>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kto wygra Eurolige 2006/07??

Status
Zamknięty.
M 0

matrix

Użytkownik
W tym temacie możecie głosować na drużyne, która Waszym zdaniem powinna wygrać Eurolige. Każdy może zagłosować na 1 drużyne. Można tu także dyskutować o szansach poszczególnych drużyn oraz wyrażać swoją opinię. Zapraszam do aktywnego udziału w dyskusji.

peja 1

peja

Użytkownik
Bardzo chciałbym aby to była drużyna TAU CERAMICA... bardzo lubię tą ekipę... podoba mi się styl gry koszykarzy z Tau ;-)

M 0

matrix

Użytkownik
W drużynie TAU Ceramiki podoba mi się gra Endera Arslana, Serkana Erdogana, centra Tiago Splittera oraz znakomitego Serba Igora Rakocevica. Swój głos oddałem na ekipe Panathinaikosu. Grają oni dobrze skutecznie i podobała mi się ich gra w poprzedniej fazie, kiedy to u siebie gromili rywali. W drużynie z Aten podoba mi się gra amerykanina Tonyego Delka oraz Dimitriosa Diamantidisa.Ogólnie tegoroczna euroliga zapowiada się bardzo ciekawie. Wiele drużyn gra u siebie znakomicie ale na wyjazdach już gorzej. Jestem ciekaw kto wygra tegoroczną edycję.

M 0

medalik86

Użytkownik
Ja osobiście nie dałbym wielkich szans Tau :jezora:
Buki widzą największych faworytów w ekipach z Moskwy (CSKA) i Aten (Panathi).

W ostatnich latach triumfowałi:
05-06 CSKA - rok wcześniej po fenomenalnych występach w fazach grupowych grali F4 u siebie. Zawiedli na całej linii, puchar zdobyli w zeszłym roku.

04-05
03-04 Maccabi
Mieli wygrać w zeszłym roku po raz trzeci z rzędu co byłoby mega sukcesem. Plany w sezonie 05-06 pokrzyożowali im gracze Cska, którzy odrobili w końcówce straty i wygrali F4

02-03 Barcelona

Maccabi to już nie ta sama ekipa która budziła respekt gdziekolwiek by nie pojechała. Barcelonie ciężko będzie wejść do F4 choćby w związku z Olympiakosem który poprawił swoją grę w związku z poprzednimi sezonami i może sporo namieszać.
Stawiam na Panathinaikos, bo Tau jest za słabe, żeby ograć Greków, podobnie jak Olympiakos.
Jedyne co im może zagrozić to CSKA ale sądzę, że to jednak grecy wyjdą zwyciesko z tych pojedynków. Poza tym jak widać Panathi jest głodne sukcesu, w ostatnich latach nie mieli szczęścia, bądź byli za słabi. W obecnym sezonie mają wszystko, żeby sięgnąć po ten puchar.

M 0

matrix

Użytkownik
No nie wiem czy jest za słabe pokonać Maccabi nawet minimalnie osłabione w ich hali to duży wyczyn tym bardziej że nie zagrali w najlepszym składzie. Panathinaikos napewno jeden z głównych faworytów tym bardziej że Final Four będzie w Atenach a jak wiemy u siebie są niezwykle mocni. CSKA Moskwa bardzo dobra ekipa, którą także lubie ale czy są w stanie wygrać Eurolige?? Trudno odpowiedzieć jednak bardzo się zdziwie jak nie zobacze w F4 TAU, Panathinaikosu czy też CSKA.

M 0

medalik86

Użytkownik
Może rzeczywiście niedoceniam Tau, ale wg mnie nie mają większych szans ;-)
Panathi pokaże na co ich stać, tym bardziej, że jak wspomniałeś F4 odbędzie się na ich terenie, mając za sobą praktycznie 12000 fanatycznie nastawionych kibiców nie wierzę, żeby nie wykorzystali takiej szansy.
Warto jednak zauważyć, że po wyjściu z grupy są jeszcze play offy. Nie bardzo się orientuję czy jest ustalona jakaś drabinka, czy będzie losowanie. (jeśli masz na ten temat jakieś info będę wdzięczny jak wrzucisz ???? )
Ale to będzie walka na całego i jeśli Tau trafi na silnego rywala może być naprawdę ciężko.
A Panathi na pewno nie powtórzy spektakularnego &quot;wyczynu&quot; typu 80-93 z Partizanem u siebie :mrgreen:

p_snk 0

p_snk

Użytkownik
------------------------&gt;Tylko TAU Ceramica !! &lt;-----------------------
Drużyna z Hiszpani to najlepsza dla mnie drużyna w Europie cenie ją za solidność ! Nie jestem fanem koszykówki , ale lubi czasmi ich pooglądać !! Bardzo bym się cieszył gdyby to oni wygrali i tego im życze i im będe kibicował ! ???? ???? ???? :spokodfhgfh:

M 0

matrix

Użytkownik
Wiadome jak narazie jest to że wychodzą po 2 drużyny z Grup, jak narazie na stronie oficjalnej Euroligi nic więcej na ten temat nie pisze. Co do tego to wiem że 1/4 Finału jeszcze nie będzie w Atenach tylko już Final Four. A co do tego to może TAU nie wygra ale moim zdaniem F4 to jak będą grać tak jak wczoraj to spokojnie mają a czy wygrają to bardzo trudne spotkanie. Za miesiąc do składu wróci znakomity Planinic i sądze że dopiero jak zagrają razem z nim w składzie to wtedy będzie można ocenić ich realne szanse, które moim zdaniem są i tak duże.

PozdrawiaM

Matrix

menzel 3

menzel

Użytkownik
CSKA Moskwa

Moim zdaniem najskuteczniejszą koszykówkę w obecnym sezonie Euroligi gra CSKA Moskwa!

M 0

matrix

Użytkownik
Co do tego że są najbardziej skuteczni to się nie zgodzę. Choćby Barcelona, Panathinaikos, Maccabi Tel Aviv, DKV Joventut, Tau Ceramica, Olympiacos CFP i nawet Dynamo Moskwa grają o wiele lepiej i skuteczniej w ataku. Gra CSKA to przede wszystkim żelazna obrona a mając w składzie takich zawodników jak:John Holden, Zakhar Pashutin, Theodoros Papaloukas, Trajan Langdon, Anatoly Kashirov czy tez Anton Ponkrashov to nie się co dziwić że trudno im zdobyć punkty. Poza tym zawodnicy CSKA bronią tytułu i myśle że jeśli nie dojdą do Finału Euroligi to będzie duża sensacja.

PozdrawiaM

Matrix

malkolm 2

malkolm

Użytkownik
Ja bym widział CSKA I Pabnathinaikos w finale oczywiście jeśli się wcześniej nie spotkają.
Obie drużyny są bardzo mocne. CSKA broni tytułu i każdy chce z nimi wygrać. ogólnie swoją grupę wygrali w łądnym stylu tylko potknęli się raz z Pau, reszta meczy na +. Panathinaikos grał wyśmienicie. Kilka ostatnich meczy przegrali ale juz byli pewni awansu. NIe widzialem meczy ale przypuszczam ze mogli sobie je odpuscic aby jakis zawodnik nie nabawi sie kontuzji.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Ludzie kochani a gdzie tutaj jako kandydat do zwycięstwa jest PROKOM TREFL ???? ????

Przecież to jeden z faworytów płacą za niego aż 1001-1 hahahahahaaha :jezora:

W 2

wislak

Forum VIP
Jak typujecie teraz?

Awans z grupy D:

Tau Ceramica
Maccabi Elite

Awans z grupy E:

CSKA Moskwa
Olympiacos Pireus

Awans z grupy F:

Panathinaikos
Winterthur

Awans z grupy G:

Unicaja Malaga
Dynamo Moskwa

Mi CSKA, PAO i Olimpiakos wyglądają najrelaniej po TOP 16 :jezora: Barca bedzie miala ciezko. Poza tym Tau i Maccabi tez mogą niezle zamieszac. Na Unicaje i Dynamo bym raczej nie liczył, choc wyeliminowali mocne Benneton i Aris. Bedzie na pewno ciekawie!

malkolm 2

malkolm

Użytkownik
Ja pozostaje przy CSKA, nie kibicuje im lecz sądzę że w tym sezonie grają idealną koszykówkę. Mocna, skuteczna obrona i po tym kontry lub silny atak pozycyjny. Jak na razie przegrali jedno spotkanie w całej Eurolidze. W fazie TOP16 mieli 6-0. Potrafili pokonać dwukrotnie Olympiakos a nawet w pierwszym meczu ich rozgromili. Drugi finalista to będzie albo Panathinaikos lub jedna z drużyn z pary TAU - Olympiakos. Ci drudzy we wczorajszym meczu pokazali klasę wygrywając dużą różnicą punktową z DKV. TAU jak wszyscy wiedzą rozgrywa wyśmienity sezon i trudno ich powstrzymać. Nie mogę sie doczekać finału ????

tbm 642

tbm

Forum VIP
Ze wszystkich meczów jakie oglądałem na canal+ najbardziej podobała mi się gra CSKA Moskwa i na ich podstawie śmiem twierdzić, że uda im się obronić tytuł najlepszych w Europie. Mają dwie silne piątki, a trener Messina może sobie pozwolić niemal na dowolne eksperymentowanie z wyjściowym składem. Bardzo solidnie wygląda także Panata, jednak jest tam max 8 graczy na tym najwyższym europejskim poziomie, a to może okazać się zbyt małą liczbą.
Mocna w ofensywie jest Tau Ceramica Vitoria, jednak grają oni dosyć chimerycznie. Pamiętam jeden ich mecz z Prokomem Sopot, kiedy to rzucili strasznie mało punktów jak na ich średnią, wogóle byli wtedy drużyną nie do poznania, tak więc potrafią zagrać zarówno świetnie jak i fatalnie.
Maccabi Tel-Awiw - osobiście kibicuje tej drużynie, ale po odejściu Jasikeviciusa to już nie jest ta sama drużyna. Mają co prawda mocny skład jednak chyba nie na tyle aby wygrać Euroligę.
Olympiacos Pireus - drużyna bardzo mocna ale przede wszystkim jeśli chodzi o występy na własnym parkiecie, a to za mało aby wygrać Euroligę. Ciekawym graczem w tej drużynie jest Baby Shack - Schortschianidis (chyba dobrze napisałem) stylem gry jak już mówi przydomek przypomina Shaquilla O&#39;Neilla.
Wintherthur Barcelona - Gra przede wszystkim kręci się wokół najlepszego zawodnika jakim jest Navarro, od czasu do czasu bardzo dobrze pod tablicami zagra doświadczony Denis Marconato, ale to za mało na triumf.
Unicaja Malaga i Dynamo Moskwa to według mnie najsłabsze z pozostałych ekip i nie przypuszczam aby, któraś z nich zdobyła trofeum.

Podsumowując w pierwszej kolejności stawiam na CSKA Moskwa, dalej Panathinaikos i na równi Tau Ceramica i Maccabi Tel-Awiw. ;)

F 0

fcl

Użytkownik
Mocna w ofensywie jest Tau Ceramica Vitoria, jednak grają oni dosyć chimerycznie
Nie zgodzę się z tą wypowiedzią. Tau znacznie poprawiło swoją gre w defensywie. Znacznie lepiej grają w Eurolidze a bilans 6-0 rewelacyjny do tego atut w postaci 1 meczu u siebie jednak myśle że po 2 meczach będize wiadome, kto awansuje. Tau gra świetnie Erdogan, Scola, House Fred, Splitter, Rakocevic grają rewelacyjnie znakomicie w ofensywie a nawet defensywa jest rewelacyjna.

Podsumowując w pierwszej kolejności stawiam na CSKA Moskwa, dalej Panathinaikos i na równi Tau Ceramica i Maccabi Tel-Awiw.
Jeśli stawiasz na CSKA to Maccabi nie może być na równi z Tau bo grają przeciwko CSKA w 1/4 finału i marnie widze ich gre skoro atut w postaci Nokia Arena już nic nie daje.

Panathinaikos mocne a że grają 1 mecz u siebie i do tego F4 jest w Atenach to mysle że mogą powalczyć. W F4 myśle że przejdzie Tau, Barcelona, CSKA no i Panata.

alex76 21

alex76

Użytkownik
A więc zostały nam już tylko 4 drużyny do zwycięstwa w Tegorocznych rozgrywkach Euroligi. Powiem szczerze że bardzo się ciesze z awansu Malagi do Final Four. Drużyna choć w tym sezonie bez Garbajosy i kilku innych świetnych graczy zagrała u siebie 2 świetne spotkania na dodatek wczoraj zagrali bez Santiago (MVP Marca) i pokazali klasę. Bardzo zdziwiła mnie słaba gra na obwodzie Barcelony ale w dużej mierze to zasługa dobrej postawy Unicaji. Jednak nie o tym chciałem. Powiem tak faworyt jest jeden i jest nim CSKA. Przegrana w Tel Avivie była tylko wypadkiem przy pracy, który zdarza się każdemu. CSKA pomyślało że łatwo ogra Maccabi i będzie w Final Four. Prawda okazała się inna w hali Nokia Arena doznali klęski, która powiem szczerze przyda im się i dobrze że to było teraz aniżeli w Final Four. W tamtym meczu Matjaz Smodis zagrał fatalnie wczoraj pokazał swoje możliwości zagrał fenomenalne spotkanie. Do tego świetny Trajan Langdon jest pełen podziwu dla Ettore, który znów mnie zaskoczył zostawiając Langdona na ławce ale tylko po to aby utrzymac przewage jaką mieli sobie wyrobić na początku. Od razu jak zobaczyłem wejściowy skład CSKA pomyślałem coś tutaj nie tak gdzie Papaloukas, Langdon ale później zrozumiałem świetna defensywa na początku spotkania CSKA potem kontrolowanie spotkania i wynik 92-71 potwierdza że CSKA jest głownym faworytem. Najbardziej spodobał mi się Oscar Torres ponad 15minut. grania na 100% skuteczności to poprostu rewelacja a Matjaz Smodis zdobył w 8 minut 11pkt. później zdobywając kolejne. W meczu tym nie było MVP (moim zdaniem) wszyscy zawodnicy CSKA zagrali fenomenalnie co pokazuje że mają oni nie tylko pierwszą &quot;5&quot; świetną ale także ławka rezerwowych jest tak mocna że nie jedną mocną ekipe Euroligi by pokonali bez większych problemów.

Do walki mogą się włoczyć zawodnicy TAU albo Panaty. Chętnie zobaczyłbym tych pierwszych finale. Ostatnio podziwiam Tiago Splittera to co on wyprawia pod tablicami to rewelka. Do tego Scola widać że jak drużyna go potrzebuje to nie zawodzi i gra na rewelacyjnym poziomie.Do tego Rakocević na obwodzie oraz Planinic, Prignioni oraz Erdogan tworzą razem jeden wielki super team. Panata bez większych gwiazd (może jest nią Diamantidis) ale z bardzo wyrównanym składem. Gra u siebie i mysle że to jedyny ich atut. Kibicuje TAU i chętnie zobacze Finał CSKA - TAU ale nie zdziwi mnie wygrana gospodarzy Final Four. Jednak powiem tyle nie ma się co łudzić CSKA wygra tegoroczne rozgrywki Euroligi. Musieliby trafić na rywala potężnego coś w stylu Maccabi sprzed 2 lat. W zeszłym sezonie TAU zaszło do półfinału teraz jest mocniejsze zobaczymy na co ich stać szczególnie trenera Maljkovica, który niegdyś był trenerem Realu Madryt. CSKA może przegrać w Eurolidze jedynie poprzez małe rozluźnienie (jak w meczu z Maccabi w Tel Avivie) lub poprzez niewiarygodnie wysoką skuteczność w defensywie i ofensywie rywala. Myśle że ekipa z Baskonii powalczyłaby ale nie miała by wielkich szans.

Mój Typ: CSKA Moskwa by Ettore Messina

W 2

wislak

Forum VIP
[center:d014755a1a] FINAŁ

Panathinaikos 93:91 CSKA Moskwa [/center:d014755a1a]

8/34 osob typowalo PAO jako mistrza Euroligi w tym roku ???? Nieźle, 24% ???? Bravo dla nas/was :p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom