>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Kojonkoski trenerem Polaków ??

Status
Zamknięty.
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Mika Kojonkoski trenerem Adama Małysza i pozostałych polskich skoczków. A dlaczego nie? Najlepszy spec od skoków może objąć kadrę. PZN twierdzi, że nas na to stać – czytamy w „Przeglądzie Sportowym”.

Teoretycznie wydaje się to niemożliwe, bo Fin ma kontrakt z Norwegami do 2008 roku, a jego miesięczne zarobki wynoszą około 18 tysięcy euro. W świecie skoków narciarskich są to pieniądze niebotyczne. Fin twierdzi jednak, że pieniądze nie są dla niego najważniejsze.

- Brak motywacji to początek końca każdego sportowca jak i trenera. Jeśli dojdę do wniosku, że „wypaliłem się” w obecnej pracy to po prostu ją zmienię – mówi.

Władze PZN twierdzą, że kilkanaście tysięcy euro miesięcznie dla Miki by się znalazło. Bez problemu.

Nikt z PZN nie chce oficjalnie wypowiadać się na temat nowego trenera, bo do 30 kwietnia ważną umowę ma jeszcze Heinz Kuttin. Jednak z informacji „PS” wynika, że nasz związek raczej nie przedłuży umowy z Austriakiem.

- Temat Kojonkoskiego nie był jeszcze dyskutowany na zarządzie. Twierdzę jednak, że finansowo byłoby nas na niego stać – twierdzi sekretarz generalny PZN, Grzegorz Mikuła.

- Czy rozważyłbym propozycję z Polski. Pewnie! To bardzo ciekawy kierunek – mówi Kojonkoski.

- Uwielbiam ten kraj, uwielbiam Zakopane. Uwielbiam waszych kibiców, którzy znają się na skokach. Poza tym praca z Adamem Małyszem byłaby wielkim wyzwaniem. Wielkim… Słyszałem, że mówił o zakończeniu kariery, ale nie wierzę w to. Sądzę, ze będzie skakał do kolejnych igrzysk, a teraz potrzebuje tylko nowego trenera i szerokiego zespołu szkoleniowego – dodaje Fin.

www.onet.pl/sport
Bardzo interesująca informacja. Jestem ciekawy czy to tylko plotki czy fakty. Moim zdaniem fajnie by bylo miec takiego trenera jak Mika Kojonkoski ????

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP
Ciekawa informacja.Moim zdaniem gdyby zostal trenerem Polakow to by bylo na nasza kotzysc zdecydowanie.Ale cos mi sie zdaje ze jednak pieniadze beda odgrywaly tu wazny aspekt.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom