>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Fortuna bonus

Kolega provident

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Nietypowy temat ale spytam, może znajdzie się jakiś prawnik czy co ????
Otóż, przed świętami byłem w biedzie, pożyczyłem od kolegi 300zł, miałem oddać 400zł, spoko. Pożyczka na słowo. Teraz nagle mu się przypomniało i mówi, że mam mu oddać 800 bo procenty rosną o czym nic nie mówił. Wiem, żaden kolega, egoista materialista no ale oddać trzeba. Miałem oddać 400zł a nie 800... nie było żadnej umowy. Co z tym zrobić?

lukasz.wgw 288

lukasz.wgw

Użytkownik
Dobry kolega nie ma co ????
A poważnie to umawialiście się słownie na czterysta to czterysta. A jak taki z niego cwaniak to skoro wszystko było na gębę to równie dobrze teraz Ty możesz powiedzieć że nie nic od niego nie pożyczałeś (skoro on krzyczy 2x więcej ;-)). Chyba, że mieliście świadków. No ale to tym bardziej było mówione o innej kwocie.

taszi 25

taszi

Użytkownik
Ciekawe co to za &quot;procenty&quot; ???? Dobry typ, dopóki nie jest większy gabarytowo to olałbym go i wręcz oddał jedynie kasę pożyczoną bez dodatkowej stówki skoro takie sobie jaja robi ????

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Swoją drogą to dobry musi być kolega który daje na 25%. Rozumiem piwo czy coś ale to już jest lichwa ;)

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Ciekawe co to za &quot;procenty&quot; ???? Dobry typ, dopóki nie jest większy gabarytowo to olałbym go i wręcz oddał jedynie kasę pożyczoną bez dodatkowej stówki skoro takie sobie jaja robi ????
problem w tym, że ja mam skromne 70 kg a on 130, kiedyś jak usiadł na moim łóżku to zarwał ????

taszi 25

taszi

Użytkownik
problem w tym, że ja mam skromne 70 kg a on 130, kiedyś jak usiadł na moim łóżku to zarwał ????
Heh ja w październiku też pożyczyłem kasę kumplowi (chociaz to bardziej znajomy bo rzadko się widujemy), miał niby oddać dnia następnego bo mu do jakiegoś przelewu brakowało, później nie odzywał się w ogóle. W grudniu napisał, że mi za kilka dni odda i do teraz kasy jak nie było tak nie ma ;) Widać trzeba więcej masy przybrac...
A na serio to cóż, była to umowa dżentelmańska więc prawo tu w zasadzie nie obowiązuje, no chyba że są jacyś świadkowie albo jakiekolwiek ślady, np. jakieś archiwum w komunikatorze internetowym itp. Ale sprawa jest kiepska, z tym że bardziej kiepska dla Twojego &quot;kolegi&quot; bo to Ty nie musisz mu nic oddawać a on musi się głowić jak kasę odzyskać, oczywiście korzystając z legalnych środków.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
umowa słowna ma taką samą moc jak umowa pisemna. Oddaj 400, a &quot;kolega&quot; niech spada.

Do góry Bottom