takiego meczu?

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Nie wiem czy Wy udajecie,że nie wiecie po co jest ten mecz.
Otóż pewna firma &quot;S&quot; z panem P.na czele od jakiegoś czasu rządzi na naszym piłkarskim podwórku i to nie tylko tym reprezentacyjnym.
Nasz wielce szanowny i krystalicznie czysty zarząd PZPN odprzedał firmie &quot;S&quot; prawa do transmisji(zresztą czego to PZPN od kilku,kilkunastu,kilkudziesięciu? lat nie sprzedaje) meczów na lat pewnie z 20 do przodu.
Aby wszystko było cacy i dało się conieco ukręcić (przecież w tym kraju nie może być inaczej) oprócz meczów eliminacyjnych,pakiet zawiera OKREŚLONĄ ilość meczów towarzyskich.I te mecze towarzyskie kadra PZPN poprostu MUSI w każdym roku odbębnić,w innym wypadku PZPN zapłaciłby karę na rzecz firmy &quot;S&quot;.
Nie ma w zasadzie żadnych argumentów sportowych za rozgrywaniem takich spotkań,ale każdy kolejny selekcjoner już od kilku lat stara się dorobić do tego bajeczkę o przeglądzie kadr,itd,nasi umęczeni długim i wyczerpującym sezonem rozgrywanym na najwyżym poziomie ligowcy mają okazje na darmowe wakacje,przy okazji nie jeden zaliczy pierwszy i ostatni mecz z orzełkiem(logo PZPN) na piersi.
Umęczeni ciężką pracą działacze też się przejadą,kierowca związku zarobi na premie,firma &quot;S&quot; opchnie prawa do transmisji TVP,za które zarząd TVP zapłaci z abonamentu(potem za to przyzna sobie nagrodę,a abonament się dopisze do rachunków za prąd).
I wszyscy będą zadowoleni, więc nie wiem czemu marudzicie.
A co do typów sportowych - jakiś under 2,5 a 3,5 to już na pewno powinien wejść - podejrzewam,że Macedończycy mogą być równie umęczeni wakacjami w Turcji jak i nasze gwiazdy,więc jak tu strzelać gole.

Otrzymane punkty reputacji: +7
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
A co do typów sportowych - jakiś under 2,5 a 3,5 to już na pewno powinien wejść
Zdziwiłem się jak zobaczyłem kursy na u/o. Spodziewam się tu dość mdławego meczu. O zgraniu obu ekip raczej nie ma mowy. Presji z trybun również nie będzie, bo mecz rozgrywany na neutralnym terenie. Podejrzewam, że do rana mocno spadną i w jeśli ktoś chce to zagrać to niech gra teraz. O składzie nie ma co spekulować, bo dowiemy się o nim dopiero przed meczem. W mediach cały czas krąży opinia, że nie wynik jest tu najważniejszy. Trener będzie obserwował każdego piłkarza więc wszyscy będą wystrzegać się głupich strat i będą grać asekuracyjnie. Woli walki jednak nie zabraknie więc nikt odpuszczać nie będzie. Dużo walki, mało goli. Kurs bajka w pewnym sensie.
Polska - Macedonia
Poniżej 2,5 gola 1,85 Bet365 ⛔

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Pamietajcie , że nawet słaby Ruch odstawił ekipe z ekstraklasy z Macedonii właśnie z bagażem paru goli zarówno u siebie jak i na wyjeździe. To nie kadra Smudy , że jezdzic moze i 40 piłkarzy a gra opiera sie na 13-14. Wielu bedzie sie chciało pokazać a Fornalik głupi nie jest i pewnie 2-3 po dobrym wystepie zapisze sie na plus w notesie kołcza.
Inna sprawa , że Macedonia także podobno poza GK wystapi w krajowym składzie wiec nawet jak sie &quot; nie bedzie chcieć&quot; to powinni te 2 gole władowac.
Od siebie gram KADRA EKSTRAKLASY strzeli +1.5.✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Polska - Macedonia typ : 2 dnb @ 3.75 Betsafe

Typ bez stawki, bardziej dla zabawy bo to ma byc wkoncu towarzyski mecz przez duze T - a wiec pewnie dla niejednego zabawa. Uwazam, ze kursy na nasych sa bardzo przesadzone w dol i zal byloby nie sprobowac zagrac czegos w kierunku rywali. Oba zespoly beda graly zawodnikami lig krajowych takze prawdopodobnie ze wzgledu na brak ogrania ze soba ciezko bedzie o porozumienie na boisku. Dodam jeszcze, ze 20-letni Wszolek (2 wystepy w kadrze) bedzie jednym z najbardziej doswiadczonych w naszym obozie w meczu przeciwko macedonczykom.

D 5,8K

davccio

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna towarzyskie
Spotkanie: Polska Macedonia
Typ: Polska - 1.25 Ah
Kurs: 2.82
Bukmacher: Pinnacle

W kadrze Macedonii , wystapi tylko jeden piłkarz który był powołany na ostanie towarzyskie spotkanie przeciwko Słowenii w listopadzie , reszta jest za słaba aby normalnie grać w kadrze, to piłkarze ligi macedońskiej która jest dużo słabsza niż Polska. Dodam że zazwyczaj w kadrze graja Todorowski z Polonii i Ivanowski były gracz Arki Gdynia a wiec gracze w polskiej lidze przecietni, dzis ich zastepcy bedą dużo słabsi, także jeśli miałbym porównywać to nasza kadra stanie na przeciwko przeciwnika klasy GKS Bełchatów czy Podbeskidzia. Widze bolesną lekcje futbolu dla naszych przeciwników.
✅

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Piłka nożna: Towarzyski
Polska - Macedonia
Polska over 2.5 gola
4.00
Bet365

Na dzisiaj wybrałem mecz towarzyski pomiędzy reprezentacjami Polski i Macedonii. Zaróno Polska ekipa jak i drużyna z Bałkanów zagrają piłkarzami z ligi rodzimej. Stawiam w tym meczu na to, że Polacy zdobędą co najmniej 3 gole.
W pierwszej jedenastce reprezentacji Polski zagrać ma Szymon Pawłowski, Jakub Kosecki, Paweł Wszołek i Arkadiusz Milik. Są to bardzo ofenswynie nastawieni gracze i będą atakować przez 90 minut. Mają doskonałą okazję, żeby pokazać się z dobrej strony trenerowi Fornalikowi i liczyć na kolejne powołania. Ci zawodnicy będą zapewne obserwowani przez zagranicznych skautów, a to powinno ich jeszcze bardziej zmobilizować do dobrej ofenswynej gry. Oprócz tych graczy Fornalik desygnował do gry bramkarza Skrupskiego, obrońców Broźia, Jędrzejczyka, Rzeźniczaka i Jodłowca oraz Łukasika i Kazimierczaka. Moim zdaniem jest to całkiem przyzwoity skład i powinniśmy sobie gładko poradzić z &quot;drugą&quot; drużyną Macedonii. W jednym z wywiadów reprezentant Macedonii, a zarazem piłkarz Polonii Warszawa Todorowski przekonywał, że Macedonia zagra z Polską ofenswynie bo taki styl gry preferuje trener Macedończyków. Zatem Polacy będą mieli okazję na liczne kontrataki. Szybki Wszołek i Koscecki powinni dzisiaj nie jeden rozmontować obronę piłkarzy z Macedonni. Licznę na dobry występ &quot;Młodych Wilków&quot; naszej reprezentacji. Stawiam 3:1 dla Polski.
✅

Otrzymane punkty reputacji: +17
sparta 309

sparta

Użytkownik
Podsumowując spotkanie:
Mecz zgodnie z tym co mogło się wydawać. Zawodnicy niby z polskiej ligi ale tacy gracze jak Kosecki, Milik, Pawłowski, Łukasik, Furman i inni to gracze którzy będą się wdzierać szybko do pierwszej reprezentacji. Doskonali technicznie. Taki skład mimo że nie podstawowy to nie to co macedonska liga... ich grę dziś widzieliśmy ... dopiero pod koniec cos zaczeli grac.
Jak dla mnie kursy były na Polskę bardzo przesadzone. W 5minucie gry gdy odpalilem komputer kursy na bet365 wyglądały tak:
Polska 1.9
Polska -1 3.6
Polska -2 9.00 i ten kurs postanowiłem wykorzystać z pocałowaniem ręki ( klik )

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom