>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Kontrowanie

R 23

rutra

Użytkownik
Jeśli niewłaściwy dział to proszę o przeniesienie do systemów, ale to bardziej taki sposób gry niż system.

Kiedyś puściłem taśme 16 meczy za 2zł. Kursy bardzo niskie, najwyższy na mecz Wisła-Legia 1.85. Do wygrania miałem 90,40zł. Kupon postawiłem we czwartek. Po weekendzie weszło mi 15 meczy, został tylko ten jeden jedyny FC Porto-Leixoes 1 1.25. Porto po 6 czy 7 kolejkach miało komplet punktów, a wiadomo kiedyś musi przyjść ten słabszy dzień. Kurs na X2 wynosił coś ponad 2.80. Miałem dylemat... kontrować (X2 za 30zł i na 100% wygrać 60zł), czy zostawić tak jak jest. Zostawiłem i udało się, byłem na minusie 91,40zł a tymczasem jednym kuponem odrobiłem ok. 98% strat. Ale nie zawsze jest tak dobrze, nieraz zdarzało mi się, że przez jeden mecz, który został na kuponie przegrywałem, pamiętam jak został mi 1 mecz ligi francuskiej i po 60 minutach było 2:0, byłem zadowolony, że wkońcu po raz pierwszy coś wygram, tymczasem skończyło się na 2:2. I jeszcze jedna sytuacja z kart historii. Zagrałem 2 kupony. Na jednym mecz Groclinu 1 7.50 za 2zł, na drugim za 5zł kilka pewniaków + przeciwnik Groclinu 1.20-1.40(dokładnie nie pamiętam). Pewniaki weszły, a gdy Groclin stracił bramke chciałem, żeby tylko niewyrównali, udało się.

Co sądzicie o kontrowaniu? To znaczy: typuje kilka meczy i gdy już jeden jedyny mecz zostanie gram drugi kupon tak aby na 100% wygrać.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Witam.
Przede wszystkim polecam opcję Szukaj , która pozwala odnaleźć podobne tematy na forum.
Temat kontrowanie nie jest omawiany tu bardzo często ale jednak kilka podobnych tematów powstało. Sam jednak nie potrafię w tym momencie znaleźć takiego gdzie udzielałem najkonkretniejszej odpowiedzi więc postaram się to w skrócie nakreślić jeszcze raz.
Kontrowanie jest tak naprawdę zaprzeczaniem samemu sobie.
Jeśli tworzysz kupon z 16 spotkań to nie ma znaczenia w jakiej odbywają się kolejności... może nie wejść 1, 5... może i 16 typ.
Jeśli jednak zdecydowałeś się wysłać kupon z 16 a nie z 15 zdarzeniami to skąd ta zmiana zdania? Ze strachu? Słabe wytłumaczenie. Z chęci pewnego zysku? To nie lepiej było z góry założyć, że grasz tylko 15 spotkań?
Oczywiście kontry się przydają. Czasem są niezbędne...
Ja jednak zawsze polecałem stosować je w przypadku istotnych zmian w składach/pozyskaniu nowych, istotnych informacji.
Jeśli typowałeś Porto wiedząc, ze zagrają w pełnym składzie a dzień później okazuje się że tak nie będzie (świeży przykład u znajomego mecz Polska - Litwa i absencja Sernasa i Semberasa) - kontruj. Jeśli okazało się, że u Twoich faworytów szaleje grypa... kontruj. Przecież tego nie planowałeś.
Zupełnie inną kategorią jest próba wyłapywania zawyżonych kursów i gra na przeciwne wydarzenie po zmianie kursów (np. na live). To jednak bardziej podpada pod &quot;ryzykowne surebety&quot; niż typowe kontrowanie kuponów

Otrzymane punkty reputacji: +2
B 1

bigbuckbunny

Użytkownik
Moim zdaniem to zależy od tego jak nam taśma wchodzi i jakie są mecze tak jak opisałeś wyżej że mogłeś wyjść na plus 100% po kontrze ale nie zaryzykowałeś i nie się udało a następnym razem nie.
Mi się wydaje że jak się ma okazje kontry warto skorzystać miej wygrasz ale pewniej.
Jak się ma taśmę za 2zł kurs 40-50 i zostaje raptem jeden mecz i jest okazja kontry korzystałbym z miejsca i cieszyłbym się gotówką.

sandomingo 58

sandomingo

Użytkownik
Ja natomiast kontruje przede wszystkim wtedy kiedy wchodzi... Postawilem under 2,5, do przerwy jest 0:0 a ja wtedy gram kontre na over 2,5 po kursie np 6. Stawki dobieram male, chodzi o to, zeby w razie wtopy nie przegrac wszystkiego, a taka konterka jestem w stanie uratowac np 30zl grajac za 60.

Do góry Bottom