>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Laptop - pyrczenie w okolicach wentylatora

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
W sumie to nie wiem, czy ktokolwiek będzie w stanie mi pomóc, bo przypadek jest dość dziwny, ale jestem już tak zdenerwowany tą sytuacją, że szukam odpowiedzi, gdzie tylko mogę, a nuż ktoś miał podobny problem...
Coś tam pyrczy i już. Wiem, najprostszym rozwiązaniem byłoby przeczyszczenie, ale obawiam się, że to nic nie da. Na początku jak go włączam, przez parę minut wszystko jest ok. Dopiero po chwili da się coś wysłyszeć i z czasem pyrczy coraz głośniej, chociaż nadal cicho, ale jest to irytujące. Nie wiem, może ktoś zasugeruje, że wentylator do wymiany, ale przypadek jest na tyle dziwny, że nie bardzo w to wierzę, bo (uwaga) wystarczy, że podniosę laptop i postawię go z powrotem i już nic nie słychać. No a po chwili to samo. Ponadto przy pisaniu na klawiaturze, wraz z każdym wciśnięciem jakiegokolwiek klawisza, natężenie na ten ułamek sekundy się nasila, do tego jest głośniej także przy ruszaniu klapą. Wiem, że skoro ja nie mogę się domyśleć, o co chodzi, to wam będzie jeszcze ciężej, ale może ktoś miał podobny problem i wie co jest grane? :-|

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
A może obudowa jest za bardzo dociśnięta ? wymieniałeś coś ? może za mocno dokręciłeś ?
dwa to jednak spróbuj przeczyścić;)

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Jedyne co z nim robiłem to raz wyjąłem baterię i później włożyłem. Tak sobie teraz pomyślałem, że może troszkę nierówno siedzi, więc chciałem wyjąć i włożyć jeszcze raz, a ona wygląda na to, że się zablokowała... Ale ma minimalny, naprawdę minimalny luz. Odkryłem też, że gdy laptop przysuwam do siebie, to nic nie słuchać, a gdy odsuwam od siebie, to się nasila. Pewnie ta bateria lekko się przesuwa. No i jak coś pod nią podłożę, jakiś zeszyt na przykład, to też przestaje pyrczeć. Wygląda na to, że ma to jakiś związek z baterią. Szkopuł w tym, że nie wiem, jak ją wyciągnąć ????

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
podważ lekko , chyba że masz w laptopie taki zacisk na nią ? to dociśnij lekko i przesuń ten zacisk ,oczywiście na wyłączonym heh

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Właśnie z przesunięciem tego zacisku jest problem.
Postukałem trochę po obudowie, włączyłem, ruszam klapą - nic, lekko przyciskam po lewej stronie - do tej pory, gdy tak robiłem, brzęczało - nic... Ciekawe, czy to dlatego, że dopiero przed chwilą go włączyłem i czy za jakieś pół godziny się nie odezwie...

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
czyli bateria dalej jest &quot;źle &quot; włożona ? musisz kombinować jak weszła to musi wejść
i to może być powodem tego brzęczenia a czego ustało nie wiem ale pewnie coś poruszałeś i jest spoko

dani88 30

dani88

Użytkownik
Jak dasz rade to wyjmij baterie i włącz na samym zasilaczu.Jeśli objawy są te same wiatraczek do wymiany.Można to sprawdzić praktyczne tzn odkręcić dolną obudowe włączyć lapka i gdy zacznie pyrczeć docisnąć wentylatorek palcem jeśli się uspokoi to właśnie znak że wysiada.Tyle Ci poradze ????

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Jak dasz rade to wyjmij baterie i włącz na samym zasilaczu.Jeśli objawy są te same wiatraczek do wymiany.Można to sprawdzić praktyczne tzn odkręcić dolną obudowe włączyć lapka i gdy zacznie pyrczeć docisnąć wentylatorek palcem jeśli się uspokoi to właśnie znak że wysiada.Tyle Ci poradze ????
Właściwie to nie muszę nic odkręcać - wystarczy, że docisnę lekko obudowę pod wiatraczkiem i robi się ciszej. I podkładanie zeszytu pod baterię już nie pomaga, bo brzęczy głośniej, więc to nie wina baterii. Czyli jednak do wymiany, dzięki za odpowiedzi ;)

dani88 30

dani88

Użytkownik
Tak wiatraczek najwyraźniej się &quot;wysłużył&quot; za wszystkie lata więc wymiana jedynym rozwiązaniem ????

Do góry Bottom