>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Legalność zakładów

P 0

peugeott1

Użytkownik
Witam wszystkich zainteresowanych mój temat oraz moze ktoś odpowie na moje pytania

A więc chodzi mi o to czy przy wygranej z zakładów bukmacherskich np STS , Betako , fortuna itp ( punkty do których trzeba iść a nie o zakładach zawieranych w internecie ) przy wygranej zabieram od firmy zaświadczenie imienne o wygranej automatycznie zabierany jest podatek przy złożeniu zakładu czyli chyba już nie muszę niczego odprowadzać do US i czy z ustawą hazardową nikt sie do mnie nie przyczepi ze mam zyski z hazardu? ( chodzi mi o duże wygrane ). Czy moze ktoś mi odpowiedzieć na te pytanko z góry dziękuje za odp

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Przy składaniu zakładu pobierany jest 12% podatek obrotowy , a od wygranych powyżej 2280zł pobierany jest 10% podatek od wygranych - od podstawy wygranej.

Wygrane z zakładów wzajemnych nie podlegają zgłoszeniu w PIT, innych podatków niż te dwa w/w już nie ma.

P.s: po blisko 6-letniej obecności na Forum Bukmacherskim to ciekawe pytania zadajesz... ????

Pzdr.

.

W 10

wilus1

Użytkownik
Pewnie dopiero zaczynasz i widzisz,że jachty będziesz za to kupywał :razz:

Gwarantuję,że nikt się nie przyczepi, bo żadnych zysków nie będzie ????

P 0

peugeott1

Użytkownik
Pewnie dopiero zaczynasz i widzisz,że jachty będziesz za to kupywał :razz:

Gwarantuję,że nikt się nie przyczepi, bo żadnych zysków nie będzie ????
Nawet jeśli przez rok udokumentuje wygrana na około 200tys?

Zaczynać to nie zaczynam ja tylko chcę przechwytywac kupony od znajomych które już zaliczają sie do wygranych i wpłacać kasę ns konto

P 0

peugeott1

Użytkownik
Przy składaniu zakładu pobierany jest 12% podatek obrotowy , a od wygranych powyżej 2280zł pobierany jest 10% podatek od wygranych - od podstawy wygranej.

Wygrane z zakładów wzajemnych nie podlegają zgłoszeniu w PIT, innych podatków niż te dwa w/w już nie ma.

P.s: po blisko 6-letniej obecności na Forum Bukmacherskim to ciekawe pytania zadajesz... ????

Pzdr.

.

Powiedz mi jeszcze czy jak kupon o dużej wygranej np 20 tys jest dzielony na 8-9 kuponów o wygranej 2280 czy nikt nie będzie sie czepial ? Ze nie odprowadzilem 10% od wygranej powyżej 2280

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Powiedz mi jeszcze czy jak kupon o dużej wygranej np 20 tys jest dzielony na 8-9 kuponów o wygranej 2280 czy nikt nie będzie sie czepial ? Ze nie odprowadzilem 10% od wygranej powyżej 2280
Czepiać to się nikt nie będzie -ale samo wykonanie takiej akcji jest bardzo mało realne , ponieważ obowiązują górne limity stawek na kupon i ten limit dotyczy także możliwości nadania wielu takich samych oddzielnych kuponów - gdybyś chciał np. zamiast jednego ze stawką 10k nadać 10 po 1k ????

...........

W odpowiedzi dla @Wilus1 podałeś, że potrzebujesz mieć pokrycie dla kasy wpłacanej na konto.
Otóż nic prostszego: opracuj sobie algorytm kolejnych stawek dla jakiegoś stałego kursu i tak to obmyśl aby była to gra o zerowym zysku , czyli nastawiona jedynie na zwrot.

O tym, że w końcu tylko odzyskałeś całą włożoną dotychczas w grę kasę będziesz wiedział tylko Ty - a dla firmy ( bo na podstawie ostatniego wygranego kuponu ) będziesz wygrany i dostaniesz stosowne zaświadczenie ????

I po takiej &quot;wygranej&quot; zaczynasz zabawę od początku - dla zdobycia kolejnego zaświadczenia , itd.

.

hugo997 37

hugo997

Użytkownik
Czepiać to się nikt nie będzie -ale samo wykonanie takiej akcji jest bardzo mało realne , ponieważ obowiązują górne limity stawek na kupon i ten limit dotyczy także możliwości nadania wielu takich samych oddzielnych kuponów - gdybyś chciał np. zamiast jednego ze stawką 10k nadać 10 po 1k ????
Jak ja mialem kwote do wygrania powyzej tego &quot;progu podatkowego&quot; to babka sama mi proponowała podzielenie kuponów i nie było z tym żadnego problemu. Co do ilości kuponów to zawsze można iść do kilku punktów.
Zreszta jak masz duzo kasy do wyprania to chyba latwiej bedzie jakas silownie albo pralnie otworzyc i nabic sztuczny utarg. :razz:

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@Hugo997&gt;&gt;&gt; czym innym jest sytuacja podzielenia jednego kuponu , którego ew. wygrana przekracza 2280zł na 2-3 kupony poprzez zmniejszenie na nich stawki , ale wciąż w ramach limitu np. 1000zł więc np. po 300zł , a czymś zupełnie innym możliwość nadania takich samych nawet oddzielnych kuponów , lecz w sumie ten limit np. 1000zł przekraczających...

Wiem z praktyki, że taka próba obejścia górnego limitu stawki jest blokowana automatycznie przez system ( jesienią 2010 grałem w Totolotku od kilkuset do nawet kilku tysięcy kuponów dziennie i gdy ogólna wartość nadanych kuponów przekraczała 1000zł to system blokował ich dalsze przyjmowanie i należało zmieniać choć jedno zdarzenie na kuponie aby było to traktowane jako już nowa kombinacja , którą można było nadawać do kolejnego łącznego progu 1000zł itd. ) .

Nie pisz, że można iść do kilku punktów - gdyż po kilka kolektur jest tylko w większych miastach.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@Damian0012 &gt;&gt;&gt; jesteś na forum tyle samo lat co i ja a nie znasz tej dość głośnej w polskim światku bukmacherskim historii mojej gry w Totolotku ???
Wykryłem wtedy wraz z wprowadzeniem tam zakładów systemowych ze stawkami idącymi od 0.05zł pewną lukę w systemie komputerowym i przez ponad 3 miesiące trafiłem Totolotka na 103k , grając w ostatniej fazie po 3,5 tysiąca kuponów dziennie.
Bezpośrednio po tym jak już taka gra została mi 10.11.2010 zablokowana , szeroko opisałem ją na wielu polskich portalach i forach bukmacherskich podając nawet numery kuponów , aby każdy chętny mógł zobaczyć sobie bezpośrednio na stronie Totolotka jak taka gra wyglądała.

Tak więc to nie fantazjowanie , choć rozumiem że ta podana ilość dziennie nadawanych kuponów może niektórych - w tej liczbie i Ciebie - przerastać ...

Ale to już nie moja wina , że niektórzy mają wiele z rycerzy: zakute łby!

Pozdrawiam

Do góry Bottom