>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Koniec sezonu - Daty ostatnich kolejek

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Jak wszyscy dobrze wiedzą, zbliżają nam się powoli końcówki sezonów, a wtedy dość często dochodzi do dziwnych czy mega pewnych meczów. Z jednej strony sprawa mistrzostwa, spadku czy miejsca premiowanego pucharami.
Więc apeluję do was z prośbą abyśmy w tym temacie, pisali kiedy kończą się sezony i w jakim kraju. Najbardziej zwróciłbym uwagę na 2-3 ostatnie kolejki przed końcem.
Liga Holenderska
- Przedostatnia kolejka 1 maj 2011:
Twente - Willem II 1,10
Mecz jak dla mnie 100% pewny jak lokata w banku. Willem II ostatnie miejsce w tabeli, beznadziejna gra, beznadziejna obrona. Nie wyobrażam sobie by Twente na własnym stadionie przegrało z najgorszą drużyną sezonu i do tego przed arcyważnym meczem następnej kolejki
SC Heerenveen - Ajax Amsterdam 1,60
Tu ten sam powód co wyżej. W ostatniej kolejce prawdopodobnie na 99,99% rozegra się mega mecz o mistrzostwo na Ajax Amsterdam Arenie. Więc tutaj nie wchodzi według mnie jakakolwiek porażka Ajaxu. Heerenveen w środku tabeli. NIE GRAJĄ JUŻ O NIC. Ani nie spadną, ani nie mają szans na puchary. Tutaj według mnie w 100% wygra Ajax.
Te dwa mecze to dla mnie Ultra Lokata Bukmacherska (w skrócie ULB ???? ).
- Ostatnia kolejka 15 maj 2011:
Ajax - Twente prawdopodobnie mecz o mistrzostwo.
Do tego dochodzi surebet = czyli prawie pewne pieniądze ???? .
Mistrzostwo zdobędzie Twente = 2,10
Mistrzostwo zdobędzie Ajax = 2,30
PSV wykluczam raczej z opcji mistrza z wiadomych względów. Nie wyobrażam sobie potknięcia Ajaxu albo Twente.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Liga Angielska - Blue Square Premier
- Ostatnia kolejka 30 kwietnia 2011:
Kettering Town - Southport 2,50 3:1 ⛔ (90 minuta i 3:1)
Moim zdaniem warto wziąć ten mecz pod uwagę bo sytuacja w tabeli na dole dość niejasna. W tej lidze spadają 4 zespoły na 24. A zespół 19, 20 i 21 mają po 46 punktów. Southport jest aktualnie 20 i będą grać z 15 w tabeli Kettering Town które w tym sezonie już o nic nie gra. Natomiast z drugiej strony 19 Forest Green zagra na wyjeździe z 21 Tamworth i to moim zdaniem będzie prawdopodobnie mecz o pozostanie w lidze. Bo jeżeli wygra Tamworth, a Southport przegra to właśnie oni lecą o ligę niżej. Tutaj też liczę na jakieś 0:3 bo Southport ma gorszy bilans bramkowy od Forest o jedną bramkę. I jeżeli wygra Southport z Kettering Town to bez oglądania na przeciwników zostaną w lidze.
Altrincham - Eastbourne Borough 1,50 3:4 ⛔ (HT 0:3, później 3:3 i w 90 minucie 3:4)
Teoretycznie to gospodarze mają jeszcze szanse na utrzymanie. Ale do tego potrzebne jest zwycięstwo w tym meczu z pogodzonym już o degradację ligę niżej Eastbourne Borough. Gospodarze jak wygrają będą mieć 47 punktów. A jeżeli przegra Southport i nie padnie remis w meczu Forest to Altrincham utrzyma się w lidze.

sajuken 35

sajuken

Użytkownik
No prawie tak jak Bolton ktory juz nie musi grac o nic a wygral z Arsenalem ktory apropo musial wygrac zeby jeszcze sie liczyc w walce o mistrzostwo.
To tak jak w NHL Detroit w ostatniej kolejce wygralo z Chicago chodz wcale nie musialo przez co Blackhawks mogli nie awansowac. Zreszta w tej samej kolejce godzine pozniej Minnesota wyeliminowala Dallas wygrywajac z nimi chodz Wild nie grali juz kompletnie o nic.
To tak jak w ekstraklasie Polonia Warszawa 3 lata temu miala juz zapewniony srodek tabeli i nie grali o nic a spuscili Gornik do 1 ligi chodz tym drugim wystarczylby remis.
To tak na szybko mi sie przypomnialo, daremny temat gdyz takie rzeczy mozna wziac pod uwage aczkolwiek nie mozna sie nad tym calkowicie opierac z tegoz tez powodu nie ma sensu zakladac tematu ale jak tam chcecie...

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Nie no sajuken, szkoda, że jeszcze nie podałeś jakiś przykładów meczy z Mistrzostw Świata. W Premiership do końca sezonu jeszcze 5 kolejek, a ty się dziwisz, że Bolton wygrał mecz. Albo podajesz przykład NHL. ????
To ja Ci na szybko podam przykłady:
http://forum.bukmacherskie.com/f123/urugwaj-2010-a-41528.html#post1975019
http://forum.bukmacherskie.com/f123/chile-2010-a-40706.html#post1975691
Liga Angielska - Dywizja 1 - Isthmian South
Metropolitan - Merstham 1:0 ✅
Ostatni mecz i o ile potknie się lider tabeli to awansują ligę wyżej. Merstham w tym sezonie już o nic nie gra. A należy dodać ciekawy fakt, że lider Bognor Regis Town zagra z walczącym o utrzymanie Chatham Town i do tego to lider zagra na wyjeździe. Więc Metropolitan ma jeszcze olbrzymie szanse na awans.
Burgess Hill Town - Ramsgate 1:1 ⛔
Goście w tym sezonie już o nic nie grają. A Burgess o playoffy. Ciekawym faktem jest to, że 5 (premiowany playoffach) i 6 drużyna w tabeli spotkają się w tej kolejce. Więc przy remisie tych zespołów mogą zagrać w playoffach.
Whitstable Town - Corinthian-Casuals 0:0 ⛔
Gospodarze o nic. A goście jeszcze muszę walczyć o pozostanie w lidze bo nigdy nic nie wiadomo. Tak jak wcześniej pisałem. O ile Chatham wygra z liderem, a Casuals przegra to właśnie oni lecą w dół.
Whyteleafe - Horsham YMCA 2:0 ✅
Teoretycznie to jeszcze gospodarze mogą spaść ligę niżej ???? . A wszystko przez to, że jak przegrają ten mecz to będą mieli 42 punkty. A jak wygra Chatham który walczy z liderem i wygra Corinthian to Whyteleafe może jeszcze spaść. A wszystko przez to, że mają gorszy bilans bramkowy ???? . Goście Horsham już o nic nie grają. Pogodzeni są z porażka w tym sezonie i lecą ligę niżej.
http://pl.soccerway.com/national/england/non-league-div-one/2010-2011/isthmian-south/

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
No prawie tak jak Bolton ktory juz nie musi grac o nic a wygral z Arsenalem ktory apropo musial wygrac zeby jeszcze sie liczyc w walce o mistrzostwo.
W Anglii raczej takie wałki nie przejdą :]
Ogólnie ciekawa inicjatywa , ale buki też mają dostęp do tabel a np mnie kursy 1.15 nie satysfakcjonują aby inwestować w to kasę.
To tak jak w ekstraklasie Polonia Warszawa 3 lata temu miala juz zapewniony srodek tabeli i nie grali o nic a spuscili Gornik do 1 ligi chodz tym drugim wystarczylby remis
Ten sam przykład mi się przypomniał. Też byłem pewien tego że Górnik wygra bo walczy o utrzymanie , a Polonia o nic. Na tym meczu przerżnąłem troche kasy i do takich &quot;fixów&quot; mam już spory dystans.
To tak na szybko mi sie przypomnialo, daremny temat gdyz takie rzeczy mozna wziac pod uwage aczkolwiek nie mozna sie nad tym calkowicie opierac z tegoz tez powodu nie ma sensu zakladac tematu ale jak tam chcecie...
Dokładnie tak

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Liga Angielska - Konferencja Północna
Stalybridge - Stafford Rangers 3,00 3:2 ⛔
Gospodarze nie grają już o nic. W tabeli czy to przegrają czy to wygrają pozostaną w tym samym miejscu. Za to Rangers ma jeszcze szanse na utrzymanie. Ale do tego potrzebne jest zwycięstwo i potknięcie Hyde. 32 punkty mają Rangersi.
Corby - Hyde 2,40 1:2 ✅
Tak jak wyżej. Co prawda Corby tam jeszcze może awansować czy spaść parę oczek w tabeli. Ale to miejsca bez znaczenia. Hyde tak jak wyżej walczy o utrzymanie. 33 punkty mają.
Alfreton Town - Nuneaton 4,00 3:2 ⛔
Lider który ma już zapewniony na 100% awans, zagra przeciwko gościom którym gra w playoffach może wypaść w ostatniej kolejce z rąk. Jak przegrają, a Guisley wygrają to sezon mogą uznać za stracony. Kurs wysoki, na pewno value.
Liga Angielska - Konferencja Południowa
Maidenhead Utd - Dartford 1,66 2:3 ⛔
Gospodarze jeszcze mają szansę na utrzymanie. Dartford nie gra o nic. Nawet jak wygrają to nie zmienia ich pozycji w tabeli.
Bishop&#39;s Stortford - Dorchester 1,66 2:1 ✅
Identyczna sytuacja jak wyżej.
Welling - Basingstoke 1,30 4:0 ✅
Goście nie grają o nic. A Welling gra o playoffy. Warto zagrać bo czołówka w tabeli playoff będzie grała ze sobą.

lukas155 11

lukas155

Użytkownik
@AKA SHAKAL

Jak dla mnie argument, ze jakaś drużyna musi wygrać bo walczy o mistrzostwo/puchary/utrzymanie ma wartość=0. Co z tego, że chcą? poza większą większą mobilizacją nic to nie daje. Tak samo jakby postawić kasę na awans Realu do finału LM po kursie 25.00 argumentując to faktem, że muszą wygrać, bo inaczej nie wygrają Ligi Mistrzów.
W piłce na najwyższym poziomie każdy o coś walczy, nawet dla średniaka każdego zwycięstwo to pewna premia finansowa.

Podam przykład jak takie rozumowanie może być mylące. Kilka lat temu losy Mistrzostwa PL ważyły się do ostatniej kolejki. Chelsea grała z Crystal Palace(chyba) i musiała wygrać oraz liczyć na porażkę MU, więc można by powiedzieć, że musieli, ale nie wygrali, było bodajże 1:1.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Tak samo jakby postawić kasę na awans Realu do finału LM po kursie 25.00 argumentując to faktem, że muszą wygrać, bo inaczej nie wygrają Ligi Mistrzów...
...Chelsea grała z Crystal Palace(chyba) i musiała wygrać oraz liczyć na porażkę MU, więc można by powiedzieć, że musieli, ale nie wygrali, było bodajże 1:1.
Akurat Twoje argumentowanie jest bez sensu. Bo chyba nie wiesz za bardzo o co chodzi. A porównywanie Realu i wygranie LM jest śmieszne.
Zresztą rok temu Real w ostatniej kolejce zremisował u siebie 1:1, ale i tak musiał liczyć na potknięcie Barcy na Camp Nou. Więc teoretycznie drużyna z BWINEM na piersi mogła zremisować pod sponsora ???? bo przecież wiadomo, że Barca i tak by wygrała ten mecz u siebie.
Dlatego takich czołowych klubów, czy lig nie biorę pod uwagę. No dajcie spokój, porównujecie tutaj jakiś Reale, Chelsea do jakiś o nic nie grający Heereven z Ajaxem. Zresztą jutro i po jutrze się dowiemy kto będzie miał więcej racji.
Edit:
Co racja to racja, ale wtedy nie grali o mistrza tylko o wicemistrzostwo ???? .

strzala 377

strzala

Użytkownik
sajuken dałeś w przykładzie mecz Górnika z Polonią Warszawa dwa sezony temu po którym Górnik spadł... Z tego co pamiętam, Bełchatów zdobył gola z Jagiellonią i miał w tej chwili LE , dopiero zwycięstwo drużyny z Warszawy dało jej LE ...

Jak się mylę to usuncie tego posta ale jestem niemal pewien że mam rację :p

sajuken 35

sajuken

Użytkownik
sajuken dałeś w przykładzie mecz Górnika z Polonią Warszawa dwa sezony temu po którym Górnik spadł... Z tego co pamiętam, Bełchatów zdobył gola z Jagiellonią i miał w tej chwili LE , dopiero zwycięstwo drużyny z Warszawy dało jej LE ...

Jak się mylę to usuncie tego posta ale jestem niemal pewien że mam rację :p
Zwracam honor i gol padl w 89 minucie ktory spuscil gornika w dol, a polonia awansowala dzieki temu ze lech zdobyl PP...wiesz ze mnie troche potrzymales na duchu ta informacja ????
P&gt;S&gt; A nawiasem mowiac w sezonie 2009 w i lidze kluczborg zajal 6 miejsce z pojemnoscia stadionu ===okolo 2000 masakra ????

Do góry Bottom