>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Klubowe Mistrzostwa Świata - Japonia 2012

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Odkąd zacząłem się interesować piłką w Brazylii, to jestem napalony na Klubowe Mistrzostwa Świata jak szczerbaty na suchary. Przede wszystkim mamy niepowtarzalną okazje by zobaczyć grające ze sobą ekipy z innych kontynentów i to o jakieś w miarę wartościowe trofeum, bo te puchary Emirates czy Audi, to takie towarzyskie klepanie, gdy ekipy z Europy zaczynają przygotowania do sezonu.
Jak co roku faworytem jest ekipa z Europy ale w tym sezonie nie jest nim aż tak wyraźnie. Chelsea już z nowym trenerem, z którym za daleko to nie zajdą, bo Benitez w Liverpoolu pokazał, że poza LM, to wszystko potrafi zepsuć, nawet mają ogromne pieniądze. Tutaj skład fajny ale jak trener cienki, to nic nie zrobi. Głównym kontrkandydatem dla The Blues będzie Corinthians. Mistrz Ameryki Południowej oraz mistrz Brazylii z ubiegłego roku to naprawdę fajna drużyna. Wprawdzie, to nie jest typowy latynoski ofensywny futbol ale jest to bardzo zdyscyplinowana ekipa. Trener Tite w przeciągu roku może zdobyć 3 niezwykle ważne trofea i na stałe wpisać się do klubowej historii. Dla wielu Corinthians kojarzy się głównie z Paulinho znanym z ŁKS-u ale tam jest wielu innych ciekawych grajków. O Monterrey to mam nadzieję, że więcej napiszę TrackBank, który w kwestii Meksyku jest największym specem na forum. Ale tak czy siak, to takie nazwiska jak Hiram Mier, Ricardo Osorio, Walter Ayovi, Neri Cardozo, Cesar Delgado czy Humberto Suazo, to komuś zainteresowanemu latynoskim futbolem, to z pewnością wiele mówią. Reszty ekip nie znam kompletnie ale tym się nie przejmuje, bo piłkarsko, to są o wiele gorsze. Wiadomo, że gospodarzy sędziowie zapewne będą ciągnąć za uszy ile się da ale za daleko, to raczej nie dojdą, bo gospodarze w 1/2 spotkają się z Corinthians jeśli tam dojdą, a ekipa z Korei ma jeszcze dłuższą i trudniejszą drogę.
Kadry ekip można sobie zobaczyć w podanych przez Christophera linkach więc nie wrzucam ale za to zapodam takim ciekawym filmikiem. Ten filmik został zrealizowany przez stację Globo z Brazylii. Jest po angielsku ale jak ktoś zna chociaż średnio ten język, to wszystko będzie dla niego jasne, a filmik pokazuję, co wiedzą o Corinthians, kibice Chelsea:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&amp;amp;v=YT3zqbHm8bM

esperanza10 506

esperanza10

Użytkownik
Nie będę ukrywał, spróbowałem typu na końcowe zwycięstwo Corinthians. Chelsea to dla mnie drużyna słaba na ten moment z cienkim trenerem - skład fajny, ale ogarnięcia tam nie ma. Wyrzucenie Włocha, z którym wygrali Ligę Mistrzów przed rokiem tylko potwierdziło moje zdanie, iż Champions League wygrali fartem - najpierw odrobienie 1:3 z Neapolu, później cud w dwumeczu z FCB (3/4, 75% skuteczności w strzałach), ultra-defensywa i finał, corner, cudowna, ale i fartowna główka Drogby, 1:1 i Bayern płynął. Mieli więcej farta niż to wszystko warte. Potwierdza to ten sezon - zaczęli dobrze, ale od pewnego czasu ostro szusują w kierunku dna. Mecz w Turynie pokazał jak przeciętny jest to obecnie zespół, oczywiście mogą odpalić i zacząć grywać porządnie, bo potencjał drzemie ogromny. Jednak w mojej opinii Corinthians będzie stać na zwycięstwo w bezpośrednim spotkaniu.
Oczywiście nie gram tego ALL IN, ale uważam, że może to być całkiem przyjemny typ i kurs zarazem, bo dla mnie Chelsea jeśli nie odpali nagle, to w starciu bezpośrednim będą słabsi po prostu. Corinthians to nie jest ekipa, który wyjdzie i się przed nimi połozy. To dobry zespół, który potrafi się bronic, a&#39;la Chelsea. W mojej opinii zespół z Ameryki Południowej będzie dla mnie faworytem ewentualnego finału i na pewno będę jeśli do takiego meczu finałowego dojdzie, czyt. Corinthians v Chelsea, to będę szukał underu 2.5, 1X w stronę Cori, bo o tym, iż puchar zdobędą to zdecydowałem już wcześniej.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Mówicie, że Corinthians - ja się stanowczo nie zgodzę! Pamiętam jak zgliszcza po Interze Mourinho, co więcej prowadzone przez tego samego Rafe Benteza wygrały ten turniej bez najmniejszego problemy. Faktycznie wówczas europejski zespół nie spotkał się w ogóle z reprezentantem strefy CONMEBOL, niemniej jednak do Japonii przyjeżdżają europejskie teamy by się promować, traktują to jak alternatywne turne i raczej potrzebny im jest pozytywny efekt, bo w przeciwnym razie cała ta długa podróż jest bezcelowa. Co więcej Chelsea przyda się jakiś sukces w trakcie słabego sezonu.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Mówicie, że Corinthians - ja się stanowczo nie zgodzę! Pamiętam jak zgliszcza po Interze Mourinho, co więcej prowadzone przez tego samego Rafe Benteza wygrały ten turniej bez najmniejszego problemy. Faktycznie wówczas europejski zespół nie spotkał się w ogóle z reprezentantem strefy CONMEBOL, niemniej jednak do Japonii przyjeżdżają europejskie zespoły by się promować, traktują to jak alternatywne turne i raczej potrzebny im jest pozytywny efekt, bo w przeciwnym razie cała ta długa podróż jest bezcelowa. Co więcej Chelsea przyda się jakiś sukces w trakcie słabego sezonu.
Wtedy był to Inter Mourinho, Benitez tam żadnych zmian nie wprowadził, można powiedzieć że jeszcze ta drużyna nie była rozwalona przez niego. Chelsea po świetnym początku sezonu, gra słabo, traci punkty z teoretycznie słabszymi drużynami, z LM już praktycznie odpadli i do tego mają od niedawna nowego trenera.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Wtedy był to Inter Mourinho, Benitez tam żadnych zmian nie wprowadził, można powiedzieć że jeszcze ta drużyna nie była rozwalona przez niego. Chelsea po świetnym początku sezonu, gra słabo, traci punkty z teoretycznie słabszymi drużynami, z LM już praktycznie odpadli i do tego mają od niedawna nowego trenera.
Fakt, faktem historia co najmniej jest podobna. Zresztą nie uważam Benitez za trenera, który wszytko przegra, chociaż wiem że wszyscy uważają, że zaraz go wyrzucą bo on się nie nadaje. Moim zdaniem Chelsea wygra ten turniej.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Mówicie, że Corinthians - ja się stanowczo nie zgodzę! Pamiętam jak zgliszcza po Interze Mourinho, co więcej prowadzone przez tego samego Rafe Benteza wygrały ten turniej bez najmniejszego problemy. Faktycznie wówczas europejski zespół nie spotkał się w ogóle z reprezentantem strefy CONMEBOL, niemniej jednak do Japonii przyjeżdżają europejskie teamy by się promować, traktują to jak alternatywne turne i raczej potrzebny im jest pozytywny efekt, bo w przeciwnym razie cała ta długa podróż jest bezcelowa. Co więcej Chelsea przyda się jakiś sukces w trakcie słabego sezonu.
można by kwestionować.

Kurs na Brazylijczyków wskazuje jasno na to, że ich wygrana nie będzie cudem. Jeśli oczywiście się spotkają, to nie będzie to deja vu Barcelony w meczu z Santosem. To zupełnie inne bajki.

Poza tym, lekko mydlisz sobie oczy. Widać jasno, że Chelsea jak stanęła w miejscu, tak dodatkowo Benitez pcha ją do tyłu. To jest istna katastrofa, jak można tak grać. Już nie chce mi się mówić, że są zwycięzcami LM i tak w kółko. Mieli Drogbę, dwumecz życia, w finale ponownie Didiera i furę szczęścia.
Jednak prawdziwą klasą jest utrzymać podobny poziom w drugim sezonie, a oni się stoczyli po dobrym początku niesamowicie. Nie ma tam żadnej świeżości. Kryzys na całego.

Jakby ktoś przedstawił Corinthians, byłoby fajnie. Wg mnie, tak samo jak i w LM zadecyduje po prostu umiejętność grania piłką i pomysłowość. Szachtar, styl hiszpański, kapitalny dla oka futbol, wiele efektywnych indywidualności (ważne, że z naładowanymi bateriami, nie jak w Chelsea - jakby grali za karę).

Słowem chodzi mi o to, że Premier League coraz bardziej odstaje od tego typu drużyn i nowego stylu w piłce. Co z tego, że w samej lidze są mecze niekiedy na kosmicznym poziomie, skoro w Europie wszystko wychodzi. Już odciąć tą Barcelonę. Atletico, Szachtar - rok temu Bilbao, nawet Ajax i nie znane na większą skale talenty zrobiły z mistrza Anglii znowu pośmiewisko w Champions League.

Na razie nie wiem, jeśli ta Brazylijska ekipa stoi na jakimś słabszym jednak poziomie, bez specjalnych gwiazd, to Rafa zgarnie KMŚ. Będę czekał aż ktoś skrobnie co nieco o zespole z Brazylii.

Otrzymane punkty reputacji: +1
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Kuchcik zgodnie z Twoją prośbą napiszę trochę słów na temat Corinthians, bo akurat o nich spośród wszystkich ekip wiem najwięcej. Moim zdaniem ich największą zaletą jest brak jednej wyraźnej gwiazdy. W Santosie, wszystko kręci się wokół Neymara, co nie oznacza, że nie ma tam innych dobrych grajków. W Timao(przydomek Corinthians) właśnie takiej sytuacji nie ma. Zaczynając od bramkarzy sytuacja wygląda tak:
Na bramce ujrzymy zapewne Cassio, który przyszedł na początku 2012 roku i dość szybko znalazł miejsce w podstawowym składzie. Od początku gra świetnie, o czym świadczy fakt, że wykurzył ze składu Julio Cesara, a ten zawodnik w poprzednich sezonach grał naprawdę kapitalnie. Cassio w wielu latynoskich mediach jest uznawany, za jednego z najlepszych zawodników na swojej pozycji, a to już o czymś świadczy. Jeśli z jakiejś przyczyny nie będzie mógł zagrać, to właśnie Julio Cesar wejdzie do bramki i też nie powinien zawieźć, także formacja mocna.
W obronie raczej nie zobaczymy jakichś super znanych postaci ale powinno to wyglądać tak: na prawej flance Alessandro, w środku Chicao(kapitan) i Paulo Andre, a na lewej stronie Fabio Santos. Średnia wieku tej obrony jest w miarę wysoka ale dzięki grze doświadczonych graczy, mamy spory spokój w tyłach i stabilizację. W Libertadores stracili jedynie 4 gole w całych rozgrywkach i to była obok Cassio główna zasługa obrony, która dzięki swojemu zgraniu robiła dobrą robotę. Jeśli chodzi o rezerwowych, to wśród stoperów mamy 24-letniego Wallace&#39;a oraz Andersona Polgę, którego znamy ze Sportingu Lizbona.
W pomocy mamy w mojej ocenie największa moc wśród tego zespołu. Nie do ruszenia są w tej formacji Ralf i Paulinho czyli dwóch defensywnych pomocników. Niby ta sama pozycja ale jednak inaczej grają ci dwaj zawodnicy. Ralf to taki rygiel defensywny i jego pod bramką rywala, to raczej nie ujrzymy, bo on ma się zajmować tylko rozbijaniem ataków rywali i wychodzi mu to świetnie. Paulinho w tym sezonie jak na swoją pozycję, to trochę postrzelał i widać, że połączenie odbioru z rozegraniem w jego wykonaniu wygląda bardzo fajnie. Nie wiem czy trafnie porównuje ale w Chelsea taką rolę ma Ramires. Jeśli chodzi o tych stricte ofensywnych pomocników, to tutaj mamy dwójkę doświadczonych zawodników czyli Danilo i Douglasa. Nie wiadomo jakim ustawieniem będą grali w Japonii ale możliwe są wyjścia, że obaj zagrają razem albo jeden z nich będzie musiał zasiąść na ławce, a wtedy raczej czeka to Douglasa. Właśnie Douglas zaczął więcej grać dopiero po Libertadores, gdy odszedł Alex, który był podstawowym graczem ale trzeba powiedzieć, że lewa nowa tego zawodnika jest świetna i należy na nią uważać. Danilo to fajny zawodnik, który strzela sporo goli jako ofensywny pomocnik.
Wprawdzie Corinthians, to nie jest jakaś super ofensywna ekipa, to jednak w ataku mają wybór ogromny. Emerson Sheik, Paolo Guerrero, Jorge Henrique, Romarinho i Juan Manuel Martinez, to po prostu kwintet o jakim wielu trenerów śni. Każdy z nich może wejść na boisko i strzelić gola. Jeśli będzie trzeba szybkich zawodników, to raczej spodziewajmy się Romarinho czy Emersona, którzy byli gwiazdami tej ekipy podczas Libertadores. Jednak sporą rolę również odgrywają Martinez czy Guerrero, który zna europejski futbol w jakimś stopniu. Najsłabiej wygląda Jorge Henrique, który lubi udawać w polu karnym ale też pewien poziom prezentuje.
Widać więc, że Tite ma w kim wybierać i ławka będzie dość długa, jak na ekipę w Brazylii, bo taki Santos zainwestował ogromne pieniądze w Neymara i pierwszą drużynę ale gdyby nie szkółka, to o porządnych zmienników byłoby krucho. Corinthians, to co ciekawe ekipa, gdzie raczej ciężko szukać młodych zawodników. Romarinho to właściwie jedyny młody zawodnik, który może mieć tutaj ogromny wpływ na zespół. Tutaj jest ogromne doświadczenie, które ma wielu zawodników i tworzą oni drużynę. Bez jednej wielkiej gwiazdy ale za to z całą plejadą solidnych zawodników wyglądają naprawdę fajnie. Do tego trener Tite, który robi kawał dobrej roboty i potrafi ustawić fajnie ten zespół. Potrafią grać 4-4-2 ale i 4-3-3 nie stanowi dla nich problemu, z tym że nie są to klasyczne ustawienia. Napastnicy lubią schodzić do boków i robią miejsce dla pomocników, stąd też gole Danilo czy Paulinho. Jeszcze przypomnę, że trener Tite osiąga w ostatnim czasie z Corinthians ogromne sukcesy. Wprawdzie zaczynało się w bólach, bo w 2011 roku odpadli sensacyjnie w eliminacjach do Libertadores z kolumbijską Tolimą, to jednak zarząd nie zwolnił go, co już było sensacją i dzięki temu w grudniu tego roku świętowali mistrzostwo, a w lecie 2012 wygrali Libertadores. Teraz celem jest wygrana w KMŚ, a w przyszłym roku Recopa Sudamericana czyli odpowiednik naszego Superpucharu Europy, a tam rywalem może być Sao Paulo lub Tigre.
To tyle odnośnie Corinthians ale jeśli czegoś nie dopisałem, to piszcie śmiało. A jeśli chodzi o całość turnieju, to przy tym co obecnie prezentuje Chelsea, to moim zdaniem kurs na ekipę z Brazylii jest naprawdę bardzo fajny. Benitez to od kilku lat cienki trener i teraz akurat dla The Blues te Klubowe Mistrzostwa Świata, to okazja na zbudowanie formy na ligę, bo to jednak jest priorytetem, a dla Timao z kolei, to jest priorytet od dłuższego czasu. W lidze zajęli 5 miejsce ale od długiego czasu wszystko było skierowane w stronę właśnie turnieju w Japonii. Wobec tego przy takich kursach, to ja lekko ale jednak pobieram wygraną Corinthians.
Corinthians wygra KMŚ @ 3,50 Tobet✅

Otrzymane punkty reputacji: +14
bludek 367

bludek

Użytkownik
Rzuciłem okiem jak wygląda gra Auckland City i szczerze mówiąc dupy to nie urywa. Miałem ochotę znaleźć jakiś argument, żeby pograć jakieś HC w ich stronę, a tylko przekonałem się, że między nimi, a Japończykami jest przepaść. Brakuje techniki, brakuje porządku na boisku, brakuje pomysłu. Za to pod dostatkiem baboli, grania do najbliższego kolegi i wesołej kopaniny, gdy tylko któraś z drużyn straci panowanie nad piłką. Ustawienie obrony w linii to ogromny problem. Sypią się faule na całej długości i szerokości boiska. Bramkarz też raczej nie z tych, którzy mieliby wygrywać w pojedynkę mecze. Jeśli w dzisiejszym meczu zaprezentują się tak samo jak w lidze to tylko od Hiroshimy, będzie zależało jak wysoką karę im wymierzy. Przy tej ilości fauli jakie popełnia Auckland spokojnie starczy na całą hałdę kartek i przy okazji sporo groźnych rzutów wolnych. Może i Auckland przy sprzyjających warunkach (np. prezencik na Mikołaja) jest w stanie coś upchnąć z przodu, ale dzisiaj to raczej oni będą bawili się w świętych.
Pinnacle padło, więc próbuję tak:
Hiroshima -1.5 (1.675) 10j
Hiroshima -2.5 (2.675) 6,75j

ed: Szkoda słów, mimo miernej gry i spacerowego tempa sporo okazji dla Japończyków. Słupek, poprzeczka..., a z drugiej strony gdyby nie głupota bramkarza Auckland to nawet jednej by nie upchnęli.

psotnick 996,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Al Ahly – Corinthians
Liczba goli
Typ: Poniżej 3 @ 1.68 Pinnacle ✅ 0-1 :spokodfhgfh: wszystko zgodnie z planem.. szybko strzelony gol i pełna kontrola nad meczem..
1 X 2 i liczba goli
Typ: Zespół 2 zwycięży, a w meczu padnie mniej niż 3,5 gola @ 2.10 bwin ✅
Al Ahly są prawie stałymi gośćmi na FIFA World Club Cup, po raz czwarty reprezentując swój kontynent, a w 2008 roku skończyli nawet na podium. Egipski klub ma za sobą bardzo trudny rok po tragedii na meczu w Port Saidzie, kiedy zginęło 70 osób. Po tej tragedii liga egipska została odwołana i drużynie groził zupełny rozpad. Jedność zespołu uratowały występy w kontynentalnym pucharze, który stał się dla nich jedynymi i najważniejszymi rozgrywkami. Prezentując dużą determinację w każdym mecz wygrali ostatnią edycję, zresztą już po raz siódmy, co jest rekordem kontynentu. Al Ahly to bardzo wybiegany i silny fizycznie team z ogromnym sercem do walki. Najważniejszymi graczami są kapitan reprezentacji i żywa legenda egipskiej piłki Mohamed Aboutreika i napastnik Geddo, nie wystąpi za to kontuzjowany pomocnik Hossam Ghaly.

Corinthians, którzy już zdążyli wygrać ten turniej w 2000 roku, podobnie jak rywale mieli trudny sezon w lidze brazylijskiej, gdzie trudno było im godzić występy w lidze i w Copa Libertadores, które wygrali w tym roku. Zespół znany z nieco osobnego jak na canarinhos stylu gry opartego na solidnej defensywie (tylko 4 stracone gole w całym Copa Libertadores) kierowanej przez kapitana Chicao i zabójczych kontrach po przejęciu piłki uskutecznianych przez szybkich skrzydłowych i napastników. Kluczowymi graczami są pomocnicy Paulinho i Danilo, jeden bardziej defensywnie nastawiony, drugi stricte ofensywny, podwieszony pod napastników. W ataku trener Tite ma naprawdę ogromny komfort mając w rotacji Emersona, Paolo Guerrero, Romarinho czy Juana Manuela Martineza.

Mecze w Klubowych Mistrzostwach mają na tyle wysoką stawkę, że typy na niskie wyniki są zwykle dobrym rozwiązaniem. Nikt nie chce stawiać wszystkiego na jedną szalę i obie strony będą celować w jak najmniejsze ryzyko. Niskie kursy na Corinthians oznaczają, że automatycznie kursy na over są faworyzowane przez buki, ale osobiście mocno wątpię, żebyśmy oglądali więcej niż 3 gole w tym meczu. Brazylijczycy oczywiście mają w składzie mnóstwo talentu ofensywnego, ale nie spodziewam się, żeby ruszyli na rywali jak jeźdźcy bez głowy. Raczej będą spokojnie zdobywać przewagę pewni swojej wyższości czysto piłkarskiej. A równie łatwo ten mecz może się przeistoczyć w rywalizację brazylijskiego ataku z egipską obroną. Tym bardziej, że trudno się spodziewać, żeby Al Ahly przystał na otwartą grę ze zdobywcami Copa Libertadores. Bardziej prawdopodobne, że większość meczu będą grać w głębokiej defensywie celując w remis i ewentualny steal awansu w konkursie rzutów karnych. Będzie im o to trudno, ale zdaje się, że równie trudno będzie Corinthians nastrzelać im worek gole. Dlatego spodziewam się nisko bramkowego zwycięstwa faworytów.

Otrzymane punkty reputacji: +7
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Rano zapowiada nam się całkiem niezłe spotkanie. Monterrey zmierzy się z Chelsea, ale wiadome jest, że drużyna z Europy jest tu mocnym faworytem. The Blues po odpadnięciu z LM będą starali się zdobyć tytuł najlepszej drużyny świata. Właściciel londyńskiej drużyny z pewnością dostałby coś na osłodę, a poza tym taki mecz jest świetną promocją biorąc pod uwagę, że mecz rozgrywany jest w Japonii. Azja jest głodna piłki na wysokim poziomie, ludzie zachwycają się drużynami z Europy i Ameryki Południowej, a teraz będą mogli mieć 2 w 1. Na pewno nie ma mowy o odpuszczaniu i przechodzeniu obok meczu. Meksykanie to jednak dość wymagający rywale. W pierwszym meczu wygrali dość pewnie 3:1 z drużyną z Korei Południowej. W meczu z Anglikami liczę, że przynajmniej raz trafią do siatki rywala. Z pewnością Monterrey ma ten atut, że pierwszy mecz pozwolił im się oswoić, a dla Chelsea będzie to pierwszy mecz i nie wiadomo jak w niego wejdą. Kolejne ciekawe doświadczenie, bo zobaczymy mecz w którym zmierzą się drużyny reprezentujące całkowicie odmienną kulturę gry.
Monterrey - Chelsea
BTS 1,80 Tobet ✅ 1:3

Otrzymane punkty reputacji: +4
psotnick 996,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Rayados Monterrey – Chelsea FC
Handicap
Typ: Rayados Monterrey +1.5 @ 1.606 Pinnacle ⛔ 1-3 :kwasny4565: połowiczny sukces, dobrze, że over bez problemu...
Suma
Typ: Powyżej 2.5 @ 1.73 Pinnacle ✅
Monterrey wygrało CONCACAF Champions League w dwóch ostatnich latach. Meksykanie przystępują do tego półfinału po zdemolowaniu Ulsan Hyundai (3-1), które z pewnością dało im tak potrzebną pewność siebie przed meczem z faworytem. Świetnie radzili sobie w tym meczu napastnik Cesar Delgado (2 gole), a także młody skrzydłowy Jesus Corona, który otworzył wynik. Na każdej pozycji Monterrey ma sporo jakości i ciągu na bramkę, co czyni z nich z pewnością wymagającego przeciwnika nawet dla najlepszych.
Chelsea wygrała w końcu dziewiczy tytuł LM, co dało im przepustkę do Japonii. Po letnich wzmocnieniach mieli świetny start w Premier League, ale zawiedli na całej linii w tegorocznej LM i jako pierwszy obrońca tytułu odpadli już po fazie grupowej. Abramowicz nie wytrzymał, wyrzucił Roberto DiMatteo i w trybie tymczasowym zatrudnił Rafę Beniteza, co bardzo wzburzyło Stamford Bridge. Pierwsze znaki jednak są pozytywne, bo Chelsea pod Benitezem wygląda na trochę bardziej zorganizowaną i zbilansowaną ekipę. Pod swoim starym trenerem odblokował się też Fernando Torres (4 gole w 2 meczach). Z pewnością Chelsea ma ogromne bogactwo talentu w składzie, zwłaszcza druga linia robi wrażenie (Mata, Oscar, Hazard), ale nie mogą lekceważyć dzisiejszych rywali, bo mogą się na tym bardzo oszukać.
Buki mocno faworyzują Chelsea i chociaż zgadzam się, że są lepszym zespołem, to nie sądzę byśmy zobaczyli tu jakiś blowout. Londyńczycy nie będą tak zmotywowani jak underdogi, problemem może być też długa podróż i krótsza aklimatyzacja, po przylocie w ostatniej chwili. Spodziewam się, że Monterrey siądą pressingiem na Chelsea od pierwszego gwizdka i walka na całego. Moim zdaniem ten mecz zapowiada się dużo bardziej wyrównany niż wszyscy się spodziewają, a niskie kursy na Chelsea zachęcają do z gry z dodatnim handi na dogów. W ostatnim meczu Monterrey taki pokaz umiejętności, że naprawdę mogą zszokować europejskich faworytów. Mamy zatem tutaj dwa zespoły z bardzo dobrymi graczami ofensywnymi. Meksykanie będą starali się wykorzystać barak Terry&#39;ego i niepewną postawę Davida Luiza. Z kolei Chelsea, z Torresem na szpicy i talenciakami obsługujący go podaniami, jest w stanie strzelać gole w każdym meczu. Zatem over wydaje się naturalną opcją, a szybko strzelony gol powinien tylko pomóc osiągnąć oczekiwaną linię goli.

psotnick 996,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Corinthians – Chelsea FC
1X2
Typ: Chelsea FC @ 1.70 bwin
Suma
Typ: Poniżej 3 @ 1.515 Pinnacle
W półfinale przeciwko Al Ahly mieliśmy dobry przykład w jakim nie brazylijskim stylu grają zdobywcy Copa Libertadores. Corinthians prezentują typowo defensywny styl, który po szybkim strzeleniu gola po prostu niemal zabił mecz. Tempo gry spadło, Brazylijczycy oddali posiadanie piłki (55-45 na niekorzyść Corinthians), ale nie oddali pola rywalom stosując stały pressing. Al Ahly zdołało wyprowadzić ledwie kilka ataków, ale nie zrobili nimi większej krzywdy rywalom. Z kolei Chelsea przeciwko Monterrey zaprezentowała się bardzo korzystnie. David Luiz często włączał się w rozegranie, niemal przesunął się do drugiej linii i trzeba powiedzieć, że bardzo dobrze to wyglądało. Chelsea w tej chwili dużo bardziej wspomagają Torresa (5 goli w 3 ostatnich meczach), a Benitez rozumie jego grę lepiej niż kto inny. Było to w pełni zasłużone zwycięstwo (3-1) nad groźnym rywalem. W moim odczuciu to Chelsea jest faworytem tego meczu. W starciu dwóch odmiennych stylów gry stawiam na ten bardziej ofensywny. Mają mnóstwo talentu w przednich formacjach, na czele z Hazardem i Matą w środku pola i reaktywowanym Torresem na szpicy. Ale kluczowym graczem może okazać się wspomniany David Luiz, który swoimi szarżami na bardziej niż zwykle wysuniętej pozycji będzie siał zagrożenie w szykach obronnych Brazylijczyków. Corinthians wyjdą na Chelsea raczej defensywnie nastawieni. Po pierwsze, ten mecz ma bardzo duży ciężar gatunkowy, a po drugie ich trener zdecydowanie przedkłada organizację i determinację nad kreatywność swoich graczy. A że mają do tego idealnych wykonawców pokazali w Copa Libertadores, gdzie w 14 meczach stracili ledwie 4 gole! Trzeba przyznać, że to imponujący wynik. Z pewnością Chelsea będzie miała trudny orzech do zgryzienia i jeśli to wygrają to minimalnym stosunkiem. Dlatego spodziewam się underowego zwycięstwa faworytów.
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:WordDocument&gt; &lt;w:View&gt;Normal&lt;/w:View&gt; &lt;w:Zoom&gt;0&lt;/w:Zoom&gt; &lt;w:TrackMoves/&gt; &lt;w:TrackFormatting/&gt; &lt;w:HyphenationZone&gt;21&lt;/w:HyphenationZone&gt; &lt;w:punctuationKerning/&gt; &lt;w:ValidateAgainstSchemas/&gt; &lt;w:SaveIfXMLInvalid&gt;false&lt;/w:SaveIfXMLInvalid&gt; &lt;w:IgnoreMixedContent&gt;false&lt;/w:IgnoreMixedContent&gt; &lt;w:AlwaysShowPlaceholderText&gt;false&lt;/w:AlwaysShowPlaceholderText&gt; &lt;w ???? oNotPromoteQF/&gt; &lt;w:LidThemeOther&gt;PL&lt;/w:LidThemeOther&gt; &lt;w:LidThemeAsian&gt;X-NONE&lt;/w:LidThemeAsian&gt; &lt;w:LidThemeComplexScript&gt;X-NONE&lt;/w:LidThemeComplexScript&gt; &lt;w:Compatibility&gt; &lt;w:BreakWrappedTables/&gt; &lt;w:SnapToGridInCell/&gt; &lt;w:WrapTextWithPunct/&gt; &lt;w:UseAsianBreakRules/&gt; &lt;w ???? ontGrowAutofit/&gt; &lt;w:SplitPgBreakAndParaMark/&gt; &lt;w ???? ontVertAlignCellWithSp/&gt; &lt;w ???? ontBreakConstrainedForcedTables/&gt; &lt;w ???? ontVertAlignInTxbx/&gt; &lt;w:Word11KerningPairs/&gt; &lt;w:CachedColBalance/&gt; &lt;w:UseFELayout/&gt; &lt;/w:Compatibility&gt; &lt;w ???? oNotOptimizeForBrowser/&gt; &lt;m:mathPr&gt; &lt;m:mathFont m:val=&quot;Cambria Math&quot;/&gt; &lt;m:brkBin m:val=&quot;before&quot;/&gt; &lt;m:brkBinSub m:val=&quot;--&quot;/&gt; &lt;m:smallFrac m:val=&quot;off&quot;/&gt; &lt;m:dispDef/&gt; &lt;m:lMargin m:val=&quot;0&quot;/&gt; &lt;m:rMargin m:val=&quot;0&quot;/&gt; &lt;m:defJc m:val=&quot;centerGroup&quot;/&gt; &lt;m:wrapIndent m:val=&quot;1440&quot;/&gt; &lt;m:intLim m:val=&quot;subSup&quot;/&gt; &lt;m:naryLim m:val=&quot;undOvr&quot;/&gt; &lt;/m:mathPr&gt;&lt;/w:WordDocument&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:LatentStyles DefLockedState=&quot;false&quot; DefUnhideWhenUsed=&quot;true&quot; DefSemiHidden=&quot;true&quot; DefQFormat=&quot;false&quot; DefPriority=&quot;99&quot; LatentStyleCount=&quot;267&quot;&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;0&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Normal&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 7&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 8&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 9&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 7&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 8&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 9&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;35&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;caption&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;10&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Title&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;1&quot; Name=&quot;Default Paragraph Font&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;11&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Subtitle&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;22&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Strong&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;20&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Emphasis&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;59&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Table Grid&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Placeholder Text&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;1&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;No Spacing&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Revision&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;34&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;List Paragraph&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;29&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Quote&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;30&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Intense Quote&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;19&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Subtle Emphasis&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;21&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Intense Emphasis&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;31&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Subtle Reference&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;32&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Intense Reference&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;33&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Book Title&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;37&quot; Name=&quot;Bibliography&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;TOC Heading&quot;/&gt; &lt;/w:LatentStyles&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:&quot;Calibri&quot;,&quot;sans-serif&quot;; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;

homel 918

homel

Użytkownik
No i Corinthians wygrywa 1-0. Najlepsza drużyna roku.
CO ciekawe, Benitez w 2005 gral rowniez final z Sao Paulo bodajze przegral rowniez 1-0 .
Mialem grac na Corinthians i under, ale ... ????
jak widac Benitez nic sie nie zmienil

esperanza10 506

esperanza10

Użytkownik
Tak jak wspomnialem w pierwszym poscie tutaj - udalo sie upolowac turniej wygrany przez Brazylijczykow. Kurs przytulony bardzo fajny. Ogolnie meczow tego turnieju nie sledzilem, nie stawialem, wiec udalo sie fajnie zarobic na tym typie.
Mialem do niego przekonanie, do tego podobne zdanie co ja mieli Kuchcik i Kapszti. Gratuluje wszystkim, ktorzy nie dali sie zlapac na fakt, iz do europejskie ekipy zazwczaj wygrywaja ten turniej. Chelsea tutaj nie byla w takiej formie, aby zdobyc to trofeum. Kolega, ktory ogladal to spotkanie przyznal - Cori zagralo tak jak powinno i Chelsea byla bezradna.
Pozdrawiam i gratuluje wszystkim, ktorzy trafili Corinthians.

mmatizz 4,9K

mmatizz

Użytkownik
Mimo, że nic nie obstawiałem z tych meczy to Corinthians miał niezłego farta. Strzał, rykoszet i bramka głową na 20 minut przed końcem. Gdyby nie to, Chelsea pewnie by się prześlizgnęła do karnych i wygrałaby. Torres atakował, nawet strzelił bramę ale ze spalonego. Nawet fajnie, że drużyna z poza Europy utarła nosa faworytowi, za rok już się to pewnie nie powtórzy... ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom