>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Koszykówka kobiet - pozostałe ligi

Status
Zamknięty.
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Stary temat już zamknąłem, bo spory chaos tam był, posty stare z PLKK, z Euroligi i wgl nie wiadomo co, także tutaj nowy temat, powinien przetrwać długo.

Na początek garść linków:

Liga Femenina - Hiszpania

LFB - Francja

Lega Basket Femminile - Włochy

TKBL - Turcja

PBL - Rosja

Extraliga ženy - Słowacja

Ženská basketbalová liga - Czechy

To te najbardziej popularne ligi. Wiadomo jednak jak to jest z damskim basketem u buków, oferta nie powala. Ligi z Hiszpanii, Francji czy Włoch są dostępne często u kilku buków, wiadomo, Bwin, Pinnacle, Unibet czasem Bet365. Liga rosyjska to raczej u rosyjskich buków do gry. Ponadto Bet365 czasem daje różne ligi typu Portugalia, Rumunia (to też Betcity daje), Czechy itp. Tobet czasami chyba miewa damskie ligi skandynawskie, tak coś mi świta. Generalnie to często się zmienia, także wszystko wyjdzie w praniu.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Landes -2.5 - Tarbes 1.85 ✅
Bwin
4/10

Landes zatrzymało 3 najważniejsze zawodniczki z zeszłego sezonu, dodały dwie inne solidne (w tym jedna śliczna, a wiadomo, że ładnym w życiu łatwiej) i uzupełniły to młodymi dziewczynami. Nie jest to ekipa na wygranie ligi, ale z takimi zespołami jak Tarbes powinny sobie radzić spokojnie.

Tarbes z kolei straciło niemal cały skład, większość kluczowych zawodniczek odeszła, nie zakonkratkowano tam prawie żadnych dziewczyn, które mogłyby je tam zastąpić, także nie widzę zbyt kolorowo przyszłości tej ekipy, dla mnie to będzie dół tabeli.

Naprawdę takiego kursu się nie spodziewałem, Pinn zrzucił już ML 1.7 do 1.56 bodajże, także warto skorzystać jeszcze.

Lyon ML - Arras 2.10 ✅
PaddyPower
4/10

Lyon w zeszłym sezonie był jedną z najsłabszych ekip, ale teraz mają naprawdę dobry skład. Kilka nowych zawodniczek - Mistie Mims (19 ppg, 7.3 rpg last season in LFB), Emilija Podrug (11.4 ppg, 6.9 rpg, 3.2 apg), Danielle Page (11.8 ppg, 6.4 rpg), Romy Bar (9.1 ppg, 4.4 prg, 3.4 apg). Do tego zatrzymali Mame-Marie Sy-Diop (13 ppg, 6.8 rpg), Leslie Ardon (9.2 ppg, 3.8 rpg), Audrey Sauret (8.7 ppg, 3.5 rpg, 4.5 apg). Naprawdę wygląda to imponująco, nawet mimo tego, że kilka dziewczyn odeszło. Pod koszem będą bardzo silne.
Arras straciło całą piątkę właściwie, nie zastąpili jej należycie i będą w dolnej części tabeli, zdecydowanie, taka moja opinia. Lyon dla mnie silniejszy i to one powinny być faworytem. Buki też powoli zaczynają to zauważać.

Otrzymane punkty reputacji: +5
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Municipal Targoviste -47.5 - Universitatea Cluj-Napoca 1.90 ✅
Betcity
5/10

Liga Rumunii. Municipal to ekipa, która weźmie udział w tegorocznej edycji Euroligi Kobiet. W zeszłym sezonie w RS miały bilans 29-1, a w PO wygrały 7/7 spotkań i zdobyły mistrza. Wygrane 30+, 40+, a nawet większe nie były żadną rzadkością. A w porównaniu do sezonu zeszłego wzmocniono tam skład bardzo, ale to bardzo znacząco. Ściągnięto czołowe Rumunki - F.Pascalau, A.Stoenescu i zdecydowanie najciekawsza z nich G.Marginean. Do tego transfery zagraniczne - E.Babkina, I.Matic, K.Tikhonenko, O.Vorobeyva, C.Nnamaka, M.Miljkovic. Dwa miejsca dla Amerykanek zajęły N.Novosel i J.Robbins, nie top oczywiście, ale niezłe zawodniczki. Na ligę rumuńską to jest skład kosmiczny po prostu, powinny gromić, niszczyć, miażdżyć i wgl nie wiadomo co. Dziś pierwszy mecz przed własną publicznością, także powinien być pogrom jak dla mnie, zwłaszcza, że Cluj to słaba ekipa, jedna ze słabszych w tej lidze.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
ESB Lille -4 - Charleville-Mezieres 1.83 ⛔
Pinnacle
4/10

Lille straciło Gomis, Spencer, Wambe, Kraayeveld, Breitreiner. Ważne zawodniczki. Ale, pozyskali za to Digbeu z Bourges, dobra do bronienia pod kosz, Dubois z Nice i Pochet z Landes, dwie trójki, dobre żeby wejść na kilka minut i jakieś niezłe cyferki zrobić, Williams z Nantes, bardzo dobrą strzelczynie, Pirsic z Rivas, ograną podkoszową i Belgijkę Meesseman, która bardzo dobrze się spisywała w kadrze. Także straty zostały w miarę zrekompensowane, mają naprawdę dobry skład. Zwłaszcza pod koszem silna ekipa.
Charleville straciło Dimitrakou i Berezhynską, dwie mocne zawodniczki. Doszły Diop i Bonnan. Niezłe zawodniczki, obie podkoszowe. Ale Charleville nadal ma tylko 3 wysokie zawodniczki na 2 pozycje, a Lille mocne pod koszem, więc ciężko będzie z nimi. Jak dla mnie gospodynie powinny tutaj sobie poradzić, zwłaszcza pod koszem i spokojnie wygrać ten mecz.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Union Hainaut - Mondeville -2 1.84 ✅
Pinnacle
4/10

Hainaut straciło 5 bardzo ważnych zawodniczek, 3 najlepsze strzelczynie i 3 najlepsze zbierające. Zamiast nich dodano to strefy podkoszowej same juniorki i Perostyiską, która jakoś nigdy mnie nie zachwycała podczas swojej gry w Enerdze, także cudów się po niej nie spodziewam, zdecydowanie.
Mondeville zatrzymało praktycznie wszystkie zawodniczki i do tego dodano nową PG. Mankamentem może być gra pod koszem, bo tam nie są za silne, ale jednak takie zawodniczki jak Coulibaly, Wambe czy Paugaite akurat z Hainaut to powinny sobie spokojnie poradzić, bo mimo tego, że może nie są mega wysokim i silnym frontcourtem to Hainaut jest w tym elemencie jeszcze gorsze.
Dla mnie izi win Mondeville.

Otrzymane punkty reputacji: +15
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Lattes Montpellier -19 - Toulouse 1.962 ✅
Pinnacle
4/10

Lattes ma za sobą naprawdę udany sezon ogórkowy, zatrzymano prawie całą drużynę, tylko Monet i Skrba odeszły, mowa oczywiście o zawodniczkach mających wymierny wpływ na ekipę. Ale za to dodano Geraldine Robert (znana z Lotosu), która w Polsce była gwiazdą, a i w Eurolidze naprawdę bardzo dobrze się prezentowała. Przyszła Cata-Chitiga z Tarbes (10.9 ppg, 6 rpg w zeszłym sezonie), przyszła Gomis z Lille (16.6 ppg, 4.2 rpg, 3.1 apg). Naprawdę świetne transfery, mają super ekipę. Tuluza to nowicjusze w LFB, mają w składzie same młode i niedoświadczone, zwłaszcza w LFB, zawodniczki. To pierwsza kolejka, mecz przed własną publicznością, więc z pewnością Montpellier będzie chciało się jak najepiej zaprezentować przed swoimi kibicami. Dla mnie 20+ tutaj spokojniutko powinno być, wszelkie atuty po stronie gospodyń.

Otrzymane punkty reputacji: +8
olo 2,4K

olo

Użytkownik
VS Praga - VSE Praga 1.40 ✅
Trutnov - Slovanka 1.25 ✅
Hr.Kralove - BK Brno 1.07 ✅
AKO: 1.65 (po odjęciu podatku)
Fortuna
6/10

Wszystkie zakłady 1x2 na 40 minut.

Zacznę od meczu ostatniego, Brno wraz z Pragą (tą USK) tutaj odstają od reszty i nie ma nawet co tutaj więcej pisać. Brno bardzo dobre transfery, wróciła Horakova, jest Ohlde, która nie gra już w WNBA, więc dołączyła do ekipy od razu, przyszły Jurcenkova i Sujanova. Hejdova, Peckova, Abdi, Hanusova zostały. Generalnie ekipa naprawdę mocna wg mnie. Sokół nie da tutaj rady zdecydowanie.

Praga vs Praga. Z tym, że VS mimo, że straciło Bartonovą to jakoś to sobie tam wynagrodzili - ściągnęli Dotson, czyli zawodniczkę na 20/10, właśnie z VSE oraz Bartakovą na PG, które powinny spokojnie tutaj wzmocnić ekipę. VSE straciło właśnie Dotson, poza tym 40 letnia Horakova i multum młodych zawodniczek, będą walczyć o utrzymanie tutaj, podczas gdy VS powinno się bić o 3 miejsce za USK i Brnem.

Trutnov powinien też tutaj pocisnąć. W sparingach pokonały Orenburg, były blisko z Gyorem, niewysoko przegrały z CCC. Dwie Amerykanki - El Sara Green i Ambrosia Anderson, zdecydowanie wyrastają na liderki, zwłaszcza ta druga. Oddano Misurovą do Sokoła, ale w zamian Ovsikova podążyła w drugą stronę. Niezła ekipa się szykuje, kolejna do walki o 3 miejsce. Slovanka bez D&#39;Amico, bez Novotnej, bez żadnych zagranicznych, tylko czeski skład. A wiadomo, że najlepsze Czeszki nie grają w takich ekipach jak Slovanka.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Karlin DSK - Hr.Kralove 1.2 ✅
VSE Praga - Val.KP Brno 1.92 ✅
AKO: 2.02 (po odjęciu podatku)
Fortuna
5/10

Na 40 minut zakłady.

Karlin to najsłabsza ekipa ligi zeszłego sezonu, grałem przeciwko nim ostatnio, ale nie wrzuciłem tutaj tylko w mój temat z typami. Zakupili do prawda D&#39;Amico, która kiedyś miała okazję grać w PLKK, ale totalnie jej nie zapamiętałem z występów, tylko z nazwiska. Do tego Delcheva, bułgarska centerka. D&#39;Amico nawet nieźle ostatnio 14 punktów, 8 zbiórek. Ale Delcheva przez 12 minut nawet rzutu nie oddała. Masakra. Są jeszcze inne zawodniczki co prawda, nawet lepsze niż Delcheva, ale drużyny to tutaj nie ma. Ostatnio z KP Brno przegrały 68:95. A Brno wcale nie grało super spotkania. Skuteczność z gry na poziomie 47%, ok, to niezły wynik, ale żadna rewelacja. Straciły 16 piłek, pozwoliły rywalkom na 25 zbiórek w ataku. Ale Karlin zagrał totalne dno, 27 strat, 38% z gry, co przy 25 zbiórkach w ataku jest beznadziejne. Naprawdę to nie jest dobra ekipa wg mnie i Sokół powinien spokojnie je odprawić. Przeciwko Sokołowi też grałem ostatnio, ale one grały z tym lepszym Brnem. I powiem szczerze, że spodziewałem się wyższej porażki. 52:61 wcale wstydu im nie przynosi. Wręcz przeciwnie wg mnie. W tym meczu pokazały dobrą obronę. Bo pomimo 27% z gry, 18 fauli (5 więcej niż rywalki) oraz 13 zbiórek w ataku przeciwniczek przegrały tylko różnicą 9 punktów. Nieźle ograniczyły skuteczność Brna i wymuszały straty. Naprawdę, jeżeli zagrają tak samo z Karlinem to pogrom się szykuje tutaj.

VSE Praga - przeciwko nim też grałem. I wyżej pisałem dlaczego - 40-letnia Horakova i młode zawodniczki wiele nie zwojują. Ok, jest wśród nich Lowenthal, która jakoś sobie radzi, ale reszta jest słabiutka wg mnie. O KP Brno wyżej przy okazji Karlina. Powinny sobie spokojnie poradzić. Podobnie jak VS Praga, z którymi VSE grało ostatnio, KP ma kilka zawodniczek na różnych pozycjach mogących zdobywać dużo punktów, więc nie będzie żadnej monotonii typu non stop podania pod kosz. A z taką różnorodnością ataku VSE sobie nie poradzi.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Slovanka - Strakonice 3.21 ⛔
Fortuna
2/10

W 1 kolejce Slovanka z Trutnover 61:93, a Strakonice z Karlovymi Varami 70:71. Oczywiście Trutnov &gt; Karlove Vary, niemniej jednak nie widzę totalnie formy Slovanki. Z Trutnovem 10/40 za dwa, nie wykorzystywały zbytnio sporej ilości przechwytów, pozwalały rywalkom na sporo na desce. A Strakonice mają pod koszem Jileckovą czy Libicovą, które naprawde umieją rzucać. Problemem Strakonic w 1 meczu była spora ilość strat, gdyby miały trochę mniej to by wygrały różnicą kilku punktów spokojnie, a może i kilkunastu. Ale Slovanka pokazała z Trutnovem, że jakoś straty przeciwniczek niespecjalnie im pomagają. Jak dla mnie szykuje się równy mecz i kurs na Strakonice to powinien być 2.21, a nie 3.21 jak coś, więc dla mnie walju.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Pays D&#39;Aix Basket 13 - Lyon 3.10 ⛔
Betcity
4/10

Kurs mega duży, bo wg mnie to Lyon powinien tutaj być faworytem. Ostatnio spokojnie wygrały z Arras, a też nie były faworytem, buki zdecydowanie ich nie doceniają wg mnie. Pisałem wyżej o ich wzmocnieniach i naprawdę te zawodniczki z dobrej strony się zaprezentowały w meczu z Arras. Aix w 1 kolejce porażka z Nantes, zawodniczki, które mają być tam liderkami zagrały po prostu słabiutko. Pod koszem mają niby kilka Australijek, ale nie widzę jakoś, żeby one sobie poradziły z mocnym frontcourtem Lyonu. Jak dla mnie to kurs zdecydowanie za wysoki, coś ok 2.20 by było ok, ale nie aż tyle.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Toulouse Metropole - USO Mondeville -6.5 1.90 ⛔
Betcity
4/10

Śledząc ostatni mecz Tuluzy, gdzie stawiałem na ich porażkę miałem pewne obawy, ale obawy dotyczące tego czy Montpellier pokryje 19-punktowy handicap, a nie tego czy wgl wygrają. Tuluza wiele nie pokazała. Ok, można twierdzić, że Montpellier to Montpellier i to dużo mocniejsza ekipa od Mondeville, ale USO też niezłą pakę ma i z takimi rywalami jak Tuluza powinny sobie spokojnie dziewczyny radzić.

Union Hainaut - Perpignan 3.10 ⛔
Betcity
2/10

Hainaut ostatnio dało się zniszczyć z USO. Zagrały słabiutko, nie ma co ukrywać. A beniaminek bardzo dobrze zaprezentował się z Bourges. Niby 11 punktów w plecy, ale Bourges to jednak ma bardzo silny zespół. Typ gram, bo uważam, że biorąc pod uwagę ostatnią kolejkę oraz personalia obu ekip, ten kurs za zawyżony.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
VS Praga - Slovanka Tabor 1.12 ✅
Valosun Brno - Kara Trutnov 1.36 ✅
BK Pliska Studanka Pardubice - Karlin DSK 1.26 ✅
TJ Sokol Hradec Kralove - BLK VSE Praha 1.11 ✅
AKO: 2.13
Bwin
7/10

Znów liga czeska, która nie zawodzi póki co. No te Strakonice, ale to nie była żadna pewa. Teraz są pewy.

Praga - Slovanka. O VS pisałem tak:

Praga vs Praga. Z tym, że VS mimo, że straciło Bartonovą to jakoś to sobie tam wynagrodzili - ściągnęli Dotson, czyli zawodniczkę na 20/10, właśnie z VSE oraz Bartakovą na PG, które powinny spokojnie tutaj wzmocnić ekipę.
I tak, Dotson 29 punktów, 22 zbiórki w 2 meczach, 58% z gry. Poważnie wzmocniła ekipę. Bartonova się nie wychyla i robi swoje w ekipie. Praga póki co pokonała izi w derbach VSE, a ostatnio przegrała z mocnym Trutnovem 61:72, ale biorąc pod uwagę siłę Trutnova to nie jest zły rezultat.
Slovanka wygrała ze Strakonicami, ale nadal pozwalały rywalkom na sporo na desce i nadal słabo rzucały. Mocna na desce Dotson powinna to wykorzystać i poprowadzić swoją ekipę do wygranej.

O KP Brno pisałem ładne słowa ostatnio, ale to w meczu z VSE Praga, a nie z Trutnovem. KP mi się podoba, ale to nie ten poziom jeszcze. KP na zbyt wiele pozwala przeciwniczkom, 37 zbiórek w ataku ich rywalek w 2 meczach wiele mówi. Greer, która sama w 2 meczach ma już 14 zbiórek w ataku z pewnością będzie mogła tutaj poszaleć i wykorzystać słabość przeciwniczek w tym względzie. A przecież pod koszem Trutnov ma jeszcze Anderson czy Vetrovcovą. Brno ich nie powstrzyma.

O Karlinie też ostatnio było. I to niezbyt miło. Ale kurde, Pardubice są jeszcze słabsze. W zeszłym sezonie były ponad Karlinem, ale straciły najlepiej punktującą i najlepiej zbierającą Brezinovą. Karlin jak pisałem ma D&#39;Amico, która jednak w tej czeskiej lidze z niezbyt mocnymi przeciwnikami coś pokazuje. Jest też Bortelova, która się przebudziła ostatnio. Pardubice póki co 2 blowouty od USK i Brna. Czas wg mnie na kolejną porażkę, nie tak wysoką, ale porażkę.

No i znowu przeciw VSE Praga. I znów na Karlove. Co do VSE trzymam się cały czas tego samego - 40-letnia Horakova i młode zawodniczki wiele nie zwojują. A Karlove to solidna ekipa, z VSE powinno być izi.

Otrzymane punkty reputacji: +3
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Taranto Cras Basket - Famila Schio +7.5 1.90 ✅
Betcity
4/10

Superpuchar Włoch. Dwie tradycyjnie najmocniejsze ekipy w Italii. Obie ekipy po sporych przebudowach. Oto ruchy transferowe obu zespołów:

Taranto
Zostały: Mahoney, Giauro, Siccardi
Przyszły: Cohen, Gatti, Panella, Antibe, Petronyte, Zanoni, Wabara
Odeszły: Vaughn, Godin, Sottana, Ballardini, Greco, Pascalau, Gianolla, Dacic, Masoni

Familia Schio
Zostały: Macchi, Masciadri, Nadalin, Consolini, Ramon
Przyszły: Godin, Benko, Sottana, Wambe, Zanetti, Prospero
Odeszły: Cohen, Ford, Mc Carville, Erkic, Pastore, Jalcova, Brumermane

Podkreślone zawodniczki, które zamieniły Schio na Taranto albo odwrotnie.

W Taranto z czołowych zawodzniczek tylko Mahoney się ostała, Giauro i Siccardi odgrywały marginalne role w zespole. Pod koszem brakuje Vaughn i Godin przede wszystkim, to były dwie czołowe zawodniczki, zwłaszcza Amerykanka. Mają je zastąpić Petronyte i Antibe. Co do Petronyte to nigdy nie byłem jej wielkim fanem, bo wg mnie w Polsce nie pokazała nic wielkiego. Atutem będzie wzrost, ale koordynacyjnie ma za to niemałe problemy wg mnie. Antibe w Parmie niezłe cyfry, ale tam była główną postacią, tutaj tak nie będzie. Odeszło poza tym kilka strzelb, a zawodniczki, które przyszły to szczerze mówiąc prezentują wg mnie nie ten sam poziom (poza Cohen oczywiście). Przyszły ze słabszych ekip, a tam miały dużo więcej swodoby w swojej grze, tutaj będzie inaczej i nie będzie takich zdobyczy wg mnie.

Co do Schio to tutaj też przebudowa, ale ostało się więcej zawodniczek. Macchi, Masciadri, Nadalin to jednak zawodzniczki z pierwszej piątki. Do tego zawodniczki, które przyszły prezentują bardzo solidny poziom wg mnie. Godin, dobrze znana z Taranto właśnie, zna ekipę Taranto i powinna tutaj pod koszem sporo dać Familii. Wambe bardzo ładnie prezentowała się w Lille, we Francji, dobry rzut ma. Sottana także, do tego podobnie jak Godin zna ekipę Taranto, bo stamtąd przyszła. Szkoda z pewnością odejścia Cohen, ale właśnie duet Wambe - Sottana powinien z nawiązką wynagrodzić tą stratę. Godin z kolei zastąpi Ford i wg mnie nie powinno być tu widać jakiegoś wielkiego spadku jakości gry.

Jak dla mnie to wyrównany mecz się zapowiada tutaj i handi kuszące bardzo.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
BK Czech Coal Aldast Strakonice - Karlin DSK 2.40
Bwin
4/10

Karlin jest wg mnie sporo mocniejszy od Strakonic, które dostają od wszystkich. Po 1 kolejce trochę zbyt optymistycznie podszedłem do ekipy Strakonic i nawet na nie grałem, ale teraz wiem, że to był spory błąd. Wiadomo, ostatnio Praga i Brno, to porażki były pewne, ale ta Slovanka wcześniej też je nieźle pojechała. Karlin póki co 2-2 jest, 2 porażki z KP Brno i Sokołem. Potem wysoka wygrana z Pardubicami i ostatnio Karlove Vary. D&#39;Amico prezentuje się nawet nawet, Bortelova też nieźle. Karlin bardzo przyzwoicie rzuca, bo po 4 meczach ponad 48% za 2, jakoś 4 wynik w lidze, 31% za 3. Strakonice w obu klasyfikacjach dość daleko. Karlin lepiej zbiera w ataku, trochę lepiej przechwytuje, częściej dziewczyny wędrują na linię. Myślę, że te wszystkie detale pozwolą wygrać ten mecz. Wg mnie kurs zbyt wysoki tutaj.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Rostov-Don - Dynamo-GUVD -11.5 1.7 ⛔ Dynamo +11, a Rostov rzucił buzzera za 2
Betcity
3/10

Rostov to ekipa z 2 ligi rosyjskiej. Skład odszedł praktycznie cały, została chyba jedna zawodniczka z zeszłego sezonu. Na oficjalce jest, że mają 6 zawodniczek w składzie, bankowo mają więcej, ale może juniorki czy coś, czy jakieś z łapanki na ostatnią chwilę zbierane. Dynamo zajęło ostatnie miejsce w lidze w zeszłym sezonie, ale zostawiono tam najmocniejsze 4-5 zawodniczek + kilka młodych, które tylko się ogrywały. Doszła Amerykanka, która w lidze niemieckiej sporo punktowała, typowa rzucająca. Myślę, że jeżeli meczu nie zepsuje trener Tanasejczuk to Dynamo powinno sobie spokojnie poradzić.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Avenida -9.5 - Girona 1.91 ⛔
Panbet
5/10

Avenida po nieudanym sezonie. W lidze 2 miejsce, a to dla nich norma, a nie żaden wyczyn. W Eurolidze tragedia, bo odpadły w 1/16 ze Schio. Drużyna przebudowana, bo nie ma Bonner, nie ma Eriki, odeszły Korstin, Vajda, Kireta, Feaster-Strong. Najbardziej zabraknie 2 pierwszych, bo kolejne to dużo mniej znaczyły w tej ekipie. W ich miejsce Vrsaljko, Powell, Sulciute, Pina, Hodges. Chorwatka może nie jest aż tak dobra jak Erika, ale zarówno w Eurolidze jak i w kadrze pokazywała się już z bardzo dobrej strony i powinna tutaj wraz z Sulciute wzmocnić frontcourt Avenidy naprawdę solidnie. Powell od razu wskoczy do piątki, Hodges i Pina będą zapewne wchodzić z ławki i punktować, to będzie ich główna rola, choć w sumie nie zdziwi mnie Hodges w piątce. Zobaczymy. Generalnie wzmocnienia dobre. Biorąc pod uwagę, że zostały Fernandez, Xargay, Antoja, Sanchez i Pascua to mamy naprawdę niezłą pakę. Biorąc pod uwagę potężne kłopoty Ros i średnie transfery Rivas to Avenida wyrasta na głównego faworyta LFB.
Co do Girony to sporo też się tutaj zmieniło. Odeszła spora część składu, niewiele zawodniczek zostało. Do tego odeszły czołowe zawodniczki. Poczyniono pewne starania, aby to naprawić, ale transfery nie rekompensują straty wg mnie i Girona nie powinna być tak groźna jak w zeszłym sezonie. Ja tak spodziewam się raczej wysokiej wygranej Avenidy.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Kibirkstis - Homend Antakya 1.90 ✅
Bwin
3/10
Zespół gospodyń to jedna Amerykanka mocno średniej klasy i sporo Litwinek, głównie młodych i niedoświadczonych. Są też starsze, ale szału to one nie robią. Ostatnio wygrana co prawda, ale Ruzemberok też dupy nie urywa. Antakya ostatnio pokonała Ramle, która w składzie ma Levitsky, Doron, Turcinovic, Lacy czy Kuin. W tureckiej ekipie jest dobrze czująca się na tamtejszych parkietach i znana z Lotosu Jolene Anderson. Poza tym Shekinna Stricklen czy Jana Vesela. Naprawdę niezły skład i wg mnie to one powinny być faworytem w tym spotkaniu.

Basket Landes - Dynamo Moscow 2.00 ⛔
Bwin
3/10
Tutaj podobnie jak w spotkaniu wyżej widzę faworyta w ekipie gości. Landes nie zachwyca formą zdecydowanie. W dodatku ich siła leży raczej pod koszem, a Dynamo ma w składzie takie zawodniczki jak Vidmer, Grishaeva czy Laura Harper, które z pewnością będą bardzo trudną do przejścia zaporą dla podkoszowych z ekipy francuskiej. Poza tym w Moskwie gra też inna z reprezentantek Rosji Ilona Korstin, a do tego utalentowana Czarnogórzanka Snezana Aleksic. Naprawdę fajna ekipa i nieźle to wygląda. W Landes nazwiska też są niby, ale taka Reghaissia np marnuje rzut za rzutem, zresztą nie ona jedna. Ekipa troszkę poza formą, no i chyba niezbyt je interesuje EuroCup.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
TED Ankara Kolejliler -4.5 - Young Cats 1.47 ✅
Sodertalje - Kayseri Kaski -6.5 1.47 ✅
Antakya Belediye - Kibirkstis-Tiche-Iki +27.5 1.47 ✅
AKO: 3.18
Betcity
Taki tripel dziś pobrałem, wszystkie handicapy trochę bezpieczniejsze wziąłem.
Ankara musi wygrać jak chcą awansować dalej, muszą dodatkowo liczyć na dobrą grę Hainaut, ale cóż. Podstawa to wygrana ze Szwajcarkami. W pierwszym meczu 80-69 na wyjeździe, byłoby dużo wyżej, ale wolne niezbyt im siedziały, dużo słabiej niż w innych meczach. Jak dla mnie wszystkie argumenty po ich stronie, mają Dabovic, mają Walker.
Mistrzynie Szwecji to już nie ta ekipa co w zeszłym roku, także nie są zbyt groźne. Raz wygrały z Horizontem, ale to tyle. Poza tym to był masakryczny mecz zespołu z Mińska, naprawdę, widziałem je w tym sezonie kilka razy i słabizna. Kayseri ma skład jaki ma, jest Maltsi, Sanders, Anosike, Martinez, zagra tym razem też Jones. Naprawdę na tle Szwedek to potęga. W pierwszym meczu +30 było, bez Jones. Tym razem może aż takiego pogromu nie będzie, ale mimo wszystko co najmniej 10-15 punktów powinno być izi.
A o ostatnim meczu to pisałem wyżej nawet, w sensie o poprzednim ich meczu. Wtedy wygrała Antakya 27 punktami, ale 60% za 2 i 73% za 3 to się chyba nie powtórzy. Poza tym wczoraj ich kołcz zrezygnował z pracy. Poprowadzi ich asystent dziś, ale nie spodziewam się jakiejś potężnej wygranej. Awans na 99.9% pewny, więc nie ma co się tak przeciążać. W lidze ostatnio duże minuty liderek, w następnej kolejce Ceyhan, czyli ekipa, która też może sprawiać problemy, także nie ma co tutaj się męczyć bez sensu, lepiej zachować więcej sił na trudniejszy mecz w lidze.

Otrzymane punkty reputacji: +15
F 3,5K

fanatyk_1984

Użytkownik
Spartak Noginsk - Tarbes under 126,5 1.85 1/10 Bet365,Bwin 14:00 LIVE ✅ 47-65 FT
Puchar Europy kobiery

Dziewczyny z Noginska to jedna z moich ulubionych druzyn
. Przeswietlilem dokladnie poczynania tej ekipy na wlasnym terenie . Niewiasty na wlasnym parkiecie sa bardzo defensywa ekipa zarowno w lidze rosyjskiej jak i w Eurocup .
Oct. 25, 2012 Round 1 (Regular Season ) Spartak N.-Belfius Namur 63-43
Nov. 8, 2012 Round 3 (Regular Season ) Spartak N.-Mersin 46-50
Oct. 16, 2012 Round 1 (Regular Season ) Spartak N.-Dynamo K. 45-58
Nov. 5, 2012 Round 3 (Regular Season ) Spartak N.-Energy Ivanovo 53-41
Wyniki bardzo niskie , nawet dream team Dynama Kursk zdobyl tylko 58 pkt w Noginsku .
We Francji padl wynik 71-42 dla Tarbes .
GL

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Regina Basket -24 - Interhim 1.85 ⛔
Bet365
Ukraińska liga kobiet. Obie ekipy mierzyły się już w tym sezonie, Regina wygrała 88:64 i na podstawie tego meczu Bet365 wystawił handi -24 i linie na u/o 152 punkty. Jak dla mnie handicap powinny pokryć, bo to mocniejsza ekipa. W składzie mają przede wszystkim świetną Iagupovą, która średnio rzuca ponad 30 punktów na mecz. Ale co najlepsze nie oznacza to, że inne zawodniczki nie rzucają. Są jeszcze ze 3 bodajże, które sypią 10+ na mecz, no i kilka z mniejszymi zdobyczami. Generalnie ekipa rzuca tak 80-90 punktów na mecz dość spokojnie. Ostatnio wygrały z mocnym Dynamem, które ma w składzie 2 Amerykanki (a to rzadkość na Ukrainie), które rzucają jakieś 45 punktów na mecz razem. Poza 2 Amerykankami są zawodniczki z kadry Ukrainy, zarówno seniorskiej jak i U21. Także ekipa mocna. Myślę, że to obrazuje siłę Reginy. Interhim przegrywał generalnie niemało z ekipami, z którymi Regina w miarę spokojnie wygrywała. Jak dla mnie dziś pogrom.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom