>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Krzysztof Łągiewka

merolix 0

merolix

Użytkownik
Dręczy mnie jedno pytanie - dlaczego do reprezentacji Polski nie jest powoływany Krzysztof Łągiewka ( http://transfermarkt.de/de/spieler/25803/lagiewkakrzysztof/profil.html ) ???
Chyba nie da się ukryć, że pod każdym względem jest lepszy od naszych obecnych stoperów w reprezentacji. Ma dopiero 25 lat i jest bardzo perspektywiczny. Jak to możliwe, że taki zawodnik nie zaliczył jeszcze debiutu w reprezentacji?
Czy pomocnicy Leo Beenhakkera nie dostrzegli tego gracza w Lidze Rosyjskiej? Czy po prostu uważają, że nie zasługuje on na powołanie?
Proszę o jakąś odpowiedź, wyjasnienie.
Pzdr

snap8 12

snap8

Użytkownik
Tak to możliwe, że Leo niczym się nie różni od Janasa.
Tamten miał swoich przydupasów i ten też ich ma .
I zamiast powoływac zawodników w formie , to Leo powołuje Matusiaka , po kiego wała tego nikt nie wie.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Nie rozumiem o co chodzi, wiadomo przecież że na EURO nie pojadą zawodnicy którzy nigdy z resztą drużyny nie grali. Naprawdę nie potrafię też zrouzmieć tych krytykantów LEO jak np. największy krzykacz Borek, którzy ciągle psioczą i podają coraz to nowe nazwiska wynalazki. LEO miał praktycznie każdego polskiego piłkarza nadającego się do gry w kadrze na zgrupowaniu. Jeśli nie daje mu szansy w następnych meczach to dla mnie jest to jasne, że są lepsi ...
Nie porównujmy Benhaakera do Janasa. Proszę bądźmy poważni ...
Matusiak ? Też dla mnie to dziwne, ale LEO wielokrotnie powtarzał że wierzy w niego, że nigdy się na nim nie zawiódł i że RM zawsze gra to co Holender od niego oczekuje. I to mi jako kibicowi reprezentacji starczy. Np. Niemcy stawiają na Lehmana, który nie gra w klubie od wielu miesięcy , na Poldiego który rzadko gra w 11 klubowej i jakoś nikogo to nie dziwi ... Jeśli nie Matusiak to kto ? Sikora, Brożek ? Moim zdaniem to nie ten poziom a Wichniarek nie pasuje Leo do koncepcji i jakoś też nigdy w kadrze Artur dobrze nie grał a miał już mnóstwo okazji (zresztą bundesliga nie jest obecnie za silna).
A tak w ogóle to Łągiewka był już sprawdzany na zgrupowaniach .
P.S. Szkoda, że to shoutbox a nie temat w EURO 2008 ...

el_90 0

el_90

Użytkownik
Zawodnikow sie powinno powolywac za forme a nie za zaslugi itd.
Popatrzmy na kadre.
Gra jakis Pazdan ale to nie dziwne bo w tym kraju wystarcza 2-3 niezle mecze i juz media pisze o kolesiu jako o zbawcy reprezentacji.
Powolany jest Matusiak ktory nawet w Wisle w ktorej akcji mial multum zdobyl tylko jedna bramke i nie doszedl do zadowalajacej formy przez pol roku gry.
Nie ma takich zawodnikow jak Brozek czy Sikora ktorych forma byla na bardzo wysokim poziomie od dluzszego czasu.
Ze nie wspomne o Kazmierczaku z FC Porto ktory przez kilkanascie ostatnich kolejek gral regularnie na Dragao i to nie byle jak . Bardzo dobrze gral !
Ale coz lepiej powolywac pionkow...w kazdym razie to trenera sie rozlicza w duzej mierze za wyniki wiec Leo chyba wie co chce zrobic .
Awans do ME to juz duzo...

snap8 12

snap8

Użytkownik
No ale panowie jeśli nie zawodników w najlepszej formie to kogo.
I właśnie Leo ma identyczne podejscie w tej sprawie jak Janas.
Benhaker upatrzył sobie grupe ludzi i bez wzgledu na wszystko na nich stawia.
Powiem wam ,że gdyby Matusiak nie zagrał nawet 1 meczu po przejściu do Wisły to Holender i tak by go powołał. Powód jest prosty , Matusiak to najwiekszy przydupas Leo. Bo ja nie widze racjonalnego powodu dla którego on jest w kadrze na Euro.
Czy nie lepiej było wziąć Brożka ? Zaraz napiszecie, że się nie sprawdził w meczach reprezentacji. A zauważyliście , że w tych meczach w których grał wogóle nie dostawał podań. Jego słaba gra / brak gry był spodowany nędzną postawą pomocników w tych meczach.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Ja lubię Brożka ale kiedy tylko oglądam jakiś mecz (przyznaje że nie wszystkie) Wisły to Brożek marnuje mnóstwo świetnych sytuacji :p Moim zdaniem Brożek jest za słaby na reprezentacje jeśli gramy 1 napastnikiem (z mocnymi rywalami a tylko tacy są na Euro)

emdzej 0

emdzej

Użytkownik
Gdyby ten Łągiewka nie grał w Rosji tylko gdzieś na zachodzie to pewnie byłby zauważony.Ale i tak gra w średnim klubie , jakoś się specjalnie nie wyróżnia.Kiedyś był dobry.

Do góry Bottom