"Piotr R. po przesłuchaniu zwolniony do domu!
Wrocławska Prokuratura Krajowa postawiła zarzuty korupcyjne Piotrowi R. - piłkarzowi Lecha Poznań. Dotyczą one przyjmowania łapówek i namawiania do ich wręczania w sezonie 2003/2004 - poinformował prokurator Edward Zalewski. Nie chciał jednak ujawnić liczby zarzutów ani łącznej kwoty łapówek. Oscylowały one jednak powyżej 100 tysięcy złotych - dodał prokurator. Piotr R. częściowo przyznał się do zarzutów, złożył obszerne wyjaśnienia i potwierdził stan faktyczny ustalony przez prokuratora. Po trwającym ponad 3 godziny przesłuchaniu został zwolniony do domu. Musi zapłacić jednak 170 tysięcy złotych.Teraz chyba ruch należy do Lecha Poznań, który zapowiadał zawieszenie R. w prawach zawodnika. Z Piotrem R. nie udało mi się porozmawiać po zakończeniu przesłuchania bo policjanci wyprowadzili go w momencie gdy prokurator Zalewski rozmawiał z dziennikarzami. Przed wejściem do prokuratury mówił, że nie wie co ma powiedzieć kibicom.
Tymczasem nadal przesłuchiwany jest Przemysław E., były członek zarządu Lecha Poznań, który wczoraj usłyszał cztery zarzuty korupcyjne . Natomiast jutro zarzuty ma usłyszeć zatrzymany dzisiaj były piłkarz Lecha Waldemar K. "
http://pilkarskamafia.blogspot.com/
p. s.
Jacekk: "
Tylko i wyłącznie wyprzedziłem fakty. Przecież to normalne, że zaraz by ktoś napisał wyzywające teksty. Mamy demokrację i mogę pisać co mi się tylko podoba. A, że chciałem pokazać innym "kibicom" jakie są fakty, to inna sprawa. "
zaczales pisac prowokacyjne teksty zeby nikt inny ich nie napisal przed Toba...no to jest argument
"Przeciez to normalne..." nie kreuj normy na ksztalt wlasnego zachowania, dla wielu osob normalna jest merytoryczna dyskusja, niestyty zdarzaja sie takie jednostki jak Ty
To koniec mojej dyskusjii z Toba i nie chodzi tu o roznice pogladow tylko o roznice poziomu wypowiedzi.
aha jeszcze jedno, pisalem wczesniej gdzies ze korupcja scigana jest od 2002 a w rzeczywistosci ustawa ta weszla w zycie w roku 2003, moj drobny blad