>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Szwedzka 2025

S 80,4K

scrobek

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
W tym temacie podajemy typy i dyskutujemy o żużlowej lidze szwedzkiej w sezonie 2025.

I kolejka Elitserien 06.05.2025 godz. 19:00

Dackarna Mallila - Lejonen Gislaved (Transmisja Eleven Sports 1)
Vargarna Norrkoeping - Piraterna Motala
Smederna Eskiltuna - Rosspigarna Hallstavik
Indianerna Kumla - Vastervik Speedway

Ostatnia edycja:
B 58,5K

bosky

Użytkownik
Rasmus Jensen under 6.5 sts 1.94
u. 5. 3.40 bet365 zabrakło ciut szczęścia, w trzecim biegu przywiózł 3, 2* dałaby plus

Nie jestem fanem obstawiania ligi szwedzkiej, ale zaryzykuje. Rasmus jest w bardzo slabej formie u progu sezonu i nie daje zbyt duzych nadziei na fajne punkty. Patrzac po personaliach dzisiaj, to jest pierwszym kandydatem do tego, zeby nie pojechac piatego startu. Kluczowe na ten moment wydaje mi sie jego rozpoczecie meczu. Na dzien dobry ma 1 pole i Caspera Henrikssona obok siebie, takze powinien miec duzo swobody w wejsciu w 1. luk. Jest w tym biegu jednak tez Kubera, a i Jakobsen moze go gdzies na dystansie zlapac. W kolejnych startach raczej spodziewalbym sie 1-2 punktow. Chciałbym jednak jeszcze raz zaznaczyć, że to bardziej typ pod przyjemniejsze oglądanie w TV, niż jakiś bet dnia.

Ostatnia edycja:
karfus 135,4K

karfus

Użytkownik
#1 Dackarna Malilla - Lejonen Gislaved | 2 +4.5 | betclic | 1.60

Na dzień dobry powtórka z zeszłorocznego finału. Wtedy górą byli goście wygrywając 47:43, w fazie zasadniczej wygrali również, 51-39. Dzisiaj bierzemy lekką poprawkę i drużynie Lejonen dorzucamy +4.5 oczka. Wynik powinien trzymać niezmieniony trzon zespołu Lejonen: Zmarzlik, Kubera, Woryna, którzy w tamtym roku byli w TOP10 żużlowców w lidze szwedzkiej. Trochę pozmieniało się w drużynie gospodarzy. Nie zobaczymy dzisiaj Bradyego Kurtza, Dana Bewleya czy Ryana Douglasa. W ich miejsce pozyskano Nickiego Pedersena, który wraca do Szwecji po 5 latach, Fredrik Jakobsen oraz Nazar Parnicki, personalnie raczej to nie są zmiany na lepsze. Nazar + Nick, to może być ,,wybuchowy duet".

#2 Wadim Tarasienko over 8.5 | betlic | 1,62 | pierwsze 5 startów

Wadim przyjeżdza na swój domowy tor z zeszłego sezonu, gdzie był najlepszym zawodnikiem Smederny, ze średnią biegową 2,242, po za wpadką w meczu inauguracyjnym gdzie zdobył 3 oczka, jeździł świetne mecze, nawet z kompletem punktów.

#3 H2H Przemysław Pawlicki - Jakub Miśkowiak | 1 | 1.60 | superbet | wszystkie starty

Przemek póki co jedzie solidny sezon, a w Szwecji zawsze był mocny, przed rokiem sklasyfikowany na 9-ta średnia, natomiast dwa lata temu 3-cia w całej lidze. Przemek w dalszym ciągu powinien być liderem Piratów, więc po cichu liczę dzisiaj na 6 startów.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +565
N 167K

nemsik

Użytkownik
u. 5. 3.40 bet365

Nie jestem fanem obstawiania ligi szwedzkiej, ale zaryzykuje. Rasmus jest w bardzo slabej formie u progu sezonu i nie daje zbyt duzych nadziei na fajne punkty. Patrzac po personaliach dzisiaj, to jest pierwszym kandydatem do tego, zeby nie pojechac piatego startu. Kluczowe na ten moment wydaje mi sie jego rozpoczecie meczu. Na dzien dobry ma 1 pole i Caspera Henrikssona obok siebie, takze powinien miec duzo swobody w wejsciu w 1. luk. Jest w tym biegu jednak tez Kubera, a i Jakobsen moze go gdzies na dystansie zlapac. W kolejnych startach raczej spodziewalbym sie 1-2 punktow. Chciałbym jednak jeszcze raz zaznaczyć, że to bardziej typ pod przyjemniejsze oglądanie w TV, niż jakiś bet dnia.

Na Rasmusa w betlicku masz 2,3 bez podatku taka sama linia

A 559,3K

adams235

Znawca - Żużel
V.Milik under 7.5 kurs 1.84 STS
Typ pod biegi,ma ciężkie ,tor tam jest specyficzny z tego co pamiętam i typ taki na czuja trochę
Rospiggarna +4.5 kurs 1.55 Fortuna
Chciałem dać czysty win bo super kurs ale jednak wezmę handi,mecz dla mnie 50na50 do dubla idealnie,dorzucę Barcelonę +11.5 bo wydaje mi się będzie na styk to euroliga
O.Berntzon under 5.5 kurs 1.75 STS
Tu delikatnie,dwa bardzo ciężkie biegi i wydaje mi się że nie jest w optymalnej formie narazie

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +798
marasspec 24,2K

marasspec

Użytkownik
V.Milik under 7.5 kurs 1.84 STS
Typ pod biegi,ma ciężkie ,tor tam jest specyficzny z tego co pamiętam i typ taki na czuja trochę
Rospiggarna +4.5 kurs 1.55 Fortuna
Chciałem dać czysty win bo super kurs ale jednak wezmę handi,mecz dla mnie 50na50 do dubla idealnie,dorzucę Barcelonę +11.5 bo wydaje mi się będzie na styk to euroliga
O.Berntzon under 7.5 kurs 1.75 STS
Tu delikatnie,dwa bardzo ciężkie biegi i wydaje mi się że nie jest w optymalnej formie narazie
berntzon under 7,5 ?????? to chyba byłby bet dnia :)

A 559,3K

adams235

Znawca - Żużel
Sorki panowie kurde myślałem o 5.5 a jakimś cudem wskoczyło mi 7.5 heh,oczywiście 5.5 zagrałem ale delikatnie

K 3,4K

kris09

Użytkownik
u. 5. 3.40 bet365 zabrakło ciut szczęścia, w trzecim biegu przywiózł 3, 2* dałaby plus

U mnie STS rozliczył na 7 pkt jako błąd Sportowe Fakty podają 5 pkt. Co jest grane?

Do góry Bottom