>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Legalne wypłaty z pokwitowaniem opodatkowania

9 0

909090damian

Użytkownik
Jestem początkujący.
Nie chcę korzystać z portfeli internetowych takich jak skrill/neteller i robić cokolwiek nielegalnego(grać, wpłacać/wypłatać i co się tam jeszcze da).
Szukam bukmachera u którego jak wygram, będę miał potwierdzenie podatku, najlepiej w formie fizycznej, a wpłaty i wypłaty będę mógł robić bezpośrednio z mojego konta bankowego w Polsce, a pieniądze będą opodatkowane.
Z tego co znalazłem w internecie to można tak robić w STS i Fortunie, jeżeli się mylę to mnie poprawcie.
A co z takimi bukmacherami jak forBet i Milenium ? Na stronie forBet można znaleźć informację na samym środku, że nie ma podatku, a gdzieś widziałem że jest legalny. Jak już mówiłem szukam legalnych a nie &quot;legalnych&quot; bukmacherów i chciałbym mieć 100% pewność.
Będę wdzięczny za pomoc.

T 189

teesbor

Użytkownik
forBet ma obecnie promocje, ze nie placisz podatku od wygranej (pewnie dziala to tak, ze wirtualnie gdzies tam u nich w systemie kurs jest wiekszy od postawionego o tą wartość podatku)

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
forBet ma obecnie promocje, ze nie placisz podatku od wygranej (pewnie dziala to tak, ze wirtualnie gdzies tam u nich w systemie kurs jest wiekszy od postawionego o tą wartość podatku)
Wcale nie chodzi tu o 10% podatek od wygranych ponad 2280zł a mianowicie o inny bo wynoszący przecież
12% podatek obrotowy od każdej wniesionej stawki, który jak dotąd nie jest pobierany od graczy przez forBET, aczkolwiek ustawowo musi być przez buka odprowadzany do fiskusa.

funemanka 31

funemanka

Użytkownik
Wybaczcie jeśli głupio pytam, ale jestem jeszcze zielona w te klocki.
A zatem jak to jest z tymi 12%? Zarejestrowałam się w ForBecie i jeśli będę wypłacać pieniądze na konto bankowe to czy możliwe jest, że czepnie się mnie skarbówka? Czy bukmacher mając dane gracza i (teoretycznie, bo czytałam w innym temacie, że zdania są podzielone w tej kwestii) odprowadzając ten podatek do fiskusa przekazuje mu te dane?

applause 2,4K

applause

Użytkownik
Jak będziesz wygrywała po kilkadziesiąt tysi w miesiącu na bukmacherce to wtedy możesz się bać fiskusa ???? Myślisz że oni mają czas żeby tropić graczy którzy grają za 50 zł, a pewnie i tak wszystko przegrywają? ;D No chyba że już obracasz tysiącami chociaż wątpię skoro jesteś w te klocki zielona ;)

M 199

mawaszi

Użytkownik
Jak będziesz wygrywała po kilkadziesiąt tysi w miesiącu na bukmacherce to wtedy możesz się bać fiskusa ???? Myślisz że oni mają czas żeby tropić graczy którzy grają za 50 zł, a pewnie i tak wszystko przegrywają? ;D No chyba że już obracasz tysiącami chociaż wątpię skoro jesteś w te klocki zielona ;)
Przez takie osoby jak Ty ludzie później mają mętlik w głowie i robią na forum syf zadając pytania na które jest oczywista odpowiedź. Nawet gdyby wygrywała w forbecie, STS czy innym bukmacherze mającym licencję polskiego MF(bo tylko o takie chodzi autorce tego tematu) 100 milionów złotych dziennie to żadnych problemów ze skarbówką nie będzie miała, bo podatki są w całości odprowadzane przez bukmachera-12% obrotowy oraz 10% podatek od kwoty wygranej powyżej 2280 zł (wygrana=stawka*0,88*kurs). Jeżeli masz pisać głupoty to lepiej nic nie pisz, bo sam się nie znasz, a drugich w błąd wprowadzasz ????

Q 49

quru

Użytkownik
Wybaczcie jeśli głupio pytam, ale jestem jeszcze zielona w te klocki.
A zatem jak to jest z tymi 12%? Zarejestrowałam się w ForBecie i jeśli będę wypłacać pieniądze na konto bankowe to czy możliwe jest, że czepnie się mnie skarbówka? Czy bukmacher mając dane gracza i (teoretycznie, bo czytałam w innym temacie, że zdania są podzielone w tej kwestii) odprowadzając ten podatek do fiskusa przekazuje mu te dane?
Np. totomix
Grasz singla po kursie 2.00, to wygrywasz Stawka*2.00(kurs)*0.88(12% podatek).
Co do internetowych:
Bank-&gt;Skrill-&gt;Buk
Buk-&gt;Skrill-&gt;(Karta Skrill)-&gt;Bankomat (lub jeszcze lepiej - zapłata kartą w sklepie).
Jak obracasz małymi kwotami to się nie przejmuj, tylko się nie chwal rodzinie i sąsiadom, że grasz.

wawo 52,8K

wawo

Użytkownik
Przez takie osoby jak Ty ludzie później mają mętlik w głowie i robią na forum syf zadając pytania na które jest oczywista odpowiedź. Nawet gdyby wygrywała w forbecie, STS czy innym bukmacherze mającym licencję polskiego MF(bo tylko o takie chodzi autorce tego tematu) 100 milionów złotych dziennie to żadnych problemów ze skarbówką nie będzie miała, bo podatki są w całości odprowadzane przez bukmachera-12% obrotowy oraz 10% podatek od kwoty wygranej powyżej 2280 zł (wygrana=stawka*0,88*kurs). Jeżeli masz pisać głupoty to lepiej nic nie pisz, bo sam się nie znasz, a drugich w błąd wprowadzasz ????
gosciu jak wygrasz na jednym kuponie powyzej 2280 to ci odlicza podatek od wygranej czyli go odprowadzisz

M 199

mawaszi

Użytkownik
gosciu jak wygrasz na jednym kuponie powyzej 2280 to ci odlicza podatek od wygranej czyli go odprowadzisz
Czytanie ze zrozumieniem się kłania, bo dokładnie napisałem że obecnie stawka podatkowa wynosi 12% podatku obrotowego oraz 10% podatku od wygranej(zwrotu) powyżej 2280 zł. Oba te podatki są pobierane przez bukmachera i osoba która zarobi coś u licencjonowanego polskiego operatora nie musi już niczego płacić skarbówce. Pod względem wysokości podatków jesteśmy obecnie nr 1 w Europie, a możliwe że i na świecie ;)

Do góry Bottom