>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Który handicap wybrać ?

S 440

straszaksam

Użytkownik
W ostatnim temacie założonym przez siebie zadałeś to samo pytanie. TAK to jest to samo co pisałeś poprzednio i TAK to &#39;Nijmegen wygra 2 golami&#39; to jest identyczny zakład co trzydrogowy handicap 0-2 na remis...

W 0

wloczykijek93

Użytkownik
zapytałem ponownie bo z tego co czytalem o handi istotne jest przy tych typach np. ktora druzyna jest faworytem w meczu, dlatego wolalem sie upewnic

S 440

straszaksam

Użytkownik
nie może być odpowiednika azjatyckiego dla takiego zakładu, bo handicap azjatycki w ogóle nie uwzględnia remisu, np. przy wyniku 2:0 przy EH -2 masz przegraną, a przy AH -2 masz zwrot stawki.
Co do innych odpowiedników, to nie bardzo kojarzę coś jeszcze innego.

W 0

wloczykijek93

Użytkownik
moim zdaniem powinna powstac jedna dluuzsza tabela opisujaca kazdy typ tego rodzaju, jego odpowiedniki itp. na prawde sporo poswiecilem czytaniu o tym handicapie ale dla mnie to maslo maslane

gilme95 6

gilme95

Użytkownik
Lepiej grać azjatyckie czy raczej zwykłe? i wytłumaczy ktos co znaczy -0,75?

Handicap -0,5 - Jeśli drużyna po odjęciu 0,5bramki będzie miała więcej goli niż przeciwnik, wygrywamy. W innym przypadku przegrywamy

Handicap -1 - Jeśli drużyna po odjęciu 1bramki będzie miała więcej goli niż przeciwnik, wygrywamy. Jeśli goli będzie wtedy tyle samo dostajemy zwrot kasy. W innym przypadku przegrywamy

Powiedzmy, że chcemy postawić 10jednostek na zwycięstwo z handi -0,75 drużyny X. Kurs na to zdarzenie wynosi 2,00

Handicap -0,75 oznacza, że połowe stawki (w naszym przypadku 5j) stawiamy na handi -0,5, a drugie 5 jednostek na handi -1.

W naszym przypadku mamy 3 możliwości:

1. Drużyna X wygrywa dwoma golami lub więcej

Cały nasz zakład wygrywa, jesteśmy 10j do przodu. (wygrywa zarówno hc -1 jak i -0,5)

2. Drużyna X wygrywa jednym golem

Połowa naszej stawki wygrywa, gdyż drużyna X pokryła handi -0,5. Jesteśmy 5j do przodu
Za drugą połowę dostajemy zwrot, gdyż wynik po uwzględnieniu handi -1 jest remisowy.

3. Drużyna X remisuje lub przegrywa

Utapiamy całą kasę, gdyż zarówno po odjęciu 0,5 gola jak i 1 gola nasza drużyna przegrywa - jesteśmy 10j w plecy

Zdecydowanie lepiej grać handi azjatyckie - dużo więcej linii oraz lepsze kursy (buki pobierają mniejszą marżę)

Mam nadzieję, że pomogłem

simons 646

simons

Forum VIP
Lepiej grać azjatyckie czy raczej zwykłe? i wytłumaczy ktos co znaczy -0,75?
-0,75 oznacza, że pół stawki pójdzie na -0,5 i pół na -1.
Jeżeli np.: postawisz 2 PLN na zakład -0,75 to w efekcie będziesz miał dwa zakłady -1 za 1 PLN i -0,5 za 1 PLN.

Do góry Bottom