Friedrischafen- 2,5 @ 1,62 + Trentino @ 1,3 AKo 2 Unibet
Oczywiście w siatkówce 3-0 nie jest pewne nawet w starciu Dawida z Goliatem ale ja tutaj ide ostro w Niemców. VFB to od lat solidna ekipa. W pierwszym spotkaniu rozwalili Finów do 22, 15 i 15. W lidze niemieckiej, która nie jest przecież jakaś słaba są dominatorami i rzadko oddają jeden set. Jest to ekipa bardzo dobra technicznie. Mają niskich przyjmujących ale bardzo skocznych i potrafiących swietnie kiwać i obijać blok. Bartek B też sroce spod ogona nie wypadł i swoją lewą reką potrafi wiele napsuć krwi rywalom. Co prawda dzisaj wygrane 2 sety zapewniaja im pierwsze miejsce na koniec ale wątpie czy zechcą sobie urządzac trening po drugim secie i przegrac mecz albo doprowadzić do taja z chyba najgorszą w tej edycji ekipą
LM.
Kurde nie ufam Trentino od początku sezonu. Wlidze włoskiej obstawiam ich za drobne głownie obstawiając ich wynik albo grając jak jest większy kurs. Chyba tylko Modeny boje się tam bardziej. Nie chce mi sie wierzyc jednak, ze nie pokonaja Zaksy bez Sama, który stanowi 1/3 siły tego zespołu. Oczywiście mamy w pamięci to co wydarzyło sie w pierwszym spotkaniu gdzie Zaksa równiez z półrezerwowym przyjęciem wyciągneła z 0-2 ale raczej nic 2 razy sie nie zdarza. Trentino pokazało co potrafią u siebie, pokonując będącą w gazie Piacenze 3-0.
Edit; Ja sie chyba bardziej usmiałem przy meczu Trento Zaksa niż udenerwowałem ???? 3 piłki meczowe ale znowu chyba przehandlowali sprawe.W sumie jak tak patrzyłem na ubawionego trenera trento podczas ostatniej przerwy na żadanie to kto wie ???? Morał prosty trzymac sie z daleka od trentino oraz Modeny ????
Zagram jeszcze
Noliko + 1,5 @ 1,72 + BR Volleys-Zenit over 134,5 @ 1,54 AKO 2,6 Unibet
Noliko to ekipa lepsza od Arkassporu. oczywiście gramy w Turcji a tam różne rzeczy są możliwe jednak solidność jest po stronie Masseik. Obydwie ekipy sa raczej teamami domowymi jednak stawiam tutaj na belgijską ekipę. Maja jakies tam małe procenty szans na awans nawet więc dlaczego nie powalczyć? Jak maja przyjęcie to grać potrafia o czym przekonała sie Zaksa. Podoba mi sie tez styl gry tej ekipy i prowadzenie jej przez trenera Banksa. Wystarczy sobie posłuchać i popatrzec na ich przerwy. Gosc mówi bardzo merytorycznie, skupia sie na pozytywach, nie wydziera sie na graczy i świetnie analizuje. Na prawde potrafi wyciskać z tej ekipy to co sie tylko da. Asekuracyjnie + 1 set.
No i wielki Zenit przyjezdza na gorący teren. Specyficzna hala gdzie jest swietna atmosfera. Myśle tutaj o tym, ze
Polska zawsze była wrogiem Rosji oraz Niemiec więc sojusznicy może sie ułożą ???? A tak na poważnie to Zenit ma zaklepane 1 miejsce. Byc może nie zagrają w najsilniejszym zestawieniu, być może oleją 1 czy 2 sety (chociaz to w przeciwienstwie to takiego Novosybirska jest ekipa kompletnych profesjonalistów), kto wie jak będzie. Da im sie urwac seta czy 2 u siebie ale trzeba nie cofać ręki, ciągle trzymać sie swojego planu i nie spinać gaci jak to zrobiło jastrzebie w pierwszym secie u siebie. BR stac na przynajmniej jeden mega set gdzie będzie wszystko wpadac i gdzie będa iśc za ciosem a jednak mają kim wyciągnąc tego jednego seta. Oczywiście over jest spokojnie możliwy przy nawet trzech setach. W pierwszym spotkaniu mieliśmy sporo pkt i 4 sety. Wiem wiem, ze Zenit był wtedy zaraz po KMŚ ale tego faktu sie nie zmieni. Byc może dream team z Kazania zafunduje frajde kibicom w Sporthalle i pozwoli doprowadzic do taja albo i wygrac? Kazdy pkt dla Berlina jest na wage złota przed ostatnim meczem z JSW. Gram taki overek bo jednak jak napisałem i przy trzech setach wchodzi na lajcie przy jednym zaciętym secie.
Z europejskich pucharów jeszcze na dzisiaj godne uwagi dla mnie
Prefaxis + 1,5 @ 2,25
Biełgorod 3-0 @ 1,5
Ravenna - 1,5 @ 1,45