>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

M-1 Challenge 53: Battle In The Celestial Empire

Status
Zamknięty.
macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA

Pojedynek o pas mistrzowski M-1 w wadze ciężkiej
Open: Denis Smoldarev (9-0) vs. Marcin Tybura (11-0)
Pozostałe:
Open: Kenny Garner (14-7) vs. Sergey Kharitonov (21-5)
Open: Konstantin Gluhov (28-14) vs. Damian Grabowski (19-2)
77 kg: Viktor Skoteski (5-1) vs. Muslim Salikhov (2-1)
66 kg: Pavel Vitruk (11-0) vs. Rafael Miranda (9-4)
61 kg: Nikita Chistyakov (2-1) vs. Honggang Yao (10-4)
61 kg: Sergey Morozov (1-0) vs. Rijirigala Amu (8-3)
61 kg: Movsar Evloev (0-0) vs. Jianwe He (0-1)

Kursy z Betsafe:

Zapraszam do dyskusji na temat gali.​

macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Będzie krótko i na temat gali bo start jutro w południe i czasu na rozpisywanie nie ma.;)

Denis Smoldarev (9-0) vs. Marcin Tybura (11-0)✅Marcin Tybura pok. Denisa Smoldarewa przez poddanie (duszenie zza pleców), 3:35, runda 1.
Typ:2

Obecnie najlepszy Polski ciężki, jak każdy wie pokonał Grabowskiego. Podejmie również dobrego niepokonanego Estończyka jednak, przeciwnik Polaka walczył z dużo mniej doświadczony zawodnikami, w końcu Polak ma na rozkładzie takich zawodników jak Grabowski, Perak, Gluhov, Ka. Polak przeważa rywala w parterze i tam będzie się odbywała walka. Mój typ to Tybura przez decyzję. Będzie obalał i punktował. W stójce Polak też daje radę.

Konstantin Gluhov (28-14) vs. Damian Grabowski (19-2)✅amian Grabowski pok. Konstantina Gluhowa przez poddanie (duszenie trójkątne rękami), 1:47, runda 3.

Kostia solidy stójkowicz, co prawda wyjechał niedawno na treningi do Ameryki jednak moim zdaniem nie dojdzie on do takiego poziomu w parterze jaki ma Damian. Mój typ jest prosty Grabowski obala i tam poddaje Łotysza, chcąc się zrehabilitować za ostatnią porażkę.

Kenny Garner (14-7) vs. Sergey Kharitonov (21-5)✅Sergey Kharitonow pok. Kenny’ego Garnera przez TKO (przerwanie przez lekarza), 2:01, runda 3

Legenda która walczyła w Pride, na legendarnych galach K-1 podejmuje byłego mistrza M-1. Który zaliczył cztery porażki w M-1 i musiał się &quot;odbić&quot; na mniejszych Amerykańskich galach wygrywając raz przez poddanie a raz przez split z dość słabym Scottem Barrettem. Do tego Amerykanin wziął ową walkę na zastępstwo. Nie ma co szukać sensacji Rosjanin ubije Gartnera w pierwszej rundzie.

I Tapology:

Otrzymane punkty reputacji: +18
P 522

paulattryda

Użytkownik
Ja bym na Grabowskiego nie grał. Raz, że jest dość zapasiony co go spowolni, dwa swoją grą stójkową nie potrafi tej masy przełożyć na siłę ciosów w stójce. Tak sobie nawet myślę, że będzie miał trudności z przewróceniem łotysza, ale zobaczymy...a łotysz bije mocno...
//edit: Co do przygotowania Graby to jak zwykle siedział w domu...
//edit2: W sumie jak zobaczyłem, jak Kostia znokautował tego kuśtyka w Rosji, to zapałałem sympatią do niego, ja nie wytrzymałby tak długo i od razu po pierwszej rundzie bym mu wyrąbał. Może to trochę skrzywia moje spojrzenie na tego zawodnika. Jak ktoś nie wie o co chodzi to sami sobie zobaczcie, koleś mógłby wystąpić w Krwawy Sport 2
//edit 3: Damian wygrywa, dla mnie ⛔, ale gratulacje dla tych co typowali odwrotnie.
https://www.youtube.com/watch?v=WLO-k3DZsk8

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Marcin Tybura - 1.42✅✅✅ - betsafe
poddanie 1 runda
Marcin to chyba obecnie najlepszy grappler w Europie . Dla mnie teraz w UFC by toczył równe boje z czołówką wagi ciężkiej (top 15) a nawet i by je wygrywał .
Scenariusz jest banalny i prosty . Po chwili rozpoznania na środku ringu/klatki Marcin go złapie (obejmie) zepchnie pod siatkę , trochę popracuje i obali/przewróci a tam już powinno być do jednej bramki .
Przewaga w grapplingu jest spora nie mówić ogromna po jego stronie , w stójce też nie ustępuje .
Tybura poddanie✅✅✅ , to będzie sensacja dla mnie jak to przegra . Walka chyba jakoś około 14-15 .

Otrzymane punkty reputacji: +6
szef10 216

szef10

Użytkownik
Grabowski &amp; Tybura 1.93 Betsafe
Grabowski na początku miał walczyć z ruskiem Sergeiem Kharitonovem, ale rusek zrobił kupę i odmówił. Będzie walczył z Łotyszem Gluhovem wywodzącym się z K-1. Bywał on często w Polsce, walczył z Danielem Omielańczukiem podczas turnieju KSW 12 wagi ciężkiej aby następnie dostać od Olivy. Potrafi walczyć w stójce, bije mocno (znokautował w Marsyli niedawno Valentijna Overeema), ale z parterowcem jakim jest Grabowski nie wygra. Damian będzie szukał walki w parterze i tam będzie nabijać punkty na kartach sędziowskich. Jak dla mnie jednogłośna decyzja dla Grabowskiego lub poddanie gdy Łotysz popełni jakiś błąd. Nie mogę nic znaleźć o przygotowaniach Damiana i Marcina, ale myślę, że żadnego błędu nie popełnili. Marcin będzie miał obronę pasa a Damian po błędach w przygotowaniach na galę MMA Attack 3 obiecał w wywiadach, że więcej błędów jak wtedy do walki z Economu nie popełni, więc trzeba jemu wierzyć.
Marcin Tybura- super parterowiec, dostaje przeciwnika, który rekord ma nabity na przeciętniakach, do tego też lubi powalczyć w parterze. Marcin poddał Damiana, jak nie podda Smoldareva to mocno się zdziwię.
E: Paul w domu? No nie wiem, udało mi się co nie co znaleźć. Z tego co pisał na swoim profilu na facebooku to przygotowania były dobre i urozmaicone. Jest cięższy o 5 kg od przeciwnika, ale na zdjęciach po sparingach w Czerwonym Smoku z 24 października nie wygląda na zapasionego,
a pamiętajmy, że ta gala miała się odbyć początkowo 11 listopada.
Wyleciał do Pekinu ok 2 tygodni przed walką więc powinno być dobrze. Za to Marcin trenował i przygotowywał się w Anoksie Zapasy, wyleciał do Pekinu ponad miesiąc przed walką.
A koleś z tej walki co dodałeś to niezły wygibus ????

Otrzymane punkty reputacji: +8
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Marcin wygrywa przez poddanie (duszenie) w 1. rundzie. Totalna dominacja Polaka, po zdobyciu pleców masa ciosów na głowę Estończyka by potem zapiąć duszenie. Świetne zwycięstwo Tybury! ????

kopytko1337 1,2K

kopytko1337

Forum VIP
Dokładnie, Kharitonov Graba i Tybura pięknie siedzą w kuponie.
Tybur jak już wszedł za plecy to już było odliczanie sekund do oklepania estończyka ????
Graba musiał się trochę pomęczyć z litwinem ale skończyło się tak jak prawie wszyscy przewidywali ????
Dziś chyba każdy zarobił na tej gali

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom