>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Estońska

Status
Zamknięty.
uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
Maag Tartu JK - Vaprus Pärnu
typ:1 ✅
kurs:1.55
buk:STS
lub over 2,5 ✅ 4-1
Dwudziestego pierwszego czerwca o godzinie 13:00 w Estonii w ramach szesnastej kolejki zostaną rozegrane mecze sąsiadujących ze sobą drużyn w tabeli. Maag Tartu będący o oczko niżej wygrał o jeden mecz mniej i o jeden mniej przegrał. Vaprus traci dużo bramek w tym sezonie bo aż 47 ! W bezpośrednich spotkaniach między tymi zespołami tylko raz drużynie Vaprus udało sie wygrać takt o zawsze ulegali przeciwnikom. Maag Tartu nie wygrało od ośmiu kolejek więc kiedyś musi przerwać tą passę. Jeśli chodzi o formę wyjazd/dom lepiej wypadają gracze Vaprusu. Myślę że jutro atut własnego boiska przerwie zły sen drużyny gospodarzy którzy jak widać z historii mają sposób na drużynę gości. Typuję tu również wynik overowy.

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
Vaprus Pärnu - Kalju Nomme JK
typ:2 ✅
kurs:1.90
buk:STS
Siedemnastego czerwca o godzinie 17:45 w piętnastej kolejce ligi Estonii piąty zespół w tabeli wybiera się do siódmej drużyny na dziewiędziędziesięcio minutowy pokaz gry i wygrywania. Gospodarze to mało stabilna drużyna po czternastu kolejkach zgromadziła dwanaście punktów i jedno można o niej powiedzieć dobrego nie lubi remisów gdyż żadne z jej spotkań nie zakończyło się podziałem punktów. Vaprus nie umie zdecydowanie wykorzystać atutu własnego boiska gdyż wygrało na nim tylko raz i to z ostatnią drużyną w lidze. Z kolei Kalju dorobiło się już dwudziestu dwóch punktów i raczej nie może już liczyć na pierwsze lub drugie miejsce w lidze ale ostatnia pozycja na podium jest nadal w zasięgu ich ręki gdyż tracą do trzeciego zespołu tylko pięć punktów. Ostatni mecz Kajlu wygrało 2:1 z ósmym Maag Tartu. Ostatnim czynnikiem za graniem na gości jest historia, w marcu tego roku w bezpośrednim spotkaniu między tymi drużynami Kajlu rozgromiło 3-1 u siebie Vaprus. A jak wiadomo historia lubi się powtarzać ;)
Edit: mam nadzieję że ktoś skorzystał ;)

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Spotkanie: Flora Tallin - Nomme Kalju
Typ: over 3.5 lub 1
Kurs: 2.60 lub 1.65
Bukmacher: Unibet

O godzinie 17:45 w Tallinie na Kadrioru Stadium zostanie rozegrany finał pucharu Estonii, w którym zagraja stołeczna Flora i Nomme Kalju.
Faworytem i to zdecydowanym jest Flora. Ładnie prezentuję się kurs wystawiony na wielokrotnych mistrzów Estonii. Na zwycięstwo podopiecznych Sandera Posta w Unibecie dostaniemy 1.60 i jest to na pewno dobry przelicznik mimo iż Flora w tym sezonie gra poniżej oczekiwań. Myślę jednak, że wlaśnie w Pucharze będą chcieli udowodnić, że jeszcze powalcza o najwyższe laury w tym sezonie i tanio skóry nie sprzedadzą choć Nomme Kalju w półfinale wyeleminował po rzutach karnych wicelidera estońskich rozgrywek zespół Kalev Sillamae.
Jeszcze bardziej jednak podoba mi sie over bramkowy. Wydaję się bardziej pewny, a kurs jest rewelacyjny.
W lidze Estonii pada bardzo dużo goli, głównie za sprawą Levadii i właśnie Flory, które gromią kolejno swoich rywali. Do ich poziomu w tym sezonie przystosowały się także inne ekipy, w tym i jutrzejszy rywal Flory, który równiez strzela ostatnio gole jak na zawołanie. W ostatnich meczach ligowych, z 9 maja obie druzyny zdobyły łącznie, uwaga, aż 10 goli. To bez wątpienia imponująca statystyka. W 5 poprzednich pojedynkach tych drużyn padło aż 18 bramek, a zapewne byłoby ich dużo więcej gdyby Nomme Kalju prezentowało w nich taką formę strzelecką w jakiej jest w tym sezonie.
Myślę, że over spokojnie zostanie pokryty. Zastanawiałem się jednak nad tym czy zaryzykowac 3.5 czy tez 4.5. W ostateczności zdecydowałem się na ten niższy choć nie wykluczone, że i ten pokaźniejszy overek byłby na plus.
Rezultat: 0:0 ⛔

FATALNIE :|

olo 2,4K

olo

Użytkownik
JK Tallinna Kalev - JK Kalev Sillamae​

Mecz, w którym faworyt może być i jest tylko 1, czyli zespół gości. Zdobyli oni w 10 meczach tego sezonu 24 punkty, co pokazuje że są mocni. Ich rywale mają na koncie 4 punkty. Do tego są ostatnio w fatalnej dyspozycji, ostatnie 4 mecze to 4 porażki, ostatnie 5 meczów u siebie 4 porażki i remis. Goście ostatnio w 5 meczach zanotowali co prawda 2 przegrane, ale jedna po karnych w pucharze, a druga z liderem, czyli drużyną Levadia Tallin, która póki co zdobyła komplet punktów. Tyle ode mnie na temat tego meczu bo uważam że więcej się rozwodzić nie trzeba.
Typy:
Sillamae 1.20 Expekt to taki do kuponu typ ⛔
HT/FT Sillamae/Sillamae 1.70 Unibet ⛔

Flora Tallinn - JK Tulevik Viljandi​

Mecz pomiędzy 3 i 4 drużyną w tabeli. Wydaje się że ciężkie do typowania i wyrównane spotkanie, ale wystarczy spojrzeć na formę obu drużyn, a zwłaszcza na wyjazdową formę gości, żeby przekonać się, że nie jest tak trudno wskazać faworyta w tym starciu. Flora ostatnio w dobrej formie, 4 mecze to 4 wygrane, u siebie jeszcze lepiej bo wygrali ostatnie 5 meczów. Tulevik niby ostatnio też w dobrej formie, 5 meczów, z których 4 wygrali i raz remisowali. Jednak na wyjazdach tak kolorowo nie jest, co prawda wygrali ostatnio 2 mecze, jednak były to spotkania ze słabymi przeciwnikami. Gdy grali ze swoimi &quot;sąsiadami&quot; z tabeli to remisowali lub przegrywali. Widać więc że gra na obcych boiskach nie jest ich mocną stroną. Dlatego uważam że Flora spokojniutko dziś się po nich przejedzie.
Moje typy:
Flora 1.40 bet365 ✅
HT/FT Flora/Flora 1.85 unibet ✅

FC Kuressaare - JK Maag Tammeka​

Mecz, że tak powiem dwóch słabeuszy. Obie drużyny totalnie zawodzą w tym sezonie. Gospodarze teoretycznie mają szansę na złapanie kontaktu punktowego z drużynami z wyższych pozycji, ale są to raczej tylko teoretyczne szanse. Napewno nie osiągną tego z taką grą jak ostatnio. 4 mecze i 4 przegrane. Ciut lepiej u siebie, bo w ostatnich 4 meczach nawet raz wygrali i to z Florą czyli nie byle chłopcami do bicia. A goście, ostatnie 5 meczów to 4 porażki i zwycięstwo z dzisiejszymi rywalami, ale był to mecz u siebie. Na wyjazdach Tammeka tragicznie 4/4 w tym roku przegrane, a wcześniej jeszcze 4 w zeszłym. Myślę więc że i dziś polegną.
Moje typy:
Kuressaare 1.60 betway ⛔
over 2.5 1.72 unibet ⛔

JK Trans Narva - Levadia Tallinn​

5 drużyna ligi podejmuje u siebie lidera. Nie mam pojęcia czemu kurs na Levadię jest aż 1.65. Są oni bezdyskusyjnie faworytem tego spotkania. W tym sezonie na 10 meczów zdobyli oni 30 punktów i dziś wg mnie spokojnie powiększą dorobek o kolejne 3. Może buki kierują się tym, że Trans Narva wygrała w kwietniu z Levadią w pucharze, ale moim zdaniem to nie ma takiego znaczenia bo nie był to w końcu mecz ligowy. A Narva ostatnio przegrało 2 mecze u siebie z 2 i 3 drużyną ligi. Więc z liderem polegną tym bardziej. Tyle ode mnie, teraz typy:
Levadia 1.65 Expekt ✅
over 2.5 1.50 Unibet ✅
HT/FT Levadia/Levadia 2.50 Unibet ✅

to 2 mecze weszły 2 nie, tak średnio, ale na 1 raz z Estonią jestem w miare zadowolony

jose-41859 20

jose-41859

Użytkownik
(16.06.2009 17:45) FC Kuressaare v Paide Linnameeskond Both Teams to Score? NO
Kurs: @2,10
Stawka: 2j.
Buk: Unibet
(16.06.2009 17:45) FC Kuressaare v Paide Linnameeskond Away Team to Score? NO
Kurs: @2,80
Stawka: 1j.
Buk: Unibet
Dwa zespoły z najgorszym atakiem w lidze. Gospodarze nie potrafią zdobyć gola od 4 spotkań, goście od 3.
Gospodarze w 7 spotkaniach dwa zdobyte gole na własnych śmieciach, goście też 2 na wyjazdach.

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
vs

JK Tammeka Tartu - JK Trans Narva

Estonia,Tartu - godz 16:00.
Spotkanie dwóch, jakże różnych klubów. Pojedynek Dawida z Goliatem.
Jednak rozstrzygnięcie widzę inne , niż to jakie jest w legendzie.
Dawid, czyli drużyna Tammeki jest skazana na porażkę.
Zespół zajmuje ostatnie miejsce w tabeli z dorobkiem TYLKO I AŻ 8 punktów. Aż żal patrzeć, jak drużyna gromadzi taki dorobek w 20 spotkaniach i zdobywa przy tym jedyne 15 bramek. Bilans bramek straconych: 58, co daje nam prawie 3 bramki na mecz.
2 zwycięstwa, 2 remisy i 15 porażek ... dorobek tragiczny. Drużyna nie prezentuje żadnego poziomu, chyba że żenujący ...
Ale z drugiej strony, można mrużyć oczy, bo jak mają coś prezentować jak tam grają dla przyjemności. Każdy dobrze wie, że Estońska liga podzielona jest na: totalną demolkę, czyli zespoły które co rok walczą o mistrza i rekordy bramkowe co kolejkę, zespoły średnie, które starają się być jak najwyżej oraz zespoły z góry skazane na porażkę. Gospodarze należą do tej ostatniej grupy. Goście, czyli drużyna z Narvy to zespół z środkowego przedziału, podchodzący pod demolkę xD
W tym sezonie są w ścisłej czołówce, podobnie jak w poprzednim, gdy byli w top 3.
Obecnie zajmują bardzo dobrą - 3 pozycję. Dotychczas zgromadzili 11 zwycięstw, 3 remisy i 6 porażek. Bilans bramkowy prezentuję się ładnie, bo: 41-21.
Jest to zespół który dobrze sobie radzi, potrafi powalczyć gigantami (Levadia, czy Sillamae), a &quot;grupę ostatnią&quot; młuci aż miło.
W spotkaniu z Tammeką jest murowanym faworytem. NIe dziwią więc kursy wystawiane przez firmy bukmacherskie - np. 1.09 !
Ostatnio na wyjeździe potrafili wygrać z zespołem lepszym niż dzisiejszy rywal. Pokonali Florę Paidę 5-0. Nie jest to jakiś wielki wyczyn, bo te lepsze ekipy regularnie pobijają rekordy bramkowe.
Ekipa z Tartu doznała kolejno 3 porażek ... Nie wydaję mi się, że dzisiaj mogliby powalczyć choćby o remis. W tym roku grali ze sobą dwukrotnie. 2x wygrywali dzisiejsi goście w rozmiarach 4-1 i 3-1 ;)
Mówię ! ... to że goście są murowanym faworytem to nic nowego. Kwestia tego ile razy trafią do bramki. Początkowo typ over 3,5 po kursie 2.00 (Unibet) wydawał mi się extra zakładem, jednak w Tobet zauważyłem inną propozycję. Mianowicie -1 Trans ... po kursie 1,60. Bez wahania skorzystałem z ich propozycji - dla mnie prezent !
Ostateczne typy na to spotkanie:
JK Tammeka Tartu - JK Trans Narva over 3,5 2.00 (Unibet)
JK Tammeka Tartu - JK Trans Narva -1 1.60 (Tobet)​

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
JK Tammeka Tartu - JK Trans Narva over 3,5 2.00 (Unibet)
JK Tammeka Tartu - JK Trans Narva -1 1.60 (Tobet)
0:1

Cała liga dzisiaj overki i handi na luziee ... (nie wliczam tego spotkania oczywiście ;P)
Cóż ... typ kolejki dla mnie. Rzekłbym, że prezent ...
a tu taka niespodzianka i tylko 1-0.
Cóż ... szkoda, bo typ wydawał mi się bardzo prawdopodobny ;)
Prawie peFFa ;P

olo 2,4K

olo

Użytkownik
L. Tallinn - Sillamäe Kalev
Over 2.5
1.53
bet365
Miesiąc w TD zaczynam od lekkiego kursu. Mecz doskonale kojarzonej przez Polaków Levadii Tallin, czyli lidera ligi Estońskiej z wiceliderem, czyli ekipą Sillamäe. Niby Levadia przewodzi w tabeli tylko lepszym bilansem bramkowym, ale należy pamiętać, że rozegrali oni 4 mecze mniej od swoich dzisiejszych rywali. Bilans bramkowy Levadii to 77-14 w 21 meczach, co daje im średnio 3.66 strzelanej bramki na mecz. Sillamäe trochę gorzej, ale też nieźle bo 64-22, to jednak &quot;tylko 2.56&quot; gola na mecz. Już po tych statystykach widać, że mecz zapowiada się wybitnie overowo. Dodatkowo historia spotkań H2H też sugeruje over. 6 meczów między tymi ekipami to 5 overów. W jednym meczu padł remis 1:1, a poza tym 2 razy padły 4 bramki, 2 razy 5 i raz nawet 6 bramek. Wszystkie te overowe spotkania wygrała Levadia, która po prostu niszczyła rywali. Na 3 spotkania H2H w Tallinie, Levadia wygrała 3, strzeliła 12 bramek i straciła 2. Bilans imponujący. Dziś przewiduję podobne rozstrzygnięcie, czyli pogrom w Tallinie, stawiam na 4:0 albo ewentualnie 4:1.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Levadia Tallin - Trans
Witam w nowym sezonie ligi Estońskiej już dzisiaj pierwsza kolejka, Levadia Tallin znana nam z wygranej z Wisła w eliminacjach do ligi mistrzów, Mistrz kraju także z zeszłego sezonu zmierzy się z Trans. Z racji że Levadia za dużo pieniążków nie posiada kupiła zaledwie 3 graczy Aristov,Papanov oraz Pebre. Wszystkich z rodzimej ligi i wszyscy są Estończykami. Opuścił ich jeden gracz Gussev jestem ciekaw formy Zelinskiego czy Marmora. Levadia to faworyt tego spotkania jak i całej ligi. Drużyna gości Trans to ekipa środka tabeli. W Tallinie gra się na prawdę ciężko Levadii z Trans stąd wysoki kurs na nich w dzisiejszym pojedynku jednak patrząc na ich formę sparingową mogę się upierać przy ich spokojnej wygranej dzisiaj.

Moja propozycja ;
Win Tallin @@ 1,65 Bet365 ✅ ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom