>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Komputer stacjonarny czy laptop?

Status
Zamknięty.
kurus-i 0

kurus-i

Użytkownik
Witam.Potrzebuję pomocy w sprawie zakupu komputera.Otóż ma byc on głównie do rozrywki,czyli internet,gry itp.Teraz nie wiem czy kupić laptopa,czy stacjonarny? Jestem pewien,że są tu ,,mózgi&quot; komputerowe,które znają się na rzeczy.Podawajcie linki do stron,z komputerem jaki polecacie.:spokodfhgfh: Wszystkim z góry dzięki za pomoc ;)

radek03 90

radek03

Forum VIP
Chyba główna kwestia czy ma być laptop czy blaszak to odpowiedź na pytanie czy komputer ma być mobilny i poręczny czy ma leżeć na biurku? Pierwsza opcja to oczywiście laptopa przy drugiej blaszak.

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Hej! jeżeli chcesz używać komputera wyłącznie do internetu, słuchania muzyki i grania w starsze, mniej wymagające gry to z pewnością lepszym wyborem będzie laptop. Osobiście bardzie preferuję komputery stacjonarne, bo złożyć je można za na prawdę niewielkie pieniądze i przy okazji pograć w nowe gierki na całkiem przyzwoitych detalach. Przede wszystkim podaj sumę jaką chcesz wyłożyć na nowy sprzęt, łatwiej będzie mi coś zaproponować. No i oczywiście nie polecam komputerów złożonych w sklepach Vobis, Saturn, itp... Tylko i wyłącznie kupno podzespołów i samodzielne lub z pomocą jakiegoś informatyka złożenie ich.

kurus-i 0

kurus-i

Użytkownik
Nie no jesli chodzi o gry,to te najnowocześniejsze,chodzi mi o jak najlepszy komputer,który służy do surfowania po necie,ogladania filmów oraz tak jak wcześniej wspomniałem grania w gry(nawet te z dużymi wymaganiami typu GTA IV :p ). Sumę jaką chcę przeznaczyć to ok.5 tys złotych ;)

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
w takim razie zdecydowanie komputer stacjonarny, podaj tylko sumę jaką chcesz przeznaczyć to zaproponuję Ci konkretne podzespoły w jakimś sklepie.

amaruti 89

amaruti

Użytkownik
jeżeli chcesz ,tak jak napisałeś, kompa przede wszystkim do rozrywki ,to uważam że lepszym rozwiązaniem będzie stacjonarny.Złozysz sobie lepszy PC niż Lapka za taka samą ilość pieniędzy,ewentualnie różnicę mozesz sobie dołożyć do lepszego monitora dlalepszego komfortu ,np. przy ogladaniu filmów.Ja swego czasu miałem lapka ,sprzedałem i kupiłem PC i jak do tej pry nie żałuję,ale to już jest indywidualna sprawa.

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Płyta główna - Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P
Procesor - AMD Phenom II Quad-Core 955
Dysk Twardy - WD Caviar Black WD6401AALS
Karta Graficzna - Radeon HD 4890
Pamięć - Patriot DDR3 PC10666 2x2048MB
Zasilacz - Corsair TX650 650W
Zostaje sporo na monitor, obudowę, itp..
Teraz tylko poszukaj jakiegoś sklepu na ceneo w jakim najbardziej opłaca się złożyć ten zestaw i gitara ????

kurus-i 0

kurus-i

Użytkownik
No Kanonier,naprawde wielkie dzieki,a czemu w taim razie odradzasz laptopa,skoro i w laptopie można taki sprzęt zrobić?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom