>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kwalifikacje do MŚ 2010 - 14.10.2009 (Europa)

Status
Zamknięty.
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
No i nadszedł czas ostatniej kolejki eliminacji pilkarskich mistrzostw świata w strefie europejskiej.

Po przedostatniej kolejce poznaliśmy kilku kolejnych uczestników przyszłorocznych mistrzostw świata, ktore odbędą się na stadionach Republiki Południowej Afryki.

Awans uzyskały takie druzyny jak Dania, Niemcy, Serbia oraz Włochy.
Cały czas niektóre z reprezentacji walczą o pierwszej miejsce w grupie, a także o możliwośc gry w barażach dlatego ostatnia kolejka spotkań zapowiada się niezwykle ciekawie.

O reprezentacji Polski można wspomnieć tylko tyle, że gra już o przysłowiową pietruszkę bo mecz ostatniej szansy z Czechami przegrała.

Przedstawie jak to zwykle robiłem podczas tych eliminacji aktualne tabele. Warto im się bliżej przyjrzeć bo w ostatniej kolejce każdy kto gra o być albo nie być na mundialu powinien zagrać na 100% swoich możliwości, a to może sprawić, że łatwo będzie nam typującym wybrać odpowiednie spotkania do zagrania.

A takie kursy proponuje na ostatnie pojedynki kwalifikacyjne BAH:

Zapraszam do dyskusji.. ;)

Tylko, że to ma być DYSKUSJA, a nie jednozdaniowe wypowiedzi pozbawione sensu czy też wklejanie taśm i pytania &quot;czy to wejdzie&quot;.

jaruone 0

jaruone

Użytkownik
Szwajcaria - Izrael - omijałbym ten mecz. Szwajcaria ma zapewnione miejsce, a Izrael ma bardzo teoretyczne szanse na drugie miejsce - 2 miejsce mają Grecy bo nie stracą punktów z Luksemburgiem, trzeba by być super optymistą żeby uwierzyć w takie cuda. Spotkanie może mieć różne oblicza i wszystko zależy jak obie drużyny do niego podejdą. Moim zdaniem za wielka niewiadoma by ładować pieniądze.
Patrząc na resztę meczy (mogę się mylić - poprawcie mnie jeśli tak jest) wszystko jest rozstrzygnięte - trzecie w tabeli drużyny które mogły by mieć jakieś szanse (np. Chorwacja, Czesi) mają pecha bo ich rywale z 2 miejsca grają z ogórkami (np. Słowenia z San Marino) - więc stawiając na takich Czechów z Irlandią po 1.30 podejmujemy niepotrzebne ryzyko - gdy do przerwy Słowenia będzie wygrywać powiedzmy ze 3-0 goście mogą sobie odpuścić, a Irlandczycy wywieźć remis czy zwycięstwo - już z nami grali słabo.)
Z tego co widzę Norwegia (albo Szkocja) nawet stając na głowie nie załapią się do baraży - najsłabszą drugą drużyną będzie ekipa z gr. 9 i ona nie załapie się do baraży.
Jedyna motywacja dla tych &quot;drugich&quot; drużyn to rozstawienie w barażach - nie wiem jak ono przebiega czy na podstawie zgromadzonych punktów, czy miejsc w rankingu FIFY. Jeśli punktów to mogą ostro walczyć - ale stawki żałosne.
Osoby chcące zarobić mogą obstawić mecze typu Litwa - Serbia, Bośnia - Hiszpania i liczyć że faworyci zechcą pokazać, że są mocni i nie przez przypadek wygrali swoje grupy.
Meczów które drużynie nic nie dają (oprócz marnej satysfakcji) po stawce 1.30 raczej nie polecam - nie wiadomo czy mając pewne miejsce w barażu trener nie zechce wypróbować jakiegoś nowego zawodnika, lub drużyna nie zabaluje z okazji i tak już wywalczonego awansu - oczywiście żartuję z tym balowaniem, ale mecz odpuścić mogą.
Jak już grać to na live wietrząc szanse na &quot;niespodziewane&quot; remisy.

mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik
Szwajcaria - Izrael - omijałbym ten mecz. Szwajcaria ma zapewnione miejsce, a Izrael ma bardzo teoretyczne szanse na drugie miejsce - 2 miejsce mają Grecy bo nie stracą punktów z Liechtensteinem, trzeba by być super optymistą żeby uwierzyć w takie cuda. Spotkanie może mieć różne oblicza i wszystko zależy jak obie drużyny do niego podejdą. Moim zdaniem za wielka niewiadoma by ładować pieniądze.
Mogę się mylić, ale z tabeli wynika, że Szwajcaria ma zapewnione 2 miejsce ale pierwsze mogą stracić jak przegrają z Izraelem (bo Grecja przecież rozbije Liechtenstein). Tak więc mają o co grać i myślę, że pewne zwycięstwo Szwajcarii, tym bardziej, że Izrael wielką drużyną nie jest a Szwajcaria ma na prawdę fajny skład ????

D 5

devil13england

Użytkownik
Gracja gra panowie z Luksemburgiem a nie Lichtenstainem.Dodatkowo Szwajcarii brakuje 1 pkt do zajecia pierwszego miejsca wiec typ 1x po marnym kursie jest 1000 procentowym pewniakiem tak jak i win Greków.A co do Izraela to nie maja zadnych szans na drugie miejsce bo Luksemburg musiał by ograc Greków w Grecji(można to porównac do sytuacji w naszej grupie ktora miala miejsce jeszcze w sobote przed meczem z Czechami) a sami Izraelczycy musieli by wygrac ze Szwajcaria w Szwajcari.

katalonczyk9 0

katalonczyk9

Użytkownik
A co myślicie o overze w meczu Bośnia - Hiszpania. Rzuciły mi się w oczy dość spore kursy na to wydarzenie (1.90 - 1.95). Obie drużyny zagrają dalej i wiadomo już w jakiej kolejności. Hiszpanie już dawno wiedza że jadą do RPA, a Bośnia wie że zagra w barażach. Obie drużyny mają znakomite ofensywy. W przypadku Bośni wygląda to tak że im bardziej do tyłu tym gorzej, ale ofensywę i kreatywnych pomocników mają na prawdę zacnych. W Hiszpanii kontuzja Villi - szkoda, ale jest tam kim go zastąpić. Co myślicie o overze w tym meczu??

marcin9002 0

marcin9002

Użytkownik
Witam. Uważam ze granie po niskich kursach Andory z Ukrainą, Portugalii z Maltą, San Marino z Słowenią czy Rumunii z Wyspami Owczymi zdecydowanie się nie opłaca. Dlatego te mecze z moich typów na pierwszym miejscu wykluczyłem. Ciekawe moim zdaniem będą spotkania:
- Kazachstanu z Chorwacją w którym skłaniałbym się na zagranie na Chorwację, tym bardziej że Chorwaci muszą ograć Kazachstan aby awansować do baraży i przeskoczyć Ukraińców (chociaż ich przegrana z Andorą byłaby chyba wielkim zaskoczeniem) myślę ze Chorwaci zgarną 3 pkt i typ 2 mi odpowiada.
- Grecji z Luksemburgiem gdzie zagram na Greków (mimo marnego kursu). Grecy muszą udowodnić że są czołową ekipą i porażka czy remis nie wchodzą tutaj nawet w grę, tym bardziej że na plecach czują oddech Izraela czy Łotwy. Dlatego tutaj pewny typ 1 mimo kursu 1.05.
- Łotwy z Mołdawią, stawiam na Łotyszy którzy w wrześniowych meczach zremisowali 2-2 z Szwajcarami czyli liderami ich grupy. Łotwa teoretyczne szanse na baraże ma tak wiec typ 1 wydaje się być wg. mnie ok.
- Szwajcarii z Izraelem gdzie tak jak devil13england wspomniał i ja zagram na Szwajcarię z podpórką. Izrael dwa ostatnie mecze wygrał, były to jednak mecze z zapleczem swej grupy. Z kolei zawodnicy Szwajcarii w ostatnich 10 meczach są niepokonani zaliczając 7 zwycięstw i 3 remisy. Dlatego uważam że powalczą tutaj o 3 punkty ale postaram sie zabezpieczyć siec typ 1x jest wg. mnie odpowiedni.
- Polski z Słowacją, nie będę tym razem patriotą i zagram na grającą o 1 miejsce Słowację, tym bardziej że wygrana Słoweńców w meczu z San Marino jest raczej przesądzona i dopisać już teraz mogą sobie 3 punkty. Wtedy wyprzedzą Słowaków, którzy sobie nie mogą pozwolić na przegraną ani na remis z Polakami bo Słoweńcy maja raczej lepszy bilans bramkowy. Dlatego uważam ze zagrają na 200% i skopią naszym .. sami wiecie co. Więc postawie tutaj typ 2
- Szwecji z Albanią i postaram się zagrać na Szwedów. Albania to typowy outsider, z kolei Szwedzi gdy ich pokonają teoretycznie mają szansę na baraże (chociaż wątpliwy jest remis a co dopiero porażka Portugalii z Maltą), jednak wierzę w Szwedów i typ 1 wydaje mi się ok.
Zastanawiam się co do pozostałych meczy takich jak:
-Czechy - Irlandia Północna (spotkanie którego przedstawiać chyba nie trzeba ponieważ każdy wie o co gra się toczy)
-Irlandia - Czarnogóra (mecz pomiędzy Irlandią która nie poniosła jeszcze w eliminacjach porażki ale remisowała 5 razy i 4 razy wygrywała a Czarnogórą która także wiele spotkań przegrywa. Dylemat między 1 a x)
-Francja - Austria (ciekawy mecz pomiędzy średnio spisującymi się Francuzami a Austriakami których forma tez nie poraża)
-Azerbejdżan - Rosja (pewni baraży Rosjanie powinni poradzić sobie chyba z słabiutkimi Azerami)
-Litwa - Serbia (mimo pewnego awansu Serbii z 1 miejsca kusi mnie kurs 2.1 :O )
Pozdrawiam.

sandomingo 58

sandomingo

Użytkownik
Ciezko cos znalezc ciekawego. Malo ktora druzyna gra jeszcze o cokolwiek. Ja mysle, ze warto zagrac Anglie win i to z handi 0,5, a nawet 1,5. Wbrew pozorom z Ukraina zle nie zagrali, blad sedziego ustawil mecz. Beda chcieli sie zrehabilitowac i udanie zakonczyc eliminacje na Wembley. Nie zagra Rooney, ale mysle, ze bedzie mial kto strzelac. U Bialorusinow nie ma Hleba.

P 8

papki1

Użytkownik
Odradzam gry meczu Litwa - Serbia. Nie wiadomo co robili Serbowie po awansie, a to przecież bałkańska krew. Pamiętacie mecz Białoruś Polska 4:1 po awansie na mundial?
Sądzę również że Słowakom nie będzie łatwo wygrać z Polakami. Słowacy to niedoświadczona drużyna a stawka meczu może ich sparaliżować. Zastanawiam się natomiast nad tym:
Dania vs Węgry under2.5
Czechy vs Irlandia Połnocna under2.5
Szwajcaria vs Izrael over2.5

heroglif 0

heroglif

Użytkownik
A co sadzicie o meczu Horwatow.Wyczytalem ze zagraja bez kilku zawodnikowi na dodatek dwoch za pijanstwo wyrzucono ze zgrupowania.Atmosfera moze byc niezbyt no i motywacja wiadomo nie koniecznie przy wygranej awansuja.Ukraina powinna spokojnie wygrac swoj mecz z Andora.Tak wiec,co sadzicie.

I 0

indahause0

Użytkownik
Witam jak dla mnie wartym do zastanowienia się jest mecz Bośniaków z Hiszpanami, a to oczywiście z oczywistego powodu, z kadry Hiszpanii wypadli: Xavi, Fabregas, Guiza, Puyol i Marchena, do tego Villa kontuzja o ile dobrze pamiętam. Kolejny fakt to że Hiszpania ma już zapewniony awans, a Bośniacy może chcą zdobyć te 3 punkty by mieć lepszą sytuację w losowaniu w barażach? Poza tym ten kurs.. 3.55 w totomixie ;)
także:
Bośnia : Hiszpania
typ: 1
Pozdrawiam !

wincent 150

wincent

Użytkownik
Myślę że meczami na które warto postawić będą:
Łotwa- Mołdawia 1
Liechtenstain -Walia 2
Polska -Słowacja 2
ako: 4,45 więc przyzwoite
Mołdawia gra w eliminacjach fatalnie, a myślę że przyzwoici Łotysze będą chcieli zakończyć eliminacje zwycięstwem u siebie. Liechtenstain raz zaskoczył , ale Walijczycy uznaliby porażkę za straszne upokorzenie , więc raczej nie odpuszczą. Nasi...cóż... brak słów, a Słowacy grają o wszystko.

jaruone 0

jaruone

Użytkownik
mJaUrVcEin - jeśli o miejscu w tabeli w przypadku tej samej liczby punktów decyduje tylko bilans bramkowy to faktycznie Szwajcaria może zając drugie miejsce, jeśli bilans meczów między zainteresowanymi to Grecy dwukrotnie przegrali ze Szwajcarami więc pierwsze miejsce by im nie groziło.
Wiem że o miejscach w barażach decyduje bilans punktowy / bramkowy (żeby wybrać 8 z 9 &quot;drugich&quot; drużyn), ale o miejscu w tabeli powinny chyba decydować bezpośrednie spotkania (tak jak w grupach w meczach finałowych - pamięta każdy małe tabele itp. wyliczenia). Wydaje mi się że w eliminacjach obowiązują te same zasady - szukałem, ale nie znalazłem, jak ktoś wie proszę o sprostowanie.
ps. devil13england - dzięki za sprostowanie : fakt Luksemburg - miałem wczoraj BARDZO zły dzień i pomyliłem się haniebnie.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Szwajcaria - Izrael - omijałbym ten mecz. Szwajcaria ma zapewnione miejsce, a Izrael ma bardzo teoretyczne szanse na drugie miejsce - 2 miejsce mają Grecy bo nie stracą punktów z Luksemburgiem, trzeba by być super optymistą żeby uwierzyć w takie cuda. Spotkanie może mieć różne oblicza i wszystko zależy jak obie drużyny do niego podejdą. Moim zdaniem za wielka niewiadoma by ładować pieniądze.
Według oficjalnej strony turnieju Szwajcaria jeszcze się nie zakwalifikowała.

http://www.fifa.com/worldcup/qualifiers/index.html

januask 48

januask

Użytkownik
Zapewne co poniektórych lekko dziwi to ,że kursy na Walijczyków w meczu z Liechtenstein tak poszły do góry... Sytuacja związana jest z absencjami w składzie Walii.
Z powodu kartek nie zagrają dwaj podstawowi zawodnicy Craig Bellamy (napastnik,Manchester City) i Wayne Hennessey (bramkarz,Wolverhampton Wanderers). W zamian trener Toshack powołał, aż 4 nowych zawodników: Shaun MacDonald (Swansea City-wypożyczony do Yeovil Town), Andy King (Leicester City), Jermaine Easter (MK Dons), Mark Bradley (Walsall).
Reakcja bukmacherów na tą sytuację, jest dla mnie lekko niezrozumiała i zarazem bardzo mnie cieszy. Uważam, że pomimo braku dwóch podstawowych zawodników Walia i tak jest o 2 klasy lepszym zespołem od Liechtensteinu i jutro spokojnie poradzi sobie z outsiderem, a kurs na to spotkanie w granicach 1,5-1,6 biorę w ciemno.
Liechtenstein-Walia 0-2 ✅✅✅

jaruone 0

jaruone

Użytkownik
Wreszcie znalazłem regulamin FIFY - racja Panowie (Pań chyba tu za wielu nie ma ;) ) Szwajcaria jednak musi walczyć - wszystko przez głupi zapis FIFY, który chyba wszedł niedawno (z tego co pamiętam o kolejności decydowały głównie mecze bezpośrednie a potem bilans).
Zgodnie z regulaminem FIFA, o kolejności w grupie decyduje kolejno: liczba punktów, następnie bilans bramek ze wszystkich meczów eliminacji i ewentualnie większa liczba strzelonych goli. Dopiero jeśli dwie lub więcej drużyn ma identyczny bilans punktowy i bramkowy (co zdarza się niezwykle rzadko), decydują bezpośrednie mecze między zainteresowanymi.
Czyli kurde taka Grecja przegrywa 2 razy ze Szwajcarami, ale w ostatnim meczu nawbija Luksemburgowi 10 bramek i przy potknięciu Szwajcarii wyślizguje się na 1 miejsce - cóż Luksemburg chyba by nie bronił się za wszelką cenę - jeszcze zmotywowany - stąd mój komentarz o głupocie (moim zdaniem) tego zapisu.
Nieważne, w takim przypadku mecz Szwajcarów staje się najciekawszym ze spotkań jakie możemy jutro typować.
Faktycznie kurs na Walię zaczął rosnąć - uważam podobnie jak januask że przy takim kursie należy brać w ciemno - Walia to nie Anglia czy nawet Szkocja, ale na Liechtenstein nawet 2 garnitur zawodników powinien wystarczyć.

D 5

devil13england

Użytkownik
Urugwaj mający w ataku będącego ostatnio w formie Suareza oraz zawsze groźnego Forlana według mnie będzie dużym zagrożeniem dla Argentyny.Własna publika i możliwość bezpośredniego awansu do mistrzostw jest na pewno sporą motywacją dla Urugwaju.Argentyna ostatnio bez formy i myślę ze nie wygra tego spotkania.Bułgaria ma solidny skład i chyba kolejny raz nie da takiej plamy jak z Cyprem.O ile na Cyprze gra się niewygodnie to teraz wypada się zrehabilitować kibica przed własną publiką a Gruzja jest odpowiednim przeciwnikiem do tego.
Szwajcarii potrzebny jest 1 punkt do wyjścia z pierwszego miejsca.Wątpię by w tym meczu grali na remis raczej będą kontrolować mecz i szybko będą chcieli zdobyć bramkę która praktycznie ustawi mecz do końca.Wątpię by Izrael miał coś do powiedzenia w dodatku na teranie Szwajcarów.
Irlandie a Czarnogórę dzieli wielka różnica klas.Irlandia ostatnio dzielnie walczyła z Makaronami i zabrakło nie wiele by wygrać 2-1.Na wyspach gra się wszystkim ciężko i myślę że Irlandczycy będą chcieli godnie zakończyć eliminacje.Niemcy to Niemcy mają się za co Finom rewanżować bowiem to tylko Finowie potrafili odebrać punkty Niemcom w tych eliminacjach.A jak to się mówi nic dwa razy się nie zdarza a i Niemcy rzadko przegrywają czy remisują na własnym terenie
To wszystko rozłożone na trzech kuponach plus dodatkowe spotkania to
Białoruś U-21 - Albania U-21 1
Australia - Oman 1
Kupony można zobaczyc tutaj ---&gt;
http://forum.bukmacherskie.com/showthread.php?p=1247166#post1247166

ujbel 8

ujbel

Użytkownik
Co do Twojego postu &quot;MalyLbn&quot; to mi się widzi tak: Polacy jak to Polacy , nigdy nic nie wiadomo. Potrafią zagrać całkiem nieźle , by w następnej zniżyć się do poziomu takich potęg piłkarskich jak San Marino , czy np. jakiejś Armenii. Myślę , że zainteresowanie polskich kibiców nie będzie miało wpływu na obecną sytuacje w PZPN , gdyż jak wiemy nie o politykę tu chodzi tylko o patriotyzm i przybędzie wiele osób. Poza tym Polacy pamiętają Słowakom porażkę w Bratysławie , gdy to w ciągu ostatnich dwóch minut stracili dwie bramki. Oni przeszkodzili nam w awansie to czemu my mamy im to teraz ułatwić?? W kadrze będzie wielu ambitnych i chcących się pokazać piłkarzy , którzy będą utrudniać Słowakom grę. Poza tym PRESJA. Któryś z kolegów już to napisał ale ja w swoim poście ponowie to , ponieważ uważam to za ważny czynnik , który uniemożliwi Słowakom wywiezienie niezbędnych 3 punktów.Polacy mogą chcieć sprawić kibicom miłą niespodziankę na ( podwójny ) koniec mistrzostw.
POLSKA - SŁOWACJA TYP 1X BAH: 1,61zł

Szwajcarzy nie powinni mieć problemów z żydkami , jak czytałeś wcześniej , grają o wszystko. Moim zdaniem czysta 1

Łotysze też są zespołem , który o nic już nie gra.Nie są to Polacy , na których ciąży pewna presja awansu i każdy mecz traktują równie poważnie.Mołdawia zdecydowany outsider.U sibie moim zdaniem też czysta 1

ujbel 8

ujbel

Użytkownik
a co sadzicie o takim kuponie
Grecja -Luksemburg powyzej 2,5
Rumunia -Wyspy faroe powyzej 2,5
Polska -Słowacja nie bedzie czerwonej kartki
ako 2,15 co o tym sadzicie?

Grecja i Rumunia się zgadzam.Obie te ekipy zaprezentowały w tych kwalifikacjach dużo dobrej i ofensywnej piłki , a rywal mało wymagający. Co do braku czewonej kartki w spotkaniu Polski ze Słowacją to tego bym nie stawiał.Słowakom , którzy np. w końcówce meczu by przegrywali np. 0:1 mogą puścić nerwy albo w trakcie meczu np. dwie żółte zbyt ambitnych Polaków lub Słowaków i w głupi sposób stracona kasa. Wybierz coś z powyższej dyskusji. Na pewno znajdziesz coś bardziej pewnego.Pozdrawiam!

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Kazachstan-Chorwacja - Zwycięstwo Chorwacji 1,30
Chorwacją ciągle walczy o miejsce premiowane barażem jednak najpierw muszą pokonać Kazachstan, A liczyć na stratę punktów przez Ukraine w Andorze o co będzie bardzo trudno jednak wszystko jest możliwe. Dopóki są szanse matematyczne pozostaje walczyć Chorwatom. Kurs bardzo przyzwoity aby dołożyć do dubla szansę oceniam 8/10 na zwycięstwo silnej ekipy Chorwacji

Estonia-Belgia - Zwycięstwo Belgi 1,90
Zespół Belgi już niema szans na awans jednak aby lepiej pożegnać się z eliminacjami nie wypada przegrywać u znacznie niżej notowanego rywala jakim bez wątpienie jest Estonia , Aby patrząc na to spotkanie bardzo optymistycznie zachęciło mnie ostatnie spotkanie Belgów gdzie grali bardzo dobrze i uważam że bukmacherzy nie potrzebnie przekreślają Belgów.

karoluhu 10

karoluhu

Użytkownik
Moje mecze to :
Kazachstan-Chorwacja - 2 kurs: 1,35✅ 1-2

Chorwaci wciąż mają szanse na awans i Kazachstan im w tym nie zagrozi spokojny kurs, choć kusi handicap.

Szwajcaria-Izrael- 1 kurs: 1,85⛔ 0-0

Szwajcarzy jakimś cudem, ale moga jeszcze nie awansować z 1 miejsca więc do pełni sukcesu brakuje i m zwycięstwa, Izrael nie gra jakiejś pięknej piłki, a w Szwajcarii gra kilku ciekawy i zdolnych piłkarzy typu Senderos.

Polska-Słowacja - 2 kurs: 2,2✅ 0-1

Po genialnie dużym kursie stawiam na drużynę Słowacji którzy grają o życie,a Polska gra taką świetną piłkę jak nasz Mariusz lewa noga strzela z rzutów wolnych. Pewny typ 2.

Estonia-Belgia - mecz 2 kurs: 1,9 ⛔ 2-0
Belgia gra o pietruszkę, ale tym słowem określa się honor i moim zdaniem Estończycy nie mają co szukać z takim rywalem punktów. Każda z tych drużyn będzie chciała godnie zakończyć te eliminacje i typuję tu minimalne zwycięstwo Belgów.

I do tego jeszcze z innej pułki..
Australia-Oman - 1 kurs:1,35 ✅ 1-0
Trynidad i Tob.-Meksyk- 2 kurs: 1,6⛔ 2-2

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom