>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Lahti (Finlandia) 7-8 marzec 2009, Kuopio, Lillehammer i Vikersund (turniej nordycki)

Status
Zamknięty.
M 27,2K

madangelo

Forum VIP

Miejscowość - Lahti (Finlandia)
Data otwarcia - 1972
Punkt konstrukcyjny - K116
Rozmiar skoczni (HS) - 131 m
Rekordzista - Andreas Widhölzl (Austria) - 135,5 m(4.03.2006)

PROGRAM ZAWODÓW:
Piątek, 6 marzec 2009
16:00 oficjalny trening
18:00 kwalifikacje

Sobota, 7 marzec 2009
15:30 seria próbna
16:15 pierwsza seria konkursowa

Niedziela, 8 marzec 2009
13:00 seria próbna
13:45 pierwsza seria konkursowa​

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Czech Republic - Słowenia 1 @1,55 ✅

Z problemami jednak odbywają sie treningi i kwalifikacje, a dzisiaj po 18 będziemy mieli konkurs drużynowy. Siła drużyny Czech to przede wszystkim Koudelka i Janda którzy od początku sezonu zaliczają sie do szerokiej światowej czołówki. W Lahti obydwoje prezentują sie dobrze, wysokiej miejsca w treningu i kwalifikacjach. Gorzej jeśli chodzi o pozostałą dwójek a mianowicie Cikla i Vaculika. Wyraźnie odstają od pierwszej dwójki, jednak myślę że mając szanse na niezły rezultat nie zawalą konkursu xd Jeżeli chodzi o Słowenie to nie ma pratycznie o czym pisać. W tym sezonie praktycznie nie istnieją, nie ma żadnego skoczka który jakoś pozytywnie zapadł by nam w pamięci. Na treningach najlepiej wyglądał Pikl, pojedyncze dobre skoki miał również Kraniec. Myślę że to jednak zdecydowanie za mało ma Czechów.

mateuszm 1

mateuszm

Użytkownik
Loitzl TOP3 @ 1,6-1,8

Lotizl wczoraj w konkursie drużynowym pokazał, że jeszcze ma siły do dalekich skoków. Po zdobyciu MS chce dalej wygrywać konkursy. Kurs jak dla mnie jest za wysoki. W nieoficjalnym podliczeniu wczorajszych zawodów drużynowych indywidualnie najlepiej wypadł właśnie Loitzl. Co innego mogłoby być gdyby Ammann miał lepszy team, jednak Loitzl na podium może dzisiaj być. Gregor stracił już na powerze i raczej nie będzie się liczył. Konkurentami będą wspomniany wcześniej Szwajcar, Fin Olli oraz Norweg Jacobsen. Nie ma co patrzeć na treningi iż w nich Austriak nigdy nie błyszczy. Na zawodach pokazuje wszystko co ma do zaoferowania. Jeżeli warunki będą sprzyjające nie powinno być problemu.

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Michael Uhrmann - Denis Kornilov 1 @1,50
/expekt dał mi zwrot bo konkurs odbył sie na innej skoczni ale i tak Uhrmann dał ciała nie wszedł do &quot;30&quot; w której ( co prawda na ostatniej pozycji ) ale był Rosjanin.

Chyba najpewniejsza para jaką znalazłem dziś w ofercie. Niemiec w tym sezonie w cieniu Schmitta ale nie przeszkadza to w uzyskiwaniu bardzo dobry rezultatów. We wczorajszym konkursie mocny punkt drużyny, dwa dalekie skoki, w kwalifikacjach do dzisiejszego konkursu również wysokie miejsce. Rosjanin wczoraj trochę niespodziewanie był najlepszy w swojej reprezentacji, ale to głównie za sprawą zepsutego drugiego skoku Vassililieva. Ogólnie dwa równe dobre skoki choć słabsze w porównaniu z Uhrmanem, w kwalifikacjach dosyć słabo, znalazł sie pod koniec stawki która wywalczyła awans. Myślę że dzisiaj doświadczony Niemiec spokojnie powinien być lepszy.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Kuopio
Program zawodów
Poniedziałek, 9 marzec 2009
15:30 oficjalny trening
17:30 kwalifikacje
Wtorek, 10 marzec 2009
16:00 seria próbna
17:00 pierwsza seria konkursowa

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
No to Adam pokazał klasę niedowiarkom ; ) Szkoda że notami tak przegrał z Ammannem, mógł być 2gi. Myślicie że to jednorazowy wyskok, który dał mu może jakiś podmuch wiatru, czy może Adam złapał trochę formy na koniec sezonu i opyla sie grać na niego w następnych konkursach? ; &gt;

ted 12,8K

ted

Forum VIP
sam przyznał ze w kuopio mu sie zawsze dobrze skakało, w dodatku opadła presja i nacisk ze strony mediów,fanów i mysle ze cos powalczy do konca sezonu, szczegolnie w Skandynawi gdzie zawsze dobrze skakał

snajper 322

snajper

Forum VIP

Puchar Świata w Lillehammer wynik: 4 miejsce ⛔
Typ: Adam Małysz na podium @ 4.50
unibet

Adam Malysz dzis potwierdzil ze ostatnie podium nie bylo przypadkiem. Po slabych skokach trenigowych wyskoczyl w kwalifikacjach az 135m. Teraz juz powinno byc latwiej. Adam przekonal sie ze znow moze byc w czolowce. To podium dodalo mu skrzydel co potwierdzily kwalifikacje. Smaczku dodaje to ze wszyscy skoczkowie skakali z 11 belki i nikt z czolowki PŚ nie potrafil przeszkoczyc naszego mistrza. Po cichu licze na niespodzianke ze uda mu sie wygrac, ale postanowilem zwiekszyc troche szanse dlatego typuje ze bedzie na podium ????

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Rzeczywiście coś w tym jest, że Malysz odzyskuje blysk. Przed samymi MŚ świata było 4msc w Whistler, potem słabsze wyniki bo przyszedł taki dołek formy ale teraz znowu wydaje się że Lepistoe doprowadził Małysza do świeżości i poprawnego odbicia. Naszczęście w Kuopio udało się stanąc na podium co dodaje z pewnością sportowego kopa i silę do skakania w kolejnych zawodach. Dzisiejsze win w kwalach także umacnia naszego skoczna psychicznie. Sądze że kurs jaki jest wystawiony na bycie na podium przez Adasia można zaryzykowac chociaż ścisła czolowka po słabszych skokach w Kuopio liczy na rehabilitacje. Mam tutaj na myśłi przede wszystkim Schlierenzauera i jedno z msc na pudle raczej trzeba dla niego zarezerwowac chyba że rzeczywiscicie ma on slabszy okres.

Warto zwrócic uwage również na Okabe który mimo 39 lat skacze bardzo daleko. Ten sezon oprocz dominacji Schlierego to również taka restauracja starszych, bo przecież powrót Schmitta do dobrych skoków, Okabe skacze bardzo dobrze. Kasai rownież mimo swoich lat na karku plasuje się w czołowce, no i jeszcze od przyszlego sezonu znowu Janne Ahonen będzie walczyl o pkt w PŚ. A i nasz Adaś także ma już troszke lat nikomu nic nie ujmując, a wkońcu zajmuje msc na podium i oby tak cześciej ;)

Licze że oprocz Małysza wkońcu Kamil dobrze skoczy w konkursie bo forme złapal co było widac na MS i treningach wLahti czy konkursie drużynowym ale w Kuopio mial pecha lub trafił mu się babol poprostu. Teraz powinien zdobyc pkt i byc w 30 , dlatego jeśli jakiś buk wystawi taki typ to zagram że Kamil Stoch będzie w TOP 30. A ponadto ciekawy typ to pojedynek że będzie lepszy od Primoza Pikla ktory wcale rewelacyjnie nie skacze. Reasumując moje typy na jutro wg oferty bwin :

Stoch-Pikl 1 @ 1,50 (7/10)
Małysz TOP7 ? TAK @ 1,60 (8/10)
Schlierenzauer TOP3? TAK @ 1,50 (7/10)

Zapraszam do dyskusji nad typami i pisania swoich analiz ;)

ted 12,8K

ted

Forum VIP
M.Schmitt-A.Bardal
typ: 2
kurs: 1,98
Bardal zawodnik gospodarzy. Na treningach bardzo dobrze, jeden skok w kwalifikacjach gorzej mu wyszedł, Schmitt srednio i watpie by dzis skakał dalej przy rownych warunkach pogodowych, a w I seri skacza zaledwie 4-5min po sobie

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Dmitri Vassiliev - Ville Larinto 1 @1,55 ✅

Pierwszy typ w dzisiejszych zawodach idzie na Rosjanina. W tym zesonie spisuje sie bardzo dobrze, ma pewne miejsce w pierwszej &quot;10&quot; Pucharu Świata i co najważniejsze skacze równo cały sezon. Młody Fin natomiast miał dobry początek sezonu jednak ostatnio coraz częściej zdarzały mu sie słabsze pozycje w konkursach. W ostatnich zawodach w Kuopio nie było go nawet w 30. Na treningach i kwalifikacjach Vassiliev lepiej od Larinto i myślę że w zawodach będzie podobnie.

Noriaki Kasai - Andreas Kofler 1 @1,65 ✅

Drugi typ lecie na doświadczonego Japończyka. Ostatnimi tygodniami widać wzrost jego formy, coraz częściej można było się dowiedzieć że wygrał jakieś kwalifikacje czy treningi. W konkursie szło mu już rożnie co nie zmienia faktu że jest on w stanie powalczyć spokojnie o czołową 10. Jego rywalem jest młody Austryjak którego nie oglądaliśmy przez większość sezonu bo po prostu nie miał formy ???? Teraz wygląda to nieco lepiej, zaczyna sie pokazywać ale pomimo to liczę ne lepszy występ Japończyka.

buk: expekt Ako: 2,56 ????

typer303 0

typer303

Użytkownik
NA dziś wybrałem taki oto typ: T.Okabe będzie na podium kurs 6.00 buk: Unibet

Takanobu od pewnego czasu skacze bardzo dobrze i powtarzalnie.Forma blysna już podczas Mistrzostw Świata gdzie po jego fantastycznych skokach m.in. my musieliśmy się zadowolić 4 miejscem a Japonczykow wyprowadzil na podium.

W ostatnim konkursie przed paroma dniami wygrał.Wczorajsze skoki treningowe oraz kwalifikacje pokazały ze dalej utrzymuje bardzo dobra formę.
Myślę ze o powtórzenie rezultatu czyli wygranie zawodów może być ciężko bo napewno Schlierenzauer będzie chciał się odbić a i nasz Adam pokazuje się z dobrej strony ale na podium skoki Japończyka powinny wystarczyć.

pozdrawiam

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Stoch-Pikl 1 @ 1,50 (7/10)⛔msc 42-37
Małysz TOP7 ? TAK @ 1,60 (8/10)✅4msc
Schlierenzauer TOP3? TAK @ 1,50 (7/10)✅3msc
Typy wypadły nie najgorzej. Do tego bardzo dobra postawa Małysza, za co należą się slowa uznania. Szkoda że nie udało się wskoczyc na podium bo do tego celu zabrakło ledwie 0.5pkt...

Jednak ten konkurs zirytowal mnie ponownie, ale widac po reakcjach niektórych zawodników że nie tylko mnie. Ironiczne brawa pod ich adresem to już coraz częstszy obrazek.
Te decyzje Hoffera i Tepesa są już denerwujące. Po co było restartowac konkurs skoro Kranjec skacząc daleko przecież potwierdził tylko że jest w dobrej formie z treningów przecież to jasno wynikało. Dostał lekki podmuch wiatru i to wykorzystał proste, ale przecież tak nie może byc bo jury by nie było sobą i musi byc w roli głownej.
tO przez tą decyzje szanse na zdobycie pkt stracił Kamil Stoch, skacząc powtórzony skok mial złe warunki i wylądował blisko. A typ wszedl by na luzie , bo Pikl najlepiej nie skakał...

Jutro konkurs drużynowy na skoczni Vikersund. Zapraszam do pisania swoich analiz i prowadzenia dyskusji;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom