Temat jest zamknięty. Ale moderator ostatnią kolejkę podsumował wynikami tylko...
To ja może tutaj wkleję tabelę po sezonie.
Pytanie było kto spadnie z PL.
Spadły takie drużyny jak West Bromwich Albion, Middelsborough i Newcastle United.
Mało kto przypuszczałby, że Newcastle spadnie... Czterokrotny mistrz Anglii po 16 latach gry w
Premier League spada do
Championship.
To co powiedział trener Srok Alan Sheraer po ostatnim meczu w sezonie:
Trener Toon, Alan Shearer powiedział, że nie ma do nikogo pretensji, po tym jak klub spadł z Premier League.
W ostatniej kolejce Newcastle przegrało 1-0 z Aston Villą i Big Al powiedział, że każdy jest odpowiedzialny za tak słaby sezon.
Powiedział: "Nie mamy zastrzeżeń, nie mieliśmy pecha, tylko po prostu byliśmy za słabi w 38 spotkaniach.
"Myślałem, że 1 punkt wystarczy, mieliśmy okazje w pierwszej połowie ale ich nie wykorzystaliśmy i zostaliśmy ukarani."
"Straciliśmy w sezonie zbyt wiele bramek i za mało strzeliliśmy, to był problem przez cały sezon."
Spytany o to, czy zostanie w klubie, Shearer powiedział, że potrzebuje czasu aby oswoić się ze spadkiem.
Powiedział: "Nigdy nie myślałem o byciu menedżerem, ale to wspaniały klub i potrzebuje przebudowy."
"Płacimy za wielkie pomyłki. Ktokolwiek będzie w klubie, to ma mnóstwo pracy w rękach."
>>> Źródło <<<
Co do pozostałych spadkowiczów. WBA jak awansowała do PL, pamiętam, że na początku bardzo dobrze sobie radzili. Często tak jest, że beniaminek sobie dobrze radzi na początku. Jednak przyszedł sezon, że czas był opuścić Premiership. A pamiętamy, że w barwach WBA tak niedawno grał Tomasz Kuszczak.
"Boro" jeszcze niedawno podbijali Europę w pucharach. A dziś żegnają się z
Premier League...
To może bardziej
off topic ale ostatnio patrzyłem na tebele Secunda Division i widziałem, że na miejscu spadkowym jest Alaves. Klub, który kiedyś był w finale Pucharu UEFA... A dziś walczy o pozostanie w 2 lidze.
Taki to już jest los...