>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Kto zostanie Mistrzem Włoch 2009/10 ?

simons 646

simons

Forum VIP
Co sadzicie o tym calym zamieszaniu ?:p
Praktycznie duzo sie mowi o wilekich transferach, ale mysle ze glownei pod reflektorami sa:
Milan ... Nowa era Milan, ale nie wyglada to zbyt ladnie dla nich. Ancelotti w Chelsea,a nastepca jest ... (wielki?!) Leonardo, ktory z tego co widze nie ma zadnego doswiadczenia trenerskiego, wiec nie wydaje i sie zeby to dorbze wrozylo. No chyab ze sie okaze kolejnym &quot;Allegri&#39;m&quot;. Do tego sprzedaz Kaki, motoru napedowego tej druzyny ... mimo slabego sezonu, ale procz bycia zawodnikiem byl tez ikona tej druzyny. Dolaczymy do tego, slowa Pirlo ktory rozwaza odejscie ...
No tak jest Pato, mlody zawodnik, gra bardzo ladnie i na pewno bedzie gral lepiej, ma byc Dzeko ... ale glownie przejmuje mnie tu Leonardo, moim zdaniem kontrowersyjny wybor, chyba ze czegos o nim nie wiem :p
Kolejne burze tocza sie wokol Lazio duzo sie pisze, to Pandev chce odejsc, to Ledesma chce wiecej kasy, to problemy sa z Matuzalemem ... telenowela brazylijska tam trwa w pelni. Do tego brak trenera i duzo opcji a nic pewnego. najgorsze to ze mdia podaja ze Lotito chce zbydowac druzyne moze i o klase lepsza nzi w minionym sezonie, no widac ze sie stara, ale czemu ciagle mowa o zakupie napastnikow jak juz jest Maurito i Rocchi ... czemu w koncu nie zrobi czegos z dziurami w defensywie ?! : o No dobra kupil Bizzarriego, ale o defensywie cisza.
Do tego mowi sie o odejsciu Ibry, czyzby serie A stawala sie powoli liga w ktorej zadna gwiazda nei chce grac ? Wszystkei gwiazdy wynosza sie z tej ligi ... albo mam takei wrazenia.
Jedno szczescie ze chociaz Del Piero zostaje w Juve i Totti w Romie, ale to podejrzewam ze tylko dlatego ze sa za starzy zeby ktokolwiek ich kupowal xD
Tak mnei naszlo na refleksje co zrobic :p

simons 646

simons

Forum VIP
Patrzac co sie dzieje w transferach z wielkim bolem musze stwierdzic, ze wyglada na to ze mistrzostwo bedzie Juventusu w tym roku. Tylko troche mnie ten Ferrara zastanawia, ciekawe na co go stac. Teraz po sukcesach m.in Cagliari moda naszla na mlodych trenerow patrz Ciro i Leonardo, ale czy kazdy okaze sie takim sukcesem ?
W kazdym badz razie z tego co sledze &quot;zakupy&quot; w A, to Inter jak Inter ???? , Juve na wielki + , Napoli niezle i Lazio niezle ... Milan poki co totalna porazka, Viola tez sie jakos nie staraja, Parma nawet ladnie bedzie sie zapowiadac.
EDIT:
Kurs na Juve win serie A 3.85 by expekt, jak komus nie przeszkadza ze dlugoterminowy to polecam, i do tego Lazio wygra mistrzostwo po kursie 150 mozna znalezc, zeby sie ogladalo lepiej ????

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Patrzac co sie dzieje w transferach z wielkim bolem musze stwierdzic, ze wyglada na to ze mistrzostwo bedzie Juventusu w tym roku. Tylko troche mnie ten Ferrara zastanawia, ciekawe na co go stac. Teraz po sukcesach m.in Cagliari moda naszla na mlodych trenerow patrz Ciro i Leonardo, ale czy kazdy okaze sie takim sukcesem ?
Juventus to taka marka co co sezon ma za cel mistrza. Puki co dość aktywni jeśli chodzi o transfery.. jeśli chodzi o atak to tutaj niczego nie potrzeba 4 klasowych napastników o różnej charakterystyce. W pomocy doszedł Diego i tutaj kibice wiążą przeogromne nadzieje.. Giovinco pograł troche z Nedvedem powinien nabrać juz odpowiedniego doświadczenia, lada chwila dojdzie Melo który dziś przechodzi testy medyczne no i są jeszcze Sissoko, Tiago, Camoranesi, Poulsen, Marchisio, Salihamidžić, Zanetti.. czyli jest kim grać. W obronie doszedł (ku ogromnemu żalowi tysięcy kibiców jak i moim) Canavaro, jest Legro i Chellini brakuje natomiast bocznych obrońców i tutaj najsłabszy punkt drużyny :/ Niby mówi sie jeszcze o Grosso ale.. Bramka wiadomo Boffon + Manninger więc luuz. Drużyna na pewno gotowa na mistrzostwo.
Dosyć bierne są kluby z Mediolanu.. Z Interu narazie więcej sie mówi o odejściach, Murinho próbuje ściągnąć tam kogoś z &quot;swojej&quot; Chelsea ale coś kiepsko mu wychodzi.. Milan poza zatrudnieniem Onyewu co jest dla mnie świetnym posunięciem i Thiago Silvy, także nic specjalnego..
W Napoli poważnie natomiast myślą o wielkiej piłce, zdecydowanie na plus w okienku, Udinese które zazwyczaj sprzedaje zawodników także narazie nie jest jakoś super osłabione więc może powalczyć..
Jeżeli chodzi o Rzym to Roma narazie &quot;bierna&quot; bez większych ruchów w żadną stronę, Lazio natomiast sporo wyłożyło za Zarate i Matuzalema

simons 646

simons

Forum VIP
Z Interu narazie więcej sie mówi o odejściach, Murinho próbuje ściągnąć tam kogoś z &quot;swojej&quot; Chelsea ale coś kiepsko mu wychodzi..
Jak to, Milito i Thiago Motta ... no bynajmniej w Genoa to pokazali co pokazali, jak sie znajda w interze to niwiadomo ... ale patrzac po minionym sezonie, to doskonale zakupy ????
Nie bylo o tych zawodnikach glosno jak o Diego czy c. ronaldo xD to fakt, ale nie znacyz ze to nic
Jeżeli chodzi o Rzym to Roma narazie &quot;bierna&quot; bez większych ruchów w żadną stronę, Lazio natomiast sporo wyłożyło za Zarate i Matuzalema
Roma jak dorbze, to zostanie bierna. Maja ten problem finansowy i jzu sie mowi o malej wyprzedazy ... Nieciekawie bedzie zespol wygladal cos czuje.
Z kolei Lotito w koncu troche sie ruszyl ... szkoda ze Pandev i Ledesma chca odejsc, ale jak to prezydent Lazio okreslil - sprzedam ich i znajde lepszych. Wiadomo nie mozna tego brac do konca do siebie ???? ale poki co obietnic dotrzymywal ODZIWO. Czekam jeszcze na poprawe brony
Milan dla mnie masakra, chociaz jak to Milan, nazwiska ma. Dzis Berlusconi powiedzial ze to Ronaldinho bedzie tym co poprowadzi &quot;nowy&quot; Milan do zwyciestwa ... ktos w to wierzy ?

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Jeżeli ktoś ma Milan poprowadzic do sukcesów to co najwyżej Pato, bo Ronaldinho jakoś nie wierze że się odrodzi chociaż życze mu najlepiej bo w latach jego świetności grał bajecznie i szkoda że się marnuje, ale Milan ma już na koncie zmarnowanie jednego Brazylijczyka , nie tak dawno był nim Rivaldo który nie umiał się odnalesc na San Siro, oby teraz nie było tak samo z R10.
Coś dzisiaj pisali że Pirlo już po słowie z Chelsea, ale ja jakoś w to nie wierze żeby Galliani go oddał, przecież jak na kimś opierac zespół to na nim wlasnie. A tak jak powiedział MadAngel przyjście Onyewu bardzo dobre posunięcie !
Gdyby do nich doszedł jeszcze Luis Fabiano to by mieli lepszy skład, ale wcale najgorzej nie jest tylko nie wiadomą jest jak spisze się coach Leonardo?!

Roma rzeczywiście słaba kondycja ekonomiczna. Chcieli Huntelaara ale ich na niego nie stac, za drogi interes jak mówią w klubie. Ważne że zostaje Totti. Symbol klubu i wokół niego może uda się zbudowac dobry zespól. Mówiono o sprzedazy Vucinica do Manchesteru United,ale Czarnogórzanin mówi ze nei chce odhcodzic ze Stadio Olimpico wiec dobrze że zostaje. Oby nie odeszli Mexes, Perotta czy de Rossi. Bo bez nich będzie bardzo ciężko.

Inter to ostatnio tylko czytamy o Zlatanie, normalnie już dośc tego mam! Ileż można, a wiadomo że i tak nie odejdzie. Bo Inter byłby glupi go oddając. Milito to napewno wzmocnienie ataku, razem z Ibrą stworzą bardzo magiczny duet tylko że sęk w tym że Inter znowu będzie zamulal gre i nic ciekawego nie pokażą więc nie będzie fajerwerków moim zdaniem z ich storny.

Także licze że Juve wkońcu powalczy o mistrza. Transfery bardzo udane, tak jak poprzednicy pisali dobra paka gotowa na nadchodzący sezon;) Oby wkońcu mistrz inny niż Inter bo oni z taką grą na to nie zasługują.

Inne zespoły także ciekawie poczynają sobie na rynku. Napoli dobre ruchy i zostają co ważne Lavezzi i Hamsik. Doszedł Quagliarella naprawde ciekawy team szykują.
Lazio to zagadka jak to ostatnio bywa ale pozostanie Zarate na wielki plusik, oby jescze Pandev został i jakiś transfer by się przydal do pomocy.
Dla mnie Genoa niby oddając dwóch zawodników postąpila bardzo pochopnie ale już mają następców. Przyszedl Crespo, Kharja, Pelle i przed chwilą czytalem że jakiś prezez polecial do Argentyny podpisywac umowe z Rodrigo Palacio z Boca Juniors. Jak dojdize do tego transferu to luka po Milito zostanie zapełniona z nawiązką.

Moje pierwsze sugestie do nadchodzącego sezonu to Juve mistrz, dalej Inter, Milan Genoa wkońcu wywalczy upragnioną LM ;)Napoli, Roma , Lazio.
Tak bym typował czołówke ale i tak wszystko zweryfikuje boisko więc czekamy aż skończy się mercato i wtedy porównamy jeszcze raz szanse zespołów na scudetto i będziemy śledzic rozgrywki ;)

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
W tym roku sezon zaczynamy nieco wcześniej ze względu na przyszłoroczne MŚ. Co prawda mercato potrwa jeszcze do końca sierpnia ale na pare dni przed startem już rysują sie niejako przewidywania na podstawie transferów czy meczy kontrolnych do tego co konkretne zespoły mogą prezentować.
Inter. Przez wielu typowany na mistrza i myślę że słusznie. Siła to głównie szeroka i mocna kadra, praktycznie bez słabszego ogniwa. Przed sezonem drużynę opuścili Hernan Crespo, Luis Jimenez i Luis Figo ale zawodnicy Ci nie byli pierwszoplanowymi postaciami. Poza tym wybył król strzelców Ibrahimovicia na miejscu którego będzie grał Eto. Partnerem w ataku będzie Milito, druga linie wzmocnił Thiago Motta. Ogólnie skład ograny Mourinho na pewno marzą sie sukcesy szczególnie w Europie bo na domowej arenie sukcesów mediolańczycy mają sporo. Moim zdaniem drużyna zajmie miejsca 1-3.
Juventus. Głód sukcesu w Turynie ogromny. Przed sezonem w drużynie sporo sie zmieniło. Pierwsza sprawa to trener, czego możemy spodziewać sie po Ferrarze? Dla mnie będzie on grał coś podobnego co Lippi.. To właśnie Ciro grał w wielkim Juventusie dzięki któremu ich ówczesny opiekun Lippi stał sie wielkim trenerem, po rozstaniu sie z piłką pracowali razem w reprezentacji. Młodey trener, świeże spojrzenie na piłke, zobaczymy co z tego wyjdzie ;] Przed sezonem drużyne opuścili Pavel Nedved, Cristiano Zanetti, Marco Marchionni, Olof Mellberg. O ile nie jednemu kibicowi zakręciła sie łezka w oku podczas ostatniego meczy Czecha, oraz zrobiło sie smutno kiedy Zanetti postanowił grać dla Violi to pozostała dwójka jakimiś wirtuozami piłki nie była^^ Ciekawie wyglądają wzmocnienia Diego, Felipe Melo, Fabio Cannavaro, Martin Caceres. Druga linia i atak wyglądają na obecną chwile impomująco, słabiej obrona ale jest jeszcze Buffion ???? Drużynę spokojnie stać na sukcesy, moim zdaniem zajmie miejsca 1-3.
Milan. Tutaj podobnie jak w Juve sporo sie zmieniło, podobnie trenerem został młody Leonardo. Jak będzie spisywał sie w roli trenera nie mam pojęcia, w meczach kontrolnych Milan wypadł baardzo blado. Kolejna sprawa to odejście największej gwiazdy czyli Kaki do Madrytu, ciężko przewidzieć czy ktokolwiek bedzie w stanie uzupełnić lukę po Brazylijczyku. Poza tym drużynę opóścili Phillippe Senderos, Andrij Szewczenko a kariere zakończyła ikona klubu Paolo Maldini. Drużynę wzmocnił niewypał Realu Klaas Jan Huntelaar który razem z Pato i Inzaghim będą stanowić o sile zespołu. Poza tym doszli Oguchiego Onyewu, a z wypożyczenia do Bayernu powrócił Massimo Oddo więc szału nie ma ???? Milan to jest jednak Milan i myślę że cały czas stać ich na gre w wielką piłkę. Moim zdaniem zajmie miejsca 3-5.
Fiorentina. Viola spokojnie zadomowiła się wśród najlepszych w Serie A i wiele wskazuje że i w tym sezonie będzie podobnie. Drużynę czeka jeszcze ciężki dwumecz z Sportingem o udział w LM, i nawet jak sie nie powiedzie to i tak będzie reprezentować Italie w Lidze Europejsiej. Zmiany personalne niewielkie głownie na lini z Juve, odszedł Melo, przyszli Cristiano Zanetti i Marco Marchionni. Kadra może nie tak szeroka jak u klubów wyżej wymienionych ale wyjściowa &quot;11&quot; bardzo mocna z takimi nazwiskami jak Frey czy Giraldino. Drużyna ograna, myślę że mają już sporo doświadczenia i napsują sporo krwi najlepszym. Moim zdaniem drużyna zajmie miejsca 3-5.
Genoa. Rewelacja poprzedniego sezonu, niewiele zabrakło a to Rossoblu szykowali by sie dzisiaj do eliminacji LM. Zbudowano silną drużynę i cały czas w Genui mają apetyty na więcej.. Jeśli chodzi o personalia to zminiło sie sporo, stracili Diego Milito, Thiago Mottę, Matteo Ferrariego i Rubinho, to sprowadzenie Rodrigo Palacio, Marco Amelii, Sergio Floccariego, Pele, Emiliano Morettiego, Hernana Crespo, Kharję i Tomicia. Skład na pewno ciekawy, szczególnie mocno wygląda atak z nowymi Floccarim i Cruzem oraz pozostałymi w klubie Palladino i Scullim. Wydaje mi sie jednak że ciężko będzie powtórzyć dobry wynik z poprzedniego sezonu i drużyna zajmie miejsca 5-8.
Roma. Kiepsko sie dzieje w Rome, słaby ostatnie sezon, słaba sytuacja finansowa nie wróżą niczego dobrego. Odbija sie to na kadrze, zespoł osłabili przede wszystkim Alberto Aquilani i Christian Panucci. Ponadto otoczenie zmienili Simone Loria i Alvarez a dodatkowo ciągle jeszcze niepewny jest los niektórych piłkarzy. Wzmocnienia niewielkie Marco Motta, Guberti i Cerciego. W poprzednim sezonie zespoł dużo stracił poprzez kontuzje myślę że jeśli teraz los będzie łaskawy Roma mimo wszystko może powalczyć o ścisła czołówkę. W końcu to cały czas wielkie nazwiska takie jak Totti czy De Rossi. Myślę że zgranie drużyny może zaprocentować i zajmą miejsca 2-4.
Udinese. Bardzo fajny zespół, po którym jednak nie wiadomo czego sie można spodziewać. Jak trafią z formą potrafiaograć każdego, jak im nie idzię potrafią seriami przegrywać mecz.. W okienku transferowym niewiele sie działo do tej pory, przede wszystkim odszedł czołowy strzelec Fabio Quagliarelli, na jego miejsce przyszedł za darmo Bernardo Corradi. Ogólnie to skład niewiele sie zmienił, wszyscy licza że w formie będzie gwiazda zespołu Antonio Di Natale który wraz z kolegami może naprawde sporo działać i jak dla mnie zespól może być jedną z niespodzianek ligi. Moim zdaniem drużyna zajmie miejsca 4-7.
Palermo.Tutaj niejako zaczynają sie średnicy ligi. Pierwsza sprawa jeśli chodzi o zespoz Sycylii to zmiana trenera Davide Ballardiniego na Walter Zenge. Kadrowo Palermo jakoś mocno sie nie wzmocniło ale również co istotnie nie osłabiło, doszli Rubinho, Bertolo i Pastore, a z zespołem pożegnali się za to: Marco Amelia, Alberto Fontana, Roberto Guana i David Lanzafame. Silna drużyna szczególnie na swoim obiekcie, jeśli będzie urywać tez punkty w meczach wyjazdowych stać ich na napawde dobrą pozycje. Moim zdaniem zajmą miejsca 7-10.
Cagliari. Jedna z niespodzianek poprzedniego sezonu, szczególnie udana druga część sezonu. Jednak takie rzeczy nie dzieją sie dwa razy i nie spodziewam sie żeby zbyt wiele zwojowali Sardyńczycy w tym sezonie. Drużyne co prawda zasilili Simone Barone, Nene i Agazzi, ale klub stracił przede wszystkim Roberta Acquafreskę czołowego napastnika. U siebie na pewno mocni jednak moim zdanie zajmą miejsca 12-15.
Lazio. Mimo iż zespól stopniowo próbuje przebić się do czołówki rozgrywek to jednak cały czas zostaje solidnym średniakiem. Drużyna trochę nieobliczalna, potrafiąca zanotować kilka dobrych występów, a gdy potem wszyscy na nich stawiają to klops ???? Prezydent Claudio Lotito zdecydował się zwolnić po sezonie Delio Rossiego i zatrudnił w jego miejsce Davide Ballardiniego. Lazio nie straciło wielu piłkarzy, bo odeszli tylko Carrizo i Luciano Zauri. Przyszli Julio Ricardo Cruz, Eliseu, Bizzari i Stephan Makinwa, spore pieniądze wyłożono na wykupienie na dobre Matuzalema i Zarate. To właśnie atak z wymienionym Argentyńczykiem, Rocchim, Foggiom oraz przybyłymi Cruzem i czarnoskórym Makinwą wydaje sie być najmocniejszą formacją. Moim zdaniem drużyna zajmie miejsca 8-11.
Atalanta. Kolejny zespól ze środka stawki, ten sezon może być jednak udany dla piłkarzy z Bergamo, już w poprzednim w pojedynczych meczach u siebie potrafili ograć Milan czy Inter. Najważniejsza zmiana w składzie to odejście Sergio Floccariego, oraz pozyskanie Roberta Acquafreski. Poza tym doszli Barreto, Raffaele Bianco, Tiribocchi i Casercie więc zespól raczej spokojny o utrzymanie w lidze, moim zdaniem zajma miejsca 9-12.
Napoli. Tutaj myślę można sie przyglądać temu zespołowi. W tamtym sezonie do połowy szło im świetnie potem katastrofa.. Drużyna prowadzona przez Roberto Donadoniego pokazała że potrafi grać o miejsca w czołówce jednak na tym wysokim poziomie utrzymali sie tylko 3-4 miesiące. Niebieskich wzmocnili: Morgan De Sanctis, Hugo Campagnaro, Luca Cigarini, Zuniga oraz przede wszystkim Fabio Quagliarella. Wyjściowa &quot;11&quot; wygląda ciekawie, dla mnie tez zespoł może sporo namieszać i zajmą miejsca 6-9.
Sampdoria. Kolejna bardzo ciekawa drużyna, po której nie wiadomo co sie spodziewać. Tamten sezon nieudany, jeszcze wcześniej natomiast udało im załapać sie na Europejskie Puchary. Wzmocnieniem drużyny jest na pewno sprowadzenie Manniniego, a także Luciano Zauriego i powrót do ekipy z Genui Emiliano Bonazzoliego. Genueńczycy jednak pozbyli się także kilku graczy, a mowa tu o: Hugo Campagnaro, Gennaro Delvecchio oraz Pierim. Jeżeli Cassano i Pazzini będą w formnie drużyne stać na bardzo dobre wyniki i mogą być oni jedną z niespodzianek ligi. Moim zdaniem drużyna zajmie miejsca 6-9.
Siena. Drużyna która praktycznie co sezon oscyluje w dolnej połówce tabeli jednak zawsze udaje im się pewnie utrzymać w lidze, głównie dzięki dobrej postawie na własnym boisku. Kadrowo rewolucji nie ma, sprowadzili Albina Ekdal, Michele Paolucciego, Parraviciniego, Grosso oraz Reginaldo, ale klub opuścili za to: Kharja, Zuniga, Galloppa i Coppola. Wydaje sie że i ten sezon nie będzie łatwy dla Sieny ale mimo wszystko powinni pozostac onie w gronie najlepszych. Moim zdaniem drużyna zajmie miejsca 13-17.
Catania. Kolejny z ligowych średniaków, który punkty zdobywa głownie na własnym boisku. Tutaj jednak można sie spodziewać kiepskiej postawy zespołu, nie ma trenera któremu klub dużo zawdzięcza a mianowicie Waltera Zengi, dodatkowo klub opuścili Bizzarri, Michele Paolucci, Dica, Giacomo Tedesco oraz Polito. Za dużo analiziwać tutaj co nie ma co, duża wymiana w składzie, moim zdaniem zespoł ten będzie raczej walczył o utrzymanie i zajmie miejsca 15-19.
Chievo. Ciekawa drużyna która w przeszłości potrafiła już nieźle namieszać. W tamtym sezonie po pierwszej części byli &quot;do odstrzału&quot; jednak dobra druga cześć pozwoliła spokojnie im sie utrzymać. Klub opuściło paru ważnych graczy, a mowa tu o: Stephanie Makinwie, Antonio Langelli, Mauro Esposito, Pinzim oraz Sardo. Pozyskali co prawda Ariattiego, Sorrentino, D’Annę i Oliveirę jednak rewelacji po tym zespole bym sie nie spodziewał. Myślę że jeśli bea w formi to regularnie beda zbierać punkty, jeśli tej formy zabraknie może być niewesoło, mój typ to miejsca 14-18.
Bologna. Drużyna z Bologny czyli Marco Di Vaio i reszta. To dzięki niemu klub zawdzięcza ligowy byt gdyż w końcówce poprzedniego sezonu było gorąco..Teraz może być podobnie, zespól opóścili Amoroso, Belleri, Cesar, Confalone, Rodriguez, Volpi i Francesco Antonioli więc dosyć ważni gracze. Doszli Viviano, Giacomo Tedesco, Roberto Guana, Lanna, Raggi i w sumie skład nie wygląda tak źle choć w poprzednim sezonie było podobnie^^ Ciężko przewidzieć co zagrają myślę jednak że jakaś rozpaczliwa walka o utrzymanie im nie grozi i zajmą miejsca 13-16
Parma. Znana marka nie tylko we Włoszech ale myślę że i w Europie. Spadli do Serie B w 2008 powrót do elity zajął im jeden sezon, i miło jest znowu widzieć Parmę wśród najlepszych ???? Do zespołu dołączyło kilku ciekawych zawodników takich jak Antonio Mirante, Christiana Panucci, Galloppy, Biabiany, Dellafiore, Valeri Bojinov i David Lanzafame. Szału sie nie spodziewam ale wydaje sie kroki które poczyniono w klubie nie dopuszczą do powtórki sprzed 2 lat i drużyna jednak jako beniaminek utrzyma sie w lidze więc typuje miejsca 13-16.
Bari. Bari czyli kolejny z beniaminków, dla mnie niestety jeden z głównych kandydatów do spadku.. Zespól do elity wprowadził świetny swojego czasu pomocnik Juve Antinio Conte, jednak w Serie A zespól poprowadzi już Giampiero Ventura. Duuże roszady w składzie przed sezonem, drużynę zasilili przede wszystkim: Bonucci, Alvarez, Allegretti, Antonio Langella, Carobbio, Barreto, Matteo Paro i Koman. Z klubem rozstali się za to: Guberti, David Lanzafame, Raffaele Bianco, Doumbia oraz Ranocchia. Cel to przde wszystkim utrzymanie, konkurencja duża, szanse powodzenia niewielkie.. Moim zdaniem drużyna zajmie miejsca 17-20.
Livorno. Trzeci z beniaminków, podobnie jak Parma powraca do elity po roku przerwy. Awans wywalczyli dzięki wygranym play-offom z Bresciom. Cel standardowy czyli utrzymać się. PRzed sezonem pozyskali takich piłkarzy jak Candreva, Miglioriniego, Dario Knezevic, Pierini, Marchini, Cristiano Lucarelli oraz Raimondi. Zobaczymy na ile to pomoże, pamiętamy Lucarelli swojego czasy czołowy napastnik na półwyspie Apenińskim. Z drużyny odeszło kilku mnie ważnych graczy jednak ostatecznie dla mnie drużyna do końca będzie walczyć o utrzymanie i typuje dla nich miejsca 16-19.
uff to tyle, zobaczymy jak to będzie wyglądać w maju ;]

simons 646

simons

Forum VIP
Czekajac na dity moze sie lekko wtrace ;)
Nie bede wybiegal do przodu wiec skomentuje te druzyny co dales ;)
Inter dodalbym tyle ze Mou czeka na wzmocnienie w pomocy, potrzebuja wysokiej klasy pomocnika od zeszlego sezonu. W minionym sezonie chyba mial to byc Quaresma, ale jak sie potoczylo kazdy wie :p
Milito rewelacja zeszlego sezonu, teraz w Interze, byl tuz za Ibra jezeli chodzi o gole w 08/09, mysle spokojnie mozna dac go na glownego kandydata krola strzelcow
Juve dla mnie glowny kandydat na mistzra Włoch. Doskonale mercato, chociaz mogliby dokupic kogos do obrony, bo Cannavaro mnie nie przekonuje, ale tam Chiellini robi najczesciej za 2. Ogolem bardzo dobre &quot;zakupy&quot; w kazdym sektorze. Ciro wydaje sie calkiem niezlym trenerem.
Milan porazka totalna ... Kaka out, Ancelotti out. Na lawce mlodziutki trener bez doswiadczenia ... kiepsko ich widze krotko mowiac moze i kolo 5-6 pozycji
Fiora dla mnie wiele stracila oddajac Melo, maja ciagle super Freya. Gila i Mutu jakos w sredniej formie sie wydaja byc ... ciekaw jestem co pokaza. Chociaz o ile sie nie myle tam gra mlody Jovetic, ktory conieco w minionym sezonie pokazal, to moze nei byc tak zle.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Inter Mediolan jest chyba głównym kandydatem do końcowego sukcesu, chociaż chciałbym żeby ktoś przerwał im to pasę. Inter zamienił sobie Zlatana na Eto&#39;o co według mnie jest zmiana w kierunku LM bo Zlatan strzelał dużo goli w Serie A, ale już nie był tak skuteczny w meczach z mocniejszymi przeciwnikami, za to Eto&#39;o strzelał gole w kluczowych meczach, jak np: w poprzednim Finale Ligi Mistrzów.

Do góry Bottom