>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Konto w holenderskim banku a ustawa hazardowa

S 163

santi90

Użytkownik
Witam.
Załozyłem konto w holenderskim banku a dokładnie mowiac w ING.
Mam zamiar przelewac tam wygrane srodki z zakładów bukmacherskich a mniejsze kwoty wypłacac za posrednictwem skrill i ich karty debetowej.Czy zwiazku z tym moge miec problemy ze skarbowka(Polska)
W Holandii maja mocno liberalne prawo wiec z ich strony nie powinienem miec problemu.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Już nie pamiętam, ale jeśli jesteś rezydentem polskim, to masz obowiązek wysyłania sprawozdań chyba kwartalnych do NBP.
Ponieważ już to konto założyłeś, za kilka miesięcy powinieneś wysłać sprawozdanie.
Być może nawet powinieneś wcześniej niż za kilka miesięcy (tydzień, dwa, od założenia rachunku?), poinformować odpowiednie organa o otworzeniu rachunku bankowego za granicą ale tego nie jestem pewien.
Masz prawo posiadać konto w takim banku.
Od czasu do czasu, polskie władze podejmują działania w zakresie uzyskania informacji o kontach bankowych, obywateli RP w bankach poza RP.
Oczywiście z Holandii takie informacje bezproblemowo uzyskają.
Już Cię mają ???? ;)

S 163

santi90

Użytkownik
konto załozyłem osobiscie w Holandii,przy zakładaniu konta musiałem okazac sie dowodem ososbistym ,nr sofi(nr podatkowy holandii) oraz podac obecny adres zamieszkania w tym kraju.Podałem adres mojego brata ktory tam mieszka na stałe.Z tego co sie orientuje to bank nie sprawdzał czy jestem na zameldowany czy nie.Konto osobiste.

Do góry Bottom