Grabowski & Tybura 1.93 Betsafe
Grabowski na początku miał walczyć z ruskiem Sergeiem Kharitonovem, ale rusek zrobił kupę i odmówił. Będzie walczył z Łotyszem Gluhovem wywodzącym się z K-1. Bywał on często w Polsce, walczył z Danielem Omielańczukiem podczas turnieju
KSW 12 wagi ciężkiej aby następnie dostać od Olivy. Potrafi walczyć w stójce, bije mocno (znokautował w Marsyli niedawno Valentijna Overeema), ale z parterowcem jakim jest Grabowski nie wygra. Damian będzie szukał walki w parterze i tam będzie nabijać punkty na kartach sędziowskich. Jak dla mnie jednogłośna decyzja dla Grabowskiego lub poddanie gdy Łotysz popełni jakiś błąd. Nie mogę nic znaleźć o przygotowaniach Damiana i Marcina, ale myślę, że żadnego błędu nie popełnili. Marcin będzie miał obronę pasa a Damian po błędach w przygotowaniach na galę
MMA Attack 3 obiecał w wywiadach, że więcej błędów jak wtedy do walki z Economu nie popełni, więc trzeba jemu wierzyć.
Marcin Tybura- super parterowiec, dostaje przeciwnika, który rekord ma nabity na przeciętniakach, do tego też lubi powalczyć w parterze. Marcin poddał Damiana, jak nie podda Smoldareva to mocno się zdziwię.
E: Paul w domu? No nie wiem, udało mi się co nie co znaleźć. Z tego co pisał na swoim profilu na facebooku to przygotowania były dobre i urozmaicone. Jest cięższy o 5 kg od przeciwnika, ale na zdjęciach po sparingach w Czerwonym Smoku z 24 października nie wygląda na zapasionego,
a pamiętajmy, że ta gala miała się odbyć początkowo 11 listopada.
Wyleciał do Pekinu ok 2 tygodni przed walką więc powinno być dobrze. Za to Marcin trenował i przygotowywał się w Anoksie Zapasy, wyleciał do Pekinu ponad miesiąc przed walką.
A koleś z tej walki co dodałeś to niezły wygibus ????