To może ja zacznę :
Grupa A.
Moim zdanie bardzo ciekawa grupa. Faworytem jest tutaj Inter i to on najprawdopodobniej zajmie 1 miejsce. Kolejno stawiałbym na Tottenham z racji ich potencjału oraz świetnego, świeżego składu. Potem Werder,który z trudem uporał się ze Sampdorią. Zamykać stawkę będzie drużyna, która moim zdaniem miała 1 dobry sezon.
Grupa B.
Lyon już nie ma takiej paki jak kiedyś, ale zeszłoroczny półfinał na pewno narobił im smaka. Następnie stawiałbym na Benfikę potem Hapoel. Tel Awiw bardzo mi zaimponował w dwumeczu z Salzburgiem. Na końcu umieściłbym Shalke, które jest cieniem zespołu sprzed lat.
Grupa C.
Z racji tego, że mam wątpliwości co do gry Diabłów na pierwszym miejscu postawię Valencię. Bez Villi, drużyna z Estadio Mestalla w przygotowaniach do sezonu radzi sobie całkiem dobrze. 2 miejsce dla podstarzałych piłkarzy z Manchesteru. Wielu pewnie widzi Burcaspor i myśli "co to do diabła?", ale ja myślę, że ta drużyna będzie jedną z czołowych ekip w Turcji - na razie tylko tam.
Grupa D.
Tutaj oczywiście Messi i Barcelona - nie ma się co rozpisywać. Ciężko ustalić teraz kolejność, ale najpierw postawiłbym na Rubin. Zauważyłem,że na salony zaczynają wpływać drużyny z Rosji - są solidni, pracowici to powoduję, że pną się w górę. Co do Panathinaikosu i Kopenhagi nie będę nic pisał bo uważam, że są to na tyle równe drużyny, że nie będę typował.
Grupa E.
Bayern i Roma będą tutaj toczyć wojnę o pierwsze miejsce. Bardziej przychylałbym się do Bawarczyków, włoski futbol jest zbyt dziki.
3 miejsce dla ogarniętych z
LM Cluj, a na końcu Bazylee, która niczym mnie nie przekonuje - jak im się chce to grają jak nie to nie.
Grupa F.
Tutaj tylko jeden faworyt i oczywiście komplet punktów - mowa o Chelsea
. Jakoś nie widzę tutaj innej opcji. Powiem nie tyle, że wygra tą grupę, ale także dojdzie do finału ???? No ale nie wykraczajmy tak daleko.
Kolejno Marsylia, Zlina i Spartak. Tak jakoś :razz:
Grupa G.
No..no..no
Mourinho pokaże tej grupie jak on to robi. Walka tutaj będzie między Milanem,a Realem. Mediolańczycy jak zwykle niczym mnie nie przekonują, ale coś tam wywalczą. Tutaj także bramkostrzelny Ajax oraz Auxerre Irka Jelenia, no ależ to będą mecze
. Real,Ajax,Milan,Auxerre (niestety)
Grupa H.
W tej grupie rządzić będą młodziki z Londynu, nie mam wątpliwości.Braga po tym co pokazała z Sevillą powinna coś ugrać - jeśli utrzymają te tempo.
Partizan będzie kopał dziury pod wapnem, więc nie będzie miał czasu na granie :razz: więc 3 miejsce zajmie ekipa z Doniecka.