w odpowiedzi na wasze pytania ;
1. rozpis nie jest takim banałem no ale dam przykład ;
Podstawowy ciąg Labouchera zastosowany przeze mnie wygląda tak ;
2,6,3,9,4,12 - dlaczego tak ? żeby nie było ciągłego wzrostu stawek .( i tu ukłonił się Baccarat )
Pierwsza stawka 14 - załóżmy ,że wygrana
to druga stawka 10 -jeżeli wygrana to trzecia stawka 12
Łącznie 36 j i to musi stanowić co najwyżej 8 % kapitału ,żeby było bezpiecznie
A teraz krótki rozpis z przegraną
1. 14 dopisuję 14
2. 14+2=16 skreślamy 2 i 14 kolejna stawka to 18 = 6+12
3. 18 dopisuję 18
4. 24 dopisuję 24
5. 30 skreślam 24 i 6 kolejna stawka to 21 = 18+3
6. 21 skreślam 18 i 3 kolejna stawka to 21 = 9+12 w tym miejscu pojawia się zysk +9j ( założenie kurs 2.0 ) , zauważcie ,że po przekroczeniu pewnego progu Labouchera stawki zaczynają spadać a nie są quasi rosnące jak w typowym ciągu 1,2,3,4,5 etc.
itd ale uwaga ! zawsze gram do zamknięcia cyklu ! ( tzn. pojedynczego rozpisu Labouchera )
2. dobór meczy to moja autorska metoda.Opiera się tylko i wyłącznie na doborze lig i przedziale kursów przedmeczowych .i już .żadnych analiz ,zastawiania się etc. Kursy w których się poruszam to 1,72 - 2,20 . Dla meczy obstawianych jako Away Win może być więcej niż 2,20.
Uwaga ! Gram tylko i wyłącznie Home Win oraz Away Win . nic więcej
Co ważne .45 % skuteczności całkowicie mnie zadowala.Wszystko co powyżej daje szybszy wzrost kapitału. Aktualnie jestem na poziomie 51,2 % ( dlatego pisałem wcześniej ,że bieżące wyniki są ponad oczekiwania )
3. Podatek da się uwzględnić ,należy zastosować współczynnik korygujący do stawek uwzględniający wpływ podatku k=stawka / 0.78
Naturalnie zwiększa to ryzyko gry i należałoby zmniejszyć udział % ciągu Labouchera do kapitału. Nie przeliczałem ale 3-4 % wydaje się być optymalne.
4.Dutching i granie wielu meczy na raz
To był kluczowy element układanki. Jak zagrać i jak stawkować kilka meczy jednocześnie lub meczy na tzw.zakładkę czasową ( jeden o 16, drugi o 16.30 i trzy o 17.00 )
Po analizach , bagażu prób i doświadczeń sposób jest bardzo prosty ;
stawka na danym poziomie dzielona przez ilość meczy do zagrania . I już
Dla przykładu mamy 5 meczy ( ten o 16 . 16.30 i trzy o 17.00 ) . stawka na poziom wynosi 30j.
To każdy mecz zagram za 6 j
Dlaczego tak ? W przypadku kiedy wyraźnie "nie żre" ryzyko dużej straty radykalnie maleje. Rośnie też ryzyko zmniejszenia zysku ale już na podanych typach mogliście zobaczyć ,że nie jest tak źle.
Co jest najsłabszą stroną systemu ? 15 nie trafionych pojedynczych typów pod rząd.
Niemożliwe ? Możliwe , naprawdę możliwe . Ale stosunkowo rzadkie dla prawdopodobieństwa ok. 50 %
Dlatego łączę mecze w bloki.
Wyłożyłem temat - kawa na ławę. Kto chce niech próbuje. To są ok. 2 lata mojej pracy nad systemem.
Jeśli ktoś chce zobaczyć moje staty to zapraszam na bardzo znaną stronę ze statami typerów - nick cucs
Jest jeszcze kilka dodatkowych drobnych myków ale o tym w dalszej części programu