>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

konkurs - za najlepsze pomysły bony do bhome

pele69 3

pele69

Użytkownik
jak w temacie:
- przygotowanie w formie pisemnej własnych propozycji na akcje promujące kredyt gotówkowy eurobanku na lokalnym rynku (do dyspozycji doradców w oddziałach są: telefon, Panorama Firm, ulotki, balony, cukierki, smycze (itp. materiały), przenośne standy promocyjne oraz budżet marketingowy). Proszę zaproponować takie działania, które mógłby Pan wykonać samodzielnie bądź też razem z grupą współpracowników.
jakies pomysły??

P 1,8K

patced

Użytkownik
Hmmm mogę coś naskrobać. Jak wiadomo słodyczami to raczej szału ten bank nie zrobi bo kto z normalnych ludzi za cukierka weźmie u Was kredyt ?? Nie mniej jednak jest to jakaś forma reklamy dajmy na to idzie sobie starsza pani z wnuczkiem/wnuczką a ktoś reklamujący Waszą firmę podchodzi do nich dziecku daje cukierka a babci ulotkę. I żeby nie było to babcia nie musi być nienormalna. Starsi ludzi mają coś w sobie, że gdy coś dostaną starają się odwdzięczyć. Pomysł ze smyczami dobry ale sytuacja podobna raczej nikt z dorosłych nie będzie paradował ze smyczą EUROBANK. Nie zmienia to faktu, że to banku po kredyt przychodzą różni ludzie i są z różnych warstw społecznych dla tych mniej &#39;bogatych&#39; na pewno by w tym &#39;paradowali&#39;. Czyli w ten sposób można pokazać się staruszkom i ludziom z niższych warstw społecznych. Klienci tzw. &#39;biznes&#39; biorący duże kredyty do nich dotrzeć można na pewno po przez konsultantów oni przedstawiali by ofertę banku i zachęcali do wzięcia kredyty. Budżet marketingowy można by wykorzystać na zorganizowanie imprezy w plenerze gdzieś w miastach niekoniecznie jakiś duży koncert lecz prosta rzecz zaprosić zespoły, które chcą zaistnieć i zagrają nieodpłatnie takich jest wiele naprawdę. Na takiej imprezie plenerowej można wtedy wykorzystać wszystkie gadżety promocyjne rozdawać balony ulotki reklamy rozłożyć stoiska z konsultantami czy przedstawicielami by zachęcali ludzi do wzięcia kredytu. Z pewnością dzwonią telefonicznie nikt nie skusi się na kredyt bo każdy rzuca słuchawką i mówi że naciągacze. Nie mniej jednak reklama doraźna tj. wypuszczenie na rynek konsultantów zachęcających do wzięcia kredytu był by to całkiem w porządku pomysł. Człowiek człowieka potrafi przekonać ... Podsumowując wszystko można wykorzystać z umiarem i trzeba wiedzieć jak dotrzeć do ludzi i z czym do kogo pozdrawiam patced.

ucubucu 9

ucubucu

Użytkownik
Budżet marketingowy - ogłoszenie w lokalnej prasie, reklama w lokalnej stacji telewizyjnej, w lokalnym radiu, samochód z odtwarzaczem który będzie jeździł po mieście i reklamował kredyt, zoorganizowanie pikniku rodzinnego, stworzenie plakatów i rozwieszenie po miescie, ogłoszenia na tablicach informacyjnych
Standy promocyjne, Ulotki, balony, cukierki, smycze - wynajęcie hosstes i rozłożenie kilku stanowisk w centrum miasta, przed stadionem miejskim przed rozpoczęciem meczu
Wydaje mi się, że to wystarczy wkońcu to jest kredyt gotówkowy a nie wybory na prezydenta

ucubucu 9

ucubucu

Użytkownik
chodziło mi raczej o ten samochód z tą taką jakby trąbą z tym megafonem czy czymś tam nie wiem jak to się nazywa, nigdy u Was takie nie jeździły?

pele69 3

pele69

Użytkownik
dzieki za zaintersowanie ale te pomysły sa jednak tak oczywiste ze..Bardziej chodziło mi o cos bardziej oryginalnego. Np. co myslicie o tym zeby do kampani czy to bilboardowej czy ulotkowej dorzucic hasła i slogany związane z wszechobecnym kryzysem. Tzn. cos takiego( oczywsscie trzeba by to dopracowac i w ogole)
- Wszedzie kryzys? Nie u nas i nie z nami ! tylko u nas kredyt .............
czy może to troche niesamczne byc? Myslicie ze jako chwyt marketingowy moze byc ok? Ogolnie moze zle wytluczylem. chodzi o to zeby zachecic ludzi do brania kredytu w danym banku. musze cos takiego na rozmowe kwwalifikacyjna przygotowac. Wiec rozdawani ulotek, samochod reklamowy czy hostessy sa troche zbyt banalne. ????

aduss 5

aduss

Użytkownik
to daj bonika chociaż za chęci ziomuś ????
OMG to nie wygląda mi na zart niestety. Te odpowiedzi nie wniosly absolutnie nic nowego, jakies banaly bedace rozwinieciem tresci w temacie, zdania na sile pisane i owijanie w bawelne. A to wszystko, zeby zdobyc bon? Za co? Przeciez nikt nie podal nic konkretnego, co mogloby odpowiadać pelemu i mu pomoc, nakierunkowac. Ja sie smieje, ale to jest zalosne

aduss 5

aduss

Użytkownik
Yyy, sam sobie zaprzeczasz?
Ech sawas przeca koledze chodzi o konkrety, np. jakies hasla slogany zwiazane z obecnym f. kryzysem, a nie pomysly na zareklamowanie kredytu w mediach i roznoszenie ulotek. Chodzi o konkrety. Nie mozesz mu zarzucic, ze sobie zaprzecza

sawas 27

sawas

Użytkownik
Ech sawas przeca koledze chodzi o konkrety, np. jakies hasla slogany zwiazane z obecnym f. kryzysem, a nie pomysly na zareklamowanie kredytu w mediach i roznoszenie ulotek. Chodzi o konkrety. Nie mozesz mu zarzucic, ze sobie zaprzecza
Oczywiście, że mogę. Chce czegoś oryginalnego, a zamierza walić slogany o największym banale ostatnich miesięcy - trochę nie do pary.
Ale myślałem, że to jakiś konkurs, czy coś - jeśli to zadanie szkolne, to kryzys jest rzeczywiście dobrym pomysłem. Tyle, że wykorzysta go zdecydowana większość Twoich kolegów i koleżanek, tak obstawiam :p

ucubucu 9

ucubucu

Użytkownik
Ja myślałem że temat jest po to aby zarzucać pomysły a nie krytykować inne, to już autor sobie wybierze co będzie mu pasować więc Aduss smaruj wrotki z tego tematu i czepiaj się. A to, że napisałem o bonie to chyba normalne co? W końcu po to napisałem, w sumie to co napisałem to nic nowego, ale wtedy jeszcze nie wiedziałem, że chodzi o coś zupełnie oryginalnego.

aduss 5

aduss

Użytkownik
Nie odwracaj kota ogonem, z mojej perpsektywy twoja prośba o bon wygląda dość niesmacznie i na tym kończę. Chciałbyś bona za free ???? a to i tak pewnie sciema
Ja myślałem że temat jest po to aby zarzucać pomysły a nie krytykować inne, to już autor sobie wybierze co będzie mu pasować więc Aduss smaruj wrotki z tego tematu i czepiaj się. A to, że napisałem o bonie to chyba normalne co? W końcu po to napisałem, w sumie to co napisałem to nic nowego, ale wtedy jeszcze nie wiedziałem, że chodzi o coś zupełnie oryginalnego.

pele69 3

pele69

Użytkownik
Popieram Adussa. Zrobilem kilka bonow wartych 50 zł na bah jednak nie mogę nikomu wyslać bo nikt tak naparwdę nie pomógł. chyba sami widzicie. ale itak dzieki za fatyge

P 1,8K

patced

Użytkownik
Tak tak a ja zrobiłem kilka po 200zł chcecie ? ;] żallll napisałem to bo mi sie widziało to co napisałem wyżej nic poza tym. A bony to pic na wode i nie oszukujmy się...

Do góry Bottom