>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kto sie zna bardzo dobrze na sprzecie kompóterowym

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Potrzebuje pomocy mianowicie spaliła mi sie płyta główna małem asusa z AMD Bartonem 2500. Poniewaz płyta sie spaliła chce kupic nową z prockiem Atholn 64. I potrzebuje rady Experta jaka nalepiej płyta główna chce aby jej kosz miescił sie w granicach 200 - 300 zł i oczywiscie doradzenie procka odpowiedniego pod nią tez nie drogiego tez w granicach 200-300

komarr 4

komarr

Forum VIP
Zainwestuj moze juz w procka z podwojnym rdzeniem? Core 2 duo? mozna juz nabyc do 400zl a napewno bedzie wydajniejsze 2x bardziej jak ten twoj Barton 2500. Plyte glowna podpasowac pod 2 rdzenie (am2). W sumie koszt do 750zl, w zaleznosic co ybierziesz. No chyba ze chcesz jakiegos athlona 3500+ + plyte glowna gigabyte = 700zl +/-.

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
acha sory administracjo załozyłem temat nie tam gdzie trzeba miało byc w hadeparku jezeli mozecie przeniescie

H 0

hans00

Użytkownik
Core 2 duo? mozna juz nabyc do 400zl a napewno bedzie wydajniejsze 2x bardziej jak ten twoj Barton 2500.
c2d za 400zl? Daj namiary to kupuje hurtem.

Wychodzi na to, że masz okolo 600zeta, więc kupujesz a64 3000 oraz Biostar tForce4 AM2 (za 350 jest dfi infinity - zajebista plyta do krecenia ;-) ). Za wszystko dasz około 550, wiec kupujesz jakies fajne chlodzonko na proca i krecisz przynajmniej do 2.5GHz ;-) Możesz kupic też a64 3500 - roznica tylko 50zeta, a na boxowym chlodzonku troszke pokrecisz. Aleternatywa jest a64 x2 3800, ale na to musiałbyś wydać okolo 800zeta. Na w miare przyzwoity zestaw z c2d (plyta + proc) musisz wydać około 1100.

A 2

areklipno

Użytkownik
nie wiem jak wy ale zamiast tego wybrał bym coś ze stajni Intela nieco drożej ale wydajniej i oszczędniej poźniej w prądzie bo jest dość duża różnica w poborze prądu ale znowu o podkrecaniu wtedy mowy praktycznie nie ma.
Jak chcesz to napisz na PW skontaktuje cie z gosciem który sie zna na tym i cennik ma praktycznie w paznokciu małego palca u nogi także pomoże ci wybrać coś porządnego za rozsądne pieniądze

H 0

hans00

Użytkownik
nie wiem jak wy ale zamiast tego wybrał bym coś ze stajni Intela nieco drożej ale wydajniej i oszczędniej poźniej w prądzie bo jest dość duża różnica w poborze prądu.
filifp napisał, że ma max max 300 na proca a wy mu chceci dac c2d za 700, jest dużo wydajniejszy, ale trzeba mieć na to fundusze

ale znowu o podkrecaniu wtedy mowy praktycznie nie ma.
Czegos tu nie rozumiem, mówisz o c2d czy o zwyklych dwurdzeniowkach intela, bo c2d krecą się świetnie.

Do góry Bottom