>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Kursy LIVE- Jak obliczane?!

sekular 47

sekular

Użytkownik
Witam
Mam pytanie, ktore mnie ciekawi.
W jaki sposob, bukmacher oblicza kursy LIVE?!
Dam obraz przykladu: Ogladam mecz soccer w TV , graja druzyna X i Y mamy 50 minute i wynik 1:1, jako pierwsza do bramki trafiala druzyna X potem Y. Obecnie kursy wynosza:
1 - 2.75
draw - 2.40
2- 3.40
Jest minuta 50 wynik 1:1, ale ogladajac mecz widze wyraznie, ze to druzyna Y ( 3.40) stwarza sytuacje, i jest duzo grozniejsza. W takim razie czemu kurs na nia jest znacznie wiekszy...
Co decyduje o kursach, czy sa one obliczane jakos na podstawie przebiegu meczu (tzn: posiadanie pilki danego team&#39;u, czy liczba roznych), co jesli np: nie ma prawie wogole roznych, mecz utrzymuje sie w boisku, ale to druzyna Y (3.40) widac, ze jest znacznie lepsza...?!
Czy kurs dyktuja w takiej sytuacji gracze ktorzy obstawiaja...
pozdrawiam:spokodfhgfh:

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Jest mnóstwo czynników, które wpływają na kurs danego zdarzenia na live.
Choćby to, że każdy live operator &quot;robiąc&quot; dany mecz ciągle kontroluje rynek. Jeśli dany mecz jest prowadzony na live przez inne buki to inni non stop patrzą jak konkurencja wystawia kursy. Nie można doprowadzić do sytuacji, że można robić sure bety na live między bukami. Poza tym każdy operator kontroluje ile jest przyjmowanych pieniędzy na dany zakład. W celu równowagi zmienia kursy. Poza tym w ramach ograniczonych przez rynek każdy taki operator to swego rodzaju typer. Jeśli uważa, że wygra drużyna X to podnosi kursy na drużynę Y. W ten sposób przyciągając ludzi, którzy po prostu jego zdaniem przegrają...
No i oczywiście prosta analiza i zmiana kursów w czasie. Nie można mieć ciągle takich samych kursów na drużynę która wygrywa a za chwilę koniec meczu...
No i jeszcze jest kilka innych czynników... ale to raczej główne które wymieniłem ;)

Do góry Bottom