>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kredyt/Debet

mlody-8934 3

mlody-8934

Użytkownik
Mam SUPERKONTO STUDENT w PKO BP i nie mogę miec debetu, jak można to zmienic ? Ile czeka się na takie cos ?

A po drugie chciałem zapytac czy jak nie pracuje od ostatniego dnia zeszłego roku, to dostane jakis kredyt ? Chodzi o kwote 1000-1500 zł. I tez ile czeka sie na decyzje ?

erxone 10

erxone

Użytkownik
Miałem praktyki w PKO i wydaje mi sie że sprawa debetu to chwila lecz nie jestem pewny czy na koncie studenckim jest możliwość robienia debetu.
Co do 2 pytania to ciężko ci będzie szczególnie teraz.
Lecz jak mówie ja miałem tylko praktyki w tym banku więc piszę to co kojarzę lecz najlepiej iść do Banku i wszystkiego sie dowiedzieć .

princeas 11

princeas

Użytkownik
z tym debetem to jest tak, że kazdą sprawę rozważają indywidualnie, czyli sprawdzają Twoje wpływy na konto, czy były regularne, z jakich źródeł - tzn. chcą wiedzieć, czy będziesz w stanie pokrywać ten debet regularnie. Przy koncie studenckim może być ciężko o to, conajwyżej dadzą Ci ok 400 zł limitu. Pamiętaj jednak, że środki na debecie są dość wysoko oprocentowane, nawet ponad 20% od zaciągniętej kwoty.
Chyba lepszym rozwiązaniem byłoby wzięcie jakiejś karty kredytowej dla studenta - z tego co sie orientuję to Citi miało dość fajną ofertę.
A jeśli chodzi o kredyt na 1500 zł, to w pekao sa dają dość nisko oprocentowane pożyczki na taką kwotę to od ręki (tak mi sie wydaje).

L 209

lukbor10

Użytkownik
A jeśli chodzi o kredyt na 1500 zł, to w pekao sa dają dość nisko oprocentowane pożyczki na taką kwotę to od ręki (tak mi sie wydaje).
pożyczki od ręki to mit i chwyt reklamowy. żaden bank nie da takiego kredytu, pomimo, iż w reklamie informuja o pieniądzach w 15minut. Zawsze, przy każdym kredycie, w każdym banku trzeba udokumentowac źródła dochodu i zaświadczenie o zatrudnieniu.
co do pytania kolegi. limit (czy tez debet jak to nazwales) to nic innego jak kredyt. musisz udac sie do placówki, zapytac o taka mozliwosc, wtedy jesli bedziesz spelnial warunki podpisujesz umowę o kredyt. bo limit to nic innego jak udzielenie kredytu przez bank.

sawas 27

sawas

Użytkownik
Jeśli pracowałeś przez ostatnich kilka(naście) miesięcy i miałeś regularne wpływy na rachunek, to kwota o jakiej piszesz nie będzie żadnym problemem. Nie potrzebujesz żadnych zaświadczeń z roboty, itp. Pracownik sam sprawdzi sobie, z jakiego źródła były te regularne przelewy i na tej podstawie udzieli kredytu.
Całość załatwisz max. w 2-3 dni.

M 1,2K

mariuszck

Użytkownik
Jeśli pracowałeś przez ostatnich kilka(naście) miesięcy i miałeś regularne wpływy na rachunek, to kwota o jakiej piszesz nie będzie żadnym problemem. Nie potrzebujesz żadnych zaświadczeń z roboty, itp. Pracownik sam sprawdzi sobie, z jakiego źródła były te regularne przelewy i na tej podstawie udzieli kredytu.
Całość załatwisz max. w 2-3 dni.
No na pewno ????
Chyba w providencie takie bajki.

sawas 27

sawas

Użytkownik
No na pewno ????
Chyba w providencie takie bajki.
Idź, sprawdź, a nie gadasz głupoty. Pożyczałem ostatnio podobną kwotę, właśnie w PKO BP i wszystko załatwiłem w ciągu dwóch wizyt, bez żadnych zaświadczeń.

L 209

lukbor10

Użytkownik
Idź, sprawdź, a nie gadasz głupoty. Pożyczałem ostatnio podobną kwotę, właśnie w PKO BP i wszystko załatwiłem w ciągu dwóch wizyt, bez żadnych zaświadczeń.
jest to możliwe jedynie wtedy kiedy masz konto w banku w którym chcesz debet/kredyt od dawna, pobierasz na ich konto wynagrodzenie, a przy jego zakładaniu podawałes wszystkie dane i zaświadczenia.
w przeciwnym wypadku, w każdym innym banku nie dostaniesz kredytu bez zaświadczenia. nawet w providencie.

sawas 27

sawas

Użytkownik
jest to możliwe jedynie wtedy kiedy masz konto w banku w którym chcesz debet/kredyt od dawna, pobierasz na ich konto wynagrodzenie, a przy jego zakładaniu podawałes wszystkie dane i zaświadczenia.
w przeciwnym wypadku, w każdym innym banku nie dostaniesz kredytu bez zaświadczenia. nawet w providencie.
Tak, tylko w przypadku rachunku w PKO, ale w przypadku założyciela tematu właśnie tak jest.
Dane, które podajesz przy zakładaniu konta to imię i nazwisko oraz adres. O żadnych zaświadczeniach nie słyszałem...

mlody-8934 3

mlody-8934

Użytkownik
Czy brał ktoś z Was kredyt w tych &#39;prabankach&#39; czy jak to zwą, typu Eurobank, Provident.. Od miesiąca pracuję w nowej firmie i na razie mam umowę na okres próbny, dostanę gdzieś kredyt około 3000 ?

nowak 0

nowak

Użytkownik
Umowa nie jest Ci potrzebna, wystarczy że szef/firma wystawi Ci zaświadczenie od zarobkach i to w zupełności wystarcza.

M 2

mmateusz

Użytkownik
Rozumiem, ale czy jest taka możliwosc, ze jak mam dopiero przepracowany miesiąc, że dostane ?
A poza tym brał ktoś tam kredyty? Zdzierają ostro z ludzi ?

L 209

lukbor10

Użytkownik
Umowa nie jest Ci potrzebna, wystarczy że szef/firma wystawi Ci zaświadczenie od zarobkach i to w zupełności wystarcza.
nie prawda. typ umowy ma duze znaczenie przy okresleniu zdolnosci kredytowej i przy umowie na okres próbny mozesz miec problemy z dostaniem kredytu, chociaz 3k moze dadza. musisz się udać do placówki.W ogóle czemu proveident? idź do banku normalnego...

M 2

mmateusz

Użytkownik
nie prawda. typ umowy ma duze znaczenie przy okresleniu zdolnosci kredytowej i przy umowie na okres próbny mozesz miec problemy z dostaniem kredytu, chociaz 3k moze dadza. musisz się udać do placówki.W ogóle czemu proveident? idź do banku normalnego...
Poszedłbym, ale tam mam już 1500 zł wzięte, a teraz potrzebuje dodatkowo 3000 zł, bo musze za szkołe zaplacic. Raczej mi nie dadza kolejnego skoro ten spłacam

wojtas84 90

wojtas84

Użytkownik
Poszedłbym, ale tam mam już 1500 zł wzięte, a teraz potrzebuje dodatkowo 3000 zł, bo musze za szkołe zaplacic. Raczej mi nie dadza kolejnego skoro ten spłacam
Pewnie, że idź i zapytaj, to nic nie kosztuje. Jeśli posiadasz zdolność kredytową możesz postarać się o konsolidację. Jeśli będą robić problemy w znanych bankach komercyjnych, spróbuj w naszych bankach spółdzielczych.
Ps. Jedna dobra rada i radzę Ci ją zapamiętać. Nie pchaj się w Providenta, ZAPAMIĘTAJ TO SOBIE

nowak 0

nowak

Użytkownik
Jakby brał pożyczke na 30000zł to może i miało by jakies znaczenie, ale przy kwotach siekających 5tys zł, wystarczy zwykłe zaświadczenie. O umowe sie nawet nie zapytają.

mlody-8934 3

mlody-8934

Użytkownik
Ale problem w tym, że mam umowę na okres próbny, na 3 miesiące.
Czy jest gdzieś w ogole szansa, że dostanę kredyt ? Dodam choc to pewnie nie ma duzego znaczniea, ze prace znalazlem po znajomosci, ale mimo wszystko musze odbebnic te 3 miechy

Do góry Bottom